Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.653 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

13reacties

Ruim een maand verschenen er geen nieuwe politieke columns op de weblog, maar komende maandag begint de nieuwe reeks. Net zoals de afgelopen jaren staan die columns vrijdags erna in Weekkrant De Loop.
In het onderstaande artikel (dat aanstaande vrijdag in De Loop staat) zie je de 8 gemeenteraadsleden die de komende jaren gaan schrijven over de actualiteiten in onze stad. En daarover mag jij dan weer jouw mening geven. Dat doen we op die manier al sinds 2007. Het enige verschil in deze nieuwe reeks Onze Helmondse politici is dat iedere partij 2 raadsleden mocht aanwijzen om de 6-wekelijkse column te schrijven.  
De nieuwe ploeg betekent ook dat we afscheid nemen van 3 columnisten. We bedanken Jochem van den Bogaard, Nathalie Peijs en Pieter Vervoort voor hun columns in de afgelopen jaren.

In de reacties staan updates.

13 reacties:

Ik vermoed dat we één van deze 8 kunnen doorstrepen.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 2 juni 2022 om 14:30:

Dat zal Manfred toch niet zijn?

Beantwoorden

Beste Helmondse Politici

Niet schrijven !!

Geen woorden maar daden

Beantwoorden

Raadslid FvD in Helmond in opspraak, nadat hij foto zou hebben gedeeld waarop Rutte als nazi staat afgebeeld
HELMOND – Manfred Smol, raadslid voor Forum voor Democratie in Helmond, zou op een schaduwaccount op Twitter onder meer afbeeldingen hebben gedeeld waarop Mark Rutte en Hugo de Jonge nazi-kostuums dragen. Dat meldt Omroep Brabant donderdag na onderzoek.

Wat moeten wij hiermee, dit gaat toch nergens over

Beantwoorden

@ Harrie:

Ben eens eerlijk: verrast je dit nu echt? Volgens alle Groen Links-bashers is er vast niets aan de hand. Fatsoen moet je doen, maar alleen wanneer het je uitkomt. Te triest voor woorden dat dit soort lui in de raad zitten. ‘Voor de mensen opkomen’ enzo. Tuurlijk.

Beantwoorden

Oh wat errug. Niet dus. Gewoon grappig bedoelt en heel normaal
Puur laf politiek spel om zoiets op te blazen en hoog op te spelen
Terwijl er echt serieuze haat en kwaadspraak richting FvD of PVV is.
Ook de reageerder hier laten zich weer kennen als provocateur en polariseerders

Beantwoorden

@ Andre

Ik lees op de weblog vooral heel veel haat richting Groen Links. Waar je kwaadspraak richting FvD leest zie ik niet zo. Het voorspelbaar rellerig politiek bedrijven levert vaker spottende reacties op, zo ook van mij. Ik zou precies zo reageren als andere partijen op deze manier denken bij te dragen aan een fatsoenlijk debat.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 2 juni 2022 om 17:16:

Gewoon grappig bedoeld ja? Belediging en bedreiging zijn in Nederland nog steeds strafbare feiten dus dit moet wel uitgezocht worden.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 2 juni 2022 om 17:16:

Manfred heeft zelf ingezien dat zijn positie onhoudbaar was geworden.

Beantwoorden

Update 1:
Ook Jochem, Marlotte en Patty politieke columnist bij de weblog & De Loop

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 3 september 2022 om 08:30:

Leuk dat er drie nieuwe bijkomen. Dat er twee daarvan knappe dames zijn vind ik helemaal niet erg. 😉
Ik ga ook hun columns met aandacht lezen. Ik hoop wel dat de columns van D66 ietsjes pittiger worden door de komst van Marlotte Brouwers. Dat de coalitie niet aangevallen wordt, snap ik. Maar D66 in de gemeenteraad mag toch ook het eigen geluid laten horen, dualisme heet dat geloof ik.

Beantwoorden

Update 2:
Net voor de deadline liet John van der Kant weten dat zijn CDA-collega Ron Peters als tweede columnist gaat optreden in onze rubriek Onze Helmondse politici. John zal het merendeel van de columns blijven schrijven, Ron zal om de paar columns ook zijn aandeel leveren.
In deze wekelijkse rubriek (waarvan de eerste maandag 17 december 2007 verscheen) is Ron geen vreemdeling. In 2009 en 2010 schreef hij 8 columns die je hier kunt teruglezen. Net als alle 10 politieke columnisten, kreeg hij deze week het A4’tje met de columnafspraken (pdf) in zijn mailbox.
Welkom terug Ron, we wensen je weer veel columninspiratie.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 24 september 2022 om 05:55:

Mooi dat er zo’n bevlogen politicus bijkomt. Ik las die oude columns, sommige zijn nog altijd actueel, lees bijvoorbeeld https://www.deweblogvanhelmond.nl/onze_helmondse_politici/peters-veiligheid/ maar eens. In denk dat die werd geschreven naar aanleiding van al het gedoe toen bij die friettent in ‘t Haagje.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *