Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De gemeente kreeg signalen dat het niet goed zou gaan met de wijkraden, zo laat B&W weten. Die signalen kwamen waarschijnlijk uit onder meer de wijkraden in Helmond Noord, het Centrum en de Rijpelberg.
Wethouder Erik de Vries van Wijkgericht Werken ging daarom eind januari in overleg met de besturen. Dat leverde de onderstaande uitkomsten (die uitgebreid in deze RaadsInformatieBrief (pdf) staan) op. Na de zomervakantie worden de voorstellen van werkgroepen met alle wijkraden besproken.

  1. Er zijn te weinig wijkbewoners die de vacante bestuursfuncties willen bemensen. Sommige wijkraden gaat daarom in zee met bewoners die zich willen inzetten voor een kortere periode gekoppeld aan een bepaalde klus.
  2. De meeste wijkraden vinden het moeilijk om goed te communiceren met de eigen wijkbewoners en de gemeente. Werkgroepen vanuit de wijkraden en de gemeente gaan verbetervoorstellen ontwikkelen. “Ook is op voorstel van de wijkraden afgesproken dat dit kalenderjaar nog een bezoek met de gemeentelijke afdelingen wordt geregeld.” Om kennis te maken aldus B&W.
  3. Een werkgroep gaat de tekst bijstellen van een informatief boekje dat in november aan de wijkraden werd uitgereikt.
  4.  De wijkraden zijn tevreden met de huidige 2-jarige plannen die zij samen met wijkbewoners voor hun eigen wijk opstellen. Hun wens om dat jaarlijks te kunnen bijstellen, werd gehonoreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *