Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

Hart voor Minima stopt ermee

De stichting Hart voor Minima stopt aan het eind van deze maand met het uitdelen van voeding en andere producten. Zo’n 200 gezinnen maken gebruik van deze particuliere voedselbank aan de Evertsenstraat in Helmond Oost.
“We hebben gemerkt dat we onze doelstelling van het eerste uur niet meer kunnen waarborgen, waarbij we vers pakketten konden leveren aan onze leden. Dit komt omdat de producten, die we voorheen kregen van leveranciers, op een andere manier verwerkt worden. Producten die we wel krijgen zijn vaak minder gezond.” Dat is de reden van het besluit die Patrick en Miranda Verkoelen vanochtend op hun Facebook gaven.Lees verder »

23reacties

Wereldrecord Langste Waslijn met sokken?

Vanmiddag om 12 uur hangt wethouder Erik de Vries op het Piet Blomplein een sok op. Niet zomaar een sok, die sok is het startsein van de poging om het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken naar Helmond te halen.
Op het plein voor de paalwoningen worden dit weekend (als het goed gaat) namelijk ruim 100.000 sokken opgehangen aan naar schatting 8 kilometer waslijn. Die afstand zou ruim voldoende moeten zijn om het huidige Guinness World Record te verbreken. Dat record staat sinds 2014 op naam van Duitsland met 6.066 meter waslijn (met 69.152 sokken). Om de recordpoging te doen slagen, mag er tussen íedere opgehangen sok maximaal 1 centimeter zitten.Lees verder »

10reacties

Biografie over oud-trainer Helmond Sport

Volgende week vrijdag wordt het boek Van kroonprins tot kutkeeper gepresenteerd: de biografie over Eric Meijers. Hij was deze eeuw 1 van de succesvolste trainers van Helmond Sport. Meijers werd daarna landelijk vooral bekend door het programma Veronica Inside (en alle opvolgers). Bij deze praattafel wordt tot op heden de door hem gebruikte krachttermen in de documentaire Voetbal is Oorlog (over het reilen en zeilen van voetbalclub Achilles’29) veelvuldig herhaald en heeft het vaste trio aan tafel daarover telkens weer de grootste lol. We gingen naar Nijmegen om de 58-jarige thuis te interviewen over vooral zijn tijd bij Onze club. Lees verder »