Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.175 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
73reacties

Vanaf deze maand gaan de politie, Helmond Marketing en de gemeente samen de overlast van (brom)fietsers en scooterrijders in het centrum aanpakken. Bewoners, ondernemers en bezoekers hebben regelmatig klachten over het gedrag van bestuurders die met hun scooter of brom- of snorfiets in het voor hen verboden centrumgebied rijden. Zij voelen zich daardoor niet veilig. Het gaat vooral om klachten over hard en roekeloos rijden.
Periodiek werden er in het verleden al handhavingsacties gehouden zoals je hier bijvoorbeeld kunt lezen en zien. Om de veiligheid in ’t voetgangersgebied te verbeteren komen er nu gerichte acties. Daarbij worden handhavers van de gemeente ingezet, in combinatie met motorrijders van de politie. Ook komt er gericht cameratoezicht vanuit het politiebureau. De cameraobservant kan de handhavers of motorrijders van politie rechtstreeks aansturen, zodat een overtreder snel bekeurd kan worden. Ook kan de cameraobservant via het kenteken rechtstreeks een bekeuring uitschrijven.
Om meer inzicht te verkrijgen in de aard en frequentie van de overlast, gaat Helmond Marketing alle ondernemers in het centrum oproepen aan te geven waar en op welke tijdstippen zij de meeste overlast ervaren. Centrumondernemers die een overtreding constateren, kunnen dit doorgeven aan de politie. Als blijkt dat de overtreding op camera staat, krijgt de bestuurder indien mogelijk achteraf alsnog een bekeuring.

In de reacties hieronder staan updates.

73 reacties:

Gelukkig er wordt vaak door de stad gefietst als de winkels open zijn en niet alleen door de jeugd ook ouderen

Beantwoorden
Jacqueline van Duijnhoven

Werd tijd

Beantwoorden

Nu al so hé. Misschien ook de scootmobiels aanpakken die te hard rijden

Beantwoorden
Monique van den Eijnden

goed van te voren zeggen hahha

Beantwoorden

wat te denken van de scootmobiels die je van je sokken rijden

Beantwoorden

Strak plan…..maar …..wie gaat nu de ondernemers en de toeleveranciers van die zelfde ondernemers aanspreken, die zelf ook te hard rijden en weleens asociaal parkeren.
s`morgens vroeg is het aansluiten van vrachtwagens en personenauto`s, omdat de ondernemers zelf zo graag voor hun zaak willen parkeren, om even iets vlug naar binnen te dragen.
Ze houden daarbij totaal geen rekening met het daar lopende vroeg winkelende publiek.
Weet ook wel dat er bepaalde tijden zijn om te laden en te lossen in het centrum, maar als je ziet hoe sommige chauffeurs daar rijden, is het wachten op een ongeval.

Beantwoorden

Goed plan! Misschien een hardere aanpak zoals toe in 2008. Dat schrikt ook af. 😂
Maar even serieus: misschien is het een idee om er duidelijkere borden neer te zetten da je daar niet mag fietsen of scooteren. Ik wed da de meeste jeugd niet eens weet dat je niet over de Markt mag fietsen.

Beantwoorden

Prima idee uiteraard. Maar dan wel graag 1 lijn trekken en ook de scootmobielen aanpakken die regelmatig te hard en roekeloos rijden daar. Verbieden hoeft natuurlijk niet, maar ook zij hebben zich aan regels te houden.

Beantwoorden

Begin maar op Zuid-Koninginnewal!!

Beantwoorden

@José op donderdag 6 september 2018 om 17:19:

ik dacht dat er wel degelijk overal borden staan, maar zoals overal in het verkeer wordt er geen acht op verkeersregels geslagen!

Beantwoorden

Kom maar eens fietspad bernadettestraat (vanaf 15.00) hoek Margrietlaan.is het bonnen boekje zo vol

Beantwoorden

Pak dan ook de opa’s en oma’s aan die als een dolle op hun scootmobiel door de mensen zigzaggen er zit een knop op loop snelheid ….. (En voor mensen beoordelen voor mijn mening .. ik zit ook in een scootmobiel en erger me aan die coureurs)

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 6 september 2018 om 21:52:

Die staan er ook, maar toen ik op https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/fietsen-in-het-winkelgebied-wordt-nu-beboet-na-140-waarschuwingen/ keek zag ik een foto van Wim vd Broek in de reacties staan. Dat deed me herinneren dat ik die borden zelf ook niet zag. En zeg zelf, als je in de schoolpauze van het oude postkantoor naar Bakker Bart wilt om een broodje te scoren, dan nodigt de brede lege Markt wel uit om dat even snel te fietsen. Dan zie je zo’n bord over het hoofd. Natuurlijk ben je dan fout, maar de vergissing kan ik me best voorstellen.

Beantwoorden

@Binnenstadbewoner op donderdag 6 september 2018 om 17:08:

Jazeker maar de ondernemers mogen zelf aangeven wie of wat zij als overlast ervaren bij Helmond Marketing. Dus daar is geen heil van te verwachten….!

Ze mogen ook zelfs direct klikken bij de Politie.

Ik ben regelmatig voor zo’n ondernemer of bezorger – die zijn nog een graadje erger – opzij moeten springen OF ze blijven irritant bumperkleven, als ik met kinderwagen door centrum liep. Als je niet snel aan de kant gaat krijg je van SUV-ondernemer nog een grote bek ook!!

Laat ook ondernemers eerst eens hun voorgevel/openbare ruimte minder bevuilen met al dat straatmeubilair/kledingrekken enzovoort; je moet slalommend door de winkelstraat want langs winkelpand is in het algemeen alleen ingang net niet gebarricadeerd.

Dat geklaag over scootmobiels zal in toekomst alleen maar toenemen met de vergrijzing, maar vergeet niet ZIJ kopen meestal nog iets in dit centrum, want online kopen is voor hen geen dagelijkse issue….
Ook zouden ze parkeergeld als klantvriendelijk gedrag bij aankoop als korting kunnen verlenen (maar dat is een andere punt)

Beantwoorden

@José op vrijdag 7 september 2018 om 11:09:

Kijk, de borden staan er, maar kijken is een probleem. De meesten hebben gewoon lak aan borden.
En als ik die lege Markt zie, denk ik bij mezelf: hier zouden ze toch zeker wel een fietsbaan hebben kunnen aanleggen. Maar niet voor de Ameidestraat,
Kerkstraat en Veestraat. Door alle banken en bloembakken is daar geen plaats voor zoiets!

En als ze gaan beboeten voor het rijden met fiets of brommer, dan moeten ze ook beboeten als er mensen met honden lopen, want ik meen dat er ook verbodsborden voor die beesten zijn aangebracht. Maar je tegenwoordig moeten die beesten ook mee als het baasje nar de stad gaat of gaat fietsen. Of in een mandje voor of in een mandje achterop, maar thuis laten, nee dat gaat in deze tijd niet meer!!

Beantwoorden

Kijk dan ook gelijk naar de Marktstraat, Binderseind en Heistraat, want daar wordt je ook van je sokken gereden

Beantwoorden

Goeie actie maar blijvend handhaven zou de beste optie zijn. Het zijn jongeren en ouderen die dit doen.

Beantwoorden

Betere pakken ze maar Hardt aan later ze maar voelen 😊😊

Beantwoorden

goed zo..STRENG aanpakken

Beantwoorden

Rond brouwhorst mag ook wel eens wat vaker gehandhaafd worden!
winkeliers hebben nu zelf borden geplaatst en pionnen met vlaggen (die door de snertjong doodleuk omgetrapt worden). Maar voornamelijk de jeugd trekt zich er niets van aan.

Verder mag er ook wel weer eens geschreven gaan worden voor foutparkeerders, die misbruik maken de laden/lossen strook aan de Amer!
Er is ALTIJD plek op de parkeerplaatsen rond het winkelcentrum!

Onlangs moest een Vrachtwagen chauffeur zo’n foutparkeerder zowat uit een winkel trekken, om zijn werk te kunnen doen! Dergelijk huftergedrag moet eens keihard aangepakt gaan worden. Niks geen waarschuwingen meer, meteen boete!

Beantwoorden

Update 1:
De eerste 13 zijn bekeurd
Deze week zijn er in totaal 13 fietsers bekeurd die in het voetgangersgebied in de stad reden. Er werden bij die controles geen rijdende scooters en bromfietsen bekeurd, zo laat de stadswacht weten. Volgende week gaan de stadswachten verder met de controles die 10 dagen geleden (zie helemaal bovenaan) werden aangekondigd.

Beantwoorden

Kom ook gerust eens een kijkje nemen langs het kanaal, rekening houdend met elkaar is soms ver weg

Beantwoorden

Veiligheid in de binnenstad begin eerst eens met het walgelijk parkeergedrag in de heistraat aan te pakken het lijkt soms wel een bazaar uit 1001 nacht nog maar te zwijgen over de roekeloos rijdende personen met een noord afrikaans uiterlijk die het groen nog achter de oren hebben en met autos motorscooters en en crossmotors alles onveilig maken maar daar doet de gemeente vrij weinig aan misschien krijgen ze als ze toevallig toch aangehouden worden wel een ijsje en een bedankje want 2 uur later vliegen ze weer net zo hard over dezelfde straten.

Beantwoorden

Tegenover de action staat in de avond vaak een auto uren op de stoep. Maar tja dan werkt de stadswacht niet natuurlijk. @rijdenderechter, verwacht ook niet dat de mensen die een bekeuring hebben gekregen Noord-Afrikaans zijn want die durven stadswachten niet aan te pakken.

Beantwoorden

dan ga ook is keer in de Heistraat kijken..daar rijd iedereen op de Stoep..Fietsers en scooterrijders .ze rijden je zo wat van de stoep af ..als voetganger ..zeker voor aan..richting die nieuwbouw ..waar die Poolse Winkel is ..echt niet Normaal..op de Stoep is het meer uit kijken dan op de weg !

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 16 september 2018 om 10:53:

13? Zoveel zie ik er gemiddeld in een uur in de stad 😂

Beantwoorden

in het Centrum is het ook als voetganger uit kijken voor scootmobiels
die rijden ook hard door het Centrum heen..ze rijden je om als je niet uitkijkt..
daar mag ook wel eens wat aan gedaan worden..

ook in de heistraat op de stoep..hardrijden scootmobiels .
ik ga van niemand van de stoep af als voetganger ..hun moeten zich aan passen..Aso Volk

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 16 september 2018 om 10:53:

13? In 16 dagen tijd? Schaam je diep Gemeente Helmond!! Dat deel ik op de markt in een half uur uit!😡 maar ja ik mag dat helaas niet.

Beantwoorden
Jordy van de Kerkhof

Zal niet tijd worden.zwaar irritant

Beantwoorden

Update 2:
Vorige week 13, vanmiddag 14 bekeuringen
Vanmiddag controleerde de stadswacht weer op het rijden met scooters en (brom)fietsen in het voetgangersgebied in het centrum.
Tussen 14.00 en 15.30 uur werden 13 fietsers en 1 scooterbestuurder bekeurd. Exclusief de 9 euro administratiekosten bedragen die boetes respectievelijk 55 euro en 95 euro. Voor deze week belooft de stadswacht dat er nog meer controles worden gedaan.
Scootmobielen die te hard en/of gevaarlijk rijden worden niet verbaliseert, zo liet de stadswacht desgevraagd weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 19 september 2018 om 16:39:

Ja ik heb ze bezig gezien, loser clubje. Zielige lui in hun appe pakkies. Staan zich nu allemaal op de borst te kloppen 😡😡😡.

Beantwoorden

Maar waarom gaan ze geen toezicht houden op de snelheid van sommige scootmobielen? En ik spreek uit eigen ervaring. Sommigen rijden harder dan stapvoets, harder dan sommige fietsers EN je hoort ze bijna niet aankomen als ze achter je rijden. Zo werd ik bijna aangereden omdat ik rechtsaf wilde en ik een scootmobiel niet hoorde aankomen. En die reed echt wel hard! 😊 Dan zeg ik; verordening aanpassen.

Beantwoorden

Ik zou het nog als hobby willen hebben om die mensen bekeuringen te geven, heerlijk.

Beantwoorden

En ook maar eens eikels in hardrijdende scootmobielen aanpakken. Je kunt zien dat de meesten geen rijbewijs hebben. Als je door de winkelstraat loopt rijden ze je zowat van je sokken. Let wel: ben niet tegen scootmobiels maar tegen asociale bereiders

Beantwoorden

Helden in zn apenpakjes..

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 19 september 2018 om 16:39:

en dat van die scootmobielen: daar zou ook werk van gemaakt moeten worden.
Is toch simpel: aanhouden en een bekeuring geven.
Er rijden er ook rond die menen dat ze ene Verstappen zijn.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 19 september 2018 om 16:39:

en die stadswachten zullen het zweet wel op het voorhoofd hebben van al die bekeuringen. Het is de moeite waard. Het aantal bekeuringen zou vele malen hoger moeten liggen! Maar dan moeten die stadswachten misschien wel te hard werken en dat zal niet in hun cao staan!

Beantwoorden

Ik stond laats ook met mijn mond open. Een scootmobielrijder reed bijna een rennend meisje aan. En hij begon te vloeken en schelden op dat kind 😱
Ik zei hem gelijk te dimmende mafkees
altijd rijden ze hard en dan grote mond geven ook. Pak hun maar eens aan!!.

Beantwoorden

@Marja Konings op woensdag 19 september 2018 om 17:11:

Wat een trieste reactie! 🙁 Verstand komt met de jaren dacht ik altijd.
Tot ze daar een kleine van jou aanrijden…

Beantwoorden

Jullie moeten ook een keer bij de fiets pad in Helmond bij de kanaal onder de fietsbrug

Beantwoorden

ik vind het ook Goed ..als ik in de Stad ben ..moet ik niet aan de kant springen voor een fiets of Scooter ..die hebben daar niks te zoeken..zet ze maar op de Bon 👍

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

@ Johan Jullie moeten ook een keer bij de fiets pad in Helmond bij de kanaal onder de fietsbrug

Wat moeten ze? Leer maar eens schrijven!

En nog een andere debiel hier schreef bereiders ipv berijders😂.

Beantwoorden

Ach, het weblog zelf schrijft: “Voor deze week beloofd de stadswacht…”

Beantwoorden

@Marja Konings op woensdag 19 september 2018 om 17:11:

Die zielige lui (zijn jouw woorden)voeren gewoon hun werk uit die hebben ook een gezin wat onderhouden moet worden,die grootste zieligers zijn diegene die denken dat ze meer zijn dan anderen en gewoon fietsen en scooteren met alle gevaar en overlast wat daar aan vast zit,aanpakken die gasten.

Beantwoorden

@Peter op donderdag 20 september 2018 om 11:08:

Oeps. Dank voor je opmerking, die fout is zojuist verbeterd.

Beantwoorden

Niet mopperen op handhavers..iedereen kent de regels..ALS ze je pakken ..helaas ..sportief zijn werkt beter.

Beantwoorden

Er zijn natuurlijk nette scootmobielrijders, maar een groot deel kan men gerust tot de Aso’s rekenen, die in veel gevallen zelfs te lui zijn om te lopen en daarom in zo’n ding zitten. En natuurlijk hebben die een grote waffel.

Het is een grote ergernis die mannen en vrouwen in zo’n ding en moeten hoognodig aangepakt worden. Heb je terecht zo’n ding okay, maar onterecht rijden in zo’n kreng: gebiedsverbod opleggen!

Eigenlijk moesten ze een aparte rijstrook voor die gasten aanleggen in het gebied wat eigenlijk voetgangersgebied is. Maar ja, wie handhaaft dat?

Beantwoorden

Dit soort acties moet de politie niet aankondigen. Gewoon van tijd tot tijd, zonder aankondiging, acties ondernemen. Werkt veel preventiever. Een onverwachte prent heeft pas effect. Dan hebben zelfs politiemensen plezier in hun werk.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 20 september 2018 om 21:33:

Daar hebben we die zeverzak weer,terecht of onterecht in zo’n scootmobiel rondrijden,waar haal je deze wijsheid vandaan?Iedereen kan zo’n ding prive aanschaffen die zijn voor iedereen te koop,dus dan rijd jij er terecht in,echter is het onuitstaanbaar als mensen deze via instantie’s toegewezen krijgen terwijl ze goed te been zijn,dat is misbruik maken ,die moeten ze aanpakken,en daar moeten ze beter op controleren.

Beantwoorden

@puntuit op vrijdag 21 september 2018 om 07:53:
heb je nog steeds geen andere naam kunnen bedenken! Laat mij maar een zeverzak zijn, liever dan een domoor! Ik denk dat je wat tegen me hebt, want je ageert graag als ik iets zeg. Maar zoals gezegd, zoek eerst een andere naam,
na-aper!

Daar heb ik bewijs van, maar dat hoef ik jou niet te overleggen. En ik bedoelde het toewijzen van zo’n ding door een instantie. Dat iedere luiaard zo’n ding kan kopen is me bekend en dat zijn meestal Aso’s.
Rij jij misschien ook in zo’n ding?

Beantwoorden

Update 3:
66 (Brom)fietsers en 4 auto’s bekeurd in voetgangersgebied centrum
In de eerste 2 maanden van de actie “Aanpak hardrijders voetgangersgebied centrum” werden in totaal 63 fietsers, 3 bromfietsers en 4 personenauto’s en bestelauto’s bekeurd. Tijdens de 13 gehouden controles kregen zij een bon van een stadswacht voor het rijden in het voetgangersgebied in het centrum. Zoals begin september aangekondigd (zie helemaal bovenaan) werd bij deze controles ook gebruik gemaakt van cameratoezicht. Op die manier konden ook bestuurders die snel afstapten bij het zien van een controle, bekeurd worden.
Om meer inzicht te krijgen in de aard en frequentie van de overlast, hebben diverse centrumondernemers bijgehouden waar en wanneer zij rijdende (brom)fietsen zagen. De hotspots van overlast bleken onder meer de Speelhuisboulevard/Markt, Ameidestraat en Smalle Haven te zijn. Afgelopen weken werd daar door de stadswacht gericht gecontroleerd. Door deze samenwerking met de ondernemers en het gericht controleren is het aantal geconstateerde overtredingen flink toegenomen, zo laat plaatsvervangend directeur van de stadswacht Alex van de Westerlo weten. Ter vergelijk: in 2017 werden in dezelfde periode ook dergelijke controles in het voetgangersdomein uitgevoerd en leverde dat 15 bekeuringen op.
Met de komst van nieuwe veiligheidscamera’s in het centrum zal de pakkans voor bromfietsen flink gaan toenemen. De kentekens van deze rijdende voertuigen zijn dan voortaan via de camera leesbaar. Zij hoeven dan niet meer te stoppen om de boete van 104 euro (inclusief administratiekosten) in ontvangst te nemen. Die wordt namelijk automatisch thuis gestuurd.
Ook in winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis wordt de bovenstaande aanpak inmiddels gehanteerd. In oktober resulteerde dat daar in 27 bekeuringen voor het rijden met (brom)fietsen.

Wim van den Broek maakte deze foto:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 7 november 2018 om 16:49:

Goede actie stadswacht! Ik weet wel, we waren allemaal jong, maar nu ik wat ouder ben wordt ik liever niet van de sokken gereden door die jong.

Beantwoorden

prima toch (y) de staatkas moet vol 🙂

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Prima actie om ook dit gebied leefbaar te houden. Dit gaat overigens niet in de staatskas Erwin, dit blijft in de gemeente….dus

Beantwoorden

Het lijken veel bekeuringen maar dat is er één per dag. Zal niet veel indruk maken en kijk ook eens een beetje buiten het centrum. Ik weet dat jullie een hoop shit over jullie heen krijgen politie maar probeer de stronthoop zo klein mogelijk te maken.

Beantwoorden

Voor de duidelijkheid deze boetes vloeien geheel in de staatskas. De handhaving van dit soort overlastfeiten kost ons als Helmondse gemeenschap alleen maar geld. Reden temeer dus om dit gedrag zelf niet te vertonen!

Beantwoorden

Leuk dat op afstand schrijven. Maar checken de stadswachten ook de kentekens op vergunningen want die heb ik namelijk 1 voor mijn raam liggen (rijden voetgangers gebied)

Beantwoorden

Nou wil ik niet zeuren, maar voor de plaatsing van verkeersborden zijn richtlijnen opgesteld. De borden aan de kant van de Veestraatbrug voldoen daar niet aan; ze zijn te hoog geplaatst en er zit een luifel in de weg die het zicht erop belemmert. Bezwaarprocedures zouden daarom nog wel eens interessant kunnen worden…

Beantwoorden

@Hans van Gennep op woensdag 19 september 2018 om 17:12:

Scootmobielen die gevaarlijk rijden kunnen onder Artikel 5 van de Wegenverkeerswet worden aangepakt (” Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”), maar alleen de politie kan dit doen, niet de Stadswacht.

Beantwoorden

@ Harold- geconstateerde kentekens worden gecontroleerd op ontheffing/vergunning.

Beantwoorden

Update 4:
Aanpak hardrijders in voetgangersgebied centrum is een grote deceptie
De in september gestarte actie “Aanpak hardrijders voetgangersgebied centrum” is een grote deceptie. Dat vindt centrummanager Linda Haverkamp van deze actie tegen de overlast (zie helemaal bovenaan). Samen met de centrumondernemers en de Horecabelangenvereniging Helmond Centrum schreef zij een brandbrief naar B&W en de gemeenteraad.
“Het handhaven van aspecten zoals overlast van scooters, fietsers, drugsoverlast etc. gebeurt niet tot nauwelijks. Handhavingsacties hebben maar kortstondig geduurd en achteraf bekeuren blijkt (nog) niet uitvoerbaar” zo schrijven zij. En hoewel de gemeente wel beloofde, kunnen handhavers of motorrijders van de politie niet rechtstreeks worden aangestuurd vanuit het politiebureau. De reden is simpel: er is geen cameraobservant. “Hoe geloofwaardig willen we overkomen naar onze burgers en ondernemers? vragen de briefschrijvers zich afsluitend af.
Zoals je in de reacties hierboven kunt lezen, ergeren veel Helmonders zich aan deze overlast in het winkelcentrum en worden handhavingsacties als positief gezien. In de eerste 2 maanden van actie “Aanpak hardrijders voetgangersgebied centrum” hield de stadswacht 13 controles. In die periode kregen in totaal 63 fietsers, 3 bromfietsers en 4 personenauto’s en bestelauto’s een bekeuring (zie Update 3).

Een stukje geschiedenis: 11 jaar geleden was fietsen over de Markt ook al verboden. Hoe het uitschrijven van een bekeuring destijds kon verlopen, kun je hieronder zien en hier teruglezen.

Beantwoorden

Goed dat er door Centrummanager Linda Haverkamp nu ook eens gezegd wordt dat het allemaal helemaal niet goed gaat met dat bekeuren. Iedereen kan zien dat het niet gebeurd, maar nu wordt er dan toch actie ondernomen!

Beantwoorden

Tja, zie het veel gebeuren door jong en oud. De boetes moet nog meer omhoog zodat de handhavers zichzelf kunnen bedruipen. Ga eens rond half vijf bij de burgemeester van houtlaan en de kruising van de traverse staan om eens te kijken hoeveel fietsers er door het rood fietsen. Voor de auto’s mogen in het centrum wel meer flitspalen komen in de grote straten zoals de heistraat, Molenstraat, uiverlaan etc.In de Molenstraat mag je maar 30km per uur, zie bijna niemand die dat doet. En een tip voor de politiek, doe er NU iets aan anders is de verloedering niet meer te stoppen.

Beantwoorden

@Mark op woensdag 15 mei 2019 om 11:05:

Het topic is hardrijders in het voetgangersgebied van het centrum. We laten jouw reactie nu staan, maar melden het even voor andere Helmonders die ook willen reageren op het te hard rijden in de rest van Helmond. Hier is dus niet de plek. 🙂

Beantwoorden

Good job 👍🏻

Beantwoorden

Steeds meer automobilisten, scooter-en brommerrijders en ook fietsers lijken overal lak aan te hebben. Als slechtziende voetganger, zeer duidelijk herkenbaar met een stok, ondervind ik dat bijna dagelijks.

Beantwoorden

Geen woorden maar daden zou ik zeggen, kom je beloftes na.

Beantwoorden

Niet alleen de fietser een bon geven , maar dan ook de diverse scootmobiel bestuurders die letten ook niet op hun snelheid en kijken ook niet uit , je moet gewoon soms af en toe opzij springen .

Beantwoorden

Ze moeten die scootmobielen ook eens waarschuwen die rijden ook met volle vaart door de winkelstraat

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 15 mei 2019 om 10:25:

Liggen die fietsers nou op de grond, zie ik dat goed en ja, ik heb een jaar of 11 ongeveer ook een bekeuring gehad voor hetzelfde.Maar toen kreeg ik gewoon een bekeuring EN mijn man.

Beantwoorden

is toch goed je weet toch dat je er niet mag Fietsen of op Scooter mag rijden..er staan borden aan de weg ..(y) ik ga als voetganger voor niemand aan de kant ook niet voor scootmobiel die rijden je vaak ook zo op je Hakken ..daar mag je ook wel eens na kijken ..na Scootmobiel rijders ..

Beantwoorden

Voetgangersgebied van maken, het hele winkelgebied, inclusief de Markt

Beantwoorden

Eigenlijk is het te gek voor woorden om te moeten concluderen dat de stadswacht niet in staat is om te handhaven wegens incapabel – en niet integer handelen/gedrag.
Maar liefst 5 van de 13 stadswachten (38,5%) staat op non-actief.
(Bron: https://www.ed.nl/helmond/weer-rel-bij-stadswacht-helmond-eerst-versturen-van-porno-nu-fiets-gestolen-tijdens-werktijd~a4c38934/)

In mijn opvoeding heb ik als teken van goed burgerschap meegekregen, dat wij geacht worden, respect voor hen op te brengen en hen te zien als degenen die het goede voorbeeld (zouden moeten) geven,

Afkeurend en enigszins begrijpelijk naar het gedrag van de burger, onder anderen fietsen door voetgangersgebied en houding jegens de handhavers, vraag ik me het volgende af;
In hoeverre mag je van je burgers nog respect verwachten voor een organisatie van handhavers die (volgens bovenstaande bron) niet integer blijkt te zijn?

Wordt het niet tijd dat daar eerst orde op zaken gesteld wordt?
En vervolgens het vertrouwen van de burger terugwinnen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *