Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.326 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Aan mij de eer om een weblog-bijdrage te schrijven die op carnaval maandag zal worden geplaatst. Ik heb het idee dat dan vele webloggers met andere dingen bezig zijn! Goed toch is het “mijn” beurt dus zoek ik naar een onderwerp.
Gezien de actualiteit zou ik hier kunnen schrijven over de “sfeer rapportage” van de Stadswacht zoals die recent werd gepresenteerd. Een rapport waarin de onderzoekers goed hebben geluisterd naar 43 personen en hun opmerkingen en bevindingen aan het papier hebben toevertrouwd. Daarin werden door de onderzoekers ook nog een handvol adviezen meegegeven waarmee het SSH bestuur op onderdelen direct mee aan de slag is gegaan. Wie het rapport helemaal heeft gelezen incl. de reacties van v/m directeur SSH Joop van Stiphout, komt mogelijk tot de conclusie dat het om een “welles / nietes “ discussie gaat! Wie er gelijk heeft zal mijn inzien uit een feiten onderzoek moeten komen.
Dat de Stadswacht “strak en gedisciplineerd” werd geleid heb ik zelf tijdens 2 bezoeken en verdere contacten in bijv. wijkraadvergaderingen, mogen ervaren. Goed, het lijkt me verstandig dat de politiek, samen met het bestuur SSH, zich hierover gaat beraden. Dan kan, op basis van de resultaten uit een ( onafhankelijk ) feiten onderzoek, worden gehandeld.
Terug naar de waan van dit weekend; carnaval.
Ik trap zeker geen open deur in als ik beweer dat Helmond een carnavalsstad is ! Carnaval wat op stads- en wijkniveau wordt gevierd. De stadscarnavalsvereniging “ CV de Keiebijters” zetten met vele activiteiten het Helmondse carnaval op de kaart. Hoogtepunten zijn bijv. het Keiebijters kletstournooi, het Prijsbloaze en natuurlijk de grootste optocht van het Zuiden. Een stukje Helmond Promotion! Maar vergeet en vergis je daarbij absoluut niet onze overige carnavalsverenigingen. Van groot tot klein! Zo organiseert iedere zichzelf respecterende carnavals vereniging wel een kletsavonden, kindermiddag, dweildag etc.
Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis houden een (wijk)optocht, waarbij de meeste deelnemers weer aansluiten bij de grote optocht zondagmiddag. Wat te denken van de Helmondse muziekkorpsen, fanfares en drumbands die de optocht met hun muziek en hun kledij opluisteren. Leuk zijn ook altijd die individuelen of paren die zich proberen te onderscheiden in de optocht. Fantastisch! Kortom vele vrijwilligers zijn bezig om carnaval in Helmond een “smoel” te geven. Kluppels, Spurriezeiers, Brouwhazen, Spekzullekes, Kattemeppers, Ao-kanters , Olum, Barrierke, Olietrappers, de Kim etc.etc. Zij houden de carnavalscultuur in Helmond op een hoog niveau. Inderdaad “cultuur” al zijn er ook volksstammen die de carnaval ontwijken door bijv. een weekje vakantiepark of wintersport te boeken. Goed ieder zijn feestje ! Hopelijk werkt het weer een beetje mee zodat bijv. het straatcarnaval weer ruim baan krijgt.
Voor de webloggers die dit artikel na de carnaval lezen hoop ik dat ze fijne dagen hebben gehad en op tijd hun askruisje hebben gehaald zodat zij de vastentijd goed zullen doorkomen! Want carnaval betekent uiteindelijk carne- vale : zonder vlees. Een van de vele verklaringen over het ontstaan van dit ( katholieke ) volksfeest. Vanaf deze kant; 3x Alaaf en zet ( voor ) even alle zorgen aan de kant!

Berry Smits
Burgerraadslid Helmond Aktief

15 reacties:

@ Berry,het doneren van € 75000 aan een niet functionerende ambtenaar is belachelijk. Sfeerverhaal of niet.

Beantwoorden

Ben het met Eric eens, terug met die ruime vergoeding voor falen.
Gek dat al die jaren het toezicht etc (oa. B&W) niets is opgevallen laat staan actie genomen.
Berry, we zijn wel allemaal katte(n)meppers maar de Kattemeppers als cv bestaat mi niet lang meer.

Beantwoorden

@eric op maandag 16 februari 2015 om 08:45:

je hebt helemaal gelijk, maar ik denk dat je om een of andere reden, een gevoelige snaar bij Berry gaat raken, al dan niet vanwege een kater na
het “carnavalgedruis”.

Beantwoorden

Helaas dan. Hij zal toch de realiteit moeten inzien.

Beantwoorden

@ tigermot en Javier, gelukkig wordt de bijdrage door oplettende webloggers gelezen. Natuurlijk bestaan de Kattemeppers allang niet meer net zoals bijv. de Zakkewassers of ‘t Klumpke. Goed maar ik had in dit rijtje zeker moeten opnemen de oudste carnavalsvereniging van Helmond die in de Oranjebuurt haar domicilie heeft. Aan de oplettende lezer de vraag; hoe heet die cv? Allemaal een fijne carnaval. En nog even @ Eric: het bestuur SSH heeft besloten om tot 1 juli het salaris door te betalen en dan een juridische afvloeiingsregeling ad. € 75.000,00 te bepalen. Beiden hebben daar mee ingestemd. Heb je er overigens al eens over nagedacht wat de gevolgen kunnen zijn mocht na een feiten onderzoek blijken dat het MT weliswaar een strak regime voerde maar dat er geen onoorbare zaken zijn gebeurd ( door de directeur met de overige leidinggevenden ) Wat kost rehabilitatie? Gr. Berry

Beantwoorden

@ BERRY.
Het verbaast me eigenlijk dat jij denkt na twee bezoeken en even meelopen verwacht een goed beeld te kunnen krijgen. Je snapt wel dat je als raadslid (toen nog) nooit een goed beeld gepresenteerd krijgt. Je krijgt te zien wat ze jou willen laten zien.
Als je wilt weten hoe het ergens loopt vraag het de medewerkers.
Een wijkverpleegkundige weet je meer te vertellen als een goed pratende zorgmanager.
Een stadswacht medewerker hoeft niet alles rooskleurig te vertellen.
en ik weet ook wel er bestaat geen bedrijf waar alle medewerker tevreden zijn.

Beantwoorden

Berry, alvast bedankt voor jouw beschuldigingen je bent het eigenlijk niet waard nog op te reageren. Hopelijk beseffen ze dat bij Helmond Aktief ook.

Beantwoorden

@Ben op woensdag 18 februari 2015 om 12:48:

Van raadslid naar burgerraadslid , wat denk je zelf?

Beantwoorden

@Peer op dinsdag 17 februari 2015 om 17:28:

We werden als raadscommissie min. één keer per jaar ingelicht over de voortgang / activiteiten en het jaarverslag van SSH. Nooit werden er misstanden aangegeven.Noch door bestuur, noch door directie, noch door medewerkers!
Goed we kunnen nog lang met elkaar hier blijven discuzeuren maar op donderdag 26 febr. wordt de ‘sfeer rapportage” door de cie Bestuur en Economie besproken. Diverse politieke partijen, waaronder ook fractie Helmond Aktief ( waar ik dus onderdeel vanuit maak ) is al aangeven dat zij een “feiten onderzoek” willen. De waarheid moet boven tafel, neemt niet weg dat de inhoud van de “sfeer rapportage” er nu ligt. Ik neem aan dat iedereen die nu aan de discussie ( ook op deze weblog ) deelneemt kennis heeft genomen van de inhoud van de “sfeer rapportage “. ( overigens heb ik die indruk niet ! )
Verder heb ik nog geen goed antwoord gelezen hoe nu die carnavalsvereniging uit de Oranjebuurt heet ! Gr. Berry

Beantwoorden

berry je hebt hem inmiddels al 2 keer genoemd. [ sinds 1945 ]

Beantwoorden

@Javier op maandag 16 februari 2015 om 13:20:

Ik denk dat die gevoelige snaar niet geraakt wordt door carnaval, sterker nog hij probeert met zijn flauwe carnavalsraadsel de aandacht af te leiden van het feit dat hij in zijn vorige epistels hier op De Weblog de SSW zo’n geweldig goeie organisatie vond/vindt. Reageren noemt hij immers “discuzeuren”.
Ik denk zelf dat de fractiekapper als hij dit allemaal leest, niet blij is. Zou me niet verbazen als Berry binnenkort weer een nieuwe partij moet opzoeken om zich bij aan te sluiten. Misschien is partijvandeafbreuk wat voor hem, die zoeken vast nog wel een vijfde wiel aan de wagen, nu ze niet zo goed staan in de peilingen. 🙂

@berry smits op woensdag 18 februari 2015 om 15:52:

Misschien moet je er nog een hint bij doen: iets met de “kat de bel aanbinden” tevens toepasselijk op het stadwachtonderzoek 😉 Sorry, sfeerverslag zoals jij het noemt. Berry, neem van mij aan: als iets zo groot is als een olifant, het stinkt als een olifant, maakt het geluid van een olifant, het beweegt als een olifant en het ziet er uit als een olifant, dan zal het wel een olifant zijn! Dan kun je misschien als 3e man van HelmondPassief beter niet beweren dat het een tijger is, totdat het tegendeel is bewezen, maar zeker niet zeggen dat iedereen die zegt dat het een olifant is, totaal maf is!

Beantwoorden

@ ad
Bingo!

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op donderdag 19 februari 2015 om 10:02:

We zitten helemaal op 1 lijn, en het carnavalsraadsel ?, volgens mij heeft hij dat zelf afgesloten tijdens clownendag 🙂

Beantwoorden

@Javier op donderdag 19 februari 2015 om 18:24:

hij zag er dit jaar meer uit als een boer (met kiespijn) 🙂

Beantwoorden

@g.ekkehenkie op vrijdag 20 februari 2015 om 10:43:

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *