Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

GGG, Handige Henkie

GGG Helmond

Henk, onze buurman, schept graag op over zijn vakmanschap op allerlei gebied. Omdat een stoel in onze kantine nogal wiebelde, vroegen we Henk of hij daar wat aan kon doen. Natuurlijk, antwoordde hij en ging direct aan de slag.
Toen hij klaar was, wiebelde de stoel inderdaad niet meer. Maar een volgend klusje voor deze “vakman” zal even op zich laten wachten.

  voor het resultaat.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
29reacties

Blijf van Berkendonk af!

De weblog van Helmond heeft ruimte voor gastloggers. Per mail kregen we van Hanna onderstaande tekst met haar mening. Zij vond het een log waardig, wij ook.
_______________________________________________________________________________

Berkendonk HelmondHet provinciebestuur heeft de gemeente Helmond laten weten dat de natuurwaarden van het Helmondse recreatiegebied Berkendonk versterkt moeten worden.
En hoe is Helmond dit van plan te doen?
Nu de opbrengsten van de zandwinning zijn gestopt moeten er nieuwe opbrengsten komen, dus dan maar zo: door er 800 tot 1100 recreatiebungalows en een nieuw stadion voor Helmond Sport neer te zetten.

Het is te gek om los te lopen vind ik. Tegen de tijd dat het allemaal klaar is, zullen we ook nog wel een flinke entreeprijs moeten betalen om in onze eigen mooie natuur te mogen zwemmen. Waarom blijft het niet zoals het is? Waarom leveren ze de enige unieke voorziening voor de inwoners van Helmond in? Waar moeten de zeilers, surfers en zwemmers naartoe? Een alternatief is hier niet.

Het mooiste van het hele verhaal vind ik dat in de ‘side letter’ is afgesproken dat de Oostappen Groep zou meewerken aan een onderzoek van de Stichting Belangen Helmond Sport naar de verplaatsing van stadion De Braak, eventueel met trainingscomplex, naar Berkendonk. Daar zou het stadion dan ‘een integraal onderdeel worden van de leisure-ontwikkeling op Berkendonk’. Terwijl de gemeenteraadsleden van Helmond niets afweten van deze “side letter”.

Ik hoop dat de gemeenteraad niet toestaat dat het zo uit de hand gaat lopen bij Berkendonk. Laat ze er een eer in stellen om dit gebied te bewaren en niet op deze manier te exploiteren.
Het is toch prachtig dat we een stadsstrand hebben, blijf eraf !!
Wat vinden jullie nou van dit alles?

In de reacties hieronder staat een update van de weblog.

1reactie

GGG, Popconcert

GGG Helmond

In het Helmondse Popcentrum Plato staat binnenkort een zeer speciaal optreden op de agenda. En wel op een woensdagmiddag van 2 tot half 3.
Enkele geroutineerde concertbezoekers zullen nu waarschijnlijk denken “wat een vreemde tijd en wat een kort optreden”. Dat klopt inderdaad, vandaar dat het ook een speciaal optreden is.

  voor de optredende band.

42reacties

Vraag 171 in Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel


De HINTS die eventueel nodig zijn bij deze vraag worden hier geplaatst (en dus niet in de reacties). Het moment dat er 1 geplaatst wordt, dat zou je kunnen verrassen… Hoewel, de eerste HINT volgt (indien nodig) vanavond al.
Na iedere HINT heb je zoals altijd weer 3 antwoordmogelijkheden.

(HINT die om 21.24 werd geplaatst)

Wie is dit?
(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)
_______________________________________________________________________________

Tussenstand:
6 punten: Helga
4 punten: fr@ boy slim
3 punten: Ad
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
2 punten: Heinz
2 punten: Merke
en1 punt: Angelique
en1 punt: Ellen

GGG, Lengte 18 cm

GGG Helmond

Wat is 18 cm lang en maakt alle vrouwen gelukkig? Alle vrouwen inderdaad, deze keer dus niet alleen voor de dames uit Helmond.
Daar heb je ze weer. Wij horen het jullie al zeggen. Maar wij hebben zelf lang genoeg ervaring om te weten waarover we praten. Al weten wij ook dat er vrouwen zijn die met minder centimeters genoegen nemen.
Wij wachten in spanning op jullie reacties of we het deze keer weer goed zagen.

  voor die begeerde 18 cm.

27reacties

Vraag 169 in Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel



Wat is er door het groene vlak onleesbaar gemaakt?

(om het je niet te moeilijk te maken: er worden geen hoofdletters gebruikt)
_______________________________________________________________________________

Tussenstand:
4 punten: Helga
3 punten: Ad
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
2 punten: fr@ boy slim
2 punten: Heinz
2 punten: Merke
en1 punt: Angelique
en1 punt: Ellen
53reacties

Voedselbank: Eliane en Toon stoppen

Voedselbank HelmondEliane en Toon van Bakel zijn vrijdagavond gestopt als drijvende krachten achter de Stichting Voedselbank Nederland Zuid in Helmond.
In 2003 startten zij met de voedselbank, waar momenteel 3000 huishoudens gebruik van maken.


Update op 23 januari (die wel of niet bij dit log hoort):
De Helmondse politie doet sinds 3 weken onderzoek naar ’n aantal medewerkers van de Voedselbank in Helmond. Er zou sprake zijn van diefstal van goederen die aangeleverd worden aan de Voedselbank Nederland-Zuid. Een woordvoerder van het politiekorps Brabant-Zuidoost bevestigde dat maandag.
Volgens de voorzitter van de Voedselbank, Jos Dijkers, staat dit onderzoek los van het afscheid van Toon en Eliane.
Bron: Eindhovens Dagblad

3reacties

GGG, Wat doet ie nou?

GGG Helmond

Vannacht was 1 van ons weer de pineut. Omdat de WWWWW-vraag nog niet was opgelost moest er 1 als quizmaster op kantoor blijven. Een saai klusje waar niemand op zit te wachten. Zo saai zelfs dat ie indutte.
Gelukkig werd hij snel gewekt door wat herrie op zijn bureaublad. Wat het lawaai veroorzaakte gaan we hier niet beschrijven. We zouden ook niet weten hoe we dat moesten doen.

  en zeg zelf maar hoe jij het zou beschrijven.

1reactie

GGG, Nieuwe versterking Helmond Sport

GGG Helmond

We komen net terug van De Braak waar zowel Helmond Sport als VVV een puntje behaalde. Met de derde helft stonden we weer op de juiste plek.
Daardoor hoorden we dat onze club er weer in geslaagd is een nieuwe speler aan te trekken. Het zou gaan om de man met het illustere nummer 14 op zijn shirt.
De leiding van Helmond Sport wilde ons in dit stadium nog geen naam geven. Wel werd ons meegedeeld dat deze speler niet alleen goed was om van de laatste plaats af te komen. Inzake het nieuwe stadion gaat deze nummer 14 ook een hele belangrijke rol spelen.
Wij reuze benieuwd natuurlijk. Meteen al onze voetbalkennis op een hoopje gegooid en zojuist zijn we eruit gekomen en weten wij wie het moet zijn.

  voor de nieuwe nummer 14.

3reacties

De Helmondse carnaval

Batske HelmondNog maar een dikke maand en dan is het weer carnaval in Helmond. Hét feest van het jaar (voor zij die het écht vieren).
Veel Helmonders hebben in de loop der jaren goede herinneringen met carnaval opgedaan. Ben jij er daar 1 van? Deel die ervaring dan met de rest. Met het lezen van die verhalen komen de andere carnavalsvierders alvast weer langzaam in de juiste carnavalsstemming.
Butske Helmond En iedereen die denkt dat carnaval alleen maar drinken, zoenen en … is, geef je misschien een andere indruk.
Natuurlijk kan je hier ook je andere carnavalsreacties kwijt. Want tot de Grootste Optocht van het Zuiden weer door Helmond trekt, is er meer dan voldoende in Keiebijtersstad te doen.

Alaaf

2reacties

GGG, Politie-achtervolging

GGG Helmond

Wellicht zagen jullie ook iets van de spectaculaire politie-achtervolging door de straten van Helmond-Centrum zaterdagochtend. Een vette en naar later bleek gestolen Audi A6 (zakenauto van het jaar 2006) achtervolgt door 5 politieauto’s en de Helmondse politiehelikopter. Een achtervolging op z’n Amerikaans dus.

Omdat 1 van ons elke zaterdag naar de markt gaat (en er daarom maar vlakbij is gaan wonen), was hij er live getuige van. Wat zijn we blij dat hij verplicht is altijd zijn camera bij zich te dragen. Want vele foto’s werden gemaakt. Maar zijn laatste foto, toen de helikopter aan de grond werd gezet, bleek de beste.
Het hele weekend is intensief overlegd met onze huisadvocaat. Vooraf beoordeelt hij onze publicaties altijd op de juridische aspecten. Hij vond de foto tricky. Sinds Van Traa is de politie niet zo happig op het openbaar maken van hun bijzondere oplossingsmethoden, het dievengilde leest immers mee. Wij verweerden ons met het argument dat we de maatschappelijke taak hebben Helmond zo goed mogelijk te informeren.
We hebben gewikt en gewogen en besloten.

  om te zien of we het aandurfden.

GGG, Vakantiepret

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Onze allochtone buurlui zijn tijdens de zomervakantie 1 dagje naar zee geweest. Voordat ze gingen, vroegen ze ons wat ze het beste konden doen om geen gevaar te lopen. Wij vertelden ze dat wij daar vroeger altijd een autoband voor gebruikten. Daarmee ga je niet onder en kun je fijn dobberen in de golven.
Waarschijnlijk was hun filmrolletje nu pas vol, want pas gisteren kwamen ze met foto’s. Aan sommige foto’s te zien hadden ze ons verhaal toch niet helemaal goed begrepen.

  voor de foto aan zee.

24reacties

Vraag 164 in Het WWWWW-spel

In dit spel wordt je kennis over Helmond getest. Het spel is eenvoudig: bij vraag 1 staat de korte uitleg, hier de uitgebreide. Met vraag 164 is de zevende ronde gestart die tot 1 april 2007 duurt.
_______________________________________________________________________________
 


Waar is dit bevestigd?

(handelsnaam zoals die bij de KvK staat)
_______________________________________________________________________________

Tussenstand:
3 punten: Ad
2 punten: Heinz
1 punt:en Porcupine (a.k.a. Noud)
4reacties

GGG, Snelheidscontrole

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

Op de eerste dag van 2007 geen foto met een kwinkslag, maar pure ernst.
Wat vinden jullie van deze nieuwe politiemethode die ook in Helmond wordt gebruikt om snelheidsovertreders te flitsen? Wij vinden dit dus niet normaal. Vandaar dat wij deze foto openbaar maken.

  en doe er je voordeel mee.