Buiten is het -1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.337 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
37reacties

Helmond heeft het zwaar. Het zijn onzekere tijden waarin we elkaar missen en we toch schouder aan schouder willen staan. Covid-19 raakt ons allemaal. Sommige Helmonders zijn ziek of kennen een dierbare die in het ziekenhuis ligt. Anderen maken zich zorgen vanwege financiële problemen. Helder Helmond hoopt dat iedereen ondanks de corona-crisis toch een fijn Pasen heeft gehad. Hou vol en blijf gezond!

Een onzekere wereld vormt een perfecte voedingsbodem om onrust te zaaien. Zo gaat er veel nepnieuws rond over covid-19. Van koeienurine tot bleekmiddel, overal in de wereld worden de gekste kuren tegen covid-19 gepropageerd. Meest opvallend: covid-19 zou zijn ontstaan door de straling van het nieuwe 5G-netwerk. Deze complottheorie zou moeten verklaren waarom er zo weinig wordt getest. Misschien moet het RIVM, in het belang van de volksgezondheid, ook dagelijks monitoren hoeveel mensen besmet zijn geraakt met deze theorie.

Wat het extra triest maakt is dat deze complottheorie in de praktijk leidt tot vandalisme. In het Verenigd Koninkrijk werden afgelopen week meerdere zendmasten in brand gestoken. Ook vlakbij Helmond is het raak. In zowel Nuenen als Liessel stond afgelopen week apparatuur van een zendmast in brand. ‘Fuck 5G’ stond op een meterkast geklad. De politie gaat uit van brandstichting.

De complottheorie over covid-19 is natuurlijk onzin, maar er zitten wel degelijk nadelen aan 5G. Er is namelijk veel onduidelijkheid over de mogelijke gezondheidsrisico’s van 5G. Het internationaal agentschap voor onderzoek naar kanker heeft een aantal jaren geleden besloten 5G-straling in te delen in de groep van mogelijk kankerverwekkend. Daarmee valt het niet uit te sluiten maar ook niet te bewijzen. Ook omtrent privacy is er nog veel onduidelijk. Hierdoor heeft Zwitserland al besloten om de uitrol van 5G te stoppen. Hiertegenover staat dat 5G door zijn snelheid veel kansen biedt voor Helmondse bedrijven. Het maakt de weg vrij voor het zogenaamde Internet of Things. Bijvoorbeeld: snellere bezorgtijden en veiligere zelfrijdende auto’s. Ook in toekomstige toepassingen die we nu niet eens kunnen bedenken kan 5G essentieel zijn.

Helder Helmond ziet de meerwaarde van 5G, maar vindt het best gek dat we een hele populatie aan technologie blootstellen zonder zeker te weten dat het geen kwaad kan. Het is daarom noodzakelijk dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de gezondheidseffecten van 5G. Pas daarna kan er een zorgvuldig besluit worden genomen. Helder Helmond wil het onderwerp graag behandelen in de commissie om met de raad de voor- en nadelen van 5G te kunnen bespreken. Wordt vervolgd!

Martijn Rieter
Raadslid Helder Helmond

37 reacties:

Ga eens op zoek naar onderzoeken dan. Die worden volop gedaan. Alleen omdat er een aantal onderzoeken verkeerd zijn uitgevoerd is er nog niet meteen gevaar voor de volksgezondheid. Lees dit https://www.nature.com/articles/d42473-019-00009-7

Beantwoorden

Covid-19 is niet ontstaan door 5G, maar waar 5G al reeds in werking is worden mensen erger ziek omdat door 5G de weerstand van de mens ondermijnd wordt.
Hier moet onafhankelijk onderzoek (als dat tegenwoordig nog mogelijk is) naar worden gedaan, alvorens 5G in gebruik wordt genomen. Ik ben vooralsnog zwaar tegen.

Beantwoorden

Nee

Beantwoorden

Nee

Beantwoorden

Jammer 5G is allang in helmond aanwezig .
Helmond heeft namelijk aan 5G proef meegedaan .

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 14 april 2020 om 10:55:

is het niet zo dat mensen tegenwoordig overal een complot in zien? Er zijn hele volksstammen die er van genieten, smullen en kwijlen. Oh, heerlijk doemdenken. Mij kan het geen bal schelen 5G of wat dan ook. Kortzichtig? Nee, nuchter. Ik laat me geen geklets opdringen. En als er wat mis mee is, wat dan nog? We gaan allemaal toch een keertje de pijp uit! Ik heb een leeftijd bereikt dat ik er geen moer om geef. Ik bekijk het wel van boven , haha!

Beantwoorden

Ja

Beantwoorden

GEEN !!!!!!!

Beantwoorden
Danielle van Maurik

Allemaal mobieltje weggooien die nee gezegd hebben, geen 112 meer bellen want daar hebben ze toch echt 5 G voor nodig.

Beantwoorden

Laat is met bewijs komen waarom het dan niet slecht zou zijn, want da heb ik tot nu toe nog nergens gehoord

Beantwoorden

Geen 5G

Beantwoorden

5G is geen ioniserende straling, dringt niet diep binnen en veroorzaakt geen enkele schade. Nog iemand alufolie nodig?

Beantwoorden

Ik kan bijna niet wachten op 6G. Echt benieuwd wat daar voor theorieën uitkomen…

Beantwoorden

Tegen 5G zijn is onzin. Als eerste, er draait al meerdere jaren 5G, alleen wordt het nu op grotere schaal uitgerold. Ja, als je je kop tegen een zendmast aan houdt voor een langere periode of als je 24 uur per dag effectief aan het telefoneren bent en dat een aantal dagen volhoudt, zul je er schade door krijgen (maar waarschijnlijk heb je eerder problemen omdat je niet slaapt). Ze plaatsen die dingen ook niet voor niks hoog. Hetgeen wat je ontvangt op je mobiele telefoon is zo goed als nihil aan straling. 3G, 4G en Wifi stralen meer energie uit.

Ja, er komen meer masten. Dat komt omdat 5G een hogere frequentie heeft dan bijvoorbeeld 4G en niet goed door vaste objecten heen kan (zoals ramen en muren). Dus moeten er meer geplaatst worden, die ook niet zo hard hoeven te stralen als bijvoorbeeld een 4G-mast.

En hoge frequentie, Wifi zit vele malen hoger en daar klaagt niemand over. Licht zit nog veel hoger (is ook straling) en daar klaagt ook niemand over. Toen 4G werd uitgebracht waren er ook veel mensen aan het klagen, sterker nog, ik heb van een verhaal uit Zaltbommel gehoord dat mensen echt ziek werden door de mast. Jammer alleen dat de mast gewoon uit stond, kortom, een massa hysterie.

Het is bullshit om 5G ook maar iets slechts toe te schrijven. Wees blij dat je niet meer naar de telefoniste hoeft te bellen om door te schakelen naar de buurman, waar overigens nog veel meer straling vanaf komt, maar dat terzijde.

Al helemaal om Corona te koppelen aan de uitrol van 5G. Sinds dat de trein is uitgevonden, zijn er ook veel meer zelfmoorden, dus het ligt aan de trein?? Of sinds dat er geen piraten meer varen, zijn er meer zwangerschappen??

o.a. mijn bron: https://www.youtube.com/watch?v=4vHx-UyIM9M

Ja, dat is Engels en ja, dat zijn onderbouwde feiten. Als je het nou nog niet gelooft, ga aub in een Kooi van Faraday in een bunker zitten, dan heb je geen last van straling (behalve aardstralen.. )

Beantwoorden

Nee nee nee nee nee nee

Beantwoorden

Jaaa doen!! Ik wil NOG SNELLER internet graag! Kan mij niet snel genoeg

Beantwoorden
Melvin van der Horst

Nee hoef geen 5g, en ook geen app op me mobiel, hoe gek zijn ze vort????

Beantwoorden

Er is nog nooit een mens ziek geworden van niet ioniserende straling, daar gaat het hier nml over. Niet ioniserende straling dringt niet diep door en veroorzaakt geen schade. Ziek worden zit soms ook tussen de oren.

Beantwoorden

ik ben geen dom schaap die nee zegd. ik ben zelfs overgeveolig voor straaling en hoor wifi zelfs. 5G hoor ik niet en sins ze 5G hebben ben ik niet meer ziek geweest. ik moet al bijna weer aan het werk hahah

Beantwoorden
Bert van Rosmalen

Veel onzin ,kortzichtigheid en vooral onvolledigheid lees ik hier.
5G is wel degelijk in essentie een verstoring van de leefomgeving, het milieu.
Het is namelijk hoogfrequente straling.
Al zou het voor mensen minder schadelijk zijn op korte termijn, als er maar 1 insect last van heeft moet je dit al NIET willen.
En waarvoor? Voor sneller internet. The internet of things?
Voor ongecontroleerde inbreuk op privacy en de natuur!
Dat je er leuke dingen aan kan hebben, staat NOOIT alle andere negatieve misbruik in de weg. Met deze straling alleen al kan men zonder toestemming scans van omgeving maken en in foto of audio opslaan; overal en altijd!
Niks geen aluhoedje, gewoon feiten en wetenschap.
Dezelfde kliek die alle corona alarmen in de wind sloeg en slaat, wil nu snel 5G doordrukken…om dit voor elkaar te krijgen simuleert men fakeaanvallen door zielige in brand steken van palen. Hierdoor en door te stellen dat “men” denkt dat 5G met corona te maken heeft, hoopt men alle kritiek in de domme aluhoedjes hoe te zetten. Vergelijk Wilders en PVV als “racist”neerzetten omdat zij WEL Marokkaanse misstanden benoemen .
Dit komt sommige mensen wel heel goed uit allemaal. De domme onwetendheid doet de rest.

Beantwoorden

Hoe meer er nu in de fik gaan. Des te sneller je weer nieuwe torens krijgt. Met sowieso die 5g. Je koopt toch ook nieuwer beter model tv als ie kapot gaat.

Beantwoorden

@ Frans, daarom. Het is gewoon ene spelletje voor en door de netwerken zelve.
Want 5G kan je bv ook uitrollen naast de bestaande palen 3 en 4G.
Nu janken dat “112”het niet doet wanneer 1 paaltje in de fik staat.
Beginnen over corona.
Weet u wat; nu Verenigd Koninkrijk eruit is,doen we albanie en noord macedonie erin. Wat maakt het toch uit…
Oh ja zo slagvaardig wanneer je een drie eenheid vormt(waar kennen we dit van)
zo kan je altijd wijzen naar de ander. Mark R “we luisteren naar de deskundigen”..die hij zelf betaald.
Mensen ga nu eens van jezelf uit, praat anderen niet zo makkelijk na.

Beantwoorden

Waarom wordt er niet eerst degelijk onderzoek gedaan naar de effecten? Iedereen wil dit weten, Zwitserland heeft alles stop gezet dat is echt niet voor niets….
En we zitten ook echt te springen om 5g… want nu iedereen thuis zit en thuis werkt valt overal het internet uit en is heel Nederland vastgelopen en ontregeld….???? Nee niks van dit alles dus waarom 5G, of is het de bedoeling dat we dezelfde kant opgaan net als in China? Overal controle en zodra je iets negatiefs over de regering zegt krijg je minpunten…. bij teveel minpunten helaas geen hypotheek of goede scholing voor je kinderen…..

Beantwoorden

Of Martijn/Helder Helmond nu gelijk heeft met de waarschuwing richting G-5 weet ik niet. Ik ben op dit gebied net als velen met mij niet deskundig. Hij en zijn fractiegenoten verdienen wel een compliment dat zij nu niet alleen met corona bezig zijn en de stad bedienen met bemoedigende woorden, maar zich ook richten op de inhoud van andere zaken die ook moeten doorgaan. Juist in deze tijd hebben we bestuurders met visie op de toekomst nodig. Het heden is belangrijk, het komende ook!

Beantwoorden

@dreetje op dinsdag 14 april 2020 om 21:47:

Licht is nog hogere frequentie, gaat niemand aan dood. Wifi zit ongeveer gelijk, gaat niemand aan dood. 5G gaat niemand aan dood. Kom eens met geverifieerde bewijzen. Internet of Things gaat VOORAL via Bluetooth, een nog veel lagere frequency die minder straalt. Je hebt het over feiten, maar die breng je niet aan of kom je met een linkje van Facebook of van één of andere idioot die een website heeft begonnen, maar vooral heel veel boeken hierover heeft geschreven die hij nu goed verkoopt waar ongefundeerde onzin in staat. Echt waar kerel, kom eens met cijfers dan? 5G zit al jaren in de lucht.

Mijn bewijzen: https://www.who.int/peh-emf/publications/facts/fs304/en/ en https://www.youtube.com/watch?v=4vHx-UyIM9M (effe een uurtje echte bewijzen bekijken, in het Engels… kun je trouwens heel goed doen over 5G).

@Twanneman op dinsdag 14 april 2020 om 10:55:

Onzin. Nergens is bewezen dat 5G negatieve gevolgen heeft.

Beantwoorden

@Marc op dinsdag 14 april 2020 om 08:10:
In de column wordt gerefereerd naar verschillende onderzoeken. Nogmaals de gezondheidsrisico’s vallen niet uit te sluiten maar ook niet te bewijzen.

Beantwoorden

@Marja Konings op dinsdag 14 april 2020 om 11:56:
Onjuiste vergelijking die je maakt. Het bellen hangt echt niet af van de uitrol van 5G. Dus hopelijk heb je je mobieltje nog niet weggegooid. 🙂

Beantwoorden

@Bart op dinsdag 14 april 2020 om 13:32:
5G wordt in de column niet gekoppeld aan Covid-19. Daar wordt juist afstand van genomen. En verder schrijf je dat er niks slechts toe te schrijven valt aan 5G. Gezondheidsrisico’s vallen ook niet uit te sluiten. Daarom: onafhankelijk onderzoek.

Beantwoorden

Gisteren een programma op tv over de 5G demonstranten,eerst verteld die gast ik wil dit gewoonweg niet,ik wil niet leven in een leven waar alles door de overheid bepaald gaat worden elektrische auto’s sneller internet ik wil dit niet,nog geen 3 minuten later zegt ie als ze nou eens komen met bewijzen dat de 5G geen gevaar met zich meebrengt zou ik er in principe niets op tegen hebben,wat moet je nou met zulke waardeloze uitspraken,en een andere gast dat ze je geest en lichaam gaan beinvloeden zodat we een soort van robots gaan worden,ik zeg stop met de wiet dat is beter als weg met de 5 G.

Beantwoorden

@Erik Smeitink op woensdag 15 april 2020 om 08:30:
Er is al geregeld onderzoek naar gedaan. De gezondheidsrisico’s vallen niet uit te sluiten maar ook niet te bewijzen. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan door de gezondheidsraad.

Beantwoorden

Als het niet met atoombommen lukt dan maar zo…
De wereld zit vol met Bartjes.

Beantwoorden

Haha koekoek. 5G gekkies zijn overal, dat blijkt maar weer. En mensen roepen nee zonder zich te verdiepen.

Laat maar komen dat 5G. Alleen niet met te veel Chinese invloed, maar dat is een heel andere discussie.

Beantwoorden

@Martijn Rieter op zaterdag 18 april 2020 om 17:28:

Wat is het maximale wat jullie hier in de gemeenteraad van Helmond tegen dat 5G zouden kunnen ondernemen? Geen masten plaatsen?

Beantwoorden

Zou ik nog antwoord krijgen van Martijn? 😉

Beantwoorden

@Lieke op dinsdag 21 april 2020 om 00:53:
Ondanks dat het rijk erover beslist kunnen we als gemeente wel onze rol pakken. Zo kunnen we net als andere gemeentes (zie onderstaande afbeelding) in Nederland een actieve lobby starten ter voorkoming of uitstel van de uitrol van 5G. Uitstel zodat bijvoorbeeld eerst een gedegen onderzoek gedaan kan worden naar de gezondheidseffecten van 5G. Een actieve lobby kan zeer succesvol zijn zoals een paar jaar geleden bij de voorkoming van de komst van een tracé van buisleidingen voor het vervoer van chemische stoffen door Helmond.

Beantwoorden

@Martijn Rieter op vrijdag 1 mei 2020 om 12:21:

Dank, ik heb die brief op mijn FB (afgeschermd account) gedeeld.

Beantwoorden

Je kunt dus nergens gedegen onderzoek vinden over 5g maar telecombedrijven hebben zich al wel ingedekt. Vele artsen wereldwijd zeggen zich ernstig zorgen te maken maar joh niks aan de hand. De meeste mensen geloven toch de media. Die zeggen is veilig. Nou die kun je echt nog geloven tegenwoordig. Het is typisch een gevalletje van; wij van wc eend adviseren wc eend. Als ik telecombedrijf was zou ik ook roepen dat het geen kwaad kon als er zoveel geld te verdienen viel. En zelf wat onderzoekjes in elkaar flansen. Er moet een onafhankelijk instituut komen om onderzoek te doen en te onderzoeken of waar artsen bang voor zijn klopt. Ik denk dat de gemeente nog vele schadeclaims gaat krijgen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *