Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

Eind vorig jaar werd er 1437 keer gestemd om te bepalen wie het beste raadslid van Helmond is. Zoals bekend werd die poll gewonnen door Damir Ibrovic. Na de beste en slechtste wethouder en het beste raadslid, gaan we de verkiezingspolls op de weblog afsluiten met de laatste.
Welk raadslid bakte er de afgelopen 4 jaar helemaal niks van? Van wie heb je wellicht zelfs nog nooit gehoord, wie heeft er met de pet naar gesmeten, grove blunders begaan of deed het gewoon niet zo goed? Dit is dè kans om je voorkeurstem uit te brengen, maar dan omgekeerd. Wil je jouw stem met een reden omkleden, dan kan dat hieronder.
De uitslag volgt vóór de verkiezingen op 3 maart. Zodat je er wellicht nog iets mee kan. Voor alle duidelijkheid: we vragen opnieuw alleen naar de mensen die nu in de raad zitten en die je dus op hun kwaliteiten kan beoordelen. Onze vraag is simpel: wie vind jij het slechtste raadslid van Helmond?
Het stemmen is heel eenvoudig:
1. Vink het slechtste raadslid aan in de linker kolom bovenaan.
2. Ga naar de felrode button Stem (ruim 10 centimeter onder nummer 38).
3. Klik daarop om je stem te activeren.
4. Nadat je hebt gestemd zie je automatisch de meest actuele tussenstand.

26 reacties:

ben benieuwd of er nu ook 1417 mensen gaan stemmen. Ik zal in ieder geval op geen mening stemmen en de poll hiermee openen!

Beantwoorden

Ik heb op Sytze Ferwerda van D66 gestemd. In het verleden heb ik een paar keer met hem te maken gehad. Wat een arrogante vent die het allemaal zogenaamd beter weet en wat een boer(en…) die mensen niet eens terugbelt of mailt. Hoewel ik zeker in de politiek geïnteresseerd ben, kreeg ik door dit eerste contact met een politicus bijna een hekel aan elke politicus. Bah bah, ik weet dat hij weggaat en vind het (op een kinderachtige manier) leuk dat D66 daarna in de nieuwe raad meer zetels krijgt.

Beantwoorden

Foutje in de handleiding??
Daar staat dat je het BESTE raadslid moet aanvinken…. We zijn toch op zoek (alsof dat zo moeilijk is met al die hoog op de ego-ladder scorende einzelgängers!) naar het SLECHTSTE raadslid? Degene die op deze manier de minste stemmen krijgt zou natuurlijk ook tot slechtste raadslid bevorderd kunnen worden, maar dat is wel een heel theoretische uitleg van deze poll….
Graag helderheid dat ik ook kan stemmen, kan haast niet wachten…..

Beantwoorden

@Anti-Ego:
Bedankt voor je opmerkzaamheid, ook in de handleiding moest natuurlijk slechtste staan. Het is inmiddels verbeterd in de logtekst.

Beantwoorden

Typefout, foute tip.

Beste redactie, O O wat een misser.
Mijn suggestie voor een volgende poll: wie hoort bij wie! Als ik in de jury moet gaan zitten laat maar even weten.

Ik heb hierdoor wel weer inspiratie voor mijn eigen weblog gekregen.

Beantwoorden

@Peter van Stiphout, Fractievoorzitter PvdA:
Fijn dat je ons op de hoogte stelde. Want daardoor konden we de juiste partijnaam in de title van je foto plaatsen.
In het log Kies het beste raadslid is het volledigheidshalve ook aangepast.

Beantwoorden

Geen mening. Waarom de slechtste selecteren, mede collega’s moeten weten wie dat is 😀

gr alex

Beantwoorden

Ik heb geen mening gedaan. Ik ken bijna geen gemeenteraadsleden. Behalve dan die op deze site een column hebben en een paar losse zal ik ze maar noemen. Maar daar zitten geen slechte tussen vind ik.

Beantwoorden

Deze reactie werd verwijderd omdat die off topic is. Mocht de reageerder dit onderwerp serieus aan de orde willen stellen, mail dan even naar [email protected]blog.nl

De weblog van Helmond

Beantwoorden

Een van de weinige keren dat De Weblog een reactie verwijderd.

Beantwoorden

Ik heb gestemd op Sytze Ferwerda omdat hij op irritant, erudiete wijze vaak in veel te veel moeilijke woorden, iedere keer probeert zijn persoonlijke gram te halen in de raad. Goed dat je stopt! Helaas niet op de top van je kunnen maar op een moment dat de verzuring van het jarenlange raads”werk” merkbaar heeft toegeslagen. Ik wens overigens je opvolger Jan vd Heuvel heel veel succes toe tijdens de verkiezingen en ik hoop voor hem een mooie wethouderszetel!

Beantwoorden

Raar dat Michael Rieter eerst bij de top 5 stond als beste raadslid. En nu komt hij uit als slechtste..? Zou dit door de brandbrief komen, blijkbaar wordt het meteen afgestraft als je je mening geeft.

Beantwoorden

Graag willen wij jullie voorstellen aan Boyan Kamphaus, 18 jaar dé jongste kandidaat – raadslid die zich nu verkiesbaar steld voor gemeente Helmond bij een lokale partij genaamd Helder Helmond op lijst 7 onder de nummer 6.

” politiek in klare “taal” in 2010.
Hun moto: Samen doen, samen zijn!

Boyan heeft al veel ondernomen betreft Helmond. Zo heeft hij o.a. 3 jaar geleden mee opgericht “Jong2gether”, bovendien kijkt en beoordeelt hij samen met de gemeente de mogelijk subsidies regelingen. Daarnaast geeft hij op vrijwillersbasis pc les in het wijkhuis te brandevoort aan ouderen en helpt in de keuken alsook in de hockeyclub zoals met het rondbrengen van hapjes en drankjes.

Boyan zet zich in voor betere jongbeleid.
Het wordt tijd dat er jongeren vertegenwoordigd worden in de gemeenteraad, integreren is aanpassen maar wel met wederzijdse respect zegt Boyan. De mensen in Helmond kunnen op 3 maart 2010 a.s. op hem stemmen op lijst 7 onder nummer 6.

Boyan is er klaar voor!

Beantwoorden

Dat Boyan eerst maar eens leert te schrijven, damn wat een slecht verkiezingspraatje.

Beantwoorden

@ Hans.

Ik vind het wel een grappig verhaaltje, goed dat hij zich op zo’n jonge leeftijd al interesse heeft voor de politiek, dat komt niet vaak voor! En als de schriftelijke weergave niet goed is, nou ja neem dat dan met een korreltje zout…

Beantwoorden

Goede zaak dat de jeugd ook het belang van de politiek inziet. Maar wel raar dat Boyan Kamphaus, door zich hier te melden, nu al gaat voor de verkiezing van slechtste gemeenteraadslid. Nog niet gekozen tot raadslid maar nu al bezig zijn met deze verkiezing. Raar wereldje die politiek. 😉

Beantwoorden

Wie nog wil stemmen op de poll die nu in de linker kolom bovenaan staat, heeft tot woensdag de tijd. Want vanaf woensdag is deze poll gesloten.

Beantwoorden

Hey, ik heb zojuist op het BESTE raadslid gestemd (ik weet 100% zeker dat dat er stond) en nu staat er SLECHTSTE raadslid.
Heb ik nu mijn beste raadslid als slechtste aangevinkt???
Dan klopt heel die pol nog steeds niet!!
Mijn beste raadslid is v.Mullekom, hij is er voor de gewone mens die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Beantwoorden

@Noord:
Dat is vervelend, maar helaas is daar niets meer aan te doen.
Eerder hadden we inderdaad een soortgelijke versie met het beste raadslid. Die is inmiddels afgelopen, zie hier zie voor de uitslag.

Beantwoorden

wel slecht van jullie site dat de overleden heer pellemans nog steeds erbij staat om op te stemmen als slechste raadslid, wat had je gedagd van jullie zelf.

Beantwoorden

Ja Ad, dat heb ik ook al gezegd op de dag van zijn overlijden. Maar daar was niet iedereen het over eens.

Beantwoorden

Even voor de duidelijkheid, de reactie van 0:11 is niet van mij. Ik schrijf mijn naam altijd met een hoofdletter. Er is iemand anders die deze naam dus zonder hoofdletter nu ook gebruikt.

Ik ben overigens van mening dat dhr. Pellemans best kan blijven staan.

Daarnaast blijft hij immers ook “gewoon” op de kieslijst (zodat er ook op gestemd kan worden)staan voor de aanstaande verkiezingen, zo zijn de spelregels immers.

Beantwoorden

@Ad,
Ik had al begrepen dat jij ad niet bent. Jouw schrijfstijl is toch anders.

Beantwoorden

hallo @Ad-solveg-noud ik ben inderdaad een andere ad dit is gewoon mijn naam en ik gebruik dus niet iemand zijn naam.de vorige reactie van mij kwam me maar gewoon op als mens mischien ook begrijpelijk!!!

Beantwoorden

@ ad, maakt niet uit ik herkende de stijl ook, zoals Noud ook al zei. Ik reageerde gewoon op wat je zei, niet op de persoon.

Beantwoorden

@ad,
Natuurlijk heb je een mooie naam, die je niet genoeg kunt gebruiken 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *