Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

13reacties

“Kampioenselftal begon erin te geloven”

Met enthousiasme haalt William Verkoelen van Helmond Sport met de weblog herinneringen op over de promotie op 1 mei 1982. Dat is zondag dus exact 40 jaar geleden. Zelfs een diehardsupporter als William moest even zijn geheugen op laten frissen. Dit gebeurde door Helmond Sport-kenner Wilko van Tilburg. 
Wilko praatte hem onder andere bij over de goede voorbereiding voor dat seizoen. Zo werd tegen de nationale selectie van Polen nipt met 1-2 verloren. Een uitstekende prestatie als je je realiseert dat deze ploeg het jaar erop de halve finale van het WK in Spanje bereikte waarin ze met 0-2 verloren van de latere wereldkampioen Italië. Ook de 4-0 overwinning tegen eredivisionist FC Den Haag mag niet onvermeld blijven. Kortom, er leek iets moois op De Braak op te bloeien.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
31reacties

EU selecteert Helmond voor klimaatmissie

De Europese Commissie heeft de combinatie Eindhoven-Helmond geselecteerd als 1 van de Europese steden voor de EU-missie voor 100 klimaatneutrale en slimme steden in 2030. Dat nieuws over de zogenoemde “stedenmissie” werd vandaag bekend gemaakt. Deze 100 steden uit alle 27 lidstaten gaan een voortrekkersrol vervullen op het gebied van vergroening. Net als de andere steden moet de combi Eindhoven-Helmond nu een ‘klimaatstadcontract’ opstellen met een algemeen plan voor het bereiken van klimaatneutraliteit en de daarbij behorende investeringsplannen.Lees verder »

6reacties

Vrouw raakt gewond bij steekpartij

Vanmiddag om 15.37 uur was er een melding van een steekpartij in de Goudvinkstraat in Helmond Noord. Het steekincident had plaatsgevonden in een woning, de bewoonster raakte gewond én liep meerdere verwondingen op. Zij is aanspreekbaar en wordt nu behandeld door de ambulancedienst. Dat liet de politie zojuist weten.
In een reactie hieronder staan updates.

5reacties

Helmonder jaar cel in voor dodelijk ongeval

De rechtbank in Den Bosch heeft een 34-jarige Helmonder vandaag veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf (waarvan 6 maanden voorwaardelijk) en een rijontzegging voor 4 jaar. De man veroorzaakte een dodelijk verkeersongeval in Helmond, zie de video helemaal onderaan.
De verdachte reed op 17 mei 2020 onder invloed van amfetamine (ook wel speed genoemd) met zijn auto over de Wolfsputterbaan (N279). Deze weg, bestaande uit 1 rijbaan die verdeeld is in 2 rijstroken: voor iedere rijrichting 1 en verdeeld door een dubbele doorgetrokken streep tussen beide rijstroken.Lees verder »

1reactie

Vrouw ernstig gewond bij bedrijfsongeval

Bij machinebouwer AAE op het industrieterrein is vanmiddag een jonge vrouw ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Volgens de politie viel een kraan op het slachtoffer. De vrouw is met letsel aan haar borst met spoed overgebracht naar het Radboud Universitair Centrum in Nijmegen. De arts die met een traumahelikopter arriveerde, is met de vrouw meegegaan in de ambulance.Lees verder »

5reacties

Man overleden bij een ongeval bij de Vlisco

Een man is overleden bij een ongeval op het terrein van de Vlisco aan de Binnen Parallelweg. Dat liet de politie vanavond weten.
Om 21.47 uur werden hulpdiensten opgeroepen voor een reanimatie, maar die hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer zou in een pand aangetroffen zijn in een plas met bloed. Politie en forensische recherche doen ter plaatse onderzoek. De Nederlandse Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in omdat het waarschijnlijk om een bedrijfsongeval gaat.

in de reacties hieronder staat een update.

19reacties

Helmonds kampioenschap jeu-de-boulen

Gedurende de maand juni kan jong en oud in Helmond gratis meedoen aan het onofficiële Helmondse kampioenschap jeu-de-boulen. Op vrijdag 1 juni beginnen in diverse wijken/buurten de eerste jeu-de-boules-poulewedstrijden. Deze in totaal 32 wijkevenementen worden gespeeld op jeu-de-boulesbaan in Brandevoort, Apostelwijk, Stiphout, Warande, Houtsdonk, Helmond Noord, Dierdonk en Helmond Oost.Lees verder »

2reacties

ROC Ter AA opent winkel in de Elzas Passage

ROC Ter AA heeft gisteren een eigen winkel geopend in de Elzas Passage om te laten zien wat ze in huis hebben. Tot en met 30 juni is de winkel op nummer 33 iedere werkdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.
In de winkel presenteert de mbo het aanbod van opleidingen en cursussen op een laagdrempelige en leuke manier. De winkel is opgedeeld in 2 (open) ruimtes. Aan de ene kant vind je een expositie van verschillende studentenprojecten. De andere ruimte is toegekend aan de colleges.Lees verder »

9reacties

Burgemeester sluit drugspand in Binnenstad

Gisteren heeft burgemeester Elly Blanksma een woning met bijbehorende erven aan de Jan Stevensstraat voor 3 maanden laten sluiten. In het pand in de Binnenstad is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De politie heeft een onderzoek ingesteld en haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting.Lees verder »

24reacties

Van den Bogaard: nieuwe periode

De Gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels achter de rug en vorige week is bekend geworden dat GroenLinks, SP, D66, Lokaal Sterk, PvdA, 50Plus en Denk met elkaar verder gaan praten over een nieuw te vormen college met een programma voor de komende vier jaar. Voor D66 is dit een mooie uitkomst, waarbij er duidelijk een keuze is gemaakt voor een progressieve koers. De komende weken wordt er nog inhoudelijk onderhandeld, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze partijen er met elkaar uit gaan komen. De afgelopen periode hebben we deel uitgemaakt van de coalitie en ook de komende periode zetten we ons graag in de voor de stad.Lees verder »

29reacties

IJzerpoeder gaat 500 woningen verwarmen

Vanaf september krijgen 500 woningen in Helmond warmte van ijzerbrandstof. Bij warmtebedrijf Ennatuurlijk op het industrieterrein zijn ze al gestart met het bouwen voor een boiler van 1 megawatt waarin (niet gas of steenkolen maar) ijzerpoeder wordt verbrand. De 8 meter hoge boiler wordt toegevoegd aan het bestaande warmtenet waarmee 6500 huishoudens in de Rijpelberg, Brouwhuis en een deel van Helmond Oost worden voorzien van warmte. Lees verder »

4reacties

Persoon aangehouden bij verdacht busje

Op de Weg naar Bakel in Helmond is de politie vannacht een onderzoek gestart bij een verdacht busje. Zij hielden daarbij een persoon aan.
Om 00.36 uur werd de officier gevaarlijke stoffen van de brandweer er bij geroepen om de dozen in de laadruimte te controleren. De bus met lading wordt door een bergingsbedrijf naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

20reacties

Q&A over terrassen tijdens de zomerkermis

Theo Heller en Manfred Smol van Forum voor Democratie stelden schriftelijke vragen aan B&W over de horeca-terrassen en de toegankelijkheid van winkels tijdens de zomerkermis. Helemaal onderaan zie je daarover een tweet van Heller met foto die werd genomen op de Markt ter hoogte van sushirestaurant MoJo.
Hieronder staan hun 4 raadsvragen (Question) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

1reactie

Jeugdopleiding Stiphout Vooruit succesvol

Stiphout Vooruit is een dorpse vereniging waarvan verscheidene leden doorstromen naar het eerste elftal. Waar andere Helmondse spelers nog wel eens van club verkassen, zijn de meeste voetballers van de tricolores honkvast.
De filosofie van de vereniging begint bij de jeugdopleiding. Plezier in het voetbal staat hierin centraal. Maar de trainingen zijn er om de spelers beter te maken en zijn zeker geen bezigheidstherapie. Zo worden er circuittrainingen opgezet voor de kinderen tot 11 jaar met oefeningen om ze op de eerste plaats de techniek bij te brengen. Lees verder »

27reacties

Steekpartij in Stiphout

Vanochtend om 08.35 uur meldde de politie een steekpartij in Stiphout. Zij melden dat het steekincident op het Molenven plaatsvond. Daarbij raakte 1 persoon gewond die nog wel aanspreekbaar is.
Er waren meerdere daders, die zijn gevlucht. De politie heeft op dit moment een bosperceel afgezet waar de daders zich mogelijk verborgen houden De politiehelikopter komt hen ondersteunen bij de zoektocht.
In de reacties hieronder staan updates.

117reacties

Meulenbroek: nieuw bestuur

De verkiezingen zijn achter de rug en de uitkomst is nog niet zo makkelijk te lezen. Er zijn partijen gegroeid, gekrompen, gelijk gebleven en verdwenen. En er komen drie partijen bij. Een flinke uitdaging om met deze uitkomst een nieuw college samen te stellen. Met deze taak is informateur Frits Lintmeijer momenteel aan de slag. Hij is met instemming van alle partijen door GroenLinks gevraagd een verkenning te doen naar een kansrijke coalitie.Lees verder »

Bruheze toont zich een killer

Bruheze speelde een mindere wedstrijd maar wist die wel om te zetten in een 1-0 overwinning. Mindere wedstrijden omzetten in een zege dat is ook een kwaliteit, zo moet je wel periodekampioen worden.
Hoewel het koud was, scheen het zonnetje en was het uitstekend voetbalweer vanmiddag. De match was dan ook drukbezocht.Lees verder »