Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.652 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

51reacties

Dit najaar wordt het Masterplan Integrale Veiligheid 2023-2026 voor Helmond opgesteld. Een extern bureau schreef een advies. Afgelopen dinsdag werd voor het eerst vergaderd over de prioriteiten die daarin worden voorgesteld. Al eerder is aangegeven dat Helmond een veiligheidsproblematiek heeft met een grootstedelijk karakter. In gewoon Nederlands betekent dit dat we een groter veiligheidsprobleem hebben dan normaal gesproken zou passen bij een stad zo groot als Helmond.

Sommige veiligheidsproblemen doen zich helaas voor in elke wijk, maar er dient zeker ook aandacht te zijn voor maatwerk per wijk. Ik stel nogmaals: Dit lossen we niet op met een paar extra BOA’s.
Camera’s voorkomen nauwelijks onveiligheid en maken een grote inbreuk op de privacy en dus de vrijheid van de Helmonders. En opvoeden is echt geen taak van de overheid.

Het aantal meldingen van drugsmisdrijven en wapenhandel is gedaald. Dat verbaast mij niet, omdat mensen die zich met deze zaken bezighouden geweld en intimidatie niet schuwen.
Witwassen (onderdeel van ondermijning) vraagt om aandacht. Denk hierbij b.v. aan beautysalons, nagelstudio’s, kapsalons, eettentjes, etc. die als paddenstoelen uit de grond schieten, maar waar we nauwelijks klanten zien.

De sociale overlast is met 7% gestegen. Het Coronabeleid wordt als een aanleiding genoemd, maar de bevolkingstoename en diversiteit in Helmond hebben daar natuurlijk ook invloed op.
De meldingen van overlast door ‘personen met onbegrepen gedrag’ zijn ook sterk gestegen. Wat wij zouden willen weten is: Waardoor ontstaat dit gedrag? Geen huis, geen geld, veel stress, of toch een psychische reden…?

De meeste overlast ontstaat volgens de analyse door hondenpoep op straat. Ik durf u te verzekeren dat het feitelijk niet gaat om het eindproduct van een dier, maar om de mentaliteit van de persoon aan de andere kant van de hondenriem; als die al gebruikt wordt. Wees eerlijk, het elkaar ‘sociaal’ aanspreken op gedrag werkt vandaag de dag niet meer. Je krijgt een grote mond, men wordt agressief en voor je het weet ervaar je represailles. Dat moet anders. Pak problemen dus aan bij de bron!

Nergens in de analyses lees ik iets over de mogelijke oorzaken van de veiligheidsproblematiek vanuit andere culturen en wijken met grote groepen inwoners met een niet-Westerse achtergrond. In sommige wijken van Helmond speelt dit echter wel degelijk, hebben wij vernomen. Het komen tot een passende oplossing begint met het durven benoemen van het probleem en de veroorzaker(s).

Theo Heller
Fractievoorzitter Forum voor Democratie

51 reacties:

Ik las een open en eerlijk verhaal.
Hehe, eindelijk weer eens iemand die zegt waar het op staat.
Forum voor Democratie.
Dit hadinderdaad nooit vanuit bestaande kartel partijen gezegd kunnen zijn.

Beantwoorden

En dan nu oplossing:

Beantwoorden

Ik zie graag de onderbouwing van deze uitspraken:

, maar de bevolkingstoename en diversiteit in Helmond hebben daar natuurlijk ook invloed

En

Nergens in de analyses lees ik iets over de mogelijke oorzaken van de veiligheidsproblematiek vanuit andere culturen en wijken met grote groepen inwoners met een niet-Westerse achtergrond.

Het zijn nogal ferme uitspraken om ze bepaalde bevolkingsgroepen weg te zetten als veroorzaker van deze problemen.

Beantwoorden

@Roland op maandag 12 september 2022 om 08:59:

@Niels op maandag 12 september 2022 om 09:25:

Ik kan het niet bewijzen, maar mijn onderbuik zegt mij dat FvD niet gericht is op waarheden en oplossingen maar op groei van de kloof tussen burger en politiek. Hoe groter de kloof, hoe meer reden van bestaan voor FvD.

Vandaar dat de columnist zich afzet tegen het advies van dat externe bureau, dat immers de politiek-kant van de kloof vertegenwoordigt. Denk ik. Maar ik kan het niet bewijzen.

Beantwoorden

@Niels op maandag 12 september 2022 om 09:25:

Nou Niels, waarschijnlijk woon je niet in het centrum. Dan kan je het namelijk met eigen ogen zien.
En als je bewijzen wilt over bepaalde bevolkingsgroepen, dan kan je dat prima terugvinden in de statistieken van Cbs, of je kijkt een keer op de nationale opsporingslijst van de politie. Als je het dan nog niet ziet, dan wil je het gewoon niet zien.

Beantwoorden

Ik ben zelf woonachtig in het centrum van Helmond, de overlast van jongeren met een niet westerse achtergrond is enorm, drugs, vernieling en diefstal is aan de orde van de dag. Meerdere buurtbewoners durven deze jongeren niet meer aan te spreken, ze komen dan met meerdere terug en die ervaringen zijn niet echt mals.

Het benoemen van het probleem is niet verkeerd en ik ben van mening dat dit gezegd mag worden.

Beantwoorden

@Joanna

U kunt van een afstandje in de paspoorten van deze jongeren kijken, met uw laserogen?

Beantwoorden

@Roland

Daar hoef je echt niet voor in hun paspoorten te kijken, dat hor en zie je zo wel!! Jij woont denk ik niet in het centrum of wel?
Mocht je er wel wonen vraag dan eens om je heen en luister naar de mede Helmonder dan zul je nog verschieten van wat zij zeggen!!!

Beantwoorden

@Theo Heller: Ik ben benieuwd naar dat rapport van dat bureau of moet dat geheim blijven?

Ikzelf stem eigenlijk altijd op links, meestal op GroenLinks, maar ik vind het over het algemeen nou niet zo’n opmerkelijk verhaal gezien sommige Helmondse onveilige plekken. Forum voor Democratie zegt het alleen wat explicieter en duidelijker dan links dat zou doen. Dat vind ik een pluspunt. Een tijdje geleden kwam GroenLinks ook in actie vanwege de onveilige situatie bij ‘t Patronaat in ‘t Haagje. Dat die door niet-westerse-achtergrond-mensen wordt veroorzaakt is een feit. Ga anders zelf maar eens kijken en (als je durft) met die jong praten.

Wat ik wel opvallend vind is het standpunt over camera’s. Ik ben juist zwaar voor veel meer en ook betere camera’s en ik ben zeker niet de enige Helmonder die dat vind. Je laat het wel uit je hoofd rottigheid uit te halen als je gefilmd wordt. En ben je een beetje dom zoals die overvaller van het Kruidvat in Brouwhuis, dan wordt je sneller opgepakt als je smoeltje te zien is. Maar ja, Blanksma houdt dat tegen als ik het goed begrepen heb.

Beantwoorden

@Guus op maandag 12 september 2022 om 10:28:

Hoi Guus,

Ik woon niet in het centrum, dat klopt. Op jouw verzoek heb ik het CBS geraadpleegd. Ik heb gekeken naar aanhouden en registraties op basis van Nationaliteit.

Wat blijkt – De meeste aanhoudingen zijn Nederlands. En als ik een niet westerse nationaliteit pak, zeg maar Marokkaans, zijn dat er altijd nog minder dan pak en beet Poolse. En dan heb ik het over alles op 1 hoop.

Dit is de gegevensbron:

https://opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/82315NED/table?ts=1662977890390

Beantwoorden

@Sander Lam op maandag 12 september 2022 om 10:15:

Dat gevoel krijg je wel, maar wanneer zaken benoemd moeten worden moet dat zeker gebeuren. Alleen dan wel met onderbouwing en niet met gevoel.

Beantwoorden

@Joanna
Ik hou het graag bij feiten.

Beantwoorden

@Niels op maandag 12 september 2022 om 12:22:

Dag Niels,
Dat is wat ik bedoel met wat je wilt zien.
Als je wat verder kijkt en kijkt naar Verdachten; delictgroep, geslacht, leeftijd en migratieachtergrond, dan krijg je een heel ander beeld. 67540 met een Nederlandse achtergrond, en 71340 met een migratieachtergrond.
Bron:
https://opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/81947NED/table?ts=1662979062181

Heel veel wat in jouw data als Nederlands wordt ingeschaald heeft wel een migratieachtergrond natuurlijk.

Beantwoorden


@Guus, @Niels en aan de andere Helmonders die het betreft:

Op De weblog van Helmond gaat het over… Helmond.
Het is dus niet de bedoeling om hier de volledige situatie in Nederland te bespreken.
Als het bovenstaande niet duidelijk genoeg is, mail je telefoonnummer even naar [email protected] en dan bellen we je graag om het te verduidelijken. In een reactie hieronder is dat dus off topic.

Beantwoorden

Woon zelf ook in het centrum en ben het met Joanna eens. Achter de voordeur is er veel gedeal, niet alleen op straat. Veel kapperszaken waar het wel druk is overigens maar er waren eerst ook kapperszaken waar je alleen contant kon betalen. Mensen die niet in een wijk wonen met veel allochtonen weten niet waar ze over praten.

Beantwoorden

Ik lees op zich een prima artikel. Ben het grotendeels eens met Theo. De koppeling met andere culturen interesseert me eigenlijk niets: onbeschoft gedrag blijft onbeschoft gedrag. Of een Helmonder daar de oorzaak van is vind ik net zo fout als dat een Marokkaan dat is. Daar heb ik als Helmonder evenveel last van.
Ik deel het onderbuikgevoel van Sander Lam en de argumentatie van Niels. Ook ben ik benieuwd naar een concreet voorstel van Theo om een oplossing te bieden.

Beantwoorden

Het hoendenpoep en losloop probleem speelt zich zeer ernstig af in de ecozone van Brandevoort. Spreek je de persoon aan, aan de andere kant van de hondenriem, die de hond niet omheeft, krijg je idd een grote mond en worden agressief. Ook dreigen met represailles in de vorm van “ik weet waar je woont”. En raad eens wie dat zijn? Nette blanke westerse mensen met een groot huis en een dikke auto.

Beantwoorden

Maar even van een nieuw adres want blijkbaar mag je niet spreken over bevolkingsgroepen.
Nou Brandevoorter, typisch zon opmerking. In brandevoort wonen 127 turken en 112 marokkanen op 9121 nederlanders, 1% dus.
Logisch dat je dan niet ervaart wat de binnenstad ervaart met 1182 turken en 1476 marokkanen op 8746 nederlanders

Voor Niels de bron:
https://helmond.incijfers.nl/mosaic/gemeente-informatie/kerncijfers

Job:
Zolang het je niet interesseert dat bepaalde bevolkingsgroepen hierin een boventoon voeren, kan je ook niet kijken waardoor dit hier (veel) vaker voorkomt.
Als je de oorzaak niet wilt zien kan je ook geen oplossing bieden, en vind je eventueel geopperde oplossingen van anderen onacceptabel en onterecht.

Beantwoorden

@Nieuwe Guus op maandag 12 september 2022 om 22:19:

Vergeet niet dat tweede en derde generatie allochtonen gewoon als Nederlander meetellen.

Roland en Niels; waarom willen jullie koste wat kost het probleem niet zien en benoemen? Is het omdat jullie in een wijk wonen zonder allochtonen en er simpelweg nooit mee in contact komen? Het zal wat worden als jullie kinderen vanuit de witte enclave ineens, naïef als ze dan zijn, in de grote boze wereld belanden.

Ik ben het meer dan eens met Heller als inwoner van de binnenstad. Het is hier nooit echt fris geweest maar het wordt alleen maar erger. Zoek voor de lol eens op Heistraat op Youtube.
Dat jullie het niet ervaren betekent niet dat het probleem er niet is.

Jullie zijn van harte uitgenodigd om eens een avondje langs te komen en een rondje door te buurt te lopen om wat ervaringen op te doen.
Ik heb geen laserogen maar van een wollah of kk roepende groep met Arabische termen erdoor kan ik wel vaststellen dat ze wellicht een NL paspoort hebben maar voor een ander land staan te juichen.
Ook de luide Turkse muziek uit auto’s midden in de nacht zal niet al te populair zijn bij Jan en Piet.
En de gemiddelde Helmonder praat geen Pools.
Het zijn allemaal voorbeelden van een masculiene cultuur waar NL voor de komst van migranten een feminiene cultuur is. De raddraaiers onderscheiden zich dus vrijwel direct, en dat zijn (niet verrassend) bijna allemaal allochtonen.

Je mag natuurlijk altijd een keppeltje opdoen of vrouw en dochter meenemen, dat bespoedigt het openen van de ogen helaas wat sneller.

Aan de andere bewoners van de binnenstad: laten we er een gezellige middag van maken met deze gasten uit de gegoede buurten. De koffie staat klaar.
Emailadres bekend bij redactie.

Beantwoorden

@Jan van Brienne op dinsdag 13 september 2022 om 10:46:

Dat allochtonen onder de overlastbezorgers oververtegenwoordigd zijn wil nog niet zeggen dat elke allochtoon overlast bezorgt of dat elke overlastbezorger allochtoon is. Dus welke oplossing volgt nou uit het benoemen van die oververtegenwoordiging?

Je kunt net zo goed benoemen dat mannen onder de overlastbezorgers oververtegenwoordigd zijn. Welke oplossing volgt daaruit, alle mannen uit Helmond verwijderen? Door zo te praten stigmatiseer je alleen maar mensen die niets met de problemen te maken hebben.

Beantwoorden

@Sander Lam op dinsdag 13 september 2022 om 11:54:

Kletspraat van de bovenste plank Sander en je rekt je vooral erg uit om het niet te zien.
Je hoort mij nergens zeggen dat iedere allochtoon een crimineel is. Het is feitelijk niet weerlegbaar dat zij een procentueel hoger aandeel vertegenwoordigen dan autochtonen. Of wil je zelfs dat ontkennen?

Risico inschatting. Profileren. De statistieken en feiten erbij nemen.
De oplossing ligt voor de hand voor een ieder met verstand; daar zoeken waar het probleem vandaan komt. Waar de concentratie het hoogst is.

Beantwoorden

Je bent een mooie Jan. Eerst wil je ons vooral laten weten dat “de buitenlander” last veroorzaakt, dat is je eigen ervaring en waarneming en dan is het dus zo. Om vervolgens aan te geven dat je feiten en statistieken erbij moet nemen.

Als je nu eerst uitgaat van feiten dan heb je die FVD/PVV- kretologie niet nodig en kun je ook gaan werken aan oplossingen. Maar door te stellen dat “raddraaiers dus bijna allemaal allochtonen zijn” haak ik al af.

Wel ben ik benieuwd wat jij als oplossing ziet, hij ligt volgens jou immers voor de hand.

Beantwoorden

Helmond heeft geen gemeenschapsgevoel. Het is altijd, ” Wai, Hai, en hullie, de goeie kant van het kanaal, en de slechte kant van het kanaal. Als een zogenaamde, echte hellimonder hoort dat je oorspronkelijk niet uit Helmond komt. Zegt die, oh gai kumt niet van hier wel? Of, gai bent ginne echte Helmonder wel? Daar begint het ge-eikel al! Nou, als je dan een tintje hebt, kroeshaar, of Slavische trekken. Hoef je niets eens je mond open te doen, om anders behandeld of buiten gesloten te worden. En als je dan toch buitengesloten wordt, en anders bekeken. Waarom zou je dan nog sociaal geaccepteerd gedrag vertonen? Als je als kind al gepest en getreiter wordt in je jonge jaren op de lagere school, dan moet je niet gek opkijken, als die persoon zich later op het criminele pad gaat begeven. En wat zegt de hellimonder dan? Da waor altijd al unne aparte, dien vuile crimineel. Helmond,…. Jullie oogst, hebben jullie zelf gezaaid. Met je, Wai, Hai en hullie!

Beantwoorden

@jan
Ik wacht liever op het rapport waarover de heer Heller schrijft. Dat wordt samengesteld door mensen die verder kijken dan hun eigen straat en hun eigen ervaringen. Ik heb je nog niet een feit zien noteren, een mening is geen feit.

Beantwoorden

Voor wie iets denkt in de trant va “waar is mijn reactie gebleven?”
Lees even onze mededeling van gisteren om 12.50 uur.

Beantwoorden

Het masterplan integratie en veilgheid en de adviezen waarover u vergaderd. Graag zou ik dit madterplan en de adviezen inzien. Kunt u me aangeven waar ik deze kan inzien? Helaas zijn deze niet met een link aan deze pagina toegevoegd.( foei weblog).

Beantwoorden

@Nieuwe Guus op maandag 12 september 2022 om 22:19:

Volgens mij heb jij mijn bericht niet helemaal begrepen.

Maar goed. Waarom spreek jij over twee bevolkings groepen? Ook ik ben regelmatig te vinden in de binnenstad en heb er gewoond, met name de Heistraat. Ik ervaar van de twee bevolkingsgroepen die jij noemt, en vele anderen, alleen maar vriendelijkheid, gastvrijheid en respect. Waarom een aantal zich soms verkeerd gedragen, heeft alleen maar te maken dat ze respectloos behandeld worden. Vooroordelen.
Dagelijks ben ik werkzaam in Eindhoven tussen heel veel verschillende bevolkingsgroepen en daar ervaar ik hetzelfde. Onbeschoft en agressief gedrag van de blanke NLer met dikke bak en villa en dankbaarheid van de mensen met migratie achtergrond.

@Tommie. Niet alle Hellimonders zijn zo. Ben der zelf ok inne. Maar het klopt wel wat je schrijft.

Beantwoorden

Interessante column! Ik heb ook wel wat vragen aan de heer Heller, maar wacht eerst even op zijn antwoorden op de andere vragen.

Beantwoorden

Ik kan mijn nieuwsgierigheid toch niet bedwingen. Daarom alvast deze vraag aan de heer Heller.

U schreef dat camera’s nauwelijks onveiligheid voorkomen. Maar door camera’s worden criminelen wel van de straat gehaald en als er meer criminelen vastzitten is het toch veiliger op straat?
Is de weerstand tegen bewakingscamera’s uw persoonlijke mening of de mening van Forum voor Democratie of de mening van iemand die een vrij hoge functie bij de politie (die toch geregeld camerabeelden gebruiken om dieven te vangen) bekleedt?

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 13 september 2022 om 15:47:

Mijn uitnodiging staat nog steeds hoor om eens te komen koffie drinken. Waarom doe je dat niet eens?

Beantwoorden

Nou Brandevoorter, ik heb andere ervaringen. Natuurlijk begrijp ik wel dat jij alleen vriendelijke personen tegenkomt, die kennen wij ook wel, en als je in een buurthuis of een winkel komt dan zijn dat de meer aangepaste. Maar op straat krijg je een heel ander beeld te zien als je hier de hele dag bent, vooral van de twee groepen die ik dus noem. En dat komt dan ook omdat er gewoon veel van zijn. En ze passen zich niet aan, mijn vrouw werkt op een school in de binnenstad, en dan kan je hier oneindig wegtypen over wat daar gebeurd. Ook daar is een kleine groep die meedoet met bv ouderraad en dergelijke maar de meeste niet, en in tegenstelling van wat Tommie beweert, zie je op de binnenplaats die bevolkingsgroepen vooral bij elkaar staan, en geen contact zoeken met anderen, sterker nog, daar word nog geeneens Nederlands gesproken. En dat is pure onwil, kleuters van derde of vierde generatie komen op school zonder Nederlands te spreken “Dat leren ze op school wel”. En Als ze dan eindelijk Nederlands kennen, dan zegt zo’n mannetje van 8, ik hoef niet naar jouw te luisteren, jij bent een vrouw. (nee dat is geen uitzondering). Dat is dus de basis die ze mee krijgen.
Ik kan hier nog uren over doorschrijven, ook over wat je zegt van dankbaar en patserbakken van de blanke Nl-ers. Als je een simpel voorbeeld wilt, en een uurtje hebt, dan ga je eens staan bij de ingang van de Albert heijn XL. Daar staan een aantal ongecontroleerde invalideparkeerplaatsen. Kijk eens een uurtje wie daar parkeren zonder kaart, ik kan je zeggen dat zijn niet die blanke aso’s.

Beantwoorden

@wilko

Voor diegenen die inzage willen in stukken, die staan steeds per vergadering on line.

Bv:

https://helmond.notubiz.nl/bijeenkomst/926254/Commissieavond%20Opinie%2006-09-2022

Scroll naar beneden, ga naar het agendapunt en daarna op de ‘i’ van info. Vervolgens op bijlagen. Daar staat het advies.

Beantwoorden

@ron

Wat camera’s betreft is het standpunt van FVD dat mensen zich niet beperkt moeten voelen in hun vrijheid. Dat geldt overigens ook voor andere zogenaamde ‘sensoren’. Allemaal technische middelen die vaak 24/7 allerlei gegevens registreren. Ook van u en mij. Moeten we dat wel willen? Daarom heeft FVD_Helmond vragen gesteld aan het college van B&W. We weten weten waar sensoren hangen, wat ze vastleggen, waarom….etc. Een soort nulmeting. Inwoners van Helmond hebben er recht op om te weten wat er wat dat betreft gaande is in de stad.

Beantwoorden

Andere culturen en niet Westerse achtergrond:

Ik heb gerefereerd aan andere culturen en mensen met een niet Westerse achtergrond die ook invloed hebben op de overlastfactor.
Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat het logisch is dat waar zo’n 150 verschillende nationaliteiten op een relatief klein oppervlak samen leven, met niet allemaal dezelfde normen en waarden, het logisch is dat dat verschillen van inzicht oplevert over hoe met elkaar
om te gaan en wel of niet rekening met elkaar te
houden. Dat is een reëel gegeven en dient mee te worden genomen in beleid.

Beantwoorden

Er wordt helemaal niks opgelost!!!
Daar is een mentaliteitsverandering voor nodig.
Een gemeenschapsgevoel, wij samen, en niet, ik Wai, en hullie!

Beantwoorden

@Theo Heller op woensdag 14 september 2022 om 15:15:

Bedankt voor de tip. Voor het gemak van anderen hieronder de rechtstreekse link naar het advies (gevonden door te control-klikken):

https://helmond.notubiz.nl/document/11709252/2

Beantwoorden

@Jan van Brienne

geen interesse

@theo heller @sander lam
dank voor info

Beantwoorden

@Jan van Brienne op dinsdag 13 september 2022 om 10:46:

Sorry Jan, maar ik zie alleen maar leuke positieve filmpjes op Heistraat Youtube. Zoals de braderie, Iftar we care enz. Ja, en een door Pownieuws opgeklote Hellimonder met ne grouwte smoel.

Beantwoorden

@Nieuwe Guus op woensdag 14 september 2022 om 11:49:

Merkt dat je een enorm talent hebt om alleen de negatieve kanten te zien. Misschien moet je eens contact maken met de mensen.

Jouw denkwijze maakt het dat het erg moeilijk en zelfs onmogelijk gemaakt wordt te integreren.

Beantwoorden

@ Brandevoorter

Mensen die er wonen, ik en Guus hebben meer kennis en ervaring dan iemand als jij die hier een keer boodschappen komt doen.
Als er dus iemand geen gelijk heeft dan ben jij het wel.
En ook jij mag eens koffie komen drinken. Dan gaan we gewoon eens objectief kijken.

Dat Roland geen interesse heeft was te verwachten. De mond vol van verbinden, bruggen bouwen en het gesprek aangaan, en dan zo afgaan als een gieter. 🤡

Beantwoorden

@Theo Heller op woensdag 14 september 2022 om 15:24:

Dank u wel. Ik was eerlijk gezegd bang dat u ook geen vragen zou beantwoorden. Vragen stellen heeft dan weinig zin. Laten we het er maar op houden dat ik ten onrechte bang was me aan koud water te branden. 🙂

Jullie bezwaren tegen camera’s begrijp ik. Maar er zijn ook voordelen natuurlijk. Jullie wegen de voor- en nadelen blijkbaar anders dan ik. Dat mag.
Goed dat jullie willen weten waar die hangen, wat ze vastleggen, waarom….etc. Daar ben ik ook best wel benieuwd naar. Want met een dikke drie duizend beveiligingscamera’s in Helmond hebben we er best een aardig aantal. Misschien een mooi onderwerp voor uw volgende column.

Ik had nog twee vraagjes gisteren, maar heb er maar eentje onthouden. U schrijft “Het aantal meldingen van drugsmisdrijven en wapenhandel is gedaald. Dat verbaast mij niet, omdat mensen die zich met deze zaken bezighouden geweld en intimidatie niet schuwen.” De beslist aanwezige logica in uw tweede zin zie of snap ik niet. Misschien kunt u dat nader duiden?

Beantwoorden

@Jan van Brienne

Als jij ook maar één reactie van mij kunt vinden waarin de woorden verbinden, gesprek aangaan en bruggen bouwen voorkomen krijg jij een jaar gratis koffie. En reageren doe ik al een tijdje.

Dat jij meent meer kennis en ervaring te hebben op dit onderwerp “omdat je nou eenmaal in de binnenstad woont” is een lachertje. Ik vind dat je je moet baseren op feiten, niet op meningen. Jij trekt het niet als een ander een andere mening heeft. En wat ik, en anderen, vragen is om feiten. Jij weet al dat het “buitenlanders” zijn, want bij jou in de straat etc. etc. Gelukkig is de info die nodig is, namelijk feiten, inmiddels beschikbaar. Heb je die al gelezen?

Het zijn overigens niet mijn teksten die zijn weggehaald, dat zijn die van jou. Bij mij thuis werkt een gieter toch anders dan bij jou denk ik.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 15 september 2022 om 10:29:

Kijk eens hier voor wat ideetjes. En typ eens een andere willekeurige straatnaam van Helmond in om een vergelijking te kunnen maken van de resultaten.
https://www.omroepbrabant.nl/tag/heistraat

Beantwoorden

@hassan op vrijdag 16 september 2022 om 01:40:

Kijk eens hier voor wat meer ideetjes. En typ eens een andere willekeurige straatnaam van Helmond in om een vergelijking te kunnen maken van de resultaten.

https://www.deweblogvanhelmond.nl/?s=heistraat

😉

Beantwoorden

@Jan van Brienne op donderdag 15 september 2022 om 00:41:

Hoe kom je er bij dat ik iemand ben die “hier” een keer boodschappen komt doen?

Ga graag op je uitnodiging in om koffie te komen drinken en objectief te gaan kijken. Graag je adres.

Beantwoorden

@Brandevoorter op donderdag 15 september 2022 om 00:19:

Ik denk dat je bedoeld dat het vervelend is dat ik ook de negatieve kanten zie en deze ook benoem.
En nou begrijp ik je ook, je vind het dus mijn taak dat nieuwkomers integreren, daar zit denk ik het probleem, ik vind inderdaad dat de bezoekende partij moet integreren.

Beantwoorden

@Nieuwe Guus op vrijdag 16 september 2022 om 20:52:

Het is idd jouw en ieders taak om “nieuwkomers” gastvrij en met respect te ontvangen en ze te helpen met hun integratie. Ze hebben alle recht om hier te komen, de wereld is van iedereen en niet van jouw alleen.

Je kunt ook positieve kanten benoemen en deze de boventoon de laten voeren ipv van al dat negatieve geroeptoeter.

Beantwoorden

Brandevoorter, lekker makkelijk om te roepen vanaf daar om niets negatiefs te melden, tenslotte weet jij veel beter hoeveel overlast de bewoners van de binnenstad hebben, want jij bent daar ook af en toe.

Schoolvoorbeeld van hoe jullie denken zie je 4 en 5 reacties omhoog, Hassan stuurt een link van omroep brabant met diverse meldingen van overlast in de heistraat, ron weet een site die daar niets over meld maar alleen positieve berichten (deze weblog die dat onderwerp graag uit de weggaat om deze discussies te vermijden) dus het probleem is er dan niet volgens hem

Beantwoorden

@Nieuwe Guus op zaterdag 17 september 2022 om 13:22:

alleen positieve berichten (deze weblog die dat onderwerp graag uit de weggaat om deze discussies te vermijden)

HUH?
Zo te zien heb jij niet alle inmiddels 143 artikelen en columns gelezen die de afgelopen 17 jaar op de weblog verschenen met het woord Heistraat. Of jij hebt een volledige andere definitie van het woord positief.

Omdat we het hier on topic willen houden, krijg alleen jij 1 reactie om daarop/daarover te counteren. Wij zullen het dan daarbij laten.

Beantwoorden

Ben bang dat de binnenstad last heeft van Nieuwe Guus en consorten.

Misschien heb ik wel een zaak op de Heistraat en ben ik meer uurtjes daar dan jij. Tenminste, ik neem aan dat je werkt.

Beantwoorden

@Jan van Brienne op donderdag 15 september 2022 om 00:41:

Nu ruim een week later, nogmaals:

Ga graag op je uitnodiging in om koffie te komen drinken en objectief te gaan kijken. Graag uw adres.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *