Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De bewegende beelden van de voorstelling waarmee theater Het Speelhuis haar Openingsfestival startte, kwamen gisteren vrij. Op die donderdag 27 september in 2018 maakte onze toenmalige stadskunstenaar Thomas Pieters (van hét Helmond-lied) met zijn muzikale vrienden een voorstelling.
In een vol Speelhuis verzorgde hij met Dave Vermeulen, Senna Willems en Leatitia Gerards het Helmonds deel. Zij werden aangevuld door onder meer Gerard van Maasakkers, Anneke van Giersbergen en Orgelvreten.
“Vandaag zijn we onbescheiden trots” wist de eerste burger. De voormalige stadsdichter: “Het fabuleuse gebouw van ’t Speelhuis uit 1977 ging helaas aan het vuur ten gronde. Helmond heeft ervoor gezorgd dat het geen drama of een klucht is geworden.”  
“Met geen pen te beschrijven, zo mooi was die voorstelling!” aldus 1 van de ruim 400 genodigden een dag later. Daarom zijn we blij dat Dave van Hout uit Helmond Noord foto’s maakte van die hoog geprezen avond in de Onze Lieve Vrouwekerk. En dat Omroep Brabant zorgde voor maar liefst 37 minuten bewegende beelden die zij gisteren voor het eerst uitzonden. 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *