Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

De Helmondse oplichter Ruben Coenraad zou na zijn gevangenisstraf weer bezig zijn met het oplichten van mensen. Dat vertellen verschillende bronnen aan Omroep Brabant en De weblog van Helmond. “Hij heeft het vooral voorzien op backpackers en jonge reizigers.”
De weblog van Helmond en Omroep Brabant spraken met 2 slachtoffers van de meesteroplichter, die in 2016 veelvuldig in het nieuws kwam nadat hij hotels, restaurants en nachtclubs geld afhandig had gemaakt. Dat zorgde destijds voor veel reacties. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikte hij vervalste betaalbewijzen, maar ook deed hij zich voor als redacteur van zakenblad Quote. Hij heeft tientallen tot honderden slachtoffers gemaakt.

Gevlucht naar het buitenland
Ruben C. lijkt tegenwoordig vooral in het buitenland actief zijn. “Na zijn celstraf in België heeft hij de wijk genomen naar Parijs. Daarna naar verschillende steden in Oost-Europa. Telkens als het hem te heet onder de voeten wordt, vertrekt hij naar een volgende stad”, aldus een tipgever.
Dit verhaal wordt bevestigd door Peter Van Eyndhoven, een verhuurder van limousines die in 2016 ook slachtoffer van de Helmonder werd: “Tot enkele maanden terug werd ik regelmatig opgebeld door nieuwe slachtoffers waar hij geld van aftroggelde.” Deze telefoontjes kwamen vooral uit (de buurt van) Oekraïne. Ruben zou nog steeds een zwak voor luxe hebben, en zijn slachtoffers vooral maken in het uitgaansleven.

Zelfde werkwijze
De werkwijze van de oplichter doet sterk denken aan de verhalen uit 2016. Hoewel hij ook mensen via Marktplaats oplichtte, richtte hij zich vooral op de duurdere horecazaken. “Ik ben in feite geen oplichter, maar een levensgenieter”, zei hij hierover in een interview in De Volkskrant.
“De oplichter zet zijn luxe leventje op de pof voort”, vertelt een van de tipgevers. “Hij heeft het vooral voorzien op backpackers en jonge reizigers. Hij slaapt in hotels en appartementen die hij niet betaalt. Hij doet zich voor als een jonge succesvolle man en weet met manipulatie zijn slachtoffers in te palmen.”

Gewapende bodyguards
Van Eyndhoven gaat nog een stapje verder. “De slachtoffers die ik aan de lijn kreeg waren Belgen en Nederlanders. Ze zeiden dat Ruben zich daar zou bewegen met gewapende bodyguards.”
C. werd in 2016 veroordeeld voor 2 jaar celstraf, ook moest hij een schadevergoeding betalen. Nadat hij vrijkwam werd hij in 2017 opnieuw veroordeeld, deze keer tot 6 maanden cel, nadat hij een restaurant in Leuven opgelicht had. Daarna is het stil geweest rond zijn persoon. Dat hij een braaf leven zou leiden heeft Van Eyndhoven nooit geloofd: “Deze jongen leert het niet af en het zal hem vroeg of laat duur komen te staan.”

Heb je iets toe te voegen aan dit artikel of wil je je verhaal kwijt? Mail dan naar [email protected] en/of reageer hieronder in de reacties (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig).

24 reacties:

Ach ja die vinden we binnenkort wel met een nekschot in het bos ver weg van ons vandaan allemaal….

Beantwoorden

Tis gewoon een zielig menneke .

Beantwoorden

Pak hem dan op

Beantwoorden

@Ineke Endevoets op dinsdag 14 januari 2020 om 17:08:

Als jij (of een ander) zijn adres, telefoonnummer of … aan ons geeft, zal dat sneller mogelijk zijn.

Beantwoorden

Het was vroeger al een pest kind … vaak gepest door deze gozer. Karma will get him 😉

Beantwoorden

Waar ik gelijk aan denk is, dat deze jongen gewoon nette ouders heeft en een zusje, lijkt me vreselijk voor hun

Beantwoorden

Hoppa

Beantwoorden

Dis eng mongols

Beantwoorden

Dis eng mongols

Beantwoorden

Tja, dit is Nederland. Heeft NATUURLIJK zijn korte straf uitgezeten… en mag weer verder met zijn leven. Zo gaat dat… Heeft NATUURLIJK niet de schade aan de mensen die hij heeft opgelicht hoeven te vergoeden… dus heeft geld over… Dit is ons prachtige Nederland, goed voor de criminelen maar niet goed voor zijn burgers ????

Beantwoorden

eens een gladde jongen, altijd een gladde jongen!
Straffen zjjn veel te laag en terugbetalen, ho maar!

Beantwoorden

En daar zitten ze dan in der rookhol, met vingers dreigen en der flesje bier.
Wacht maar tot ik op visite ben gekomen helemaal alleen!
Degene met stropdas is de grootste rat die ooit geschapen is.

Beantwoorden

Wat een baas is die vent ook. Ik had gehoord van betrouwbare bronnen dat hij sinds jaren gewoon “normaal werkt”. Maar goed, wie weet. Ook al is dit artikel 0% onderbouwd. He wit t maar nooit.

Beantwoorden

@Peterp op donderdag 16 januari 2020 om 02:47:

We zijn erg benieuwd naar jouw betrouwbare bronnen. Zou je die aan ons willen doorgeven? Via [email protected] en/of [email protected]. Zodoende kunnen we ook die informatie gebruiken voor een follow-up artikel.

Beantwoorden

Nette ouders…
De appel valt niet ver van de boom

Beantwoorden

@RamonvdA op donderdag 16 januari 2020 om 21:03:

Ik meende dat zijn vader er niet meer was, maar zijn moeder was vroeger al een echte moederkloek die waakte over Ruben. Heb met haar te doen. Die kan toch ook haast niet meer over straat met zo’n zoon als gehate oplichter. Woont zij eigenlijk nog steeds in Helmond?

Beantwoorden

The wolf of wall street int zuur

Beantwoorden

Hahahahaha meesteroplichter ???????????????? 2 keer gepakt in twee jaar ja dan ben je geen meesteroplichter maar een meesterniksfixer.

Beantwoorden

Wat een belachelijk artikel. Ook ik weet dat hij al jaren weer gewoon werkt en studeert. Er zijn blijkbaar laffe mensen die een platform hier krijgen om die jongen verder kapot te maken. Niks is onderbouwd het zou mij echt verbazen als dit waar zou zijn. Zelfs in Nederland kan de papparazi mensen kapot maken.

Beantwoorden

@Sandra op dinsdag 21 januari 2020 om 09:11:

Wat jij blijkbaar gewoon werken vindt, noemt de rest van Nederland liegen, stelen en bedriegen. ????????
Maar als jij zo zeker weet dat Ruben Coenraad al jaren geen mensen meer oplicht, beloof jij dan alle bij de rechter bewezen schades te betalen die Ruben in de afgelopen jaren veroorzaakte?

Beantwoorden

Hey Jose, wat bijzonder dat jij bewezen schades hebt van de rechter, moet er gewoon mee lachen krijg jij die dossiers?? Ooit gehoord van de wet op privacy?? Wat er bewezen is daar is voor gestraft en terecht. Maar stuur maar door die bewezen schades ik ben erg benieuwd 🙂

Beantwoorden

@Sandra op donderdag 23 januari 2020 om 14:06:

misschien ken je het spreekwoord “wie met pek omgaat wordt ermee besmet”.
Gaat dat voor jou op, omdat je die Ruben zo verdedigd?

Beantwoorden

Zijn moeder… ja net misschien maar weet meer van zijn oplichting dan ze zegt

Beantwoorden

@Gerrie op woensdag 22 april 2020 om 21:57:

Dat zegt iedereen. Woont die nog wel in Helmond?
Met enig geluk zit Ruben Coenraad ergens in het buitenland in een lockdown. Dan kan hij even niemand belazeren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *