Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.084 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Column Ron Peters CDA

Traditioneel is de laatste begroting voor de gemeenteraadsverkiezingen een "feestbegroting".De gemeenteraad sorteert dan voor op de verkiezingen en er wordt rekening gehouden met de komende collegeonderhandelingen. Deze keer zal dat in Helmond anders worden, we moeten bezuinigen. Voor 2010 moet er 2,5 miljoen gestreept worden en gegeven de omstandigheden is dat nog redelijk binnen de perken gebleven. De verwachting is dat we voor de komende jaren nóg verder de broekriem zullen moeten aanhalen. Dat heeft weer te maken met de korting die we voorgeschoteld krijgen vanuit het Rijk. (Gemeentefonds)
Is dat nu erg, bezuinigen? Wel als je bezuinigingen doorvoert waar mensen heel veel last van gaan krijgen. In mijn beleving liggen er nu bezuinigingsvoorstellen op tafel die we heel goed voor het voetlicht kunnen brengen en waarbij de pijn gelijkelijk verdeeld wordt over de stad. Juist de grote projecten die we nodig hebben voor aantrekken van werkgelegenheid houden we in de benen en de maatregelen die nodig zijn om mensen aan werk te helpen die zullen we eveneens ontzien. Het college heeft daar goede voorstellen voor gedaan.  Het CDA maakt zich wel zorgen over het onderhoud aan trottoirs, lantarenpalen en openbare plekken. Dat zijn dingen die onze Helmondse burgers direct merken in de omgeving waarin ze wonen. De gemeente heeft de plicht om goed te zorgen voor de openbare ruimte en ook dat het allemaal netjes en schoon blijft. Het lijkt simpel en eenvoudig maar het zijn nu juist die dingen die burgers heel erg bezighouden. Op dit ogenblik denkt onze fractie na over de wijze waarop we de algemene beschouwingen in zullen gaan en welke onderwerpen voor ons heel erg belangrijk zijn. De begroting voor 2011 zal heel anders gaan worden. Er zijn dan verkiezingen geweest en er zit een nieuw college dat dan weer andere keuzes zal moeten maken. Soms zou ik wel eens vooruit willen kunnen kijken. NEE, da's ook niet leuk, dan is het nieuwtje er snel af, hoewel????

Ron Peters
Raadslid CDA

1 reactie:

horen al jaren dat lied zing ,s wat anders

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *