Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

503reacties

Nieuw Helmonds Nieuws 2008/2009

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over HelmondRegelmatig ontvangen wij persberichten over wat er in de gemeente Helmond te gebeuren staat of gebeurd is. Veel van die berichten zijn (in onze ogen) niet bruikbaar voor een nieuw log omdat we denken dat ze weinig of geen Helmondse tongen zullen losmaken. Dergelijke berichten lieten we daarom altijd ongebruikt. Maar vaak betreft het wel nieuws dat later die dag (of de dag erna) bij Omroep Brabant en/of het Eindhovens Dagblad verschijnt omdat zij dezelfde persberichten krijgen.
Vanaf vandaag gaan we daarom die berichten in de reacties onder dit log plaatsen. Zeker niet met het idee dat we je daarmee een volledig overzicht van het Helmonds nieuws bieden, maar meer vanuit de gedachte ‘waarom niet delen wat wij al weten’.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij ergens een bericht opvangt dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is. Hieronder is daarvoor de plek. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je (zoals altijd) nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

Omdat we zojuist weer nieuw Helmonds nieuws binnenkregen, kunnen we dat al meteen als eerste plaatsen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

GGG, Nieuw op Helmond kermis

GGG Helmond

Misschien zag je dit nieuwigheidje afgelopen dagen zelf ook al op de Helmondse kermis staan. We hebben het niet over de 1 of andere nieuwe attractie, maar over een handigheidje voor de heren. Die hoeven nu niet meer bang te zijn voor de o zo hinderlijke inkijk. Ook is het mooi te gebruiken als er wat te diep in het glaasje werd gekeken. Want omvallen is er niet meer bij.

en zie waarover wij het hebben.
.

4reacties

"Fit naw!", een beproeving voor Helmond

Column Michael Rieter Helder Helmond

Ik ga, denk ik, een korte film maken om de Helmonders sportiever te krijgen. We hebben vanwege onze overheersende kledij van trainingspakken en sportschoenen al het beeld van een sportief uiterlijk. Maar nu de sportieve inhoud nog!

Onder de voorlopige werktitel "Fit naw!" wat Helmonds is voor 'nú sportief!' hoop ik dat de Helmonders inzien dat 'n uiterlijk één kant van de medaille is maar dat de andere kant wordt gevormd door een sportief innerlijk. Met allerlei historisch en recent film- en foto-materiaal wil ik de Helmonder een spiegel voorhouden dat we best wel fitter kunnen en bovenal mogen zijn. Sommige mensen hebben een buikomvang alsof ze een bommengordel dragen. Uiteraard geldt dat niet voor mensen in een rolstoel want hij of zij is lam. Om "Fit naw!" op te leuken wil ik tussen de filmpjes en foto's door Helmondse gedichten en verhaaltjes plaatsen zoals "En dá hittie naw gedaon umdettie Hellemonder is" en zo. Ik verwacht dat de film zal inslaan als een bom omdat hij toch een appél doet op het binnenste van de Helmonder. Het zal voor zowel hem als haar een hele beproeving zijn.

Iedere overeenkomst met een mogelijk recente gebeurtenis berust echter op louter toeval. Want de aandachtige lezer van deze wekelijkse column zal wellicht meteen denken aan de onlangs gepresenteerde film Fitna, wat Arabisch voor beproeving betekent. Nee! Díé film gaf feitelijk in amper 15 minuten weer – weliswaar op een weinig subtiele wijze – wat de media al jaren doen: namelijk een kwalijk beeld van de Islam met haar Koran schetsen. Na 'najn eellevven' – 11 september 2001 – wordt voor en door een ruime meerderheid van de Westerse wereld de Islam nagenoeg louter geassocieerd met zelfmoordaanslagen in Irak, bermbommen in Afghanistan, opruiende presidenten in Iran en ga zo maar door. Althans als je de media mag geloven. En ook ik liet en laat mij te veel leiden door de media. Maar ook hier heeft het beeld nét als een medaille twee kanten. Toon alleen de ene kant dan speel je feitelijk de maker van Fitna in de kaart en met hem veel van zijn sympathisanten. En dan krijg je datgene wat nu met Fitna gebeurt. We moeten wél opletten dat wat het Arabisch cultureel en wetenschappelijk erfgoed voor de wereld had en nog betekent niet gelijk gesteld wordt met de Islam, zoals onlangs werd verondersteld in een open brief.

Ik hoop overigens, maar dan om andere redenen, dat mijn film "Fit naw!" een brede aandacht zal krijgen. Laat dat helder zijn!

Michael Rieter
FractievoorzitterHelder Helmond

1reactie

Naw en Vruuger L

Op de foto van Vruuger (1959) zien we de huisnummers 110 – 118 en wasserij “De Zonnestraat” van Rikkers. Naw staat er op deze plaats onder andere de muziekwinkel van Arie Willems. Het kan snel verkeren in Helmond. De gemeente Helmond is namelijk in onderhandeling met de familie Willems over de aankoop van hun pand dat moet gaan wijken voor nieuwbouw.

10reacties

De prijsuitreiking van de kennisquiz

Gisterenavond werd het eerste kwartaal van dit jaar afgesloten. Daarom werden de consumptiebonnen die werden gewonnen in de kennisquiz over Helmond uitgereikt. Geert reikte deze prijzen namens de Velvet Lounge uit. Wederom onze dank aan de sponsor.
Op onderstaande foto zie je de gelukkigen, van links naar rechts zie je Ad, Helga, Geert, Ellen en Cor Wildenberg.

de Velvet Lounge in Helmond

Een gezellige avond volgde.

GGG, Een aanhouder

  GGG Helmond

Afgelopen weekend troffen wij een bezoeker van de weblog. Hij vertelde al vanaf het allereerste begin mee te doen aan onze kennisquiz over Helmond. Maar hij had nog steeds geen goed antwoord kunnen geven en had er min of meer een obsessie aan over gehouden. De laatste maanden ging hij daarom nog fanatieker te werk. Tot diep in de nacht bleef hij antwoorden zoeken op internet. Hij had er zelfs iets speciaals op gevonden om niet in slaap te vallen achter zijn computer.

voor zijn wakker-blijven-oplossing.
.
Wij wensen hem en alle andere Helmonders succes met de nieuwe ronde van onze kennisquiz die morgen van start gaat.