Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

31reacties

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 15 september een streekbezoek aan de Peel. Het Koninklijk Paar bezoekt eerst Deurne & Gemert-Bakel en sluit het bezoek af in Helmond. In onze stad besteden zij aandacht aan durf en innovatie op de Automotive Campus en gaan ze onder meer met diverse ondernemingen in gesprek over innovatie op het gebied van mobiliteit en energie.
Op de Helmondse Automotive Campus sluiten die 2 het streekbezoek af met aandacht voor durf en innovatie. De campus is een ontmoetings- en vestigingsplaats op het gebied van automotive (technologie) en slimme mobiliteit. Tijdens een rit in een zelfrijdende shuttle horen onze koning en zijn vrouw over het last-mile-principe, waarbij vervoer wordt ingezet om bij een reis met het openbaar vervoer de laatste mijl tot de eindbestemming te overbruggen. Ook krijgen Willem-Alexander en Máxima een toelichting op de verschillende testvormen van zelfrijdend vervoer. Vervolgens vertellen vertegenwoordigers van Brainport Development en de gemeente over Brandevoort. Doel is de slimste wijk ter wereld te ontwikkelen, waarbij de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van participatie, gezondheid, data, mobiliteit, energie en circulariteit worden ingezet om een duurzame en leefbare woonomgeving te creëren. Hun bezoek wordt, zo meldt de gemeentelijke woordvoering afsluitend, afgesloten met een rondetafelgesprek met diverse ondernemingen die met hightech innoveren op het gebied van mobiliteit of energie.

In de reacties hieronder staan updates.

31 reacties:

Doet me denken aan de tijd dat Koningin Juliana naar Helmond kwam om het eerste gesprek via glasvezel te voeren. Nou dat werkte zo niet, het werd gewoon een inductorlijn via koper.

Beantwoorden

Kijk, dat is nog eens leuk 🧡-nieuws. Ik zou ze trouwens ook even meenemen naar het mooiste kasteel van Nederland. Vinden ze beslist leuk!

Beantwoorden

kost weer geld….

Beantwoorden

De nep koning kan zich beter druk maken om de energie en voedselrekeningen van de mensen.

Beantwoorden

Nou ben benieuwd of die donderdag dan de stadsbussen BIJ uitzondering zullen rijden voor het onderwerp: last-mile-principe, waarbij vervoer wordt ingezet om bij een reis met het openbaar vervoer de laatste mijl tot de eindbestemming te overbruggen. Overal in de Randstad maar niet in Helmond, dus weer gebral vanaf die campus-subsidie club.
Want voor mij is 1 mijl of 1.6 kilometer erg ver met de rollator en niet te doen.

Beantwoorden

@Oudere hellemonder op vrijdag 2 september 2022 om 11:29:

Wat een geruststelling!
Onze koning en zijn vrouw kunnen voor hun bezoek aan Helmond met een gerust hart hun ov – chipkaart thuis laten.

Beantwoorden

Wel leuk maar ze moesten zich richten aan dat er in heel Helmond geen voedselbank is wat wel gratis is,er is wel een winkel waar je goedkoper boodschappen kunt doen maar niet dus als je naar de lidl of aldi gaat Ben je goedkoper uit!

Beantwoorden

Ja, er worden weer schone schijn projecten opgetuigd om de Koning te vermaken.
Zo krijgt hij cast een goed beeld “wat er leeft” onder de bevolking.

Beantwoorden

wat komt hij hier doen? moet er ergens een lintje worden doorgeknipt?

Beantwoorden

Wat kunnen Willem-Alexander en Máxima op die dag betekenen voor de Minima? Ontmoeten zij de snel groeiende groep uit lage- en middeninkomens met geen geld voor de energierekening en dure boodschappen? Veel Helmonders zijn of worden bestaansonzeker, ondanks twee banen toch geen geld om al deze maand rekeningen te kunnen betalen. Om al deze inwoners kun je niet heen.

Beantwoorden

2 puppets daar zit niemand op te wachten!

Beantwoorden

Ze zullen in ieder geval leren dat veel Helmonders dyslectisch zijn, wat een armoedige taalfouten staan er in jullie reacties.

Beantwoorden

Hoe leuk is dat? Komt ons mooie Helmond weer eens positief in het nieuws!

Beantwoorden

@Peter van Lieshout op vrijdag 2 september 2022 om 12:04:

Ja zijn toch armlastig dat gezin, hebben zelfs geen OV-kaart betalen wij wel

Beantwoorden

Die prins pils wn zijn wefh..r kunnen beter zorgen dat de gasprijs omlaag gaat!

Beantwoorden

@poeta wat moet dat fijn zijn, simpel zijn

Beantwoorden

Het zou mooi zijn om ook de adviserende ervaringsdeskundigen aan t woord te laten, om te laten zien hoe de nieuwe wijk straks niet alleen innovatief miet worden, maar dat er ook oog is voor betere toegankelijkheid.
De VN-werkgroep zetten zich hier vrijwillig heel hard voor in, zodat de wijk echt inclusief wordt. En wanneer iemand ineens beperkt raakt (ongeacht waarom of hoe lang), de persoon thuis kan blijven wonen.

Beantwoorden

Update 1:
Het hoge bezoek is in Helmond aangekomen
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima arriveerden precies 17 minuten geleden op de Helmondse Automotive Campus. Een half uurtje later dan gepland mocht burgemeester Elly Blanksma hen daar als eerste een hand geven. Daarna volgde een ritje in de zelfrijdende shuttle.
Harrie Fotografie en Judith van der Linden aka Worldwife maakten de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Ze staat er leuk op 😂

Beantwoorden

Mijn grote vriendin Elly, links, kan ook weer lekker belangrijk doen. Niet gestoord door enige kennis van zaken, maar dat zal Willem een rotzorg zijn. Met gierende banden terug naar huis, prima

Beantwoorden

Update 2:
Het koningskoppel werd muzikaal ontvangen door kinderen van verschillende Helmondse basisscholen. Daarbij werden achtereenvolgens instrumenten bespeeld en werden zij toegezongen. Dit heeft te maken met een eerder bezoek van Máxima aan onze stad in haar functie als erevoorzitter van de Stichting Meer muziek in de Klas. Zoals ook anderen mochten wethouder Arno Bonte en de Vlisco een korte presentatie geven aan onze koning en zijn vrouw.
Onder de foto’s van Judith, de RVD en Harrie het videoverslag dat Judith van der Linden aka Worldwife maakte van het bezoek dat Helmond vanmiddag kreeg. Koning Willem-Alexander vond het een geslaagd bezoek. Dat zei hij (mede namens de koningin) in zijn dankwoord voordat die 2 huiswaarts keerden.

Beantwoorden

Kijk zo staat Helmond er maar weer mooi op!

Beantwoorden

Het was een hele mooie ervaring onze koning en koningin vast te mogen leggen op video!

Beantwoorden

Op NU.nl staat ook nog een filmpje over het ritje in de zelfrijdende shuttle.
https://www.nu.nl/295366/video/koninklijk-paar-krijgt-ritje-in-zelfstandig-rijdende-shuttle.html

Beantwoorden

Update 3:
Hieronder het videoverslag van Harrie Fotografie en zijn andere foto’s van veelal een goedlachse koningin Máxima.

Beantwoorden

We hoorden dat ook het aanwezige publiek gisteren vrijwel overal mee kon lopen, kijken en fotograferen. Daarom: maakte jij ook een leuke foto, stuur die dan naar [email protected], via onze Facebook, Twitter of via Instagram. Dan zetten wij ze er hieronder bij.

Beantwoorden

Beantwoorden

Onze gemeente maakte gisteren onderstaande foto en video van het Koninklijk bezoek openbaar:

Beantwoorden

nog even wachten op de koning en koningin

Beantwoorden

Beantwoorden

Beter laat dan nooit. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *