Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Vandaag een keer geen lange, politiek inhoudelijke column van mijn hand. Over iets minder dan een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen namelijk precies twee jaar geleden. Ook zitten we dan halverwege de raadsperiode waarin GroenLinks voor het eerst in de Helmondse geschiedenis deelneemt aan de coalitie. Reden voor ons om eens terug te blikken op de eerste helft. Voor GroenLinks is het streven altijd geweest te besturen vanuit een breed draagvlak. Geen coalitie versus oppositie mentaliteit, maar de gedachte “Mensen maken de stad,” staat centraal.
Verschillende beginspraakavonden, een duurzaamheidsconferentie en goedbezochte stadsgesprekken over onder andere de bezuinigingen en de toekomst van het centrum hebben al plaats gevonden en meer van dit soort bijeenkomsten staan nog voor de deur. Ook daarbij kan iedere Helmonder zijn visie geven. Het zijn tenslotte nog altijd de Helmonders die de stad maken en niet enkel de 37 raadsleden. Onze terugblik zal dan ook niet in een droge, politieke zitting gehouden worden, want tsja, wie zit daar nou op te wachten?

We hebben ervoor gekozen om dit te doen op een interactieve manier, met en voor mensen uit de stad. Hiervoor is, in samenwerking met de Cacaofabriek, de Helmond Quiz bedacht; Een pubquiz voor jong en oud met enkel en alleen vragen over Helmond. Op zaterdag 19 maart vindt de eerste editie van de Helmond Quiz plaats in de Cacaofabriek. Natuurlijk zal de Helmondse politiek wel vertegenwoordigd zijn bij deze quiz, maar gewoon als deelnemer en ook zij krijgt, zonder spiekbriefjes, het vuur aan de schenen gelegd over hun Helmond-kennis door presentator Arie Willems, Stadsschrijver Tania Heimans en Stadshistoricus Giel van Hooff. Om de spanning in de zaal toch wat weg te nemen zal Thomas Pieters (bekend van het nummer Kassameisje) een live-optreden verzorgen. Al met al belooft het een leerzame en vooral gezellige avond te worden waarbij de stad Helmond zélf in het middelpunt staat en niet wéér die politici 😉 Bent u erbij?

Als er een team van de Weblog deelneemt, zet ik mijn geld op hen!

Aanvang 20:00, Popzaal van de Cacaofabriek. Inschrijven kan t/m 18 maart, in teams van 2 tot max. 5 personen, via [email protected]

Thomas Tuerlings
Burgercommissielid GroenLinks

7 reacties:

@weblog Geef me gaarne op om deel te nemen in een team weblogvanhelmond volgens de bovenstaande oproep. U weet me te vinden!

Beantwoorden

@Thomas

Al meer zicht op de (politieke) teams die mee gaan doen?

Beantwoorden

@Eddie op dinsdag 23 februari 2016 om 19:48:

Het college zal vertegenwoordigd zijn met een team. Fracties uit de gemeenteraad hebben een uitnodiging gehad, maar bij mij is niet bekend hoeveel van hen zich al ingeschreven hebben (inschrijving loopt via de Cacaofabriek en daar heb ik dus geen zicht op). Heb wel meerdere enthousiaste berichten voorbij zien komen!

Beantwoorden

@Thomas Tuerlings op donderdag 25 februari 2016 om 16:30:

Van de fractie van Groen Links zou je toch bekend moeten zijn lijkt me!
Doen die mee?

Groeten Eddie

Beantwoorden

Heemkunde Helmont heeft al jaaaaaren een Helmond kwis !!

Beantwoorden

@Eddie op donderdag 25 februari 2016 om 17:22:

Jazeker, dat is bekend! GroenLinks kan zelf niet mee doen met de quiz, omdat de vragenlijst intern wordt samengesteld. Zou niet heel eerlijk zijn natuurlijk 🙂

@Gerry op donderdag 25 februari 2016 om 21:46:

Het is niet onze intentie geweest om Heemkundekring Helmont te imiteren en helaas was deze Helmond kwis niet bij ons bekend. Het zou natuurlijk wel heel mooi zijn als Heemkundekring Helmont vertegenwoordigd is! Met zoveel historische kennis een absolute kanshebber!

Beantwoorden

Lees en luister vooral hier ook en:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *