48reacties

De Houtsdonk gaat flink op de schop

Vorige week vrijdag tekende de gemeente Helmond en woningcorporatie woCom een intentieovereenkomst. Die overeenkomst geeft richting aan de samenwerking om te komen tot een gebiedsvisie voor Houtsdonk (Helmond West). De herontwikkeling van de HeBoMa-flats en de naastgelegen HVV-velden zijn daar onderdeel van. De huidige 170 appartementen van de flats, gebouwd in 1974, zijn op termijn aan vervanging toe zo liet de gemeente vandaag weten.

“De herontwikkeling van de HeBoMa-flats biedt kansen om te kijken naar andere woonvormen die meer aansluiten op de huidige woonbehoefte.” De gronden onder en rond de flats zijn eigendom van woCom en de gemeente. Daarnaast is de gemeente eigenaar van de naastgelegen, braakliggende velden van voetbalvereniging HVV waardoor extra ruimte ontstaat voor toevoeging van (sociale huur) woningen. Onder andere voor de eventuele herhuisvesting van de huidige flatbewoners. Kijk hier eens als je de discussies over voormalige HVV-velden nog eens wil teruglezen. 
Het streven is om eind dit jaar de gebiedsvisie te kunnen afronden. Een eerste, belangrijke stap volgens de gemeente, is nu het ophalen van informatie bij de bewoners zelf. Op dinsdag 5 april wordt een informatieavond georganiseerd voor de bewoners. Een belangrijk vraagstuk in de op te stellen gebiedsvisie is bijvoorbeeld de wijze waarop de stedelijke verkeersring vanuit de Kasteelherenlaan richting Kanaaldijk-Zuid kan worden doorgetrokken.

In de reacties hieronder staat een update.