Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.129 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Column Ron Peters CDA

De Helmonders hebben gestemd en de uitslag, ook na de hertelling is bekend.Het CDA is, ondanks verlies van 1 zetel, de grootste partij geworden. De PvdA verloor 3 zetels en onze collega's van de VVD hebben een goede uitslag gemaakt met 1 zetel winst.Tjonge wat een spanning en we hebben gezien dat het stemmen met het rode potlood toch de nodige problemen gaf met het tellen. Omdat voor het behalen van een voorkeurszetel nog maar een kwart van de kiesdeler nodig was, is ook bij mijn partij een aantal collega's hoger op de lijst gekomen. Hier past een ferm proficiat voor al die kandidaten die op eigen kracht de raadszetel hebben weten te bemachtigen. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik buiten de boot val, tenminste, als het CDA niet in het college terecht gaat komen. Als dat namelijk wel het geval is dan zit er de kans in dat ik doorstroom naar de raad. Dat weten we pas als de coalitieonderhandelingen zijn afgerond. Even in de wachtkamer dus!
De uitslag van de verkiezingen geeft wel aanleiding tot puzzelen. De voor de hand liggende coalities zijn niet meer zo vanzelfsprekend. Er zijn niet echt twee hele grote partijen meer die samen al een heel eind van de meerderheid in handen hebben. Hoe je de uitslag ook draait of keert, we moeten het er mee doen en zullen ons uiterste best doen om een goed bestuur voor de stad neer te zetten, dat recht doet aan de verkiezingsuitslag. Jammer is wel dat de opkomst zo laag was in Helmond. Dat moeten we ons als politiek echt aantrekken. We zitten te veel op het stadhuis en vergaderen te veel. De kiezer herkent zich niet meer in de gemeente en dat is  absoluut een punt van zorg. Reden genoeg om daar de komende tijd eens echt werk van te maken. Aan de slag, zullen we maar zeggen.

Ron Peters
  CDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *