Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.320 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
66reacties

Deze winter zal er niet geschaatst worden op de Markt in het centrum want daar komt geen schaatsbaan. De reden dat er geen derde editie komt is de ontoereikende gemeentelijke subsidie. Stichting Helmond City Events (die de vorige 2 edities organiseerde) wil niet voor het derde jaar op rij geld toeleggen op dit evenement.
Naar opgave van de organisator trok dit evenement vorig jaar 25 duizend en het jaar daarvoor 15 duizend bezoekers. Vorig jaar waren 2 op de 3 bezoekers jonger dan 24 jaar zo blijkt uit de vorige maand gepubliceerde evaluatienota (pdf) van de gemeente.
Naar aanleiding van het afsluitend etentje met de vrijwilligers meldde de organisator in februari nog: “Een enorm succesvol seizoen Schaatsen in Helmond 2018-2019. Op naar editie 3! We kunnen niet wachten!” Tja…

In een reactie hieronder staat een update.

66 reacties:

Ja de gemeente weet goed helmond stad kapot te krijgen

Wel miljoenen investeren in casinos

Beantwoorden

Jammer maar niemand wilt geld bij leggen.. iedereen voor een dubbeltje op de eerste rang … dan houd het een keer op… jammer maar helaas

Beantwoorden

Wat zonde, mijn kleinkinderen gingen er vorig jaar bijna elke dag heen. 🙁

Beantwoorden

En zo komt aan alles weer een end

Beantwoorden

Hoe jaag je de mensen de stad uit.

Beantwoorden
Roland Verlijsdonk

Werkelijk hè, echt weer Helmond

Beantwoorden

Dooie stad hierzo echt waar ???? een dorp word nog veel meer georganiseerd als een stad als hier..????

Beantwoorden

Hoe gaat een stad kapot.
Dooie boel

Beantwoorden

Zo jammer dit ! Kijken we zo naar uit .

Beantwoorden

Wat jammer eindelijk iets leuks op de markt en gaat weer niet door zo.n stad en hier kan niets

Beantwoorden

Jammer dit,was wel een leuk dingetje voor in de stad,was vaak druk

Beantwoorden

Jammerrrr!!! Hebben vorig jaar zo genoten!

Beantwoorden

Wauw Helmond wat ben je weer goed bezig! Eindelijk iets voor de kinderen, maar nee hoor. We gaan het weer gewoon afschaffen????????????

Beantwoorden

Gewoon met zijn alle naar de schaatsbaan bij het Tienerhuis in Brouwhuis!!

Beantwoorden

Aaaah neee jammer.
Mijn kleine gaat echt verdrietig zijn????

Beantwoorden

Komen jullie toch mooi naar Uden. Voor de 19e keer (blijkbaar kunnen wij in Uden het dus wel). Op een baan van 900m2 (een van de grootste van Nederland). Wees welkom in Uden.Zo’n beetje van een week na Sinterklaas tot een week na oud/nieuw. Artiesten, alle schooljeugd gratis schaatsen. Festiviteiten. Maar ja, ook een begroting van heb ik jou daar. Je moet er met zijn allen natuurlijk wel iets voor over hebben. Welkom.

Beantwoorden

Ooo wa jammer

Beantwoorden

Gelukkig !! Ellendig ding

Beantwoorden

@Brouwhaas op dinsdag 8 oktober 2019 om 08:21:

@Wiljan Kempkens op dinsdag 8 oktober 2019 om 08:27:

Haha, de een z’n dood is een ander z’n brood. Ik mis nog de advertentie van Boer Kuijpers. 🙂

Beantwoorden

Beantwoorden

Weer een mooi evenement naar de knoppen.

Beantwoorden
Annemie Jonkergouw

Jammer

Beantwoorden

Een stad van 100.000 inwoners jaagt haar jeugd naar Eindhoven of naar Gemert. Schaam je
En dat voor 20 cent per inwoner

Beantwoorden

Heel heel jammer

Beantwoorden
Francoise van Oorschot

Wat een geweldig stadsbestuur hebben wij toch, wel meer dan een miljoen in de pensioenpot van wethouders stoppen en duizenden euroos naar een elite speeltuintje in het stadspark en Stienen helpt gegarandeerd HS naar de klote het is en blijft Helmond knoeistad

Beantwoorden

Zouden de winkeliers in het centrum niet het missende bedrag kunnen bijdragen? Een geweldige publiekstrekker verdwijnt nu uit het winkelhart van Helmond. Zie de kansen: veel ouders laten hun kinderen schaatsen en kunnen zelf rustig gaan winkelen in de drukste cadeautijd van het jaar. Kom in actie winkeliers, laat dit je niet gebeuren!!

Beantwoorden

Weer een scheve schaats in Helmond met een succesvol evenement. Het trok (maar) 25.000 bezoekers naar hartje stad. Misschien een idee om dan maar geluidsboxen op te hangen op de markt en Andre Hazes met eenzame kerst op repeat af te draaien. Kerstmis was ooit speciaal, zeker voor de kinderen.

Beantwoorden

???? en ????

Beantwoorden
Angelique (10 jaar)

Zonde.

Beantwoorden

Jammer dat onze stad nu weer een dorp is. We zijn het lachertje aan het worden op dit gebied in de winter. Want elke winter kun je wel schaatsen in dorpen als Deurne, Geldrop en Gemert.

Beantwoorden

Als iedereen vindt dat er meer geld uit de eigen portemonnee (via de gemeentekas) bij mag, waarom gaat dan niet gewoon het entreegeld omhoog?

Beantwoorden

Mag wat kosten dat Helmond Marketing (cijfers 2918)… zieblz. 24-25 https://www.helmondmarketing.nl/wp-content/themes/helmond-marketing-child/style/downloads/jaarplan-2018-helmond-marketing-web.pdf

Maar geen geld voor een schaatsbaan…..

Beantwoorden

Gewoonweg schandalig. Een stad van bijna 100.000 inwoners kan nog niet eens een schaatsbaan bekostigen in de winter. Veel mensen hebben er plezier van, maar de gemeente zal het een zorg wezen. Je kunt nog beter in een dorp wonen, waar de gemeente wel voeling heeft met de inwoners en gewoon zelf die baan financiert. Afbreken daar zijn ze in Helmond heel erg goed in!

Beantwoorden

Ik mis nog de enorme investering straks in het nieuwe sportcomplex De Braak die in aantocht is. Gaat 23 miljoen kosten. Zal ik het het nieuw te bouwen stadion van Helmond Sport dan maar overslaan/? Al die vele miljoenen voor een voetbalclub die ergens onderaan bengelt en dat al jaren. Het is dan wel lacheeeee dat er geen centen (meer) komen voor wat zo’n prachtig kindervertier schaatsen is. Geweldig Helmond, keurig!

Beantwoorden

Heel erg jammer dat dit fijne evenement niet doorgaat. Maar ik ben niet de enige zo te lezen.

Ik vraag me iets af. Als in al die dorpen elk jaar zo’n schaatsbaan komt is het blijkbaar betaalbaar. Zit het probleem in te weinig subsidie van de gemeente of is het gewoon te duur hoe Helmond City Events het organiseert?

Beantwoorden

Waarom niet € 1,00 entree heffen.
Kom je toch ook uit de kosten en is voor iedereen betaalbaar

Beantwoorden

Helmond Marketing, Gemeente Helmond, organisatoren of wie dan ook: doorspoelen door het toilet. Weinig feeling voor de inwoners!

Belachelijk dat ze zo’n evenement niets eens op poten kunnen zetten. Wie falen er eigenlijk? De dorpen in de omgeving in ieder geval niet!

En zoals gezegd, wel een hele zak geld klaar leggen voor een mislukte voetbalclub . Dat kan dan wel. Ta, nu zal ik wel een emmer stront over me heen krijgen. God wat een stelletje minkukels en mislukkelingen!

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 9 oktober 2019 om 10:23:

Helemaal waar, mijn collega uit Deurne zat me op mijn werk vandaag al meteen weer te plagen. Jij bent toch altijd zo trots op Hellimond? Niet eens een schaatsbaan bij jullie. Hij 🙂 en ik 🙁
We plagen elkaar wel vaker om de oude vete tussen Helmond en Deurne op een leuke manier in stand te houden, maar dit keer wist ik ff niet wat ik moest terugzeggen want ik was ff helemaal niet trots op Helmond. 🙁
Ik zeg tegen wie het moet regelen: regel dit!

Beantwoorden

Tja, mss is die subsidie nodig voor iets veel belangrijkers dan schaatsen op de markt.

Beantwoorden

Och och, daar gaan we weer. Wat een stad ???? Mevr. de Burgemeester, wat wilt u nu eigenlijk? Helmond helemaal kapot maken? Er blijft helemaal niks meer over van eens ons mooie Helmond. Wat ben ik blij dat ik mijn jeugd heb mogen doorbrengen, met een zwembad,schaatsbaan mooie kermis enz. Toen was Helmond een mooie en fijne stad om in te wonen, en hadden we een burgemeester die er voor ons de hellemonders was. En dat was Burgemeester Geukers.

Beantwoorden

Helmond word steeds saaier

Beantwoorden

B&w opslag gehad vandaar geen schaatse di jaar. Volgend jaar bezuinigen op de zorg voor oudere, mss dan weer schaatse

Beantwoorden

Bewijst zich wel weer wat belangrijker is…..nemen alles af van de kids…..trieste stad hier vort

Beantwoorden

🙂 Vanochtend appte mijn kleinzoon mij al heel vroeg met mooi nieuws, er kan toch geschaatst worden! Op http://www.schaatseninhelmond.nl/ staat nu

WELKOM
Stichting Helmond City Events organiseert Schaatsen in Helmond. In 2019 zijn we er weer van 13 december tot en met 5 januari. Meer informatie over de derde editie wordt tegen die tijd bekend gemaakt.

Beantwoorden

Ik ben geen schaatser. Val de sterren in het ijs.

Beantwoorden

Dan maar naar Deurne, daar komt wel een ijsbaan midden in het centrum.

Beantwoorden

Update:
Ook politiek gezien is de schaatsbaan dit jaar van de baan
Gisteravond besprak de gemeenteraad het nieuwe evenementenbeleid dat unaniem werd aangenomen.
Het niet doorgaan van de ijsbaan op de Markt deze winter kreeg de nodige aandacht. Wat een ieder van de Helmondse politici woordelijk zei, kun je terugkijken vanaf 1.26.07 uur tot 2.19.58 uur van de uitzending (agendapunt 18). Hieronder staat hetgeen zij meldden:

  • Raadslid Nathalie Peijs (PvdA): Als raadslid vind ik het lastig uit te leggen aan kinderen die willen gaan schaatsen, dat de gemeenteraas een kader vaststelt waarin we zeggen dat we meer kinderen willen bereiken en dat vervolgens de ijsbaan niet kan doorgaan.
  • Raadslid Berry Smits (Helmond Aktief): Jammer voor onze jeugd. Geen reuring in de kerstvakantie en geen extra Helmond Winterstad-bezoekers. Onze schaatsliefhebbers moeten naar de regiogemeentes mét een ijsbaan, of (als de winter intreed) naar Boer Kuijpers. De organisatie wil volgend jaar een nieuwe poging doen en daarvoor moeten we ons als gemeente maximaal inzetten.
  • Raadslid Jochem van den Bogaard (D66): Wij betreuren het ten zeerste dat de schaatsbaan niet doorgaat.
  • Wethouder Antoinette Maas (GroenLinks): Bij de schaatsbaan was er een vrij groot financieel gat en het tijdsbestek was laat. In gesprek met de organisatie werd dat probleem niet vlotgetrokken. De gemeenteraad mag van B&W verwachten dat wij ons houden aan de gestelde kaders.
    Ik wijs op sponsors in de stad die veel meer kunnen worden aangesproken, winkeliers die er allemaal baat bij hebben rondom de Markt dat het evenement plaats vind. Het is ontzettend jammer dat het niet doorgegaan, maar we hopen volgend jaar dat ze wel tijdig het geld bijeen kunnen krijgen met hulp van onder andere van B&W. 
  • Raadslid Jesse Bleekrode (GroenLinks): Vele mensen en partijen vinden de ijsbaan belangrijk en dat is ook belangrijk. Ik denk een stad met deze omvang in de winter niet zonder een ijsbaan kan. Maar dan krijg je het praktische punt: budget. Een ijsbaan in verschillende steden kost volgens mij rond een ton. Dus ik denk dat als we dat met zijn allen ontzettend belangrijk vinden, dat we als gemeenteraad ook misschien wel aan zet zijn om zo creatief mogelijk na te denken over hoe we dat dan tot stand kunnen brengen. Want als er ongeveer een ton afgaat van het evenementenbudget, dan kunnen er heel veel dingen niet. Dus dat is een oproep aan mijn collega’s in de raad.
    Op de vraag van Stef Stevens (D66) of hij nu voorstelt een ‘post onvoorzien’ aan te gaan spreken, antwoordt hij: nee.
Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 23 oktober 2019 om 06:30:

Dus de ondernemers in de stad moeten voor de kosten opdraaien??? Beetje kort door de bocht door de wethouder, mss iets beter kijken waarom het dorpen wel lukt en een stad als helmond niet! Mss minder kinder geklieder onder bruggen laten aanbrengen

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 23 oktober 2019 om 06:30:

Zowat heel Helmond en ook die gemeenteraadsleden en de wethouder willen dat er een ijsbaan komt, maar die komt er niet. En met een zoethoudertje dat die er misschien volgend jaar moeten we het nu doen. Een zéér slechte zaak! Wie beslist nou zoiets???

Beantwoorden

Moeten ze minder bouwen en meer aan het volk besteden maar nee hier nemen ze de kids liever alles af en maar afvragen waarom er zoveel ‘ hangjeugd is ‘

Beantwoorden

Mss iets minder op het laatst van het jaar de straten opengooien om de subsidie op te krijgen en dat geld aan de ijsbaan en de kerstmarkt besteden?

Beantwoorden
Ellen van de Mortel

Dus nu word er weer een evenement geschrapt, waardoor Helmonders liever ergens anders heen gaan. Vervolgens vinden ze het zeker raar dat er zoveel leegstand is in Helmond centrum. Ach, we subsidiëren wel weer wat kunstenaars. Daar zit de echte winst in denken ze dan zeker…

Beantwoorden

Slechte zaak! Ieder jaar kwamen er steeds meer mensen schaatsen! Waarom stop je er dan mee??? Geld nodig voor andere nutteloze projecten zeker Gemeente Helmond!!!

Beantwoorden

GroenLinks… die planten liever een boom.
De zogenoemde sponsoren doen verdomme alles voor de stad! Murrals, carat-podium, beelden in het centrum, zorgen voor extra financiële ondersteuning van verenigingen… ja, laat ze ook de gemeente nog even sponsoren. Koekoek!!!!

Beantwoorden

Diep triest

Beantwoorden

1 ding is zeker. Deze stad loopt dood. Geen enige beleving meer en als er iets gedaan word dan kan beter meteen heel helmond gaan want de jaar erop is het er niet meer. Kan goed begrijpen dat helmonders hun heil ergens anders zoeken. Waarom moet je nog naar de stad? Saaie boel geworden. Kermis word steeds minder. Geen festivals meer. Bouwen bouwen maar geen enkele helmonders houwen.

Beantwoorden

Heb vrijwilligerswerk gedaan voor Helmond Marketing bij het winterfestijn en het was niet altijd gezellig op die baan hoor. En ouders die PP van Meerwijk bijna wilde slaan. Heel gezellig was dat ja.
Overdag ging het wel maar in de avond kwam het tuig de baan op.

Beantwoorden

Het is geen hi-tec geen autocampus, maar het was voor de kinderen van Helmond en omstreken conclusie er is geen geld voor de kinderen over

Beantwoorden

En zo zijn er prioriteiten voor stad en bewoners waar onze bestuurders geen zin of oog voor hebben. Wil je belangrijk zijn in de kop vd peel, dan stuur je ze niet naar schaatsbaan en horeca in omliggende plaatsen zoals gezellig Deurne of Gemert. En maar publiceren dat kinderen en hun omgeving zo belangrijk zijn. Nou Antoinette Maas en compaenen….geld maakt dan weliswaar niet gelukkig. Gelukkig maken ze wel geld. Ik ben boos.. serieus zwaar teleurgesteld in onze “leiders”????⛸????

Beantwoorden

Heel jammer

Beantwoorden

Alweer een saaie uitstraling op markt tijdens de Kerstdagen , er heerst geen kerst sfeer meer met die dagen in Helmond centrum

Beantwoorden

“Naar opgave van de organisator trok dit evenement vorig jaar 25 duizend en het jaar daarvoor 15 duizend bezoekers.” dus gemiddeld 20.000 bezoekers. Het kost €100.000 – €40.000 (subdidie wat gemeente Helmond wel wilde toekennen) = €60.000 over. Dit gedeelt door 20.000 bezoekers is €3 per persoon vragen en het kan doorgaan. Ik lees hierboven genoeg mensen die het belangrijk vinden dat het doorgaat dus aan vrijwilligers geen gebrek.

Beantwoorden

Gemeente Helmond geeft niets om de schaatsbaan. Dat is toch duidelijk. Althans niet voldoende.

Dat merk je toch al aan het feit dat de schaatsbaan op tig verschillende plekken heeft gestaan. En dat de schaatsbaan er niet elk jaar stond.

Wil Gemeente Helmond wel een schaatsbaan, dan kost dat geld, en veel meer geld dan wat er aan subsidie dit jaar klaar lag, zelfs nog steeds meer geld dan er vorig jaar aan subsidie voor werd gegeven aan de schaatsbaan.

Voor de Gemeente is de schaats
baan geen serieus belangrijke zaak, om dan maar tegen de organisatie te zeggen, “ga maar meer sponsoring scoren”, is wel erg makkelijk gedacht. Potentiële sponsors voelen ook wel aan dat de Gemeente de schaatsbaan niet zo heel belangrijk vindt. De schaatsbaan is ook geen vaste waarde. Het ene jaar is ie er wel het andere jaar weer niet.

Beantwoorden

Zullen zelf te weinig over houden.en dan maar zoo is diep en diep triest

Beantwoorden

Kom maar gerust allemaal in Deurne schaatsen.

Beantwoorden

Hopelijk staan volgend jaar meer sponsoren op… ja, wijs weer even naar de andere. Die sponsoren doen al zoveel voor de stad. Alle beelden in het centrum, de muurschilderingen, carat-podium in de Warande, beelden in de wijken om te verbinden en ga zo maar door. GL plant liever een ????, wat ook belangrijk is, maar kom op. Er gebeurt helemaal niks in het centrum. Vervolgens wel weer klagen dat er niks gebeurd. Visie, visie mensen… wat willen we in de stad. Laatst nog een oproep gedaan aan de burgemeester. Geen reactie op de plannen. Is er een politieke partij die we een strategie heeft voor Helmond in het geheel? Een echt vooruitstrevende visie? Een visie waarvan iedereen zegt: ja, als dat zou lukken.
Ik pleit voor een simpele ijsbaan. Niet voor de ijsbaan maar voor leven in het centrum. Dat verdienen de winkeliers die er elke dag kei-hard moeten werken. Een jaar lang een leegstaande winkelruimte verhuren kan wel. Kom op Gemeente Helmond! Samen kunnen we alles!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *