Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De zomervakantie is weer afgelopen en ondanks het politieke reces heeft de Helmondse politiek de kranten gevuld. Of beter gezegd, burgemeester Blanksma heeft het Eindhovens Dagblad een drukke zomer bezorgd. Naar aanleiding van de uitspraken van de burgemeester in het NRC over de sluiting van een drugspand en de beïnvloeding door een gemeenteraadslid en wethouder die zij daarbij voelde, is er onrust in de stad ontstaan. Ik denk dat de meeste lezers van de weblog dat wel hebben meegekregen. De uitspraken van de burgemeester waren ook wat onze fractie betreft erg onhandig en tijdens de raadsvergadering waren we dan ook kritisch.

Maar D66 is ook een partij die liever vooruit kijkt. We gaan graag weer aan de slag met de toekomst van de stad; daar doen we het namelijk voor. Want de komende maanden, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart, staan er weer genoeg belangrijke punten op de agenda. Zaken die belangrijk zijn voor de Helmonders. Zo zal er worden gesproken over de aanbesteding van een nieuw zwembad, de begroting van de gemeente voor 2018, de toekomst van de Helmondse erfgoedcollecties (EDAH-museum, Gaviolizaal, Industrieel Atrium), de vernieuwing van Sportpark de Braak en de mogelijke herbenoeming van de burgemeester.

Eerder schreef ik al een blog over het nieuwe stadion van Helmond Sport. De afgelopen maanden is Helmond Sport bezig geweest met de financiering voor de multifunctionele sportaccommodatie op de Braak. Op deze locatie moet een sportaccommodatie verreizen samen met scholengemeenschap OMO (de moederorganisatie van de Knip), een zorgpartner en de Betaald Voetbal Organisatie van Helmond Sport. Uit het Eindhoven Dagblad vernamen we deze week dat Helmond Sport niet de benodigde vijf miljoen zal gaan inleggen, maar dat er een alternatieve vorm van financiering zal komen. Als D66 wachten we de behandeling in de commissie even af om te horen op welke manier de multifunctionele sportaccommodatie dan wordt gefinancierd. We zijn voorstander van Helmond Sport, maar als partij zijn we altijd al kritisch geweest over het investeren van gemeenschapsgeld in een betaald voetbalclub.

We zien als D66 graag dat op termijn ook het zwembad een plaats krijgt op De Braak, zodat een grote sportcampus ontstaat. Na de zomer zal een besluit worden genomen over de aanbesteding van een nieuw zwembad. Daarbij zal gekozen moeten worden voor een locatie (De Wissen, De Braak of Suytkade) én of we als gemeente het zwembad zelf gaan bouwen of dat we dit aan een private partij overlaten. D66 zou graag zien dat we als gemeente zelf een zwembad bouwen – dat scheelt namelijk ook weer in de huur door de gemeente – maar de kosten voor een nieuw zwembad zijn hoog en ook een gemeente kan een euro maar één keer uitgeven. Ook zouden we graag weten wat het kostenverschil is tussen de locaties, maar uit de beantwoording van de wethouder tijdens de commissievergadering bleek al dat daarover vooraf geen duidelijkheid kon worden gegeven. Wij willen dat er zo snel mogelijk een nieuw, groter, zwembad komt. De Wissen is zwaar verouderd en de zwemclubs hebben meer ruimte nodig. De politieke discussie over een nieuw zwembad sleept al jaren. Goed om een punt te zetten en de inwoners van Helmond een nieuw zwembad te geven.

Kortom, de komende maanden worden er dus – tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 – nog belangrijke besluiten in de gemeenteraad genomen. We hopen dat u deze volgt via de live uitzending van ‘raad in beeld’.

Gaby van den Waardenburg
Raadslid D66 Helmond

5 reacties:

De actie van Blanksma was misschien niet erg handig. Wellicht was er sprake van een beetje opzet. Binnen de muren van meerdere gemeentegebouwen werd gegniffeld. ‘De boefjes’ moesten publiekelijk door het stof. Dat verliep niet lekker.

Beantwoorden

Als je dan toch een grote sportcampus wilt hebben op de Braak, dan zou het nieuwe zwembad daar het meest voor de hand liggen en op zijn plaats zijn.
Prima idee van D66!

Beantwoorden

Allemaal die prestigieuze projecten, die zeker belangrijk zijn. De gewone man is gebaat bij een prettige leefomgeving. Verzorgde omgeving en leefbaarheid zijn basiswaarden die voor iedereen elke dag belangrijk zijn.
Hoe denkt D66 dit te realiseren?

Beantwoorden

Goed werk D66! Ga zo door, inderdaad vooruit met de ontwikkelingen binnen onze mooie stad. Ik zie die grote sportcampus inclusief nieuw stadion wel voor me.

Beantwoorden

@allen

een zwembad op de Braak Sportcampus is als idee al door meerdere fracties eerder aangedragen. Gelukkig sluit D66 zich daar nu ook bij aan. Maar of het reëel is? Ik verwacht eigenlijk van niet omdat de initiatiefnemer ( bijv. Fitland ) daar heel andere ideeën over heeft!
Hopelijk krijgen we binnenkort van het college ( lees Frans Stienen ) wat meer info over de ingediende zwembadplannen. Gr. Berry

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *