Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

113reacties

Afgelopen donderdag was er weer een raadsinformatiebijeenkomst omtrent het coffeeshopbeleid. De Burgemeester wilde de nieuwe gemeenteraad bijpraten over dit onderwerp. Blanksma begon haar verhaal dat ze pas een vergunning voor een nieuwe coffeeshop verleend met 100% draagvlak vanuit de raad. Een erg vreemde uitspraak gezien het feit dat er partijen in de raad zitten die principieel tegen zijn.
Gelukkig nuanceerde ze haar eerdere opmerking dat ‘’een zo breed mogelijke steun’’ ook voldoende is. Er heerst politieke moedeloosheid omdat we nu al voor de zoveelste keer hierover spreken en dat de Burgemeester toch niet tot actie overgaat. Drie jaar geleden schreef ik hier al over.

Ruim een jaar geleden was er namelijk een soortgelijke bijeenkomst. Er was toen ook al breed draagvlak vanuit de raad voor het vestigen van meerdere coffeeshops. Twee jaar daarvoor hadden alle fracties hun voorkeuren voor een locatie mogen doorgeven. Dit leverde een verruiming op van de criteria voor het vestigen van meer coffeeshops. Er zou een nieuwe beleidsregel volgen. Schijnbaar ligt er al jaren een kaart van Helmond met mogelijk nieuwe locaties. Opvallend omdat deze nooit is gedeeld met de gemeenteraad. Het coffeeshopbeleid is een exclusieve bevoegdheid van de Burgemeester, maar gezien het proces was het beter geweest om deze meteen met ons te delen.

In plaats van doorpakken met de criteria heeft de Burgemeester ervoor gekozen om eerst een extern onderzoek (pdf) te laten doen door Breuer & Intraval. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er in Helmond, gezien de vraag van de consument, wel vijf coffeeshops zouden kunnen worden geopend. Dit is nog los gezien van de toekomstige schaalvergroting. Daarnaast zouden extra coffeeshops een positieve bijdrage kunnen leveren op het gebied van leefbaarheid en preventie. De zichtbare straathandel (in softdrugs) kan er namelijk toe afnemen en er is meer sociale controle. Dit komt goed uit want het onderzoek bevestigde dat de lokale straathandel in softdrugs enorm is. Daarnaast is er gekeken naar de huidige coffeeshop. De invloed hiervan op de directe omgeving lijkt niet of nauwelijks af te wijken van die van een andere horecaonderneming.

Ook nu lijkt er nog altijd een ruime meerderheid in de raad te zijn voor de komst van een tweede coffeeshop. Burgemeester Blanksma gaat begin volgend jaar plekken in Helmond aanwijzen waar eventueel een tweede coffeeshop zou komen. Daarom dat ik haar een handje wil helpen. Welke locaties in Helmond zijn geschikt om een nieuwe coffeeshop te vestigen? Wellicht kan de stad meedenken met ons.

Martijn Rieter
Fractievoorzitter Helder Helmond

Zoals al 17 jaar kun jij ook hierover jouw mening geven. In een reactie (zonder inloggen of zoiets) kun je onze burgemeester hieronder adviseren over een geschikte coffeeshop-locatie. Voordeel: dit leest ze en wie weet…

113 reacties:

“Daarom dat ik haar een handje wil helpen. Welke locaties in Helmond zijn geschikt om een nieuwe coffeeshop te vestigen? Wellicht kan de stad meedenken met ons.”

Martijn, kom zelf eens met ideeën. Daar word je voor betaald.

Beantwoorden

Ver weg van bewoning in ieder geval.

Beantwoorden

@Roland op maandag 21 november 2022 om 09:54:

Waarom wil jij het ver van de bewoning?
Ik denk juist precies andersom. Naar mijn mening moet er heel snel een coffeeshop centraal op het Havenplein of de Steenweg of op de Markt komen. Daar zijn de meeste gebruikers en de veiligheid is daar ook het beste gegarandeerd. Er is daar veel sociale controle, al jaren 24/7 camerabewaking en tijdens het uitgaan zijn er altijd minimaal twee politieagenten.

Beantwoorden

Gewoon in de stad, staan genoeg panden leeg.
Het is wiet mensen, komop.
En de coffeeshop die hier al zit in de buurt, daar is toch ook geen overlast van.
Ik werk zelf in de zorg, en kom op veel plaatsen.
Schrikbarend hoeveel jonge gastjes lopen te dealen.
Dus als daar het probleem wat minder erg door word.
Is het toch prima.

Beantwoorden

Buiten gebied we hoeven het niet te zien de ellende

Beantwoorden

Doe maar aan de Veldbeemd, is handig voor als daar het junk hotel wordt geopend.

Beantwoorden

Misschien moet men zich eens afvragen waarom deze burgemeester zo moeilijk doet over een uitbreiding coffeeshops. Als ik het goed begrijp heeft zijn de beslissingsbevoegdheid los van de opvattingen van de Gemeenteraad.

Beantwoorden

Zou Schevelingen niet een mooie locatie zijn nu dat failliet is gegaan.
Er zijn geen scholen in de buurt, die buurt krijgt dan ook eens een keertje haar verantwoordelijkheid en je hebt ook meteen iets voor de gebruikers van Aarle-Rixtel.

Beantwoorden

Doet er maar eentje hier in de Rijpel, hier zitten de meeste gebruikers.

Beantwoorden

@D’n dieje op maandag 21 november 2022 om 09:51:

Ik heb mijn favoriete locaties al een aantal keer genoemd in de verschillende commissievergaderingen, maar expres nu niet genoemd om niet meteen gras voor de voeten weg te maaien.

Omdat je er naar vraagt: het zou in mijn ogen verstandig zijn om gelijk meerdere vergunningen af te geven. 1 op het havenplein, 1 op de markt of 1 op het industrieterrein Varenschut bijvoorbeeld. Later kan dan ieder wijkwinkelcentrum ervoor in aanmerking komen wat mij betreft afhankelijk van het aantal vergunningen Blanksma wilt vrijgeven en rekening houdend met spreiding.

Beantwoorden

Daar waar sowieso al veel camera’s hangen (in het centrum).
Mocht er bij herhaling overlast zijn op plaatsen of tijdstippen door bepaalde individuen dan kan daar met handhaving efficiënt en effectief worden ingegrepen. 🤔

Beantwoorden

@E Betgem op maandag 21 november 2022 om 11:36:

Dat heb je goed begrepen. Dat staat ook letterlijk in de column.

Beantwoorden

Doe het niet meer in smalle straatjes waar de klanten dan wildparkeren, zoals nu in de Wolfstraat…
En niet alles rond de binnenstad. Mierlo-Hout en Stiphout zijn ook Helmond. Nu zitten de sjiekere buurten en de automotive campus allemaal in West en binnenstad, Leonardus, Noord en Oost worden steeds kwetsbaardere buurten. Dan niet ook weer alle drugs in die wijken stoppen a.u.b. We hebben al genoeg voor de kiezen.
Want ja, linksom of rechtsom: een coffeeshop als avondwinkel geeft meer druk op een straat dan een bakkerij.

Beantwoorden

@martijnrieter. Al sinds de aanslag op Carpe Diem in 2010 is het vestigingsbeleid omtrent coffeeshops een niet transparante gebeuren. Iedere keer worden er door de burgemeester nieuwe bezwaren opgeworpen of moet er weer iets worden onderzocht. Ook in andere steden zullen niet alle raadsleden eensgezind zijn.
Los van mijn eigen opvattingen dient men met zijn tijd meegaan.Want wie kan nu achter een ongecontroleerde en hinder oproepende straathandel staan?
Waarom heeft een stad als Roermond met 58000 inwoners wel drie coffeeshops?

Beantwoorden

In de Heistraat tegenover soon lee staat al zeker 20 jaar een blauw geschilderd pand leeg, groot pand.

Beantwoorden

Ik wordt getriggerd door de zin: “Schijnbaar ligt er al jaren een kaart van Helmond met mogelijk nieuwe locaties.”

Waarom is die kaart nooit met de raad gedeeld? En nog erger, als dat bekend is, waarom VRAAGT de raad daar dan niet naar?

Wat een feodale poppenkast! De raad is het hoogste orgaan in bestuurlijk Helmond, maar ze laten zich blijkbaar keer op keer buiten spel zetten door deze burgemeester. De conclusie hiervan? De gemeente raad van Helmond is incompetent en niet in staat om haar werk naar behoren uit te voeren.

Het gemeente bestuur van Helmond weet dat en maakt daar optimaal misbruik van.

Beantwoorden

@E Betgem op maandag 21 november 2022 om 13:22:

Ik denk dat de voorgeschiedenis hierbij een flinke rol speelt. Oud-Burgemeester Jacobs gaf eerder al toe dat ondermijning de besluitvorming in Helmond heeft beïnvloed. Of daar ook het coffeeshopbeleid mee werd bedoelt is nooit duidelijk geworden. 3 jaar geleden schreef ik al een column erover:

https://www.deweblogvanhelmond.nl/amp/onze_helmondse_politici/rieter-regeert-de-angst-in-helmond/

Beantwoorden

In het Huis van de stad (nieuwe gemeentehuis)

Beantwoorden

https://sargasso.nl/schimmig-gevecht-coffeeshop-carpe-diem-helmond/

Ik neem aan dat je o.a. de artikelen van Sargasso bedoeld ?

Beantwoorden

Ik wel best een voorzet doen!

Op de markt, onder de Bieb (naast Casino), Smalle Haven, Steenweg/Kromme Steenweg. Wellicht nog In Mierlo Hout – Rijpelberg. Maar weg houden van het industrieterrein vanwege dat daar ‘s avonds weinig controle is. In de binnenstad is er meer zichtbare sociale controle aanwezig.

Beantwoorden

@ Martijn Rieter

Beter misschien om het allemaal nog eens terug te lezen.
https://sargasso.nl/dossiers/fons-jacobs/

Er is een gezegde…in de oude filosofie: als je een fout maakt, en je blijft hem ontkennen, maakt het niet goed, zal je op een gegeven moment helemaal terug moeten naar de oorsprong van de fout die je veroorzaakte!🙌

Beantwoorden

In TIEN jaar tijd heeft ze in feite dus nog steeds niks besloten qua coffeeshops. Triest! Is Blanksma nu een doos of een gewiekste ‘bestuurster’? Dat ze geen tweede coffeeshop wil is overduidelijk, maar ze durft het niet te zeggen en heeft de wettelijke macht inderdaad om daar in haar eentje over de beslissen. Ongewenst en onbehoorlijk bestuur meisje. Stout!

Mooi dat we haar over twee jaar kunnen lozen en dat we daarna snel een tweede en derde coffeeshop krijgen. Eentje in het centrum lijkt mij verstandig. Dan kunnen de vrije jongens op het Ameideplein gaan rentenieren. De tweede bij voorkeur in Mierlo-Hout, Stiphout, Brandevoort, Dierdonk of de Warande. Laat zo’n wijk ook maar eens hun verantwoording pakken. De derde via de gemeenteraad gekozen?

Leuk detail: ik doe niet aan dat spul. Maar zoals vrijwel iedere Helmonder snap ik heel goed dat die ene coffeeshop in de Wolfstraat te weinig is voor een stad als Helmond.

Beantwoorden

Vooropgesteld: drugs zijn sneu en voor zielige mensen.
Dit is dit wel weer een “ding” waar een buurt mee opgescheept wordt en waarvoor dan maar krampachtig draagvlak bij wordt gezocht. Net als opvanglocaties voor allerlei doelgroepen. Ik heb juist respect voor de houding van Elly, die terecht helemaal niet ziet te wachten op een coffeeshop. Hierboven wordt door een bepaald duo weer wat oude koeien uit de sloot gevist, maar die van Carpe Diem is alleraardigst. Dat liet en laat zien dat je beter met een flinke boog om nieuwe coffee-shopinitiatieven kunt lopen. Een coffeeshop op het Havenplein is de doodsteek voor de horeca, en trekt niet echt de bezoekers die je wilt in je centrum. Eigenlijk is het antwoord op de vraag waar zo’n tent moeten komen: nergens.

Beantwoorden

De bekende kleuterreacties zijn niet van de lucht.
Martijn geeft iets later gewoon zijn mening aan, en die is prima en goed onderbouwd.
De negatieve meningen zijn huichelachtig. Omdat je zelf er niks mee hebt, of gewoon tegen bent, verzin of roep je maar wat.
Vooral de waanzin dat het overlast geeft. Blijkbaar zijn deze critici nooit in een koffieshop geweest.
Dan praat je dus met valse argumenten of met wereldvreemde ideologie.
Niks doen geeft juist overlast.
Meer dan 1 of 2 is beter.
Goed toezicht en juiste manier van toezicht, cq belasting is welkom.

Beantwoorden

Bij de nieuwe Time out voorziening waar onze gemeente mee wil gaan experimenteren 🤬

Beantwoorden

Automotive campus, iig ergens buitengebied waar makkelijk te parkeren is en makkkelijk bereikbaar.

Beantwoorden

Doe maar in Stiphout, zwanenbeemd, dierdonk of oranjebuurt.

Beantwoorden

@Andre op maandag 21 november 2022 om 16:50:

De burgemeester heeft een vooruitziende blik, Martijn heeft die niet. Jouw mening past daarin.

Beantwoorden

@Willeke Veeneman op maandag 21 november 2022 om 18:24:
@Test op maandag 21 november 2022 om 18:24:

Parkeren is inderdaad ook wel een dingetje. Daar had ik vanochtend niet aan gedacht. Daarom stel ik een leegstaand winkelpand voor dat dicht bij het Speelhuisplein of Piet Blomplein in het centrum staat.

Beantwoorden

Ergens helemaal achter op een industrieterrein in een kale koude container.

Zeker niet in het centrum. Alleen maar overlast van die junkies.

Beantwoorden

Voor de moraalriddertjes…nagenoeg elke vorm van genotsmiddelen heeft een negatieve invloed op je gezondheid, de mate is afhankelijk van het gebruik ! Toch hoor je nooit iemand zeggen dat alcoholgelegenheden ook maar geschrapt moeten worden uit het straatbeeld.
Als je het instituut op verslavingsgebied hierover raadpleegt blijkt dat het nogal hypocriet en naïef te zijn zo te ageren tegen een coffeeshop, alcohol en harddrugs zijn veel gevaarlijker voor je gezondheid, lees het maar :

https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is-schadelijker-alcohol-of-cannabis/

Het is te zot voor woorden dat een stad met een inwonersaantal dat richting de 100.000 gaat maar 1 coffeeshop heeft, dat is pas sneu !!!
Even ter volledigheid….de enige drugs die ik gebruik is de medicatie die ik van de specialist voorgeschreven krijg 🙂

Beantwoorden

@Yasmine op maandag 21 november 2022 om 21:18

Klopt onder andere.

Beantwoorden

@Roland op maandag 21 november 2022 om 18:10

Dus wat jou betreft moeten we door angst ons beleid aanpassen? We moeten als overheid hier juist boven staan. Ik voel meer hiervoor: https://nos.nl/l/2389452

Je opvatting over het soort klanten wat een coffeeshop aantrekt vind ik ook nogal misplaatst en ouderwets. Een coffeeshop zou qua publiek niet misstaan op het havenplein of op de markt, integendeel.

Beantwoorden

@Marko op maandag 21 november 2022 om 19:20

Verklaar die vooruitziende blik eens?

Beantwoorden

@Roland . Waarop baseerd u dat een extra coffeeshop enorme veiligheidsrisico’s met zich mee gaat brengen. Ik hoor daar over in Roermond met 3 shops op 58000 nooit iets.
Maar goed, blijkbaar vindt u de overlast van de straathandel.waar hier toch regelmatig meldingen over gemaakt worden niet van belang.
Maar misschien heeft de burgemeester de criminaliteit niet meer in de hand.
Ook nog even over 2 “oude bekenden”. Dat is nu eenmaal het risico als je niet zoveel met op hebt met anonieme reacties.

Beantwoorden

Er zijn zoals altijd twee kanten aan dit verhaal. De aarzeling die ik voel bij de burgemeester zou er wel eens mee te maken kunnen hebben dat we op dit moment weliswaar een niet ideale, maar ook een stabiele situatie hebben. De nasleep van de aanslag met een explosief op de vorige coffeeshop die geopend zou worden maakt de situatie nog moeilijker. Degene(n) die die aanslag gepleegd hebben hebben gewoonweg hun zin gekregen. Het gevolg was namelijk dat die coffeeshop er niet kwam en het dossier min of meer op slot ging. De criminelen die erachter zitten hebben dus geleerd dat geweld beloond wordt.

De kans dat er opnieuw ongeregeldheden komen als er nieuwe coffeeshops komen is daarmee deels verbonden aan belangen. Niet voor niets stelde ik tijdens de bijeenkomst de vraag of in beeld was hoeveel majeure criminele netwerken er achter die straathandel zitten. In principe wil je namelijk naar een situatie toe dat die allemaal hun handel via een coffeeshop gaan afzetten en er dus geen gevoel is dat men de boot mist.

Beantwoorden

Zeker ergens in de stad. Dat zou veel mensen naar de stad toe brengen. Helmond doordeweeks lijkt echt dood af en toe. Iedereen gaat naar Eindhoven om leuke dingen te doen. Het is een feit dat er veel wietgebruikers zijn in de regio. Helmond moet groeien en dat is ÉÉN van de voorbeelden hoe het moet. De region rond bestaande coffeeshop bij Wolfstraat is heel veilig dus waarom zou het anders zijn als er een nieuwe coffeshop wordt geplaatst in/rond centrum? Mensen die zeggen dat de coffeshop dicht moet, zijn gewoon tegen drugs en kunnen geen goede argumentem geven waarom het zou dicht moeten gaan. Goede iniciatief

Beantwoorden

Wat betreft de plaats, het belangrijkste zijn parkeervoorzieningen, want de meeste gebruikers komen gewoon wat halen en zijn weer weg. Vroeger bleef men dan nog in de shop hangen, maar met het rookverbod is dat grotendeels verdwenen. In de aanloopstraten van het centrum of bij een wijkwinkelcentrum zijn dus goede plaatsen voor een coffeeshop. Meestal zijn het de aanloopstraten die vaak al de wat goedkopere huren hebben. Dichtbij een politiebureau (Zuid Koninginnewal of kop Molenstraat) is dan nog een extra bonus. Dat is wel wat dicht bij het Jan van Brabant, maar dat moet geen probleem zijn.

Andere opties in het centrum zijn de Marktstraat en de Kasteellaan. De steenweg zou ik dan weer niet doen, omdat een coffeeshop daar niet helemaal past in het profiel.

Qua wijkwinkelcentra is WC De Bus wel voorzien van ruim voldoende parkeergelegenheid en hetzelfde geldt voor WC Brouwhorst. Aan de westkant zou je misschien bij het wijkwinkelcentrum in de Hoofdstraat nog wel een coffeeshop kwijt kunnen.

Ideaal zou dus op termijn een stuk of vier zijn, of vijf als je er twee in het centrum zet. Gaat dat elkaar te veel beconcurreren? Misschien wel, maar als het goed is gaan dan ook de prijzen omlaag en de kwaliteit omhoog en valt er minder te verdienen voor de criminelen.

Beantwoorden

Goede discussie.
Draagvlak lijkt ook ruim aanwezig voor meer dan 2 shops.

Beantwoorden

Houden we ook rekening met de omliggende peel gemeenten ? Die ook in het onderzoek werden benoemd. Deurne Asten Bakel aan die kant is er ook weinig. Misschien bij McDonalds ? Helmond is een langgerekte stad.
Alleen naar het centrum kijken lijkt me dan ook niet de oplossing.

Beantwoorden

@Martijn Rieter op dinsdag 22 november 2022 om 02:14:

De burgemeester is beducht om de negatieve impact die van een of meer coffeeshops mogelijk kan of zal uitgaan. Zij denkt er langer over na.
Te lang? Voor sommige (politieke) partijen veel te lang. Ik ben van mening dat er een gedegen overweging moet worden gemaakt. De komst van een coffeeshop wordt niet door iedereen enthousiast begroet. De coffeeshop zal je buurman maar zijn.

Beantwoorden

@marko. In tien jaar is er geen enkel besluit genomen ondanks een constante (ruime) meerderheid van de raad. De burgemeester staat in haar recht omdat zij in deze kwestie de enige met beslissingsbevoegdheid.
Maar houdt in ieder geval met steeds aanvullende eisen en twijfels de raad in de kou staan.
Zelfs ern fervent voorstander als D66 lijkt het moede hoofd al neer te leggen.
Hoe het komt dat in veel gemeenten met aanzienlijk minder inwoners er meerdere coffeeshops zonder problemen geëxploiteerd worden geeft niemand een antwoord..

Beantwoorden

@Betgem

Ik heb het niet over een veiligheidsrisico, maar aanloop van ongewenste figuren. De vraag is simpel en daar wordt aan voorbij gegaan: zou u een coffeeshop als buur willen hebben, stel dat u en een andere oude (anonieme) bekende zouden nog in Helmond wonen? Makkelijk om plaatsen te noemen, maar ook dit is weer een geval van “niet in mijn achtertuin”.

@Rieter
Mijn opmerking gaat niet over angst, maar over wat de buren van Carpe Diem hebben meegemaakt met 2 aanslagen. Of andere mensen in de straat. Die vroegen daar niet om.

Beantwoorden

@E Betgem op dinsdag 22 november 2022 om 12:10:

Als de gemeenteraad een 100% vertegenwoordiging van de Helmondse inwoners zou zijn kun je misschien enige waarde toekennen aan de omschrijving meerderheid. Dat er voor politiek in Helmond weinig belangstelling bestaat blijkt bij verkiezingen.
Vergelijken met andere gemeenten, 1 op 1, is ook geen argument.

Beantwoorden

@Roland, @Marko, Helemaal eens met jullie betoog.

Dat door meer legaal aanbod de straathandel zou verdwijnen is een utopie, de straathandel gaat niet meer weg.

@Michiel, Een extra shop op de Steenweg past natuurlijk weer niet in het profiel, nee natuurlijk niet, daar zitten mensen met centen.
Schuif maar lekker door naar WC de Bus of Brouwhorst, lekker makkelijk.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 22 november 2022 om 12:54:

Met niet passen in het profiel bedoel ik dat daar ook nog een aantal winkels zitten in het wat duurdere segment. Als je het dus bij het uitgaansgebied wil plaatsen kan dat beter aan de andere kant van de knaal op het stukje kasteellaan bij de ijssalon of op het havenplein zelf. Er staat nog een pand leeg bij het havenplein, maar de parkeergelegenheid is daar niet zo goed. Hetzelfde geldt voor de steenweg. De kasteellaan heeft dat wel. Helemaal op de hoek naast Stadsherberg De Kei zou ideaal zijn. Goed in het zicht, veel parkeergelegenheid.

Beantwoorden

Ik vraag me, gezien het grote aantal reacties op dit item van Martijn af wat nu eigenlijk de essentie is van dit verhaal.

Het is anno 2022 heel normaal om diverse coffeeshops in een grote gemeente te hebben. Daarover bestaat geen twijfel.

Dat er zich een paar gemeentelijke trollen in de discussie mengen is ook duidelijk, maar hun doel wordt m.i niet gehaald. Het blijft bij het oudbakken…het zal je buurman maar zijn etc.

Maar WAT is hier nu werkelijk aan de hand? Waarom is er mevr. Blanksma zoveel aan gelegen om zo buiten de lijntjes te kleuren. Het MOET echt opvallen dat het beleid van Helmond afwijkt van het landelijke beleid.

Het moet OOK opvallen dat Helmond de laagste opkomst heeft met landelijke verkiezingen. Daaruit blijkt dus dat er zeer weinig vertrouwen in in de politiek en m.n. in dit en voorgaande colleges.

Ook moet opvallen dat de raadsleden hier niet veel, of hoegenaamd NIETS mee doen ( op een uitzondering na, zoals in dit geval).

Komt het dan werkelijk bij niemand op wat hier werkelijk aan de hand is?

Ik denk dat Helmond een stad is waar de ondermijning diep, diep en heel diep geworteld is. Ik denk ook dar iedereen dat weet! Dus ook de gemeenteraadsleden.

De vraag is eigenlijk: door wie wordt Helmond eigenlijk bestuurd? Zeker niet door mevr. Blanksma, de huidige burgemeester. Want zij is bang, bang voor wat destijds Fons Jacobs is overkomen. ( Waarvan niemand eigenlijk weet wat dat was, want uiteindelijk bleek er geen bedreiging te zijn geweest)

Het is een hoop hocus pocus en ondertussen draait de staarthandel geweldig! Nergens in Nederland meer kans dan in Helmond! Wie of at heeft zoveel macht om dit voor elkaar te krijgen en een hele stad in angst in gijzeling te houden? In ieder geval de gemeenteraad en de burgemeester.

Om een lang verhaal kort te maken: Helmond heeft gewoon, zoals zoveel andere grote gemeentes recht op meerdere coffeeshops. Dat is niet raar, dat is gewoon normaal. Daar hoef je dus niet als een sidderend schoothondje bang voor te zijn!

Waar ik als gemeenteraad van Helmond wel alert o zou zijn is het volgende: Let op de panden die aangewezen zijn/ worden. Het Carpe Diem pand was eigendom van Bavaria( voordat het verkocht werd en Vosmeer erin geluisd werd.

Ik weet dat de voormalige burgemeester Fons Jacobs het dossier coffeeshop angstvallig onder zich hield. Zo ook doet mevr. Blanksma hetzelfde. En dat is raar. Als je voorganger een fout heeft gemaakt, dan wil jij beslist niet dezelfde fout maken. Toch gebeurd dit …WAAROM?

Ik vraag me in alle oprechtheid af, in hoeverre de raad van Helmond, zoals ook het college in alle vrijheid en openheid terechte keuzes kunnen maken.

Beantwoorden

@Yasmine

U woont in Helmond?

Beantwoorden

U, als een van de onbenoemde trollen vraag ik oprecht:

Waar bemoeit u zich mee? Wat is uw belang? En komt u echt uit Helmond, of was u zelfs ooit eerder burgemeester van Helmond?

Beantwoorden

@Yasmine op dinsdag 22 november 2022 om 16:19:

Aan u wordt de vraag gesteld of u in Helmond woont.

Beantwoorden

@Yasmine

De mensen achter het weblog hameren steeds op het feit dat het hier op het weblog moet gaan over Helmondse zaken. Ik woon met veel plezier in Helmond.
U mag mij een trol noemen als u dat wil, mijn reactie is tenminste Helmonds. Ik heb verder geen belang anders dan dat ik moe word van bepaalde iemanden die niet in Helmond wonen maar daar wel een mening over hebben. En dat alleen als er wat te vinden valt van gemeente, gemeenteraad en bestuurders.

Beantwoorden

Aan wie het betreft:
Inmiddels de eerste scheldpartij verwijderd, daarom maar nu even snel ingrijpen:
Yasmine mag nog antwoord geven op de vraag “U woont in Helmond?”

En we (lees: de reageerders) gaan door met het door Martijn aangesneden topic. En hou het Helmonds inderdaad.

Beantwoorden

Houd het buiten het centrum. Een industrieterrein waar men niet gauw iemand lastig kan vallen, vooral in de weekenden/avonden (dan is er nagenoeg geen mens te zien).
Naar mijn weten zijn daar ook voldoende camera’s, hoewel het mijn verstandig lijkt om coffeeshops goed onder de loep te houden.

En leggen ze dan een keer een bom aan de deur, dan is het ver weg van bewoners (een trieste realiteit).
Bewoners die bijvoorbeeld geen wiet roken, of alcohol drinken. Die überhaupt niks met beide te maken wil hebben.

Beantwoorden

Dat de gemeenteraad hier tijd en geld aan besteed.

Het antwoord moet gewoon NEE ! zijn.

Houd je bezig met belangrijkere zaken in Helmond.

Beantwoorden

Schevelingen vind ik nog niet zo’n slecht idee! Misschien samen met Aarle-Rixtel doen.

Beantwoorden

@Yasmine op dinsdag 22 november 2022 om 16:04:

U geeft aan: “Let op de panden die aangewezen zijn/ worden. Het Carpe Diem pand was eigendom van Bavaria( voordat het verkocht werd en Vosmeer erin geluisd werd.”

Wat wilt u hiermee aangeven? Een pand dat aangewezen wordt, stijgt enorm in waarde. Heeft je opmerking daarmee te maken? Ik begrijp de context niet helemaal.

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 22 november 2022 om 16:36:

Volgens mij gaan alle reacties waar je op doelt tot nu toe over Helmondse zaken en nog belangrijker; ook waar het topic over gaat. Daarnaast maakt het niet uit of je ook in Helmond woonachtig bent, dus vind het nogal vreemd dat bepaalde mensen de mond wordt gesnoerd. De bewoording “trollen” mag inderdaad wel achterwege worden gelaten dat ben ik het met je eens en is totaal overbodig. Laten we het over de inhoud hebben. 🙂

Beantwoorden

@Martijn Rieter op dinsdag 22 november 2022 om 23:54:

Dan ontstaat er weer een soort evenwicht. De waarde van het pand waarin de coffeeshop wordt gevestigd stijgt enorm in waarde. De waardevermeerdering die daar ontstaat gaat dan weer ten koste van de waarde van de omliggende panden.

Beantwoorden

@Martijn Rieter:

Ik verwacht dat het niet moeilijk is om de juiste locatie in het centrum te vinden. Bel Linda Haverkamp even, haar telefoonnummer is 0618483555. Zij is de meewerkende baas bij https://volophelmond.nl/. VOLOP Helmond verbindt lokale initiatieven aan vastgoedpartijen en zorgt voor verrassende invullingen.
Vrij vertaald, door haar en haar partners zoals centrumwethouder De Vries staan er minder winkels leeg in het centrum. Linda en haar kornuiten regelen er vaak in een vloek en een zucht goede prima opgeleverde leegstaande pandjes. Een kennis van mij belde haar vóór het weekend, ná het weekend had hij voor weinig een prachtig winkelpand. Dat had hij als starter never nooit niet kunnen betalen. Inmiddels is hij doorgegroeid naar een tweede zaak. Kassa dus! Huur voor de volle mep, maar die penningen kan hij nu goed betalen.

Dat oude Grolsch-café op de Markt is bijvoorbeeld een ideale coffeeshop-centrumlocatie. Staat al jaren leeg, groot parkeerterrein op het Ameideplein en niet onbelangrijk: het heeft al een horecabestemming. Jur en Lydia van Lokaal42 zullen het toejuichen want naast hun heerlijke terras. Win win win!
Schevelingen is ook geen verkeerde coffeeshop-locatie trouwens. Zeker met Aarle-Rixtel als meewerkende gemeente. Daar moet je Linda volgens mij overigens niet voor hebben. Maar de curator zal die (goede maar geldelijk gezien waardeloze) inboedel graag snel aan de man brengen.

Als ik je nog een goede tip mag geven. Maak hier snel werk van! Elly is een heel onzeker treuzelend burgemeestertje die heel graag voor vol gezien wordt. Die draait 180 graden als ze mee MOET doen. MOET als de raad haar keer op keer via moties vreemd aan de orde van de dag of raadsvragen of de publiciteit laat weten hoe het moet. Die wil maar wat graag dan snel haar mooie gezichtje redden. De raad heb je al jaren mee en met jouw column is het begin gemaakt! Just do it!! Succes!!!

Beantwoorden

@ De Wit

Wat een ongelofelijke positieve oplossingen! Heerlijk om iemand aan het woord te laten die oplossingsgericht denkt. Nu is de vraag: gaat de gemeenteraad deze adviezen ook ter harte nemen?

Het klinkt allemaal zo makkelijk en simpel, maar waarom is dit een nu inmiddels een 12! jaar lang durend gevecht?

En waarom durft Elly Blanksma geen beslissingen te nemen in dit dossier? De angst regeert??? maar voor wie of wat dan?

In ieder geval zet je jezelf, maar ook Helmond wel enorm op de kaart met deze zeer afwijkende handelswijze ( ten opzichte van andere gemeenten) van de portefeuille houder, in dit geval dus de burgemeester. Terwijl de vorige burgemeester hierover een rijksrecherche onderzoek aan zijn broek kreeg en vervroegd is afgetreden. Op deze manier kom je dus echt onder een vergrootglas te liggen wbt je handelswijze.

De Raad is nu aan zet, zoals De Wit ook al aangaf. Neem je verantwoordelijkheid en durf eens op te treden tegen dit lamenterende gedrag wat niemand begrijpt! JUST DO IT! dat was zijn boodschap en daar ben ik het volledig mee eens!

Beantwoorden

@Roland en @Marko: algemeen bekend is dat Yasmine niet in Helmond woont 🙂 Yasmine is namelijk de echtgenote van E Betgem. Die wonen al jaren niet meer in Helliemond.

@Martijn:Sargasso stukje waar Betgem en Yasmine naar verwijzen gebruiken ze al jaren in hun kruistocht tegen de gemeente. Beetje gekleurd stuk. Zo ook Carpe Diem….. als er maar een mogelijke link naar Fons Jacobs of Blanksma is, dan is dat koren op de molen voor die twee.

Beantwoorden

Misschien het gemeentebestuur eens een flinke joint laten roken wie weet wat dat oplevert

Beantwoorden

Als buurtbewoner dichtbij de Wolfstraat is het geen pretje met wat voor figuren daar in en om die shop rondhangen.
Zoiets moet je doen zoals in Terneuzen: een grote drive in coffeeshop ergens achteraf waar er niemand last van heeft. Met het feit dat er dan drugsrunnertjes komen hebben we dan meteen een gerichte reden om het volk in de donkere uurtjes in de binnenstad te controleren. Twee vliegen in een klap.

Beantwoorden

@Sjef op woensdag 23 november 2022 om 21:33:

Een MCcoffee op Brandevoort zeker ?

Beantwoorden

“Burgemeester Blanksma gaat begin volgend jaar plekken in Helmond aanwijzen waar eventueel een tweede coffeeshop zou komen.”
Wedden van niet? Die slimme melige-maan-mededeling-mensen-mens-muts komt dan wel weer met iets. Ik gok op een breed gedragen adviescommissie 2.0 deze keer. Mark my words. De raad roept, zucht en klaagt dan weer, kan niet anders dan ja knikken en Elly is weer een jaartje verder.
Via via (dus niet heel betrouwbaar) hoorde ik dat Laarbeek recent informeel interesse heeft getoond in Schevelingen als locatie. Dat zou voor beide gemeente aan de voorwaarden voldoen. Als dat klopt: wedden dat ze nee zegt?

Beantwoorden

Misschien is het gebouw waarin de voormalige bibliotheek zat een optie. Dat kan aan de zijde van de Markt maar ook aan de kant van het Piet Blomplein (waar vroeger de leeszaal zat).
Daar zal wel geen horecavergunning opzitten, maar is wel van de gemeente. Dat gebouw blijkt al een jaar of tien onverhuurbaar en dat kost de gemeenschap elk jaar veel geld door leeg te staan. 🙁

Beantwoorden

@Abdullah op woensdag 23 november 2022 om 21:00:

Yasmine en Eric zijn geen fans van mevrouw Blanksma, dat is bekend.

En dan haar enthousiasme voor DE WIT!

DE WIT: “Het oude Grolsch-pand op de markt. Daar zit een horecavergunning op”. Die vergunning pas je aan voor een vergunning t.b.v. een coffeeshop Hoe kom je erbij?

Beantwoorden

@Marko ja verbazingwekkend, zou me niet verbazen als het Yasmine de Wit is haha Aan de interpunctie te zien, zou dat best kunnen. @weblog: toevallig zelfde ip adresje bij De Wit en Yasmine? 🙂 🙂 hahaha

Anyway: waar het mij om gaat, continu dat gezanik over de burgemeesters en hoe slecht ons bestuur wel niet zou zijn, maar als je een kritische noot op Betgem of Mieke hebt dan ben je een trol. Stukken van je eigen echtgenoot gaan ophemelen en nog meer aandikken dat is pas trollen….

Beantwoorden

@Abdullah uit Helmond op donderdag 24 november 2022 om 10:33:

Zelfs als zij in de discussie met Blanksma gelijk krijgen duurt dat nog jaren en op het moment dat niemand meer precies weet waar het over gaat lees je in een krantenknipsel nog iets.

Beantwoorden

@beste allemaal. Helaas kan ik niet reageren. Dan wordt dat verwijderd als zijn of topic.
U heeft dus alle vrijheid uw gal te spuwen.Veel plezier daarmee.

Beantwoorden

@E Betgem:

Doe niet zo zielig.

What goes around comes around. Oftewel in algemein beskaafd Helliemonds: kiekt uurst noar oew aigen.

En ik geloof niet dat DeWeblog zomaar reacties verwijdert, dan zul je wel echt te ver zijn gegaan.
Denk niet dat we er veel aan missen aan je verwijderde plempsel. Proost alvast.

Beantwoorden

1 in dierdonk, 1 in stiphout en 1 in brandevoort aub

Beantwoorden

@ Sjef en Kevin: zou het kunnen dat daar ook niet D-66-stemmers wonen en/of mensen met een andere mening? Die anders stemmen of niet alles onderschrijven van een bepaald partijprogramma? Of wordt het dan wat te ingewikkeld?

Beantwoorden

Ik mis in het hele verhaal (en in alle bovenstaande reacties) in ieder geval één invalshoek; het verschil & overeenkomst (?) van de handel in de coffeeshop en de handel op straat.

Ik als niets wetende burger ben in de veronderstelling dat er in de coffeeshop alleen ‘legale’ handel is in wiet en hash … dat spul wat je in een shagje of in een zelfgebakken cake stopt.

Hoe het spul binnenkomt en in welke hoeveelheden is mij onbekend.
Een eigen wietplantage en verkoop in eigen beheer is bij wet verboden.
De verhalen met afloop over een Helmondse (oud-)horecaondernemer & tuinspecialist zijn inmiddels uitvoerig beschreven in het nieuws.
Het project ‘staats-wietplantage’ is nog niet van de grond.
Toch heb ik, in tegenstelling tot lege schappen in de supermarkt, nog nooit gehoord over tekorten en/of mensen horen klagen over de voorraad bij de coffeeshop. Zijn er dan meerdere coffeeshops nodig?

Het is mij ook bekend dat er ook ander spul op de markt is wat men graag tot zich neemt, onder anderen coke, ghb, xtc-pilllen etc..
Bij mijn weten behoren deze materialen niet tot de ‘legale’ handel van de coffeeshop (klopt dat?)

Tja en als dat spul dus niet verhandeld wordt in de coffeeshop, waar dan wel?
Op straat?

Feitje: een oude kennis van me, destijds aan de coke, kwam ik een paar weken geleden tegen ergens in de binnenstad (rand centrum). Hij stond op de hoek van de straat te wachten; ‘hij zou zo opgehaald worden door een paar vrienden’.
Er komt een klein stadswagentje met twee jonge jonge gastjes aan gescheurd; zijn vrienden. We nemen afscheid en ik loop verder. Ik kijk nog even om … 15 meter verder vindt er ruilhandel plaats … het bekende envelopje (zoals hij die vroeger ook wel eens bij zich had) verdwijnt in de binnenzak van m’n kennis. De auto rijdt vol gas weg, m’n kennis schiet een straatje in.
Wonende in de binnenstad zie ik regelmatig van dit soort scheurende autootjes met idem dito jonge gastjes rondrijden.
Ofwel de bezorgservice in dit soort producten kent in Helmond een bloeiende handel.

Samenvattend (de wijsheid niet in pacht hebbende):
De handel op straat word niet minder door een extra coffeeshop, want ze verkopen verschillende producten.

De handel in verdovende middelen levert veel centjes op. Daar zijn al vele films en televisieseries over verschenen.
In die films & series wordt het vaak spannend als de ene handelaar zijn markt moet delen met een andere handelaar en/of als de wetgevende instantie zich gaat bemoeien met hun zaken.
Welk (film)scenario speelt in Helmond?
Weet onze burgemeester meer?

Beantwoorden

@Stapper,

Ik herken het en woon zelf ook in de binnenstad en zie het veel gebeuren maar de politie heeft geen capaciteit. Je kunt melden wat je wilt maar er gebeurd niets mee.

Beantwoorden

@Job op donderdag 24 november 2022 om 18:15:

altijd zo denigrerend….zielig….

Beantwoorden

@Sjef op woensdag 23 november 2022 om 21:33:

Als buurtbewoner dichtbij de Wolfstraat? Je bent heel duidelijk geen buurtbewoner. Anders schreef je dat niet als Forum-mannetje en dat zeg ik als Forum-vrouwtje! De opgedoekte cafés van Tinus en Ad zorgden daar door omstandigheden voor veel meer trubbel dan de zaak van Patrick nu.
Mijn voorkeur gaat uit naar het centrum waar ik nu woon en genoeg leegstaat.

Beantwoorden

@ Stapper:

Herkenbaar, mee eens. Ik denk wel dat er bij wat jij aangeeft inderdaad ook een verschil zit tussen de handel in hard- en softdtugs. Ik ben voor een tweede coffeeshop, maar ook voor het keihard aanpakken van harddrugs.

@ Jan: ik benoem generaliserende opmerkingen over bepaalde Helmondse wijken, met allerlei Helmondse inwoners.

Beantwoorden

In den Bosch gaan ze de koffieshops weren uit het centrum om overlast in te dammen, en hier gaan ze koffieshops toevoegen, misschien verstandig om eens even met de gemeente van den Bosch een gesprek aan te gaan, diezelfde problemen ga je hier ook krijgen, een hele hoop ellende.

Beantwoorden

@Marco, @ Abdullah uit Helmond, @Roland, @ Abdullah.

Heren, ik heb hoegenaamd niet van plan om me voor jullie te gaan verantwoorden wie ik ben, waar ik woon of wat ik doe. U bent hier op dit forum namelijk zelf ook anoniem bezig.

Beantwoorden

Voor mij hoeft het niet, maar als het dan toch moet, dan graag waar het voor weinig overlast zorgt. In de Wolfstraat dus, gewoon een extra koffieshop. Wel van een andere eigenaar natuurlijk, wat mij betreft: de gemeente.

Beantwoorden

Als het dan toch moet ,die school in de Prins Karelstraat tegenover de Fonkel daar is ruimte genoeg ook voor asielzoekers en meteen een leger des heils erin want dat zal er wel van komen

Beantwoorden

@Jeanette op vrijdag 25 november 2022 om 08:35:

@weglaten die zooi op vrijdag 25 november 2022 om 16:25:

Beide locaties zijn te dicht bij een school.
Als ik mij goed herinner moet er minimaal 200 meter tussen een school en een coffeshop zijn.

Beantwoorden

Goed Job. Leuk dat je aan mijn ene zinnetje de conclusie verbindt, dat ik niet op d66 stem en een hekel heb aan de mensen in dierdonk, stiphout en brandevoort.

Zie eens niet achter iedere boom een vijand. Ik woon namelijk zelf in brandevoort.

Beantwoorden

Het geven van eventuele locaties door inwoners , heeft niet zoveel zin , denk ik. Het lijkt me beter dat mensen die er dagelijks mee te maken hebben , hun stem te laten horen. Denk hierbij aan politie , jongeren/ opbouw-werkers , wijkcommitee’s , woningbouwverenigingen enz.
En dan nog zullen er ongetwijfeld bezwaren komen. Je kunt niet iedereen tevreden stellen.
Maar als de overlast er minder door wordt moeten er knopen door gehakt worden.
Succes daarmee !

Beantwoorden

al die gebruikers pleiten voor meerdere coffeeshops maar ze willen er niet in de buurt wonen vreemd niewaar

Beantwoorden

@ Kevin: Wat is precies je bedoeling van het noemen van die drie wijken?

Beantwoorden

@Yasmine op vrijdag 25 november 2022 om 08:24uur:

Mieke laat je niet uit de tent lokken door Roland of Abdullah! Jij en Eric weten wel beter toch?

Proost alvast.

Beantwoorden

@michelle Dank je. Het is soms moeilijk te verteren om als schietschijf te dienen van burgers zonder inhoudelijke feitenkennis. Zeker als je daar hier niet op reageren kunt. Maar dat is al jaren zo.
Met vriendelijke groet.

Beantwoorden

@E Betgem op zondag 27 november 2022 om 16:11:

Feitelijk stelt Rieter de exclusieve bevoegdheid van een burgemeester ter discussie. Maakt niet uit wie de burgemeester is.

Jouw mening betreft uitsluit kritiek op de persoon. Omdat je meent bedonderd
door haar te zijn.
Je had je ogen de kost moeten geven en jezelf terdege moeten informeren voordat je in het avontuur Berlaer stapte. Dat heb je niet gedaan.

Als Rieter uitsluitend kritiek op de persoon betreft kan hij de burgemeester voordragen voor ontslag. Vanwege haar aanpak in het vestigingsbeleid ´coffeeshop-Helmond´.

Beantwoorden

@marko. U bent daar duidelijk een voorbeeld van. Verder ga ik vanaf nu niet meer reageren op anoniemen

Beantwoorden

Zal het pand van dadas aan de steenweg wel worden.

Beantwoorden

Zo zo, het onderwerp maakt wat tongen los, of vingertjes in de moderne tijd…

Beantwoorden

@Stapper op donderdag 24 november 2022 om 18:17:

Dag Stapper,

Er is inderdaad een verschil bij de uitwerking op de handel in harddrugs en softdrugs. Dit is in het onderzoek van Breuer & Intraval aangegeven, zie pagina 29:
– Het vestigen van extra coffeeshops zal naar verwachting los staan van een aanzienlijke reductie van de zichtbare straathandel in harddrugs.
– Het vestigen van extra coffeeshops kan op de lange termijn een positieve bijdrage leveren aan het bestrijden van de heimelijke, illegale verkoop van softdrugs.

Meerdere coffeeshops zijn wel degelijk nodig om gezonde marktwerking te laten plaatsvinden. Monopolie veroorzaakt in dit geval dat de straathandel welig tiert. Ook dit staat in dat onderzoek. Het klopt inderdaad dat je geen coke, ghb of xtc-pilllen in een coffeeshop kan kopen.

Welk (film)scenario hier in Helmond speelt en of de Burgemeester hiervan op de hoogte is, ben ik niet van op de hoogte. Wellicht dat het onderzoek naar de veiligheid, waar de Burgemeester op doelt, wat opleverd.

Hopelijk heb ik je vragen naar tevredenheid beantwoord. Ik zal het onderzoek van Breuer & Intraval ook nog in een losse reactie toevoegen.

Met vriendelijke groet,

Beantwoorden

@Marko op zondag 27 november 2022 om 17:03:

Dag Marko, ik stel de exclusieve bevoegdheid van een burgemeester niet ter discussie. Ik stel het handelen op dit dossier ter discussie. Het duurt mijn inziens te lang voordat er echt stappen worden gezet. Het hele tijdspad deugt niet.

Beantwoorden

@Martijn Rieter op maandag 28 november 2022 om 15:47:

En het handelen op dit dossier is toch de exclusieve bevoegdheid van de burgemeester? Daar wil jij verandering in brengen? Jij wilt meer snelheid en dus een herzien tijdspad. De burgemeester meent dat snelheid en tijdspad in haar optiek, gelet op voor haar geldende omstandigheden, op schema ligt.

Beantwoorden

Heel erg goed om een 2de coffeeshop te openen in Helmond. Want vroeger toen de coffeeshop nog van willy was, ” willy’s” place. Werd er nog goede wiet en stuff verkocht, en hing er een gemoedelijke sfeer. Tegenwoordig is de nieuwe eigenaar, de voormalige uitbater van het muziekcafé. Ik vind dat daar maar een lugubere sfeer hangt, en het personeel vind ik maar sjofel. Een aantal maal met die luitjes gesproken, en ze komen me behoorlijk rechts over. Wat dan ook weer niet hoort in een coffeeshop. In een goede coffeeshop hoort een beetje een, ” peace”, sfeertje te hangen, en dat is daar zeer zeker niet het geval. Als je daar net voor openingstijden voorbij loopt, staan er allemaal mensen met van die bleke hoestgezichtjes te wachten, totdat de deur open gaat. Ik vind de kwaliteit vd wiet daar echt echt onder de maat. Het lijkt wel vervuilde fabriekswiet. Als je op straat koopt heb je wel heel goede kwaliteit en heb je meer. Wel echt heel jammer allemaal. Want als je niet op straat wil kopen, en je wil toch een beetje waar voor je geld. Dan zul je toch echt naar Eindhoven toe moeten. Ik vind het grofweg schandalig dat er maar 1 coffeeshop is in Helmond, die daarmee een monopolie positie bekleed. Ik denk ook niet dat het strookt met de wetgeving. En dan heb ik het over de mededingingswet, die ruimte maakt voor concurrentie, en monopoliepositie’s tegengaat. Misschien wordt het eens tijd dat de mededingingsautoriteit zich hier eens mee gaat bemoeien, om dit eens te versnellen. Komt er een fatsoenlijke nette coffeeshop bij in Helmond. Dan zul je zien, dat het heel snel gedaan is met Bonneville, en ze de deuren kunnen sluiten. Dan hebben ze die anabole flapdrol met zijn kale kop, en wijd opengesperde schoteltjes ogen, ook niet meer nodig. Die filmster kan dan ook meteen in een andere fantasiefilm gaan spelen.

Beantwoorden

Ik ben dan wel geen gebruiker Tommie maar je spreekt jezelf wel behoorlijk tegen, je wilt een 2e koffieshop zodat de 1e dicht gaat. Dan zijn we weer terug bij af.

Beantwoorden

Hoi Roland! Euhm, ik bedoel eigenlijk, dat er altijd concurrentie moet zijn. Dus nooit maar 1 kapper, 1 supermarkt, of zoals nu, maar 1 coffeeshop. Zodat je altijd de mogelijkheid hebt om te kiezen. Euhmmm,… In mijn laatste regels haal ik wat uit, naar die portier, medewerker, of mede eigenaar. Dat neem ik bij deze terug. Niet aardig, maar zo komtie gewoon wat over. Maar helaas is het op deze site niet mogelijk geplaatste texten zelf te verwijderen of achteraf aan te passen. Misschien werkt hij er allang niet meer. Maar Mocht de bedoelde persoon dit alsnog lezen, sorry, was niet zo bedoeld, maar zo kom je nu eenmaal wel over.

Beantwoorden

Toch maar effe navraag gedaan. Blijkt dat de persoon die ik bedoelde, daar nooit gewerkt te hebben! Zo zie je maar, dingen steken soms toch anders in elkaar, dan je in eerste instantie aanneemt. Verder,…. Mijn ervaringen zijn van wel van 5 a 6 jaar geleden, dus wellicht wat gedateerd en achterhaald. misschien is er intussen bij Bonne ville inmiddels wel een en ander in positieve zin veranderd. Dat kan namelijk ook. Dus,… 2 coffeeshops in Helmond is een goed idee, sowieso omdat concurrentie gezond is voor vrije keuze en ontwikkeling. 1 perfecte locatie zou ik in ieder geval het pand van dadas aan de steenweg vinden. Een 2de locatie aan de molenstraat.

Beantwoorden

Zojuist heb ik de beheerder van de weblog van Helmond verzocht mijn geplaatste reacties te verwijderen. Omdat ze achterhaald zijn, en ik door een samenloop van misverstanden, een verkeerd beeld had gevormd, en daar dus verkeerde conclusies uit trok. Helaas zijn geplaatste berichten niet zelf aan te passen of te verwijderen. Vandaar dat ik de beheerder daar zelf om heb verzocht. Ik vind het uitermate vervelend, en trek hier natuurlijk lering uit.

Beantwoorden

@Tommie op woensdag 30 november 2022 om 18:28:

Als ik dat mag vragen, wat is het juiste beeld en de juiste conclusie dan?

Beantwoorden

Jan. Het juiste beeld is dat ienand mij in het verleden heeft gezegd dat hij daar werkte, terwijl dat niet zo was. Ook dat ik vroeger hele lichte wietjes rookte, en dat dat totaal niet meer te vergelijken is met de wiet van tegenwoordig! Das gewoon een giga verschil. Tegenwoordig is dat allemaal veel sterker. Echt jammer. Maakt ook niet meer uit waar je koopt, Eindhoven, helmond, wat aangeboden wordt op straat,…. Allemaal heel erg sterk. Ik beland ervan in een hoestbui. Conclusie, ik vond de wiet van vroeger prettig, maar de sterkte vd wiet van tegenwoordig kan ik niet aan. Dus voor mij is het allang passé. Nou, ik heb nu wel genoeg tijd besteed aan deze topic, en me excuseren voor een eerder commentaar. Dus nu laat ik deze topic voor wat het is. En heb besloten nooit meer commentaren te schrijven. Want in de ellende vd wereld momenteel, maakt het geen verschil.

Beantwoorden

@Tommie

Ook fijn dat we een reactie hebben van een ervaringsdeskundige, de meesten hier blowen niet en kennen ook de behoeftes niet. Dus in dat opzicht is je bijdrage zeer waardevol.

Beantwoorden

@D’n dieje op maandag 21 november 2022 om 09:51:

Martijn houd zich graag op de vlakte

Beantwoorden

De bestuurders moeten eens gaan besturen. Wijs de eigenaar van Bonne ville ergens een mooi pandje aan met veel parkeerruimte op een centrale plek. Geef ook gewoon een vergunning uit voor een 2e en misschien 3e coffeeshop ook met veel parkeerruimte . Dan kunnen die mensen fijn werken, en is er geen overlast. Het zijn allemaal ondernemende mensen die ook binnen de regelgeving willen opereren. Op die manier heb je ook voldoende diversiteit. Vind je het ergens niet leuk en gezellig, of vind je de wiet niet naar jouw smaak, dan heb je tenminste de keuze om naar een andere te gaan. Op die manier ben je dan ook meteen vd straathandel af. Want waarom zou je op straat kopen, als je je dingetje ook gewoon in de shop kunt kopen? Iedereen blij! Coffeeshop houders blij, gebruikers blij, overheid en politie blij. Hoe mooi wil je het hebben?

Beantwoorden

@Tommie op donderdag 1 december 2022 om 15:44:

wat ik hieruit opmaak is dat je lelijk aan het raaskallen bent,misschien teveel geblowd en nu ben je excuses aan het maken beter is nuchter hier reactie’s te geven of helemaal niet.

Beantwoorden

Slapert. Je hebt helemaal gelijk, ik ben deze discussie vreselijk verkeerd ingegaan. En heb spijt als haren op mijn hoofd, en ben er gewoon beroerd van. Ik had me gewoon bij het onderwerp moeten houden en niet moeten schrijven van wat ik denk en vind. Want, zoveel mensen zoveel wensen. En wat de een lekker vind, vind de ander niet lekker. Wat de een goede kwaliteit vind, vind de ander misschien anders. Het begint eigenlijk 8,5 jaar geleden. Ik was toen op een veldje, en toen kwam er iemand agressief naar me toe gelopen. Ik begroette hem, en toen zakte de agressie meteen weg. Hij zei toen dat hij me voor iemand anders had aangezien, maar ik het toch niet was. Ik had de schrik toch wel goed te pakken hoor. 1,75 lang, type bodybuilding, kale kop, en grote agressieve ogen. Toen de zaak bedaard leek te zijn, hebben we nog wat gepraat, en zei hij dat hij werkte in de coffeeshop. Dus nam ik aan dat dat in de wolfstraat was. Kort na mijn eerste reactie kwam ik erachter dat dat niet het geval was. En dat totaal iemand anders zich aangesproken zou kunnen voelen. Wat ik dus een vreselijk misverstand vind. Ik heb de webbeheerder daarna gevraagd mijn berichten weg te halen. Omdat die berusten op een totaal misverstand, van tig jaar geleden. Aan dit verzoek is geen gehoor gegeven, jammer maar helaas. Mocht het zo zijn dat er mensen zijn die zich aangesproken beledigd of gekrenkt voelen, 1000 maal sorry, dit was echt niet mijn bedoeling, mijn oprechte excuus. Mijn negatieve commentaar was echt voor die man op het veldje bedoeld, en voor niemand anders. Over de wiet van tegenwoordig, die vind ik echt veel te sterk vergeleken met 20 jaar geleden. Dat is voortaan zo sterk, dat ik alles bij elkaar hoest. Ik vind dat dus hele slechte wiet, maar anderen vinden dat juist heel fijn, juist omdat die heel sterk is. De een houd van sterk, de ander van zacht. Ik geef daar dan negatieve namen aan zoals schoorsteenwiet, vervuilde wiet, of wat dan ook. Had ik ook niet moeten doen. Maar er is veel vraag naar schijnbaar. Het is niet verboden. Dus als je daar als ondernemer niet op inspeelt, ben je een dief van je eigen portomonee. Komt ook bij, dat mensen zelf moeten weten hoe ze hun bedrijf moeten runnen natuurlijk. Daar heb ik niks over te vinden, evenmin als over bijvoorbeeld, of iemand meer links of rechts georiënteerd is. In de politiek is ook discussie over de sterke concentratie van de wiet tegenwoordig. Dus daarin sta ik niet alleen. Verder hoop ik oprecht, dat er in Helmond meerdere coffeeshops komen, met voldoende parkeerruimte, zodat iedereen, daar heen kan gaan, waar hij het prettig vind. En dat dan de overlastgevende straathandel ophoud. Gelukkig is dit een discussie forum, waar je meningen kunt delen, en daar dus ook nog terug kunt komen op je woorden of foute of minder leuke uittingen. Dus bij deze nog een keer, mochten er mensen zijn die zich aangesproken, beledigd of gekrenkt voelen, 1000 maal sorry, 1000 maal excuses, het berustte allemaal op een opeenstapeling van misverstanden, die zijn oorsprong hebben, op het veldje 8,5 jaar geleden. P. ‘s. Of er nu 1 of 2 of hoeveel coffeeshops bijkomen in Helmond. Voor mij maakt dat niets uit, want ik blow al 5 jaar niet meer. Ik heb al eerder geschreven, dat ik deze topic nu verlaat. Nu kan dat ook, want dit is het hele verhaal. Ik baal zo enorm, dat ik nooit meer een reactie ga plaatsen, waar dan ook. Dit soort misverstanden wil ik nooit en nooit meer. Dus lieve mensen, houdoe en goodbye!

Beantwoorden

@Tommie op vrijdag 2 december 2022 om 14:18:

mijn god wat een gelul allemaal, kerel je bent je er in alle bochten uit aan het lullen schei toch uit man, terug naar de topic.

Beantwoorden

We hebben onlangs twee locaties aangeboden bij de gemeente Helmond die wij in portefeuille hebben. We kregen als reactie dat het coffeeshopbeleid in Helmond op dit moment maximaal 1 coffeeshop toestaat. Dus alle ophef in de media over een tweede coffeeshop in Helmond is een wassen neus. De laatste bijeenkomst m.b.t. het beleid was enkel bedoeld om nieuwe raadsleden bij te praten over de stand van zaken.. met andere woorden weer veel gepraat, maar weinig concreet!

Beantwoorden

@Niet belangrijk op donderdag 15 december 2022 om 11:25:

Welke 2 locaties zijn dat?

Beantwoorden

@Niet belangrijk

U heeft natuurlijk een commercieel belang bij de verhuur evt verkoop van één van deze 2 locaties. Ik snap dat de gemeente, op dit moment, de deur dichtgooit. Eerst moet er ander beleid komen. Er zullen genoeg partijen zijn die hun OG beschikbaar willen stellen voor een 2e coffeeshop. Het gaat er juist om dat er draagvlak is in de raad en en in de buurt waar die komt. Niet het draagvlak in uw portemonnee.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *