Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.052 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
29reacties

Vanmorgen om 07.30 uur is dan de échte sloop van ’t Speelhuis begonnen. Het eerst was het voormalige laad- en losdek voor de artiesten aan de achterkant van het theater aan de beurt.

 

Na deel 1 en 2 van de sloop en de afscheidswandeling door ’t Speelhuis dit weekend, nu dus deel 3: de sloop tot maaiveldhoogte. Nol, de verantwoordelijke man ter plekke van sloopbedrijf Koole, denkt daarvoor zo’n 2 weken nodig te hebben. Na de sloop zijn er nog een paar weken nodig voor de afvoer van al het puin.
Hieronder zul je de komende weken natuurlijk weer alle foto’s daarvan gaan zien.

29 reacties:

Onze foto’s van vanochtend van de sloop.

Later vandaag volgen er weer meer foto’s natuurlijk.

Beantwoorden

En nu is het echt, theater ’t Speelhuis wordt gesloopt.

Beantwoorden


.

Beantwoorden

Op dag 2 namen de slopers vooral het beton onderhanden. Zij waren de hele dag druk bij het gisteren gesloopte laad en losdeel.
Met een waterkanon (links onder op de eerste foto) en een waterslang wordt de stofontwikkeling zo goed als mogelijk tegen gegaan.


.

Beantwoorden

De 2 werknemers van het sloopbedrijf die vandaag (op dag 3 van de echte sloop) aanwezig waren braken vandaag het dak van 1 van de kubussen af. Hieronder de foto’s van het begin tot het eind van hun werkdag.

Beantwoorden

Gisterenavond heb ik nog een paar foto’s gemaakt. Foto’s heb ik lichter gemaakt. Wat een puinhoop. Niet mijn foto’s maar dat gebouw en de puin van de sloop. Hahahaha 🙂

Beantwoorden


.

Beantwoorden


.

Beantwoorden

Vrijdag was het de vierde dag van de sloop, de dag dat een winkelwagentje werd teruggevonden:

Zaterdag: de dag na sloopdag 4:

Beantwoorden

Vandaag dag 5 van de sloop van ’t Speelhuis. Of de hele sloop binnen 2 weken klaar is? Alles bekijkende is er nog een flinke klus te klaren.

Beantwoorden

Misschien is sloop wel de voorbode van Xpierience World.

Beantwoorden

Ik heb vanmiddag een foto van het Speelhuis gemaakt.

Beantwoorden

Sjaak van den Overschouw nam afscheid van theater ’t Speelhuis. Op de eerste dag van de sloop werden opnames gemaakt.

Beantwoorden

Sjaak van den Overschouw is de anchorman van “Voorheen Slijterij de Graaf”, de maandelijkse humoristische talkshow in Lokaal 42 op de Markt. Bovenstaand filmpje werd gisteren, in de derde editie van de talkshow, vertoond.

Beantwoorden

Hieronder 22 foto’s van week 2 (dag 6 tm 10) van de sloop van ’t Speelhuis.
De burgemeester en wethouders weten inmiddels hoe de tijdelijke herinrichting van het terrein van ’t Speelhuis eruit gaat zien. Wij nog niet, want ze hebben het ontwerp nog niet bekend gemaakt.

Beantwoorden

Hieronder 25 foto’s van werkdag 11 tot en met vandaag, werkdag 16 van de sloop.
Het begint al een heel aardig eindje op te schieten zoals je kunt zien.

Bij het tv-programma Onder Ons op Omroep Brabant begon gisteren een drieluik met herinneringen aan ’t Speelhuis. Bij de brand werden 2 theaterstoelen gered. Die 2 stoelen vormen het podium waarop Helmonders (bekend en minder bekend) herinneringen ophalen aan ’t Speelhuis. De aflevering van gisteren kun je hier (vanaf minuut 8.08) terugkijken. Aflevering 2 en 3 worden maandag 24 september en maandag 1 oktober uitgezonden.

Beantwoorden

’t Speelhuis Helmond, alleen nog beetje puin 22-9-12

Beantwoorden

De sloop van het voormalige theater begint langzaam op zijn eind te lopen. Hieronder de foto’s van afgelopen woensdag toe en met vrijdag (sloopdag 17 tot en met 19).

Beantwoorden

Hieronder 2 zelfgemaakte filmpjes van het sloopterrein. Deze beelden zijn opgenomen met een Quadcopter, een soort helikopter met een camera. Hiermee kan er dus gewoon gefilmd worden van iedere plek op het terrein en zijn we niet gebonden door de hekken.

MVG,
Marc

Beantwoorden

Triest……. 🙁

Beantwoorden

Inderdaad

Beantwoorden

De laatste kubus en dan is het theatergedeeldte weg.

Beantwoorden
Tim van der Heijden

’t Speelhuis is niet meer, het is nu volledig gesloopt
Vandaag was de laatste dag van theater ’t Speelhuis aan het Speelhuisplein 2. Zojuist om 13.30 uur werd het laatste deel van het gebouw gesloopt. Zie de 2 laatste foto’s van de reeks hieronder, die vanochtend om 7.44 uur en om 13.35 uur werden gemaakt. ’t Speelhuis is niet meer. SNIK.

Het grove puin en de rest van het sloopmateriaal worden de komende weken afgevoerd. Dan wordt de fundering onderzocht en daarna zal er een tijdelijk plein komen.

Hieronder 15 foto’s van de laatste 8 werkdagen, van maandag 24 september tot en met woensdag 3 oktober, sloopdag 20 tot en met 27. Hierboven staan de foto’s van de dagen daarvoor.


.

Beantwoorden

Triest, heel triest.

Beantwoorden

Het nieuwe plein biedt legio mogelijkheden.

Beantwoorden

Voor een stadion! 😉

Beantwoorden

Een mooi stadspark met kioskjes, geen bebouwing. Onze laatste paalwoningen moeten niet worden weggestopt achter bebouwing.
Er zijn legio mogelijkheden. Een verhoogde vijver met in de avond verlichte fonteinen.

Adrie

Beantwoorden

Een van de fonteinen krijgt dan de beeltenis van Peter Tielemans.

Beantwoorden

“De poster van de dag van de brand nog weten te bemachtigen.”

Zowel bovenstaande als onderstaande foto maakte Stein Jansens.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *