Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.192 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

Afgelopen week stonden er 2 veelzeggende krantenkoppen in het Eindhovens Dagblad
03-12-2014: Dubbel aantal vluchtelingen naar Helmond
06-12-2014: Is er nog plaats in de herberg?

De Rijksoverheid bepaalt elk half jaar hoeveel asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen gemeenten moeten huisvesten. In de Prestatieafspraken 2008 – 2015
De gezamenlijke Helmondse woningcorporaties – de gemeente Helmond is dit dan ook als volgt opgenomen: – het voldoen aan de landelijke taakstelling opvang asielzoekers verdeeld naar rato van het woningbezit per 1 januari van het betreffende jaar.
Door de vele brandhaarden in de wereld neemt de instroom van asielzoekers toe. Met als gevolg dat bovengenoemde taakstelling voor gemeenten ook toeneemt. Voor Helmond betekent dit de huisvesting van 92 asielzoekers met verblijfsvergunning vóór 1 juli 2015. De toename blijkt ook uit de cijfers van 2014. Toen betrof de taakstelling opvang asielzoekers in Helmond voor de eerste helft van het jaar 34 en 49 voor de laatste helft van het jaar. Een totaal van 83 asielzoekers voor 2014.

Een eerste reactie “waar laten we al die mensen?” vind ik dan ook niet vreemd. De toename zal zeker wel problemen met zich meebrengen, maar wat ik wel vreemd vind is dat hierbij helemaal voorbij gegaan wordt aan de mensen die het hier betreft. De vluchteling die gedwongen huis en haard heeft moeten verlaten.
Asielzoeker, vluchteling, vreemdeling zijn tegenwoordig allemaal beladen woorden.
Toen mijn vader tijdens de Hongaarse opstand in 1956 vluchtte en in Helmond belandde, werd hij hier met open armen ontvangen. Hij was moe, ontredderd, in een vreemd land waarin hij niemand kon verstaan, maar voelde zich welkom. Er was begrip voor zijn situatie. In Helmond kreeg hij de nodige hulp en opvang, zoals een kosthuis en werk. Hierdoor is het hem gelukt om te integreren en hier een nieuw bestaan op te bouwen. Wat ondanks alle hulp en goede opvang zeker niet makkelijk is geweest. Ook mijn vader droeg, zoals alle vluchtelingen, een verleden met zich mee.

Het jaar 1956 is natuurlijk niet te vergelijken met 2014. Toen was de omvang van de vluchtelingenproblematiek peanuts vergeleken met nu. Het moge duidelijk zijn dat we niet onbeperkt mensen kunnen opnemen. Ook voor de SP gaan hier allerlei stappen aan vooraf. Zoals inzetten op het verminderen van misstanden in de wereld, waardoor minder mensen hun land moeten ontvluchten. En waar mogelijk het opvangen van asielzoekers in de regio waar ze vandaan komen. Maar ook met deze stappen is het niet te voorkomen dat asielzoekers Nederland binnenkomen. Deze asielzoekers hebben altijd recht op humane opvang. In internationale verdragen is vastgelegd dat vluchtelingen recht hebben op bescherming tegen vervolging, terreur of oorlog. De asielprocedure moet snel, zorgvuldig en duidelijk zijn. Wie mag blijven, moet zo snel mogelijk inburgeren. Wie niet mag blijven, moet het land verlaten.

De 92 asielzoekers die in Helmond gehuisvest gaan worden hebben de (strenge) asielprocedure doorlopen en hebben een verblijfsvergunning gekregen. Vluchtelingen die al een hele geschiedenis achter zich hebben. Waarschijnlijk de meest vreselijke dingen hebben meegemaakt en zeker niet met economische vluchtelingen uit het verleden vergeleken mogen worden. Door al onze eigen problemen zoals werkloosheid, woningtekort, zorgen om onze ouderen, etc. gaan we hier helemaal aan voorbij.
Deze vluchtelingen worden dan ook veelal als een bedreiging van onze welvaart gezien en krijgen vaak de schuld van onze problemen.

Maar is dit terecht? Zouden we zonder deze vluchtelingen geen geprivatiseerd zorgstelsel hebben of de grote veranderingen in de jeugdzorg? Misschien toch wat vragen om eens bij stil te staan.

Ik wil hiermee de toenemende stroom vluchtelingen, met alle maatschappelijke problemen van dien, niet bagatelliseren. Maar ik wil ook niet aan het feit voorbij gaan dat we niet over cijfers en aantallen spreken maar over (getraumatiseerde) mensen van vlees en bloed.
Ook daar mogen we in Helmond wel eens wat meer aandacht aan besteden.
Eigenlijk zouden we trots moeten zijn dat we in Helmond, een onbeduidend plekje op de aardbol, een veilige haven kunnen bieden in deze wereld vol geweld en terreur.
Een mooie Kerstgedachte, toch?

Lonneke Maráczi
Raadslid SP

26 reacties:

Kijk eens eerst naar jullie eigen mensen hier in Helmond daar lopen ook genoeg mensen rond die hulp en onderdak moeten hebben maar die worden aan de kant gezet. En die mogen het uitzoeken. Ik snap niet dat er zon groot verschil gemaakt kan worden. Wat zijn hun meer als deze mensen. Omdat ze oorlog mee gemaakt hebben??

Beantwoorden

Nu zal ik wel weer een stortvloed van reactie krijgen.
Maar het volgende! natuurlijk kun je mensen helpen, maar gaan ze ook nog terug? NEE vaak niet. (ze komen in een paradijs in hun ogen).
Natuurlijk gaan ze procederen om te blijven, en maken nog een berg kinderen ook als ze hier opgevangen worden! deze noemen ze dan Nederlanders om zo te kunnen blijven.
Maar jah, hier mag je niks over zeggen, wij zijn verplicht onderhand in een Vinex wijk te wonen willen we de kinderen nog wat Nederlands opvoeden.
En zelfs hier kopen ze de huizen op voor een Afrikaans gezin van 10 man, onder het mom van! deze mensen hebben ook het recht op een huis net als ons?
JAAAAA wij mogen er een kopen voor ruim 350000 euro, en hun krijgen er een van de woningbouw, geheel gemeubileerd incl alles.
De mensen die er langs woonden, kregen hun huis niet verkocht?? gek he?
Moet hier echt niet gekker worden.
Hulp OKE, maar maak het niet te luxe en stel hier tegenover 1x in de fout weg ermee je bent tenslotte gast.
Maar nee hoor, ze mogen ook nog van alles eisen, kijk maar naar pipo dorp (oranje) waar ze tig asielzoekers opvangen en daar elkaar de hersens in slaan!
Ben er ooit geweest , voor een midweek E500,- betaald! hun krijgen nieuwe matrassen eten drinken kleedgeld ziekenfonds etc etc etc.
Ja ik geef die mensen geen ongelijk!!!! zou ook nooit meer terug willen als ik hun was.
We zullen zien, waar dit weer naartoe gaat.
Ook weer een discussie zonder einde, welkom in ons mooie Nederland!
Opvang bieden ja, maar wel met verplichte terug keer indien mogelijk en geen optie bieden voor procedures starten! ook nog op onze kosten .

Beantwoorden

En wat is de bijdrage van deze mensen aan onze maatschappij? De helft van alle Somaliers zit in de bijstand de hele dag qat te knauwen!

Beantwoorden

Bovenstaand.Wat een lul verhaal.Ga eerst eens informeren hoe de procidure is. geef dan je mening.

Beantwoorden

@Mark op maandag 8 december 2014 om 10:43:

En wat is de bijdrage van jou aan “onze” maatschappij?

Beantwoorden

Ik word een beetje moe van het constante demoniseren van deze mensen. Die 92 man, dat kost omgerekend misschien zo’n 5 euro per Helmonder. 5 euro om mensen op te vangen die vaak een groot deel van hun familie verloren zijn, in sommige gevallen zelfs voor hun ogen vermoord. In Libanon vangen ze meer dan een miljoen Syriërs op, wij hier slechts 250. En die 250 behandelen we dan ook nog eens als criminelen, mooi beschaafd land zijn we toch.

Beantwoorden

92 mensen op een bevolking van 90.000 Helmonders.
Over een paar weken gaat er weer voor tig miljoen de lucht in.
Die Hongaarse vluchteling uit 1956 toenertijd heeft een dappere dochter voortgebracht, zeer dienstbaar aan onze samenleving nu.

Deze mensen hebben een verblijfsvergunning gekregen en zijn hun thuis ontvlucht vaak met achterlaten van familie en al hun bezittingen.
Je hoeft ze niet in de watten te leggen, maar je hebt als geciviliseerd land wel je “morele” verplichtingen t.o.v. mensenrechten.
Empathie is ver te zoeken heden ten dage in het o zo tolerante Nederland.

En maar zingen bij die kerstboom.
Zoek eens contact met die mensen, en na het horen van hun verhaal zul je wellicht anders denken.
92 MENSEN (incl. kinderen) waar hebben we het in godsnaam over?

Beantwoorden

@Lonneke Maráczi:

Dat is inderdaad een mooie Kerstgedachte!

@Michiel van Geel op maandag 8 december 2014 om 23:00:

Nee, u en uw partij demoniseren liever, onvermoeibaar, werklozen. Dat worden u en uw partij nooit moe!

Beantwoorden

Denk dat we eerst eens wat meer aan de Nederlanders mogen denken, en natuurlijk ook andere helpen!
Vind dit af en toe zo’n raar land, er zijn altijd overal bezuinigingen behalve op hulp ontwikkeling.
Ook zijn we volgens mij een van het kleinste landje wat zoveel geld hier aan uitgeeft?
Wanneer komt er eens een programma over inzamelen op TV voor ouderen bvb? IPV dag luiers/drogeren en 1x per week douchen etc etc wat meer geld voor aandacht en goede verzorging van deze mensen die ons land hebben op gebouwd, nee deze kosten teveel volgen mevr schippers en moeten gewoon dood gaan!!
Misschien ver gezocht, maar het is wel de werkelijkheid!
Nu komen ze weer thuis met schoenendoos aktie, met wensen voor inhoud! en een berg aan porto.
Ze zijn werkelijk helemaal gek scholen, wij doen hier niet aan mee.
Elk jaar als we op vakantie gaan, geven we een medewerker van het hotel ALLES voor zijn kinderen en vrouw mee naar Afrika! hiermee weten we zeker dat het goed terecht komt, en volgend jaar passen onze kinderen deze kleren toch niet meer.
Maar 92 kan ik wel mee leven, maar we zullen zien (hoeveel het er echt worden!).

Beantwoorden

Ik stel voor meer, meer dan 92. 500, 1000, meer, gewoon meer asielzoekers, meer moe-landers, meer mensen, die hier in Helmond komen wonen, is meer woningen nodig, meer personeel, meer ondernemers, meer consumeren, meer uitgeven en meer verdienen (voor de EU, dat dan wel weer).

Het ligt er maar net aan hoe jij als persoon of organisatie daar slim op in kan spelen, zodat je er zelf ook financieel op voorruit met deze nieuwe aanwinst.

Leg een qat tuintje aan, leer de beste mensen iets bij met workshops, begin een 2e hands kleding zaak, ga crea bea met Vlisco stoffen, etc.

Ik zeg, welkom!

Beantwoorden

@Arve Omic

Beetje off-topic, maar u heeft de handschoen neergegooid. Ik daag u uit een uitspraak van mijn kant te vinden waarin ik werklozen demoniseer. Als je zo’n claim maakt, mag je ‘m ook onderbouwen. Ik pleit al jaren voor verplichte individuele scholingsbudgetten en meer oog voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat ik vind dat het principe zou moeten zijn dat je iets terugdoet voor je uitkering lijkt me niet meer dan normaal. Dus demoniseren, nee daar herken ik me niet in.

@mopje
Er is wel degelijk bezuinigd op ontwikkelingshulp. Dat was vroeger een groter percentage van het nationaal inkomen. Dat nog afgezien van het feit dat dat nationaal inkomen ook nog eens gekrompen is door de crisis, dus qua absolute getallen is de krimp nog veel groter.

Daar komt bij dat de meeste ontwikkelingshulp die we geven onder voorwaarden gegeven wordt. Vaak is het niet veel meer dan indirecte staatssteun aan Nederlandse bedrijven die door het ontvangende land ingehuurd moeten worden als voorwaarde voor de “gift”.

Daar komt nog bij dat het een schijn-tegenstelling is. Wat nu als de keuze is tussen de verzorging van ouderen of de subsidie op het stoken van kolencentrales? Er zijn meer plaatsen in het budget van ons land waar geld te halen is dan alleen bij ontwikkelingssamenwerking.

Beantwoorden

@ Michiel van Geel Ik krijg anders wel sterk het idee dat met andere plaatsen waar geld te halen is vooral gegraaid wordt uit mijn beurs… Zie topic 15 % OZB verhoging… Ja ach er moet evenveel geld binnen komen…. Omdat ik zo stom was om een milieu vriendelijke auto te kopen als dank nu 900 euro per jaar wegenbelasting ipv 200 per jaar voor een schadelijkere benzine uitvoering… Eigen risico zo hoog geworden dat mensen doktersbezoek uitstellen… Meer meer meer hebben hebben hebben … En als je dan leest in de krant : asielzoekers Budel slaan elkaar de koppen in, krijgen gratis ziektekosten vergoed… Kopen massaal een gsm van hun eerste geld.. In Eindhoven sloopt men een oud bejaardentehuis leeg ( was 3 jaar oud)om er vervolgens alles nieuw in te bouwen voor asiel zoekers… Tja raar he als mensen dan reageren dat het genoeg is… Terwijl oma ondertussen tot 11 uur in de ochtend moet wachten op verzorging want te weinig mensen … Weg bezuinigd…

Beantwoorden

@Michiel van Geel & @Mopje;

Hoewel ontwikkelingshulp volgens partij van de afbreuk en dom66 niet onder het vluchtelingenprobleem valt (waarmee jullie dus dreigen off-topic te gaan), wil ik jullie het krantenbericht van gisteren niet onthouden. Ik denk dat het allemaal wel wat minder mag, veel minder als je het mij vraagt.

QUOTE :”wo 10 dec 2014 Den Haag –

Op de miljarden die Nederland uitgeeft aan ontwikkelingshulp is nog altijd geen goed zicht. Er zijn zo veel landen die geld krijgen voor zo’n veelheid aan projecten, dat de weg door dit ’hulpdoolhof’ onvindbaar is.
Of de hulp de beoogde vooruitgang brengt, is ook niet altijd duidelijk.

Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in een rapport over de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking in 2013.

Vorig jaar gaf Nederland ruim 4,2 miljard euro uit aan officiële ontwikkelingshulp – 250 euro per Nederlander. En hoewel het kabinet probeert de hulp te concentreren bij vijftien partnerlanden, en in negentien landen de hulp afbouwt, waren er vorig jaar nog altijd 75 landen die Nederlands geld kregen.

Ook de informatievoorziening over de bestede miljarden laat te wensen over. De helft van de hulpmiljarden wordt verdeeld door de EU of via organisaties als de VN of de Wereldbank – 59 organisaties in totaal.

Of het geld nuttig is besteed, is soms maar de vraag. Organisaties beschrijven bijvoorbeeld hoeveel malarianetten ze hebben uitgedeeld. Maar het zou beter zijn als ze zouden melden tot hoeveel minder zieke kinderen hun acties hebben geleid, vindt de Rekenkamer.

Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel) kan zich grotendeels vinden in de conclusies en aanbevelingen van de Rekenkamer. “

Beantwoorden

Ontwikkelingshulp: dat zou best wat minder kunnen, naar mijn mening. Ik heb soms het idee dat ze nauwelijks of helemaal niet weten wat er met hun geld wordt gedaan en verandert er iets? Nee, weinig!
Het overblijvende geld, kunnen ze ook in eigen land wel besteden voor de PGB’s, ouderenhulp en noem maar op: tig andere projecten!

Beantwoorden

@Michiel van Geel

Vorige keer ageerde u flink tegen mij dat er gegoocheld zou worden met cijfers. Ik neem aan dat u nu op uw zinsnede “dat er bezuinigd wordt op ontwikkelingssamenwerking” wel terug komt, nu ik u even op de troonrede/ miljoenennota van september 2014 wijs: het kabinet trekt dit jaar 570 miljoen extra uit voor ontwikkelingssamenwerking.

Vanwege de extra asielinstroom (en nu komen we ook voor de linkse kerk weer on topic) worden daarvoor ook honderden miljoenen extra uitgetrokken (uit dezelfde miljoenennota), tezamen komen deze twee extra uitgaven nog net op 1 miljard. Overigens zijn gemeentelijke individuele uitgaven hier niet in meegenomen.

Als je nu eerst zorgt dat je de uitwassen in het huidige vluchtelingenbeleid aanpakt (uitgeprocedeerd = retour met IND airways, of over de schreef = voor u helaas geen plaats in ons tolerante land) dan zul je veel meer draagvlak hebben en veel minder uitgaven.

Het stuk van Lonneke over “procedure en inburgering die snel en goed moet verlopen en als je niet voldoet het land uit” is de hele crux van het vluchtelingenprobleem! Daarom is het ook een goede column, man en paard benoemen, zonder zielig te doen en de nivelleringszooi van duf66 en partijvandeafbreuk bij iedereen door de strot proberen te duwen. Prettige avond!

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 10 december 2014 om 13:41:

Opteren voor dwangarbeid zoals u en uw partij doen is op zich al werklozendemonisering omdat daarmee wordt aangenomen dat zij niet waardig en mens genoeg zijn om een normaal salaris voor hun werkzaamheden te ontvangen.

Over de vluchtelingenproblematiek. De beste oplossing is om die mensen menswaardig welkom te heten in Nederland, ze vrij te laten om te werken zich te scholen in ons onderwijssysteem, maar ze weer terug naar huis te begeleiden als het in hun land veiliger is geworden. Het verdiende geld en de opgedane kennis kunnen zij dan in hun eigen land gebruiken om voor zichzelf iets op te zetten en daarmee ook hun eigen land weer op te bouwen. Dat aangeboden onderwijs en werk (tegen een normaal salaris!) kan dan aangemerkt worden als ontwikkelingshulp waardoor het budget aldaar naar beneden bijgesteld kan worden. Zo heb je alleen maar winnaars. Vluchtelingen worden humaan opgevangen, nationalistische en racistische Nederlanders weten dat de vluchtelingen niet permanent blijven, het land van herkomst krijgt een financiele en kennisimpuls, en de ontwikkelingshulp wordt direct in noodlijdende individuen gestoken. Medische hulp en voedselvoorziening aan hen die niet konden vluchten moet natuurlijk wel gesponserd blijven.

Beantwoorden

Het is en blijft positieve discriminatie, hoe je ook draait of keert!
Geef deze mensen eens ongelijk? nou nee hoor dat kan ik helaas niet.
Maar het is en blijft een gebed zonder einde, mooie voorbeelden zoals idd elkaar in elkaar meppen, of idd een 3 jaar jong bejaardenhuis vernielen.
Maar och we blijven gewoon Nederland en zeggen welkom, nou sorry hoor.
Mag van mij zeker wel, maar met hele strenge regels!!
Diegene die er medelijden mee hebben, zeker te weten dat ze daar niet komen te zitten met een berg kinderen!!
Ik wil wel wat schenken, heb namelijk nog tig gratis condooms in mijn jongeren verzekering zitten kunnen ze gratis krijgen.
Maar och laat deze mensen toch lekker kindjes maken, misschien krijgen we er nog wat ziektes gratis bij? en natuurlijk opsporing verzocht weer een dik gevuld programma.
Ik stem zeker minder minder ipv meer meer! we hebben gezien wat het ons heeft gebracht, alleen een grote bak ellende en een berg geld.

Fijne kerst, aan alle lieve weg kwijnende ouderen waar hier geen geld voor is, tevens alle mensen die naar de voedselbank moeten!!!
En natuurlijk diegene niet vergeten waar helaas geen huisje voor is.

@Arve misschien terug naar dromenland? ja ze gaan terug met onze kinderbijslag eventueel dikke PGB of uitkering, ja als ze terug gaan kost het ons nog geld. (of ze halen de hele familie hier naartoe).

Beantwoorden

Allemaal bedankt voor de reacties.
Dat de meningen verdeeld zijn was al wel bekend, maar gelukkig mogen we in Nederland allemaal onze mening uiten. Dat is ook zo mooi van de Weblog dat iedereen hier zijn zegje kan en mag doen. Levert toch weer een mooie discussie op!

@frutje frot “Die Hongaarse vluchteling uit 1956 toenertijd heeft een dappere dochter voortgebracht, zeer dienstbaar aan onze samenleving nu”
Door deze opmerking was ik erg geraakt; als mijn vader nog geleefd had weet ik zeker dat het hem ook geraakt had….bedankt!

Beantwoorden

mooi hoe hier door Michel van Geel het D66 leugenbeleid weer uit de doeken gedaan wordt. mooipraterij alla Pechtold, en feiten negeren, de werkelijkheid negeren , de waarheid negeren. en maar draaien en keren.
Mooi voorbeeld is nog wel dat men steevast asielzoeken verward en gelijkstelt met “vluchteling”zijn.
SP vrouwtje doet nog stoer over “wie afgewezen wordt moet eruit” maar feitelijk wordt in Nederland niemand uitgezet; en als de PVV als enige hier iets over roept worden ze vervolgd of gedemoniseerd.
Iemand die ondanks alle meervoudige herverzoeken neit door de ultralinkse rechters in NL komt is dus per definitie “GEEN” vluchteling…aangezien wettig bewezen is dat men hier niet mag en hoort te verblijven.
Des te schrijnender wordt de politieke situatie als telkens na een aantal jaren de gehele linkse kerk weer pleit voor een algemeen pardon: en hiermee dus de wet keihard langs zich neerlegt en tienduizenden gerechterlijke uitspraken(hoe links ook) negeert.
Niemand heeft bezwaar tegen bv een Christelijk of Yezidi gezin uit Syrie of Irak…maar helaas krijgen we boten vol illegale somaliers en sudanezen en vreemde pakistani binnen…alles herverdeeld via EUSSR; want ander sis het wettelijk niet verklaarbaar hoe mensen in ons land asiel KUNNEN aanvragen.
Even los van de geweldige mislukking van integratie van moslims in ons land.
En dat zal ik meten stellen; dat is NIET de schuld van diezelfde moslims, dat is de schuld van pvda vvd csa d66 gl en sp

Beantwoorden

@Arti Sjok

Klopt wat je zegt, en ik geef deze mensen zeker geen ongelijk!
En ja opvangen zeker wel, en hulp bieden maar wel terug.
Ook veel mensen hebben we zelf hierheen gehaald en ze gaan niet meer terug, welkom in ons mooie paradijs.
Wat mij stoort! is dat diezelfde politieke mensen die er zo VOOR zijn? hebben die ook een dorp/stad/school/wijk vol van deze mensen?? dacht het niet!
Die wonen in luxe dure wijken en zeker dat hun het geld hebben voor particulier onderwijs voor hun kinderen (ben je bijna genoodzaakt ivm de vele verschillende culturen).
Bij oa de jeugd (Nederlanders!!), gaan zelfs gebrekkig praten, dat is stoer blijkbaar?
Maar ik wil wel eens weten of de hoge politieke mensen ook graag een PIPO DORP vol azc bewoners wil in hun dorp/tuin wil?
Nee natuurlijk niet, dat is niet goed voor ons Jantje.
O en integratie wat is dat?
Er zijn idd veel mensen die er zo over denken maar niks durven zeggen, en als ze het al doen (krijgen ze een kogel).
Als de PVV het allemaal iets anders zou brengen was hij al lang de grootste van Nederland

Beantwoorden

@Arti Sjok op maandag 5 januari 2015 om 16:32:
Bekent type reactie. Aan taalgebruik en schrijfstijl te zien representant van het type mensen die het als sociaal zwakkeren juist van links zouden moeten hebben, maar met gekleurde oogkleppen op achter de sprookjes van rechts aansjokken. In hun plaats zou ik toch eens wat meer aan mijn portemonnee denken.

Beantwoorden

@Lonneke Maraczi

Wel mooi dat je de reacties leest, en ook een reactie erop geeft!
Moet wel eerlijk zeggen, als t zo allemaal door blijft gaan in de maatschappij dat we dadelijk zelf de vluchteling zijn. (op de vlucht moeten).
Waar zouden wij opgevangen worden? en krijgen wij ook die luxe net als menig hier in Nederland.
Maar goed dat is weer een andere discussie, wij als Nederlander voelen ons zelf denk ik soms gewoon een buitenlander (in ons eigen land).
Maar zoals Maxima zei, bestaat de Nederlander nog wel???????
Dus wel erg gek, als zei deze vraag al stelt.

Beantwoorden

Mopje,

misschien moet je het woord Nederlander eens bij Wikipedia intypen. Misschien wordt je dan iets wijzer over de betekenis en etniciteit!

Beantwoorden

@brombeer

Zal ik eens doen, zeker weten dat jij meer weet als ik haha.
Maar neemt niet weg, dat we steeds meer in de verdrukking komen in ons eigen land (zo beter gezegd?).
Ik ga het eens opzoeken,

Beantwoorden

Dat in de verdrukking komen is zoals jij het zelf aanvoelt. Okay, er zijn er wel meer in ons kleine landje die dat zo voelen, maar niet alles wat buitenlander is, en “ingevoerd” is, is ook daadwerkelijk slecht. Er zitten héél aardige mensen bij, hoor. Dat merk ik weleens als ze bij mij op bezoek komen. En dom zijn de meesten al helemaal niet! Ik heb er weinig problemen mee en voel me niet in de verdrukking komen.
Een mevrouwtje, dat bij mij wekelijks het huis schoon houdt, is een alleraardigste vrouw (met een hoofddoekje). Hoe denk je dat die zich soms bedreigt voelt door onze autochtone Nederlandse medemens? En zeker na zo’n “actie” als in Frankrijk.

Beantwoorden

@brombeer

Ben het wel met je eens dat ze zeker niet allemaal slecht zijn, en ik ken zeker ook goede mensen (met n hoofddoekje).
Het is precies wat je ook aangeeft zoals bvb oa Parijs, daar zijn veel mensen bang voor.
Maar ik bedoel meer met verdrukking, dat er bepaalde bevolkingsgroepen zo meteen de overhand nemen.
En zich ook niet aan weten te passen in Nederland, daar heb ik wel een probleem mee!
Maar daar kan je kort over zijn, dat is dan maar mijn probleem.
En ook de criminaliteit wordt er niet minder op.en kost onze samenleving veel geld en zeker ook veel stress.
Betreft die charlie heb dinges zie ik zelfs als vragen om problemen.
Hoe dom kunnen we nog zijn in de zin van, vrijheid van meningsuiting.
Dit noem ik olie op t vuur gooien, en dat hoeft nou ook niet.
Je weet als wie dan ook, dat hier problemen van komen!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *