Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.226 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
112reacties

Vanaf deze maand gaan de politie, Helmond Marketing en de gemeente samen de overlast van (brom)fietsers en scooterrijders in het centrum aanpakken. Bewoners, ondernemers en bezoekers hebben regelmatig klachten over het gedrag van bestuurders die met hun scooter of brom- of snorfiets in het voor hen verboden centrumgebied rijden. Zij voelen zich daardoor niet veilig. Het gaat vooral om klachten over hard en roekeloos rijden.
Periodiek werden er in het verleden al handhavingsacties gehouden zoals je hier bijvoorbeeld kunt lezen en zien. Om de veiligheid in ‘t voetgangersgebied te verbeteren komen er nu gerichte acties. Daarbij worden handhavers van de gemeente ingezet, in combinatie met motorrijders van de politie. Ook komt er gericht cameratoezicht vanuit het politiebureau. De cameraobservant kan de handhavers of motorrijders van politie rechtstreeks aansturen, zodat een overtreder snel bekeurd kan worden. Ook kan de cameraobservant via het kenteken rechtstreeks een bekeuring uitschrijven.
Om meer inzicht te verkrijgen in de aard en frequentie van de overlast, gaat Helmond Marketing alle ondernemers in het centrum oproepen aan te geven waar en op welke tijdstippen zij de meeste overlast ervaren. Centrumondernemers die een overtreding constateren, kunnen dit doorgeven aan de politie. Als blijkt dat de overtreding op camera staat, krijgt de bestuurder indien mogelijk achteraf alsnog een bekeuring.

In de reacties hieronder staan updates.

112 reacties:

Gelukkig er wordt vaak door de stad gefietst als de winkels open zijn en niet alleen door de jeugd ook ouderen

Beantwoorden
Jacqueline van Duijnhoven

Werd tijd

Beantwoorden

Nu al so hé. Misschien ook de scootmobiels aanpakken die te hard rijden

Beantwoorden
Monique van den Eijnden

goed van te voren zeggen hahha

Beantwoorden

wat te denken van de scootmobiels die je van je sokken rijden

Beantwoorden

Strak plan…..maar …..wie gaat nu de ondernemers en de toeleveranciers van die zelfde ondernemers aanspreken, die zelf ook te hard rijden en weleens asociaal parkeren.
s`morgens vroeg is het aansluiten van vrachtwagens en personenauto`s, omdat de ondernemers zelf zo graag voor hun zaak willen parkeren, om even iets vlug naar binnen te dragen.
Ze houden daarbij totaal geen rekening met het daar lopende vroeg winkelende publiek.
Weet ook wel dat er bepaalde tijden zijn om te laden en te lossen in het centrum, maar als je ziet hoe sommige chauffeurs daar rijden, is het wachten op een ongeval.

Beantwoorden

Goed plan! Misschien een hardere aanpak zoals toe in 2008. Dat schrikt ook af. ????
Maar even serieus: misschien is het een idee om er duidelijkere borden neer te zetten da je daar niet mag fietsen of scooteren. Ik wed da de meeste jeugd niet eens weet dat je niet over de Markt mag fietsen.

Beantwoorden

Prima idee uiteraard. Maar dan wel graag 1 lijn trekken en ook de scootmobielen aanpakken die regelmatig te hard en roekeloos rijden daar. Verbieden hoeft natuurlijk niet, maar ook zij hebben zich aan regels te houden.

Beantwoorden

Begin maar op Zuid-Koninginnewal!!

Beantwoorden

@José op donderdag 6 september 2018 om 17:19:

ik dacht dat er wel degelijk overal borden staan, maar zoals overal in het verkeer wordt er geen acht op verkeersregels geslagen!

Beantwoorden

Kom maar eens fietspad bernadettestraat (vanaf 15.00) hoek Margrietlaan.is het bonnen boekje zo vol

Beantwoorden

Pak dan ook de opa’s en oma’s aan die als een dolle op hun scootmobiel door de mensen zigzaggen er zit een knop op loop snelheid ….. (En voor mensen beoordelen voor mijn mening .. ik zit ook in een scootmobiel en erger me aan die coureurs)

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 6 september 2018 om 21:52:

Die staan er ook, maar toen ik op https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/fietsen-in-het-winkelgebied-wordt-nu-beboet-na-140-waarschuwingen/ keek zag ik een foto van Wim vd Broek in de reacties staan. Dat deed me herinneren dat ik die borden zelf ook niet zag. En zeg zelf, als je in de schoolpauze van het oude postkantoor naar Bakker Bart wilt om een broodje te scoren, dan nodigt de brede lege Markt wel uit om dat even snel te fietsen. Dan zie je zo’n bord over het hoofd. Natuurlijk ben je dan fout, maar de vergissing kan ik me best voorstellen.

Beantwoorden

@Binnenstadbewoner op donderdag 6 september 2018 om 17:08:

Jazeker maar de ondernemers mogen zelf aangeven wie of wat zij als overlast ervaren bij Helmond Marketing. Dus daar is geen heil van te verwachten….!

Ze mogen ook zelfs direct klikken bij de Politie.

Ik ben regelmatig voor zo’n ondernemer of bezorger – die zijn nog een graadje erger – opzij moeten springen OF ze blijven irritant bumperkleven, als ik met kinderwagen door centrum liep. Als je niet snel aan de kant gaat krijg je van SUV-ondernemer nog een grote bek ook!!

Laat ook ondernemers eerst eens hun voorgevel/openbare ruimte minder bevuilen met al dat straatmeubilair/kledingrekken enzovoort; je moet slalommend door de winkelstraat want langs winkelpand is in het algemeen alleen ingang net niet gebarricadeerd.

Dat geklaag over scootmobiels zal in toekomst alleen maar toenemen met de vergrijzing, maar vergeet niet ZIJ kopen meestal nog iets in dit centrum, want online kopen is voor hen geen dagelijkse issue….
Ook zouden ze parkeergeld als klantvriendelijk gedrag bij aankoop als korting kunnen verlenen (maar dat is een andere punt)

Beantwoorden

@José op vrijdag 7 september 2018 om 11:09:

Kijk, de borden staan er, maar kijken is een probleem. De meesten hebben gewoon lak aan borden.
En als ik die lege Markt zie, denk ik bij mezelf: hier zouden ze toch zeker wel een fietsbaan hebben kunnen aanleggen. Maar niet voor de Ameidestraat,
Kerkstraat en Veestraat. Door alle banken en bloembakken is daar geen plaats voor zoiets!

En als ze gaan beboeten voor het rijden met fiets of brommer, dan moeten ze ook beboeten als er mensen met honden lopen, want ik meen dat er ook verbodsborden voor die beesten zijn aangebracht. Maar je tegenwoordig moeten die beesten ook mee als het baasje nar de stad gaat of gaat fietsen. Of in een mandje voor of in een mandje achterop, maar thuis laten, nee dat gaat in deze tijd niet meer!!

Beantwoorden

Kijk dan ook gelijk naar de Marktstraat, Binderseind en Heistraat, want daar wordt je ook van je sokken gereden

Beantwoorden

Goeie actie maar blijvend handhaven zou de beste optie zijn. Het zijn jongeren en ouderen die dit doen.

Beantwoorden

Betere pakken ze maar Hardt aan later ze maar voelen ????????

Beantwoorden

goed zo..STRENG aanpakken

Beantwoorden

Rond brouwhorst mag ook wel eens wat vaker gehandhaafd worden!
winkeliers hebben nu zelf borden geplaatst en pionnen met vlaggen (die door de snertjong doodleuk omgetrapt worden). Maar voornamelijk de jeugd trekt zich er niets van aan.

Verder mag er ook wel weer eens geschreven gaan worden voor foutparkeerders, die misbruik maken de laden/lossen strook aan de Amer!
Er is ALTIJD plek op de parkeerplaatsen rond het winkelcentrum!

Onlangs moest een Vrachtwagen chauffeur zo’n foutparkeerder zowat uit een winkel trekken, om zijn werk te kunnen doen! Dergelijk huftergedrag moet eens keihard aangepakt gaan worden. Niks geen waarschuwingen meer, meteen boete!

Beantwoorden

Update 1:
De eerste 13 zijn bekeurd
Deze week zijn er in totaal 13 fietsers bekeurd die in het voetgangersgebied in de stad reden. Er werden bij die controles geen rijdende scooters en bromfietsen bekeurd, zo laat de stadswacht weten. Volgende week gaan de stadswachten verder met de controles die 10 dagen geleden (zie helemaal bovenaan) werden aangekondigd.

Beantwoorden

Kom ook gerust eens een kijkje nemen langs het kanaal, rekening houdend met elkaar is soms ver weg

Beantwoorden

Veiligheid in de binnenstad begin eerst eens met het walgelijk parkeergedrag in de heistraat aan te pakken het lijkt soms wel een bazaar uit 1001 nacht nog maar te zwijgen over de roekeloos rijdende personen met een noord afrikaans uiterlijk die het groen nog achter de oren hebben en met autos motorscooters en en crossmotors alles onveilig maken maar daar doet de gemeente vrij weinig aan misschien krijgen ze als ze toevallig toch aangehouden worden wel een ijsje en een bedankje want 2 uur later vliegen ze weer net zo hard over dezelfde straten.

Beantwoorden

Tegenover de action staat in de avond vaak een auto uren op de stoep. Maar tja dan werkt de stadswacht niet natuurlijk. @rijdenderechter, verwacht ook niet dat de mensen die een bekeuring hebben gekregen Noord-Afrikaans zijn want die durven stadswachten niet aan te pakken.

Beantwoorden

dan ga ook is keer in de Heistraat kijken..daar rijd iedereen op de Stoep..Fietsers en scooterrijders .ze rijden je zo wat van de stoep af ..als voetganger ..zeker voor aan..richting die nieuwbouw ..waar die Poolse Winkel is ..echt niet Normaal..op de Stoep is het meer uit kijken dan op de weg !

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 16 september 2018 om 10:53:

13? Zoveel zie ik er gemiddeld in een uur in de stad ????

Beantwoorden

in het Centrum is het ook als voetganger uit kijken voor scootmobiels
die rijden ook hard door het Centrum heen..ze rijden je om als je niet uitkijkt..
daar mag ook wel eens wat aan gedaan worden..

ook in de heistraat op de stoep..hardrijden scootmobiels .
ik ga van niemand van de stoep af als voetganger ..hun moeten zich aan passen..Aso Volk

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 16 september 2018 om 10:53:

13? In 16 dagen tijd? Schaam je diep Gemeente Helmond!! Dat deel ik op de markt in een half uur uit!???? maar ja ik mag dat helaas niet.

Beantwoorden
Jordy van de Kerkhof

Zal niet tijd worden.zwaar irritant

Beantwoorden

Update 2:
Vorige week 13, vanmiddag 14 bekeuringen
Vanmiddag controleerde de stadswacht weer op het rijden met scooters en (brom)fietsen in het voetgangersgebied in het centrum.
Tussen 14.00 en 15.30 uur werden 13 fietsers en 1 scooterbestuurder bekeurd. Exclusief de 9 euro administratiekosten bedragen die boetes respectievelijk 55 euro en 95 euro. Voor deze week belooft de stadswacht dat er nog meer controles worden gedaan.
Scootmobielen die te hard en/of gevaarlijk rijden worden niet verbaliseert, zo liet de stadswacht desgevraagd weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 19 september 2018 om 16:39:

Ja ik heb ze bezig gezien, loser clubje. Zielige lui in hun appe pakkies. Staan zich nu allemaal op de borst te kloppen ????????????.

Beantwoorden

Maar waarom gaan ze geen toezicht houden op de snelheid van sommige scootmobielen? En ik spreek uit eigen ervaring. Sommigen rijden harder dan stapvoets, harder dan sommige fietsers EN je hoort ze bijna niet aankomen als ze achter je rijden. Zo werd ik bijna aangereden omdat ik rechtsaf wilde en ik een scootmobiel niet hoorde aankomen. En die reed echt wel hard! ???? Dan zeg ik; verordening aanpassen.

Beantwoorden

Ik zou het nog als hobby willen hebben om die mensen bekeuringen te geven, heerlijk.

Beantwoorden

En ook maar eens eikels in hardrijdende scootmobielen aanpakken. Je kunt zien dat de meesten geen rijbewijs hebben. Als je door de winkelstraat loopt rijden ze je zowat van je sokken. Let wel: ben niet tegen scootmobiels maar tegen asociale bereiders

Beantwoorden

Helden in zn apenpakjes..

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 19 september 2018 om 16:39:

en dat van die scootmobielen: daar zou ook werk van gemaakt moeten worden.
Is toch simpel: aanhouden en een bekeuring geven.
Er rijden er ook rond die menen dat ze ene Verstappen zijn.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 19 september 2018 om 16:39:

en die stadswachten zullen het zweet wel op het voorhoofd hebben van al die bekeuringen. Het is de moeite waard. Het aantal bekeuringen zou vele malen hoger moeten liggen! Maar dan moeten die stadswachten misschien wel te hard werken en dat zal niet in hun cao staan!

Beantwoorden

Ik stond laats ook met mijn mond open. Een scootmobielrijder reed bijna een rennend meisje aan. En hij begon te vloeken en schelden op dat kind ????
Ik zei hem gelijk te dimmende mafkees
altijd rijden ze hard en dan grote mond geven ook. Pak hun maar eens aan!!.

Beantwoorden

@Marja Konings op woensdag 19 september 2018 om 17:11:

Wat een trieste reactie! 🙁 Verstand komt met de jaren dacht ik altijd.
Tot ze daar een kleine van jou aanrijden…

Beantwoorden

Jullie moeten ook een keer bij de fiets pad in Helmond bij de kanaal onder de fietsbrug

Beantwoorden

ik vind het ook Goed ..als ik in de Stad ben ..moet ik niet aan de kant springen voor een fiets of Scooter ..die hebben daar niks te zoeken..zet ze maar op de Bon ????

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

@ Johan Jullie moeten ook een keer bij de fiets pad in Helmond bij de kanaal onder de fietsbrug

Wat moeten ze? Leer maar eens schrijven!

En nog een andere debiel hier schreef bereiders ipv berijders????.

Beantwoorden

Ach, het weblog zelf schrijft: “Voor deze week beloofd de stadswacht…”

Beantwoorden

@Marja Konings op woensdag 19 september 2018 om 17:11:

Die zielige lui (zijn jouw woorden)voeren gewoon hun werk uit die hebben ook een gezin wat onderhouden moet worden,die grootste zieligers zijn diegene die denken dat ze meer zijn dan anderen en gewoon fietsen en scooteren met alle gevaar en overlast wat daar aan vast zit,aanpakken die gasten.

Beantwoorden

@Peter op donderdag 20 september 2018 om 11:08:

Oeps. Dank voor je opmerking, die fout is zojuist verbeterd.

Beantwoorden

Niet mopperen op handhavers..iedereen kent de regels..ALS ze je pakken ..helaas ..sportief zijn werkt beter.

Beantwoorden

Er zijn natuurlijk nette scootmobielrijders, maar een groot deel kan men gerust tot de Aso’s rekenen, die in veel gevallen zelfs te lui zijn om te lopen en daarom in zo’n ding zitten. En natuurlijk hebben die een grote waffel.

Het is een grote ergernis die mannen en vrouwen in zo’n ding en moeten hoognodig aangepakt worden. Heb je terecht zo’n ding okay, maar onterecht rijden in zo’n kreng: gebiedsverbod opleggen!

Eigenlijk moesten ze een aparte rijstrook voor die gasten aanleggen in het gebied wat eigenlijk voetgangersgebied is. Maar ja, wie handhaaft dat?

Beantwoorden

Dit soort acties moet de politie niet aankondigen. Gewoon van tijd tot tijd, zonder aankondiging, acties ondernemen. Werkt veel preventiever. Een onverwachte prent heeft pas effect. Dan hebben zelfs politiemensen plezier in hun werk.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 20 september 2018 om 21:33:

Daar hebben we die zeverzak weer,terecht of onterecht in zo’n scootmobiel rondrijden,waar haal je deze wijsheid vandaan?Iedereen kan zo’n ding prive aanschaffen die zijn voor iedereen te koop,dus dan rijd jij er terecht in,echter is het onuitstaanbaar als mensen deze via instantie’s toegewezen krijgen terwijl ze goed te been zijn,dat is misbruik maken ,die moeten ze aanpakken,en daar moeten ze beter op controleren.

Beantwoorden

@puntuit op vrijdag 21 september 2018 om 07:53:
heb je nog steeds geen andere naam kunnen bedenken! Laat mij maar een zeverzak zijn, liever dan een domoor! Ik denk dat je wat tegen me hebt, want je ageert graag als ik iets zeg. Maar zoals gezegd, zoek eerst een andere naam,
na-aper!

Daar heb ik bewijs van, maar dat hoef ik jou niet te overleggen. En ik bedoelde het toewijzen van zo’n ding door een instantie. Dat iedere luiaard zo’n ding kan kopen is me bekend en dat zijn meestal Aso’s.
Rij jij misschien ook in zo’n ding?

Beantwoorden

Update 3:
66 (Brom)fietsers en 4 auto’s bekeurd in voetgangersgebied centrum
In de eerste 2 maanden van de actie “Aanpak hardrijders voetgangersgebied centrum” werden in totaal 63 fietsers, 3 bromfietsers en 4 personenauto’s en bestelauto’s bekeurd. Tijdens de 13 gehouden controles kregen zij een bon van een stadswacht voor het rijden in het voetgangersgebied in het centrum. Zoals begin september aangekondigd (zie helemaal bovenaan) werd bij deze controles ook gebruik gemaakt van cameratoezicht. Op die manier konden ook bestuurders die snel afstapten bij het zien van een controle, bekeurd worden.
Om meer inzicht te krijgen in de aard en frequentie van de overlast, hebben diverse centrumondernemers bijgehouden waar en wanneer zij rijdende (brom)fietsen zagen. De hotspots van overlast bleken onder meer de Speelhuisboulevard/Markt, Ameidestraat en Smalle Haven te zijn. Afgelopen weken werd daar door de stadswacht gericht gecontroleerd. Door deze samenwerking met de ondernemers en het gericht controleren is het aantal geconstateerde overtredingen flink toegenomen, zo laat plaatsvervangend directeur van de stadswacht Alex van de Westerlo weten. Ter vergelijk: in 2017 werden in dezelfde periode ook dergelijke controles in het voetgangersdomein uitgevoerd en leverde dat 15 bekeuringen op.
Met de komst van nieuwe veiligheidscamera’s in het centrum zal de pakkans voor bromfietsen flink gaan toenemen. De kentekens van deze rijdende voertuigen zijn dan voortaan via de camera leesbaar. Zij hoeven dan niet meer te stoppen om de boete van 104 euro (inclusief administratiekosten) in ontvangst te nemen. Die wordt namelijk automatisch thuis gestuurd.
Ook in winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis wordt de bovenstaande aanpak inmiddels gehanteerd. In oktober resulteerde dat daar in 27 bekeuringen voor het rijden met (brom)fietsen.

Wim van den Broek maakte deze foto:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 7 november 2018 om 16:49:

Goede actie stadswacht! Ik weet wel, we waren allemaal jong, maar nu ik wat ouder ben wordt ik liever niet van de sokken gereden door die jong.

Beantwoorden

prima toch (y) de staatkas moet vol 🙂

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Prima actie om ook dit gebied leefbaar te houden. Dit gaat overigens niet in de staatskas Erwin, dit blijft in de gemeente….dus

Beantwoorden

Het lijken veel bekeuringen maar dat is er één per dag. Zal niet veel indruk maken en kijk ook eens een beetje buiten het centrum. Ik weet dat jullie een hoop shit over jullie heen krijgen politie maar probeer de stronthoop zo klein mogelijk te maken.

Beantwoorden

Voor de duidelijkheid deze boetes vloeien geheel in de staatskas. De handhaving van dit soort overlastfeiten kost ons als Helmondse gemeenschap alleen maar geld. Reden temeer dus om dit gedrag zelf niet te vertonen!

Beantwoorden

Leuk dat op afstand schrijven. Maar checken de stadswachten ook de kentekens op vergunningen want die heb ik namelijk 1 voor mijn raam liggen (rijden voetgangers gebied)

Beantwoorden

Nou wil ik niet zeuren, maar voor de plaatsing van verkeersborden zijn richtlijnen opgesteld. De borden aan de kant van de Veestraatbrug voldoen daar niet aan; ze zijn te hoog geplaatst en er zit een luifel in de weg die het zicht erop belemmert. Bezwaarprocedures zouden daarom nog wel eens interessant kunnen worden…

Beantwoorden

@Hans van Gennep op woensdag 19 september 2018 om 17:12:

Scootmobielen die gevaarlijk rijden kunnen onder Artikel 5 van de Wegenverkeerswet worden aangepakt (” Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”), maar alleen de politie kan dit doen, niet de Stadswacht.

Beantwoorden

@ Harold- geconstateerde kentekens worden gecontroleerd op ontheffing/vergunning.

Beantwoorden

Update 4:
Aanpak hardrijders in voetgangersgebied centrum is een grote deceptie
De in september gestarte actie “Aanpak hardrijders voetgangersgebied centrum” is een grote deceptie. Dat vindt centrummanager Linda Haverkamp van deze actie tegen de overlast (zie helemaal bovenaan). Samen met de centrumondernemers en de Horecabelangenvereniging Helmond Centrum schreef zij een brandbrief naar B&W en de gemeenteraad.
“Het handhaven van aspecten zoals overlast van scooters, fietsers, drugsoverlast etc. gebeurt niet tot nauwelijks. Handhavingsacties hebben maar kortstondig geduurd en achteraf bekeuren blijkt (nog) niet uitvoerbaar” zo schrijven zij. En hoewel de gemeente wel beloofde, kunnen handhavers of motorrijders van de politie niet rechtstreeks worden aangestuurd vanuit het politiebureau. De reden is simpel: er is geen cameraobservant. “Hoe geloofwaardig willen we overkomen naar onze burgers en ondernemers? vragen de briefschrijvers zich afsluitend af.
Zoals je in de reacties hierboven kunt lezen, ergeren veel Helmonders zich aan deze overlast in het winkelcentrum en worden handhavingsacties als positief gezien. In de eerste 2 maanden van actie “Aanpak hardrijders voetgangersgebied centrum” hield de stadswacht 13 controles. In die periode kregen in totaal 63 fietsers, 3 bromfietsers en 4 personenauto’s en bestelauto’s een bekeuring (zie Update 3).

Een stukje geschiedenis: 11 jaar geleden was fietsen over de Markt ook al verboden. Hoe het uitschrijven van een bekeuring destijds kon verlopen, kun je hieronder zien en hier teruglezen.

Beantwoorden

Goed dat er door Centrummanager Linda Haverkamp nu ook eens gezegd wordt dat het allemaal helemaal niet goed gaat met dat bekeuren. Iedereen kan zien dat het niet gebeurd, maar nu wordt er dan toch actie ondernomen!

Beantwoorden

Tja, zie het veel gebeuren door jong en oud. De boetes moet nog meer omhoog zodat de handhavers zichzelf kunnen bedruipen. Ga eens rond half vijf bij de burgemeester van houtlaan en de kruising van de traverse staan om eens te kijken hoeveel fietsers er door het rood fietsen. Voor de auto’s mogen in het centrum wel meer flitspalen komen in de grote straten zoals de heistraat, Molenstraat, uiverlaan etc.In de Molenstraat mag je maar 30km per uur, zie bijna niemand die dat doet. En een tip voor de politiek, doe er NU iets aan anders is de verloedering niet meer te stoppen.

Beantwoorden

@Mark op woensdag 15 mei 2019 om 11:05:

Het topic is hardrijders in het voetgangersgebied van het centrum. We laten jouw reactie nu staan, maar melden het even voor andere Helmonders die ook willen reageren op het te hard rijden in de rest van Helmond. Hier is dus niet de plek. 🙂

Beantwoorden

Good job ????????

Beantwoorden

Steeds meer automobilisten, scooter-en brommerrijders en ook fietsers lijken overal lak aan te hebben. Als slechtziende voetganger, zeer duidelijk herkenbaar met een stok, ondervind ik dat bijna dagelijks.

Beantwoorden

Geen woorden maar daden zou ik zeggen, kom je beloftes na.

Beantwoorden

Niet alleen de fietser een bon geven , maar dan ook de diverse scootmobiel bestuurders die letten ook niet op hun snelheid en kijken ook niet uit , je moet gewoon soms af en toe opzij springen .

Beantwoorden

Ze moeten die scootmobielen ook eens waarschuwen die rijden ook met volle vaart door de winkelstraat

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 15 mei 2019 om 10:25:

Liggen die fietsers nou op de grond, zie ik dat goed en ja, ik heb een jaar of 11 ongeveer ook een bekeuring gehad voor hetzelfde.Maar toen kreeg ik gewoon een bekeuring EN mijn man.

Beantwoorden

is toch goed je weet toch dat je er niet mag Fietsen of op Scooter mag rijden..er staan borden aan de weg ..(y) ik ga als voetganger voor niemand aan de kant ook niet voor scootmobiel die rijden je vaak ook zo op je Hakken ..daar mag je ook wel eens na kijken ..na Scootmobiel rijders ..

Beantwoorden

Voetgangersgebied van maken, het hele winkelgebied, inclusief de Markt

Beantwoorden

Eigenlijk is het te gek voor woorden om te moeten concluderen dat de stadswacht niet in staat is om te handhaven wegens incapabel – en niet integer handelen/gedrag.
Maar liefst 5 van de 13 stadswachten (38,5%) staat op non-actief.
(Bron: https://www.ed.nl/helmond/weer-rel-bij-stadswacht-helmond-eerst-versturen-van-porno-nu-fiets-gestolen-tijdens-werktijd~a4c38934/)

In mijn opvoeding heb ik als teken van goed burgerschap meegekregen, dat wij geacht worden, respect voor hen op te brengen en hen te zien als degenen die het goede voorbeeld (zouden moeten) geven,

Afkeurend en enigszins begrijpelijk naar het gedrag van de burger, onder anderen fietsen door voetgangersgebied en houding jegens de handhavers, vraag ik me het volgende af;
In hoeverre mag je van je burgers nog respect verwachten voor een organisatie van handhavers die (volgens bovenstaande bron) niet integer blijkt te zijn?

Wordt het niet tijd dat daar eerst orde op zaken gesteld wordt?
En vervolgens het vertrouwen van de burger terugwinnen.

Beantwoorden

Update 5:
(Brom)fietsen in het centrum zijn een doorn in het oog
“In het centrum van Helmond zijn er nog steeds (brom)fietsers die te pas en onpas fietsen of rijden over de winkelstraten. Dit is echter niet toegestaan.” Dat laat centrummanager Linda Haverkamp vanmiddag in een persbericht weten. Een jaar geleden liet zij de politiek weten (zie update 4) dat de aanpak van dit probleem in dat voetgangersgebied een grote deceptie is.
Vanaf vandaag zijn er door het centrummanagement opvallende stickers op de bestrating geplakt. Dit hebben zij gedaan na contact met de politie en de gemeente. De fietsende passanten zijn een doorn in het oog voor veel bezoekers en ondernemers in het centrum. De acties die sommige brom- en/of snorfietsers uithalen worden zelfs omschreven als levensgevaarlijk. Haverkamp: “Het is wachten tot het fout gaat als er niks wordt gedaan. Daarom slaan de ondernemers, centrummanagement en de politie nu de handen ineen om deze overlast terug te dringen.”
Er geldt een verbod voor (brom)fietsers tussen 09.00 en 21.00 uur. De winkelstraten zijn dan aangemerkt als voetpad. Handhaving en politie zullen vanaf morgen een zerotolerance beleid voeren op (brom)fietsers die dit verbod negeren. Wie toch fietst of rijdt door de winkelstraten riskeert een boete van 55 euro.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 30 juni 2020 om 13:55:

Het werd tijd

Beantwoorden

Eindelijk dat men nu eens optreed tegen de fietsers en scooters, maar vergeet niet dat sommige die iets te hard rijden met hun scootmobielen die denken dat ze overal voorrang hebben ook in de passage rijden ze je net nog niet tegen je hakken of enkels aan

Beantwoorden

1 uurtje controle min rookpauze per week zet geen zoden aan de dijk

Beantwoorden

Hoop, dat het helpt. Je kunt niet eens rustig lopen in het voetgangersgebied!!

Beantwoorden

Dit is niet alleen overdag ook in de avonduren lijkt het daar wel een straatrace

Beantwoorden
Johan Steenbakkers

Eerst zien….

Hier in Brouwhorst rijdt men zelfs met Motoren het voetgangers gebied in. En er is NOOIT handhaving te zien. Ook mag er rond het winkelcentrum alleen in parkeervakken geparkeerd worden, maar men vindt het toch nodig om de koekblikken in het laad/los gebied, half op de stoep te parkeren. En er is NOOIT handhaving te zien.

Ik denk dat de koffie op de centrale te lekker is.

Beantwoorden

Loop er net door heen. Zeker 10 man op de fiets gezien

Beantwoorden

Mag blij zijn dat er sws iemand in het centrum komt.

Beantwoorden

Eerst zien, handhaven,!!!

Beantwoorden

Veel succes gewenst aan de handhavers.

Beantwoorden

Waarom mogen ze daar niet fietsen loopt toch geen man ; heel helmond centrum zijn doordeweeks weeks welgeteld misschien 12 man te zien en in het weekend 15 😂🤨🤨

Beantwoorden

Er wordt steeds meer gefietst en met scooters door de Veestraat, ook fietsen weer voor de winkels zetten. Is gewoon weer gewoon voor iedereen, BEHALVE voor MIJ. Ik vind het waardeloos het beleid van Helmond. Er is GEEN controle. 0,0

Beantwoorden
Berdien van den Dungen

Hoe blij kun je met een sticker op straat in Helmond-Centrum zijn? Nou heel blij.

Beantwoorden
Tiendas Diferentes

He he eindelijk

Beantwoorden

Vindt t niet normaal er staan gewoon schooters aan de winkel ze zetten ze gewoon meer en gaan naar binnen waar is t moraal handhaving nog steeds carona heel Helmond gaat kapot

Beantwoorden

Ben benieuwd is soms levensgevaarlijk zeker als je kinderen bij hebt

Beantwoorden

Ben benieuwd. Werdt laatst zowat omver gereden door een fietsster en toen ik er wat van zei werdt ze nog boos ook.Zou mooi zijn als dat niet meer gebeurde en kinderen wat vrijer kunnen lopen zonder angst.

Beantwoorden

Nee lekker langs de lege winkels lopen
😂😂😂😂

Beantwoorden

Ik heb dit ook gezien, maar de dames ordehandhavers stonden op hun gemak bij de visboer te kletsen en een van hen keek de bromfietser aan en draaide haar hoofd weg, ik heb niets gezien, ik had dit moeten filmen, maar als ik nu weer in het centrum ben houdt ik mijn telefoon bij de hand, en het waren 2 dames

Beantwoorden

De laatste weken heb ik diverse malen op de Markt op het terras gezeten; de ene keer ‘s morgens dan weer rond het middaguur, dan weer in de middag.

Hedde gij daar tijd voor? Moete gij nie werken dan? De werktijden en het werk zelf is wel flexibeler geworden sinds Corona.

Ik heb de jonge agent en agente samen, in al hun enthousiasme, de stickers op de tegels/keien zie plakken … 55 euro boete als je tussen 9.00 en 21.00u door het autovrije gebied fietst of rijdt met scooter. Ik dacht toen al “goeie actie, hoop dat ze ook handhaven”.

In die 8 á 10 keer dat ik overdag 1 á 2uur op het terras heb gezeten heb ik de boel een beetje afgekeken:
– geen enkele keer een agent of BOA gezien; het kan natuurlijk dat ik net op het verkeerde moment kom, als ze er net even niet zijn.
– minimaal 14 unieke fietsers gespot (dus degene die ik na bepaalde tijd terug zie fietsen maar één keer meegeteld)
– vanmiddag waren het er overigens maar liefst 31 (unieke gevallen) in ongeveer 1 uur en 3 kwartier, jong en oud; toch goed voor 1705 euro (modaal netto maandinkomen is circa 2100 euro; dus in krap 2 uurtjes werken gauw verdiend denk ik zo).

Positieve kant van het verhaal: ik zie ook mensen, jong en oud, netjes met de fiets in de hand voorbij lopen.

Waarom stellen we, naar mijn mening, goede leefregels in die we niet (kunnen) handhaven?

Dit geldt overigens ook voor:
– door rood rijden (fietsers, scooterrijders en automobilisten)
– met mobiel achter stuur (fietsers, scooterrijders en automobilisten)
– restafval (snacks/etenswaren/drank) op straat dumpen/achterlaten
– …

Beantwoorden

Update 6:
11 (Brom)fietsers bekeurd in de winkelstraten van het centrum
Sinds 1 juli hebben de boa’s 11 bekeuringen à 55 euro uitgeschreven voor het fietsen of rijden door (brom)fietsers in de winkelstraten in het centrum. Dat is het resultaat van het zerotolerancebeleid dat op 30 juni werd aangekondigd (zie update 5 hierboven). Vorige week woensdag constateerde de weblog aan het begin van de avond dat er in minder dan een uur 2 scooters met hoge snelheid en 3 fietsen over de Markt reden.

Beantwoorden

Poe poe en 556 andere zijn NIET gezien omdat er geen mens controleerd. Stickers bekeuren niet, dom beleid.

Beantwoorden

Wow 11 fietsers of bromfietsers. In anderhalve maand.
En daar zijn jullie trots op?? Schaam je.
Als je daar een middag gaat staan heb je er denk ik 11.
Maar nee. Jullie staan er maar 5 min en lopen dan weer verder

Beantwoorden

Belachelijk zouden er heel veel meer moeten zijn.Ik zie er ooit 11 in een uur fietsers, scooters oud en jong dus kom op hè controleer wat meer 😡

Beantwoorden

Knap hoor 11 mensen bekeurd in anderhalve maand, die mensen die hen bekeurd hebben zullen nu wel moe zijn.

Beantwoorden

Goh, afgelopen zaterdag nog bijna de sokken uit m’n schoenen gereden door een fietser die daarna ook nog bijna een kind tegen de vlakte reed in de Ameidestraat…. En dan zijn ze trots op 11 bekeuringen in 1,5 maand tijd ???? Ga je zitten schamen in een heel donker hoekje!!!!!!

Beantwoorden

Is ook niet gek. Zoals de boa zelf letterlijk geciteerd zei: ” Het is te warm om er achteraan te rennen, Ik hoop dat je dat snapt”.

Die 11 bekeuringen zijn waarschijnlijk 4 weken geleden toen ze wel een keer rond liepen uitgeschreven om 16.55 uur. Toen waren ze bijna klaar met werken. Moest doorschrijven ook want alles na 17.00 uur was eigen tijd.

#schaamje 11 boetes lukt me op een voor de middag. Kan ik er nog pauze bij nemen ook.

Beantwoorden

Serieus? 11? En de andere 1200 fietsen die er in de tussentijd doorheen reden? Hebben ze bijna de kostprijzen van de stickers eruit.

Beantwoorden

11 maar!!! Daar kun je er op 1 zaterdag al 50 opschrijven, en dan die boete meteen verhogen naar €300🤑

Beantwoorden

Vanmiddag met de wijkraad vergadering gehad bij Lambert niet normaal zoveel fietsers en brommers die daar gewoon rijden !

Beantwoorden

ik snap niet waar ze mee bezig zijn. Het is schandalig melding te maken van zo’n aantal. Doe eens je best en gooi alles wat daar rondrijdt op de bon. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn. Ga er gewoon eens even staan, dan zie je vanzelf hoeveel er gewoon rondknorren op de fiets of brommer.

Beantwoorden

11? Elk uur kende dr daar wel 11 opschrijven!

Beantwoorden

Totaal geen handhaving,😡 inderdaad kun je daar ieder uur 11 overtreders een verbaal geven.

Beantwoorden

Goed werk. Ik snap dat jullie daar niet altijd kunnen staan. En voor alle andere reageerders, was bij de politie gegaan als jullie het zo goed weten. Dat er niet voldoende toezicht is, is pokitiek beleid. Daar moet je in maart mee afrekenen tijdens de verkiezingen,.

Beantwoorden

En al die mensen die door de stad scheuren met hun scootmobieltje? Worden die ook bekeurd dan? Als ze normaal rijden geen probleem snap dat die mensen het nodig hebben maar vele gaan er roekeloos mee om..

Beantwoorden

11 😂 Heeft niks uitgehaald! Die andere 427 hebben ze vast gemist! Zie er nooit iemand bekeuren.

Beantwoorden
Ellen van de Mortel

ik had in mijn berichtje van enkele dagen geleden de scootmobielers niet inbegrepen. Ze voelen zich snel gediscrimineerd. Maar ik ben er van overtuigd dat er een heleboel in het centrum rondrijden in zo’n ding en het eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Een soort luiheid zal ik maar zeggen.

Dus wat let de boa om ook die mensen eens op de bon te zetten. Ik hoor het al: “oh, we hebben het al zo slecht. We hebben een handicap”. Aan mijn hoela, valse intenties (bij sommigen dan, niet allemaal)!

Beantwoorden

Echt kijk ieder dag en je hebt je target voor de maand al binnen .
11 in een maand is een lachertje.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *