Buiten is het 13 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 77.994 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Niet iedereen houdt van ons. Mooi!

Havenplein Helmond in 2002

door Vico Hoozemans in 2002

5reacties

In de periode van 20 december tot en met 7 januari 2018 is er een nieuw winterevenement in het centrum van Helmond. Dat bevestigde organisator Peter van Asten zojuist. Gedurende deze periode is er een schaatsbaan en zullen er andere (nu nog niet bekend gemaakte) activiteiten plaatsvinden. Er lopen nog gesprekken met belanghebbenden over de invulling van het evenement. Waar het precies in het centrum zal plaatsvinden weten we (nog) niet.
De voorbereidingen voor het nieuwe evenement zijn al maanden in volle gang. Van Asten is enthousiast en tevreden over de medewerking van de gemeente, Helmond Marketing, Centrummanagement, Rabobank Helmond, Ondernemersfonds Helmond en Weekkrant de Loop. Mede dankzij hen kan dit jaar het winterevenement wel doorgaan.
In 2015 had Helmond voor het eerst sinds jaren een groots opgezet winterfestijn, met onder meer een schaatsbaan, een ijsglijbaan, een kerstmarkt en diverse bands, zie de foto’s hieronder. Vorig jaar was er geen tweede editie omdat het toen financieel niet mogelijk bleek dat te organiseren.

5 reacties:

Goede zaak. Hopelijk zijn ze dit jaar zo slim om het niet op dat zompig grasveld te doen maar op de Markt of het Havenplein met de kroegen erbij!

Beantwoorden

Goed dat dit initiatief opnieuw tot leven gewekt wordt. Geeft m.i. het centrum een sfeervolle impuls tijdens de aanloop naar de feestdagen. Inderdaad is te hopen dat er deze ronde gekeken wordt naar een meer geschikte locatie. Persoonlijk denk ik dan aan de Markt.

Beantwoorden

Het is op de Markt, ideale plek natuurlijk!

Beantwoorden

Leuuuuukkkk

Beantwoorden

Ik ben gisteravond even stevig bijgepraat en moet nog zien of dit Winterfestijn er komt. Zo hoorde ik dat de vergunning er nog lang niet is. En dan kan de wethouder wel vinden dat hij het graag wil, maar ook hij moet zich aan de wet houden. Beetje dom dat zo’n winterfestijn, waar je een heel jaar aan hebt kunt hebben werken, niet eerst de vergunning regelt. Zonder die papiertjes immers geen enkele kans op een Winterfestijn dit jaar. Wie dergelijke grote evenementen organiseert weet dat je daarmee begint nadat je een paar avondjes hebt liggen bomen en dromen en een dagen overdag de eerste ruwe schetsen op papier zet en wat rondbelt.

Dat Peter van Asten nu al de publiciteit opzoekt is opmerkelijk. Dat is of heel slim van deze oud-Stadsradio-man (want elke Helmonder wil zo’n Winterfestival en daarmee zet hij in de publieke opinie de druk op het doorgaan) of ontiegelijk dom (want het is allerminst zeker en ook hij wil aan het eind van dit jaar geen loser zijn). De tijd zal het leren.

Nadat editie 2015 op het Havenpark een financiële ramp van een dikke ton voor Helmond Marketing was, zijn die in ieder geval zo verstandig geweest om het niet meer te organiseren (maar mee te helpen). Gerucht gaat dat hen dat zowat verboden is door de wethouder. Daarom mijn complimenten voor Peter van Asten dat hij zover zijn nek durft uit te steken om zoiets leuks proberen te organiseren, maar hopelijk kost dat niet zijn kop!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *