Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.795 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Sinds vandaag wordt het huidige NS-stationsgebouw officieel gesloopt. Maar de enthousiaste aannemer kon blijkbaar niet wachten: gistermiddag werd aan de voorzijde de overkapping met de karakteristieke rode balken al neergehaald. Zie de onderstaande foto’s die Henry en Huub gisteren maakten.
Als omwonenden hebben zij een VIP-plaats, maar “de boeken en glazen staan soms te dansen in de kasten” aldus 1 van de 2 fotografen. Zij gaan de sloop van NS-station Helmond vastleggen zodat de rest van Helmond het ook goed kan zien. Die foto’s komen in de reacties hieronder.
Niet elke Helmonder was content met de architectuur van het huidige NS-station. Met weemoed werd wel eens verwezen hoe het Vruuger was. Hoe het nieuwe stationsgebouw zal worden? Het ontwerp wordt in het najaar bekend. In de tussentijd is er een tijdelijk station.

14 reacties:

De sloopactiviteiten van vandaag.

Eindelijk een nieuw en volwaardig centraalstation in Helmond. Het huidige station is niets meer dan een station dat dorpswaardig is, een doorn in het oog voor veel helmonders, brandevoort station vonden veel mensen mooier.
Ben benieuwd of het nieuwe station groter wordt en meer stedelijke uitstraling omvat. Lieverer zag ik het monumentale station terugkeren van weleer, maar dan in een groter uitgebreider jasje. We zullen zien wat er uit de hoge hoed wordt getoverd, hopelijk hebbben de heren architecten grootse ontwerpen voor Helmond.

Met groet,
Adrie

Als dagelijkse treinreiziger is het best apart en wennen om te zien dat het station nu al voor de helft weg is 🙁

Chloë van den Eeden

Foto’s die gisteren van de sloop van het station werden gemaakt.

Idd….niets meer dan en veredelde bushalte was het…
Heb gelezen dat de ns destijds een minimaal en tijdelijk
Station bouwde…helmond moest eerst het stationskw
artier aanpakken. Of dat zo is weet ik niet. Ben iig zeer benieuwd naar het nieuwe ontwerp!

We missen dat mistroostige gebouw waarschijnlijk echt niet. Was dat mooie oude station maar blijven staan….. Goede herinneringen aan de stationsrestauratie. #vroeger

In tegenstelling tot de foto’s van de sloop van ‘t Speelhuis, kan ik van déze foto’s intens genieten.

Sinds aanvang van de massale sloopactiviteiten ziet het centrum van Helmond er stukken beter uit.

Een “grote” update met foto’s (gemaakt op 3 oktober 2012).
Euhhhh, ja, waar stond ook al weer een station?

Laat nu oud-burgemeester Wim van Elk maar aan het woord.

Hij mag een plan indienen voor de opzet van een nieuw stationsgebouw.

Hij had in zijn toenmalige functie van burgemeester al duidelijke kritiek op het recent gesloopte bouwwerk.

Een plaats waar duizenden zich elke dag aandienen dient een bouwwerk een imposanter uitstraling behoren te krijgen dan in de voorbije 25 jaar het geval was.

Ben benieuwd wat voor stationsgebouw we krijgen. Als we de neergaande trend krijgen net als de afbraak van de helmondse kermis kan eenieder zijn/haar borst natmaken.
Rondje kermis terug

Rondje kermis terug, misstap richting de haven uitbreiden en niet terugvallen op misplaatste constructies.
Werk aan de winkel voor de kermis coordinatoren.

Adrie

De stand van de sloop vanmiddag:

Het nieuwe station heeft wel wat weg van Fons Jacobs,oubollg en achterhaald.Totaal geen uitstraling en wat dat betreft klopt het ook met de uitstraling van Helmond zelf als stad,saai en niks te doen.