Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.781 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
33reacties

Vanavond presenteerde het gemeentebestuur plannen voor een nieuw Helmond Sport-stadion. Dat stadion komt naast het oude stadion op sportpark De Braak dat dan ook onderdak zal gaan bieden aan het Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool en amateurverenigingen.

Wat dit ‘multifunctioneel maatschappelijk gebouw’ gaat kosten en wie dat gaat betalen, is nog onbekend. De gemeente hoopt dat particuliere investeerders en subsidies van provincie, rijk en Europa een groot deel van de rekening betalen. OMO zal het kosten voor hun 2 scholen op zich nemen. Van dit vernieuwde sportpark betaalt de gemeente onder meer de parkeerplaatsen, infrastructuur, nieuwe grasvelden en de kleedkamers voor amateurclubs. De gemeenteraad, die de plannen vanavond voor het eerst te horen kreeg, zal in een later stadium beslissen of zij akkoord gaat met de nu gepresenteerde plannen.
Niet het eerste plan voor een nieuw stadion voor Helmond Sport. In de afgelopen 15 jaar waren er plannen op Berkendonk, Suytkade en de Ruwe Putten.
Een nieuw stadion voor Helmond Sport? Zal het dan toch een keertje gebeuren?

In de reacties staan updates.

33 reacties:

ik ben met mun skup al onderweg! En vooral die laatste zin, zal het dan toch een keertje gebeuren?

Beantwoorden

Klopt. Ik was al benieuwd. Het stond vanavond op de agenda.

Beantwoorden

Wat met alle andere verenigingen die nu op “De Braak ” zitten? Moeten zij allemaal weg? Wat gebeurt er met het oude stadion? Komen hierover ook “stadsgesprekken” waarvoor geen enkele vereniging uitgenodigd wordt?

Beantwoorden

Ik moet het allemaal nog zien.
Leuk stukje over dat nieuwe stadion met plek voor 75.000 toeschouwers en Louis van Gaal wordt genoemd als nieuwe trainer. 🙂
https://ermaggezongenworden.wordpress.com/2016/01/20/nieuw-stadion-helmond-sport-krijgt-plek-voor-75-000-toeschouwers/

Beantwoorden

Och, dit is natuurlijk het zoveelste luchtkasteel dat gebouwd wordt. Aangezien het gefundeerd is op volkomen onzekere middelen die in de vorm van subsidies verkregen moeten worden, is de kans niet groot dat dit er ooit gaat komen. En zo wordt het handjevol aan supporters weer blij gemaakt met een dooie mus. En is dit erg? Persoonlijk vind ik van niet omdat het niet erg zinnig is om algemene middelen te spenderen aan iets als een voetbalclub.

Beantwoorden

Ja mooi en dat op minder dan 500 meter van tweede drukste weg helmond noord in.
Fijn voor de spelers. Fijnstof dus gezond trainen langs deze weg en geluidsoverlast, geen of te weinig parkeerplaats. En dan te denken aan de bewoners van helmond Noord.
Laat dit idee maar vallen dus.

Beantwoorden

Update 1:
B&W: borgstelling lening van St. Belangen Helmond Sport bevriezen
Net als vorig jaar, wil B&W de gemeentelijke borgstelling voor de lening van 112.500 euro van de Stichting Belangen Helmond Sport (SBHS) bij de Rabobank bevriezen tot het eind van het jaar. SBSH is de beheerder en verhuurder van het huidige stadion. Hoewel ze veel met elkaar te maken hebben, is SBHS niet de betaald voetbalorganisatie Helmond Sport. In 2010 berichtten we al over die toen verleende borgstelling.
Door de voorgestelde bevriezing blijft de borgstelling van de gemeente heel 2016 hetzelfde. De reden hiervan is dat SBHS geen aflossingen kan doen ten aanzien van deze lening. “Er is sprake van een aanzienlijke financieringsrelatie, die onder druk staat als gevolg van de kwetsbare positie van de betaald voetbalorganisatie Helmond Sport als huurder van het stadion” aldus B&W in december 2015. Komende dinsdag bespreekt de raadscommissie dit voorstel (pdf), een week later geeft de gemeenteraad haar mening. Vervolgens beslist B&W op dinsdag 16 februari.
De borgstelling was 1 van de items die belicht werden in de presentatie (pdf) van de visie op de Braak van B&W dinsdagavond. Die avond liet B&W ook weten dat Sportpark de Braak na 60 jaar een grondige renovatie nodig heeft. En dat de situatie rondom het stadion en de amateurvelden/accommodaties om een impuls vragen.
Via bijvoorbeeld crowdfunding, (stoel)certificaten, businessclubconcepten, sponsorconcepten zouden particuliere investeerders mee kunnen betalen aan de multifunctionele accommodatie. De onderwijsactiviteiten mogen niet in geding komen als het onverhoopt mis mocht gaan met betaald voetbal in Helmond. Er mag geen verstrengeling ontstaan.

Beantwoorden

Gaat Helmond Sport failliet dan betaalt de gemeente dus dik een ton. 🙁 Gelukkig nog geen FC Twente toestanden, maar als supporter vind ik dat de gemeente Helmond zoiets niet moet willen. Laat Helmond Sport eerst de lening aflossen en dan pas verder praten over een nieuw stadion. Ik denk dat veel Helmonders en supporters er zo over denken.
Ik vind het wel goed als Helmond Sport op de Braak blijft. Of dat in een nieuw of oud stadion is dat maakt mij verder niet zo veel uit.

Beantwoorden

Wat kost dat nou, zo’n nieuw stadion op De Braak in Helmond? 20 miljoen Euro!
http://www.ed.nl/regio/helmond/wat-kost-dat-nou-zo-n-nieuw-stadion-op-de-braak-in-helmond-1.5649584
Het college weet het pas na de zomer, maar het ED heeft het alvast uitgerekend want die zijn een beetje sneller. Kijk, zo kan het ook.

Beantwoorden

@Frank op zaterdag 23 januari 2016 om 10:14:

Is dat inbegrepen met kosten voor de infrastructuur.Dit i.v.m. de Europese wedstrijden die waarschijnlijk ook in het plan van deze wethouder zijn meegenomen.

Beantwoorden

Is het niet slimmer om het stadion aan de Generaal Pattonstraat te plaatsen? dicht bij het station (bezoekende supporters makkelijk te begeleiden van en naar stadion) en het is een terrein welk groot genoeg is voor een hoofdveld en een oefenveld.

Beantwoorden

Update 2:
Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Helmond Sport, zei vanavond dat het nieuwe stadion voor 99% zeker is. Naar verwachting gaat dat in het seizoen 2021/22 in gebruik genomen worden. Dat meldt Supportersvereniging Helmond Sport zojuist op haar Facebookpagina.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 27 mei 2017 om 19:29:

eerst zien dan geloven!!!

Beantwoorden

Wat heeft het voor nut om een nieuw stadion te bouwen voor een bedrijf die financieel niet 100% in orde is? En als er een nieuw stadion komt dan moet promotie afdwingen een must zijn.

Beantwoorden

Het gaat nu echt lukken!

Beantwoorden

Nog meer geld verkwisting…. vele evenementen worden niet meer georganiseerd of afgeblazen vanwege financiën en dan hoor je de gemeente nergens en dit mag weer een hoop kosten

Beantwoorden
Alex van der Velden

@Alex van der Velden op zaterdag 27 mei 2017 om 21:04:

Word niet alleen door de gemeente bekostigt

Beantwoorden

@Alex van der Velden op zaterdag 27 mei 2017 om 21:04:

Dit is een evenement die 19x per jaar is

Beantwoorden

Ik ben er bang voor als alles zoals op de tekening van Helmond sport is dan vallen er 3 clubs weg in Helmond Mulo , helmondia en oranje-zwart

Beantwoorden

Bovendien wat moet Helmond sport met 8 trainings velden

Beantwoorden

@Marian van Eijk op zaterdag 27 mei 2017 om 20:14:

Precies zeiden ze 15 jaar geleden ook al en zelfs daarvoor waren ze er al mee bezig

Beantwoorden
Peter Verdonschot

@Marian van Eijk op zaterdag 27 mei 2017 om 20:14:

Elke echte hs supporter weet dat de burgemeester en wethouders het liefste zien dat hs verdwijnt ik kan me de vergadering van 12 jaar geleden nog heel goed herinneren ik geloof er niks van

Beantwoorden
Peter Verdonschot

@Alex van der Velden op zaterdag 27 mei 2017 om 21:04:

Pfff azijnzeikert…HS is toe aan een nieuw stadion!

Beantwoorden

dr knippenbergcollege komt er ook, ik neem aan dat het witte gebouw is langs het kanaal

Beantwoorden

Helmond sport amateurs! (Mulo, helmondia en oranje zwart)

Beantwoorden

Helmond sport is al jaren toe aan een stadion ….die azijn zeikers die hier comentaar op hebben kunnen beter een seizoenskaart kopen en onze club steunen ….want geld over de balk gooien is helmond goed in …beter voor 18 keer per jaar …dan 1 keer per jaar een brug open omdat er een boot door moet

Beantwoorden
Marcel van de Weyer

Waar moet al dat held dan geen? Lamme steuntrekkers? Nog meer voorzieningen voor hang tuig?
Of gaan we het weer gooien op “de ouderen” of “de bijstand gezinnen”?

Nog niet zo heel lang geleden gilde men nog uit volle borst “meer geld voor cultuur!”
Newsflash! Sport valt daar ook onder.

Beantwoorden

Eerst maar eens aantonen dat HS zichzelf kan bedruipen zonder dat een overheid moet bijspringen,als dat lukt een nieuw stadion als het niet lukt dan stoppen met die handel

Beantwoorden

@Angela Naomi op zaterdag 27 mei 2017 om 22:50:

Waarom gelijk schelden Angela? Mag iemand anders er geen andere mening op na houden dan jouw mening? Zegt meer over jou dan over mij.

Beantwoorden
Alex van der Velden

@De weblog van Helmond op zaterdag 27 mei 2017 om 19:29:

Over 4 jaar dus een nieuw stadion voor 99% zeker. De positieve vibe moet er weer eens in komen? Zo kan ik ook wel iets zeggen, dat nog veel zekerder is:

Over 30 jaar voor 100% zeker een nieuw HS-stadion.
En is het er dan nog niet, dan voor 110% in de 10 jaar daarna. 🙂

Beantwoorden

Met andere woorden: burgemeester en wethouders hebben dus nu toch een gaatje gevonden om Helmond Sport met miljoenen financieel te steunen. In weerwil van allerlei besluiten van de raad en alle regels omzeilend. En dat voor een clubje dat zelf de financiële broek niet kan ophouden. Dan weet ik nog wel een paar clubs die geld tekort komen…

Beantwoorden

@Jean Cat op zaterdag 23 september 2017 om 13:57:

Misschien een mooie troostprijs voor het geval Helmond Sport degradeert. Ik hoop natuurlijk niet dat ze degraderen en moet eerst zien dat het nieuwe stadion er ook echt staat, er is inmiddels zo vaak wat beloofd.

Beantwoorden

@Gerard op maandag 25 september 2017 om 19:45:

Mooi nieuws van de KNVB vanavond: dit seizoen zal er toch geen degradatie plaatsvinden van de eerste naar de tweede divisie. Dus zonder te spelen heeft Helmond Sport zich daarmee vanavond veilig gespeeld voor een plek in de eerste divisie komend seizoen! 🙂

http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/39264/traject-naar-vernieuwing-voetbalpiramide-van-start

Door zulke wondertjes heb ik ineens ook weer meer hoop op een nieuw stadion!
Zigge Zagge Zigge Zagge Helmond Sport!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *