Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

11reacties

Helmond staat met veel op de kaart. Automotive en smart mobility, Vlisco en carnaval zijn daar enkele voorbeelden van. Sinds kort staat Helmond ook op de kaart met de grootste corona-teststraat van Oost Brabant. Dat is niet zo vreemd, want Oost Brabant werd bij de eerste corona-golf hard geraakt. We willen goed voorbereid zijn, mocht die gevreesde tweede golf toch komen.

Tot een maand geleden was hier gelukkig nog geen sprake van. Door als inwoners van Nederland gezamenlijk een pijnlijke maar noodzakelijke pas op de plaats te maken, kregen we het virus onder controle. Het aantal nieuwe besmettingen daalde zo ver dat de maatregelen weer versoepeld konden worden. We zijn er alleen nog niet van af. Afgelopen maand is het aantal nieuwe besmettingen gestegen naar rond de 500 per dag en de maatregelen moeten weer worden opgevoerd.

Om mij heen hoor ik vaak mensen vragen om versoepelingen, omdat ze er wel klaar mee zijn. Als ik de protesten in Den Haag tegen de maatregelen zie, zakt mijn broek daar echt van af. Ook in Helmond moest de burgemeester stevig uit de hoek komen richting de horeca in het centrum, want ook daar werd het niet meer zo nauw genomen met de maatregelen. Ja, natuurlijk snap ik dat mensen hun brood moeten verdienen en natuurlijk snap ik de frustratie en het opraken van ons geduld met die maatregelen. Het is hartstikke #*¥ dat we nog steeds beperkt worden door dit ellendige virus, maar het is even niet anders.

Afgelopen maand hebben we kunnen zien dat één momentje van verslapping kan zorgen voor een explosie van nieuwe besmettingen. Eén ongelukkig cafébezoek en je dorp kan op slot, één onderschat kuchje op je verjaardag en je complete familie en vriendengroep kunnen in quarantaine. De kwetsbare groepen zijn nu nog alert vanwege die eerste golf en de besmettingen verspreiden zich vooral onder jongeren. Zij hebben over het algemeen minder hevige symptomen en belanden niet zo snel in het ziekenhuis, maar ook de ziekenhuizen kunnen in een mum van tijd weer overspoeld worden met patiënten die wel voor hun leven vechten. Dat moeten we niet willen riskeren. We moeten die pas op de plaats écht nog even volhouden. Het duurt nog een half jaar tot carnaval en de eerste pijnlijke besluiten zijn al gevallen, maar als we nu die maatregelen al niet meer respecteren, staat er over zes maanden niet veel carnaval op de kaart.

Thomas Tuerlings
Fractievoorzitter GroenLinks

11 reacties:

Dictatuur helmond..bleven we voor de normaal al dodelijke griep ook allemaal binnen?

Beantwoorden

Goeie column.

Beantwoorden

Ben blij dat de Helmonders groot en deels nog meeste verstand hebben. Heerlijk hoe mensen schijt hebben aan die regels, omdat we allemaal wel beters weten. Lang leven boere nuchter verstand

Beantwoorden

Thomas, je hebt helemaal gelijk! Ik ben blij dat Groen Links zich openlijk uitspreekt. We moeten allemaal een pas op de plaats doen totdat we het virus onder controle hebben, c.q. een antwoord hebben via een vaccin. Degenen die dit niet begrijpen doen aan struisvogelpolitiek of denken alleen aan het eigenbelang. Het is goed dat de burgemeester controles uitvoert en optreedt en aan de andere kant is het beschamend dat dit moet gebeuren. Spelen met de gezondheid, en zeker met de gezondheid van anderen, getuigt van weinig respect voor de samenleving.

Beantwoorden

Zeur niet staat allang vast daar bij die hoge koppen dat er in september half jaar lockdown komt duzzzzz carnaval en vele andere dingen gaan sowieso niet door 🤔

Beantwoorden

Kunnen het doen in de vorm van een markt, gisteren kon dit ook rond het kasteel. Ik heb hierover geen gemopper gehoord0

Beantwoorden

Prima column Thomas. Fijn dat er nog mensen zijn die zonder stompzinnige complottheorieën gewoon hun nuchtere verstand gebruiken en in plaats van een verwend kind spelen wél willen uitleggen waarom je rekening zult moeten houden met elkaar en een eventuele tweede golf, die er komt als de ikke – ikke – en de rest kan stikken – mentaliteit de overhand krijgt. Respect.

Beantwoorden

Schei toch uit met die onzin, het staat allang vast dat de carnaval niet doorgaat. Willen jullie ons nu nog echt doen geloven, dat als we de ” maatregelen ” goed naleven ( ahum ) dat de carnaval wel doorgaat. Ik weet niet of jullie GL weten dat wij helmonders zijn, en ons niet voor de gek laten houden. Dit spelletje is al lang geleden beslist door Den Haag, en dat weten jullie ook wel. En hou nu maar op met dat onnozele gedoe 😡

Beantwoorden

Carnaval zal nooit meer doorgaan, corona is een blijvertje. Je kunt niet immuun raken ook niet na inenting. Ik snap ook niet waarom we ons aan regeltjes moeten houden, vroeg of laat krijgt iedereen corona. Inmiddels zijn er ook al mensen die voor de 2de keer in het ziekenhuis liggen. Het is gewoon de vraag hoevaak kun je corona krijgen voordat je lichaam het opgeeft.

Beantwoorden

Mensen moeten zich niet zo gek laten maken door die voortdurende indoctrinatie die overal om ons heen is, de hele dag door. Je kunt geen radio of tv meer aanzetten of het woord Corona valt. Mensen worden doodsbang gemaakt. Die hele lockdown die eraan komt is allang bekend, carnaval kunnen we voortaan wel vergeten en ook alle andere festivals en leuke dingen want teveel mensen op een kluitje. Ben ik blij dat ik toch nog 51 jaar in vrijheid heb mogen leven toen alles nog kon en mocht. Arme jongeren van nu, ikmheb met hen te doen!

Beantwoorden

Die Corona onzin gaat NOOIT meer weg we gaan hard op weg naar DDR 2.0

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *