120reacties

3 Woontorens én 1 restaurant in Havenpark


De gemeente heeft BAM Wonen en QX Real Estate de opdracht gegund om in het Havenpark (dat tegenwoordig het Burgemeester Geukerspark heet) respectievelijk 65 appartementen en een horecapaviljoen te ontwikkelen. 
BAM komt met De Weef: 3 in hoogte verschillende gebouwen met daarin de stadsappartementen die begin volgend jaar in de verkoop gaan. “Het ontwerp kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen. Zo gaan de gebouwen op in het park en vice versa.” Zo meldt de gemeente die ervan overtuigd is dat er prachtige gebouwen komen.
De naam De Weef verwijst naar het textielverleden van onze stad. Het appartementencomplex met halfverdiepte parkeergarage is bestemd voor het midden- en hogere koopsegment, met grote buitenruimtes, en toepassing van de nieuwste duurzame technieken en toevoeging van veel groen. Na het doorlopen van de benodigde procedures en voorbereidingen verwacht dit aan de beurs genoteerde Nederlands bouwconcern eind 2020 aan de noordzijde van het park te kunnen starten met de bouw en kunnen medio 2022 de appartementen worden opgeleverd aan haar bewoners.
Aan de zuidzijde van het park (bij het Havenplein) komt een horecapaviljoen. In deze aanbesteding is aan de inschrijvers maximale vrijheid gegeven om een aansprekend ontwerp te maken, dat goed past in het park en de omgeving. QX Real Estate heeft als enige partij ingeschreven. Zij voldeden ruimschoots aan de voorwaarden en het is een prachtig, duurzaam ontwerp zo meldt de gemeente. QX Real Estate heeft voor het horecapaviljoen ook een beoogde exploitant: restaurantketen De Beren met tientallen vestigingen door het hele land.
Het ontwerp van het horecapaviljoen is eenvoudig maar krachtig. Het paviljoen wordt gevormd door 2 gesloten volumes en een groot overstekend dak. Tussen de volumes komen grote glaspartijen, zodat je van beide kanten wordt uitgenodigd naar binnen te komen. In het dak zijn uitsparingen opgenomen voor bomen. Door het vooral groene dak gaat het paviljoen op in het park. De verwachting is dat de bouw van het paviljoen in september 2020 start en zal ongeveer 8 maanden in beslag nemen.
Het horecapaviljoen en de appartementen komen beide voort uit het centrumperspectief. Dit centrumperspectief is nu volop in uitvoering. Zowel achter de schermen als op straat gebeurt er veel. Zo wordt de Kanaaldijk N.O. vanaf Keyserinnedael tot aan de Havenweg vanaf maandag voor altijd afgesloten. De aannemer gaat aan de slag om straat parallel aan het kanaal te transformeren naar een boulevard waar iedereen volgend jaar kan wandelen. En maandag tussen 17.30 en 21.00 uur organiseert de gemeente in de Cacaofabriek een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen in het centrum.

In de reacties hieronder staan updates.

Afgevoerd van de voorpagina
120 reacties
Reageer

Daar wil ik wel wonen

Annelies Sterken

Ziet er mooi uit, maar hopelijk blijft er ook wat groen over ..... ????????

Ludgarde Jilesen

Alweer een restaurant?? Dacht dat we die wel genoeg hebben onderhand. Ik wil gewoon een pool café met flipperkasten en airhockey tafels en zo, zo'n cafe waar ik een lekker sigaretje of sigaartje kan roken en een simpele hamburger kan eten, wishful thinking, i know ;)

Oh een beetje groen en weer eens voor de gewone Helmonder niet haalbare cq betaalbare woningen. Goed bezig Helmond (sarcasme uit).

Marja Konings

Yesss Restaurant de Beren ???????? eindelijk en zeer welkom

Willen little Miami worden zeker

zitten we straks misschien met een overaanbod aan horeca?

Christ Beekmans

@Ludgarde Jilesen op woensdag 4 december 2019 om 12:41:

ze zijn daar toch ook dat nieuwe park aan het aanleggen, of niet?

Lijkt wel een vakantie resort...

Martin Coldeweijer

Super mooi

Loes van Hout

koop ..jammer ..geen geld voor ..

weer een restaurant ? hebben we wel genoeg Vreettenten..
op de markt komt er ook weer 1 .eten en drink Cafe ..
maar alle kroegen zijn dicht op de Markt ..op 1 na dan ..
in weekend rond 00.30 is er niks meer te doen op de Markt ..!

Ben benieuwd hoe dat park er een jaar na aanleg uit ziet... Denk helaas hetzelfde al de gemiddelde andere parkjes in helmond.. Onkruid een meter hoog en niks bijgehouden

Mike van Dam

Wauw????
Helmond op de kaart
Mooi hoor

Sorry echt lelijk!! En dan allemaal klagen over het uitgaanspubliek?? Horeca gaat al niet top! Ook geen mooie evenementen meer dan?

Anke Kanzler

Nou daar zullen veel Helmonders naar kunnen kijken, oftewel niet kunnen betalen dus!!!
Waarom bouwen ze geen sociale huurwoningen, dat is wat zijn groot tekort aan is.
Als je een jaar of 10 ingeschreven staat heb je misschien kans op zo'n woning in Helmond.
Bravo B&W in Helmond

Erwin Nooijen

Sorry, klote woordenboek op mijn foon haha.
Ik bedoel dus te zeggen over de sociale huurwoningen dat daar een groot tekort aan is

Erwin Nooijen

Mooi
Maar onbetaalbaar
denk ik

José Hoefnagels

Wonen bij de haven.

Weer nadelig ivm geluid overlast voor de horeca ondernemers.

Mogen ze nog minder geluid maken.

Marcel Aarts

Jammer dat niets meer te doen is dan eten en wonen,beter als er meer activiteiten te doen waren voor jong en oud...

Nou daar gaan jullie evenementen op het havenplein, wand geheid dat de onwomers die daar gaan wonen geheid gaan klagen ????
Dus Kan er dadlijk nog geen verzoenlijk evenement worden gehouden... Helmond is niet slim bezig!

Steven Lamphen

Mooi! ????????

Sylvia van der Zanden

Chique! ik denk 3 ton voor 80 m2 ongeveer.

Beetje zoals de walk of fame met van die sterren van BH'ers, bekende helmonders :p

Christiaan Koeter

in de overeenkomsten laten zetten dat ze dan geen aanspraak kunnen maken ivm muziek opgelost

Johan van Hout

Prachtig ????

Natascha Xhofleer

Mooie betonblok erbij
Dacht word mooi natuurpark

Apart hopelijk is er ook iets voor de kinderen om lekker te spelen

zoals gebruikelijk weer de gebruikelijke negatieve opmerkingen (oh ja, er is ook positief gereageerd). Mensen, wees eens wat positiever. Of is dit typisch "Helmondse chagrijn"? Allerlei soort plannen de grond in boren!

En ik maar hopen dat er eindelijk eens wat sociale huurwoningen gebouwd zouden worden.

Dacht dat daar een mooi gewoon park kwam, ben benieuwd hoeveel zuurende bewoners komen in verband horeca gebeuren.

Fran Schmidt

Dus geen mooi park !!!

Hennie Bombeeck

Zo te zien niet voor jan met de pet en de horeca op het havenplein zal ook wel afgelopen zijn muziek te hard en dergelijke. ????

Frank Vondey

Pffft...dag evenementen terrein / natuurpark ...lekker kijken tegen een betonnen blokkendoos met straks van die azijnpissers die klagen dat de muziek te hard staat tijdens het foodstock festival ..

Het lijkt me heel mooi, ik zou daar wel willen wonen.

Zou toch een wandelpark worden

Henk Swinkels

Da wil ik wel wonen ????????

Dure appartementen, dan staan ze aan de verkeerde kant van het kanaal. Stop er maar mensen in die doof zijn tussen al die horeca, want klagen kunnen ze hoor daar in die buurt. Ik had er een mooi evenementen terrein van gemaakt.

Sjips, en ik maar tegen mijn dementerende schoonmoeder vertellen dat er een mooi park zou komen, waar we fijn kunnen wandelen met de rolstoel.
Ik wist dat er 1 flatgebouw tegen Keyzerinnedael zou komen te staan, maar 3???

Karin van der Werff

Het ziet er prachtig uit. Maar alles behalve welkom. Stenen afgewisseld met gras. Een grote trap naar de waterkant toe. Hoop maar dat ook dat goedkomt. Hoe meer we verbouwen hoe meer mensen er geen gebruik meer van lijken te kunnen maken.

Dacht dat er een stadspark kwam, maar dr komen gewoon hele hoge gebouwen

Ingrid Kanters

Ik dacht dat ik tegen een foto aan k e e k van Spanje Baba

Beppie Vriens

Hoezo mooi wandelpark met waterpartijen? Gewoon weer appartementen!!! Gemeente Helmond houdt zich weer niet aan de afspraken! Schaam je diep, gemeente Helmond!!!

Christel Janssen

Ziet er niet uit

Christel van Crey

Projectontwikkelaars,ambtenaren....broekzak vestzak

Andre van der Laak

Weer zo'n belachelijk prestigeproject van een megalomane gemeente
Enige vorm van sociaal gevoel en dus broodnodige sociale woningbouw komt in de zelfingenomen hoofden van B en W niet voor.....

Wijkpark?!

Lodewijk den Breejen

Waarom niet een heel park met alleen groen. Waarom weer gebouwen. Groen zorgt voor minder stikstof meer zuurstof meer toekomst voor onze kinderen

al die klagers moeten ze in een bejaardeflat duwe heel ver weg van alles da is het beste......laat de mensen gvd toch es een bietje leve hier joh alles wordt al afgepakt en huizen bouwen daar ??? het is een stad geen woonwijk....laat dat zo en bouw je torens ergens anders want hier wordt totaal weer NIET logisch na gedacht......da mag allemaal geld kosten maar armoede aanpakken ho maar.....

Corrie van Esch

Ziet er mooi uit

van den Boogaard

Ik zit naar die foto te kijken en ik zie alleen maar beton, beton en nóg 's beton! Is er in Helmond niet één iemand die eens een keer als Helmonder kan inleven?
De Helmonder heeft meer behoefte aan ontspanning, evenementen, plezier én.......het oog wil óók wat!

d'nHelmonder

lijkt wel een vakantiefoto uit spanje. mooi is het niet.

Harold Kivits

Ziet er goed uit. En zoals wethouder Wethouder De Vries op Twitter zei: de gebouwen komen aan de rand van het Burgemeester Geukerspark. Dat park komt er gewoon zoals beloofd.

Kunnen ze live muziek op het havenplein ook wel vergeten !

Ton van Woensel

Zyn ze ook voor mensen met een uitkering dan wil ik er ook wel een

Ik vind het een mooi project, nadat het havenpark klaar is doorpakken.

@Joke Heyne op zondag 8 december 2019 om 11:17:

Natuurlijk! Ook Helmonders met een hond, homo's, Afrikanen en zelfs wethouders zijn welkom. Als je de koopsom maar betaalt.

Mooi, hoop dat het betaalbaar is

Bah, woontorens.

Wendy Schulten

Dan is het dus ook geen park meer he! En we hadden eindelijk iets waar we muziek konden organiseren gaat dat ook weer weg.

Ik vind echt dat Helmond meer locaties voor evenementen mag gaan regelen, anders is er dadelijk in Helmond niks meer te doen.

@Joey Wijnen op zondag 8 december 2019 om 12:05:

ga door Joey, zeur maar lekker door. Een positieve opmerking zit er bij jou zeker niet in? Zijn er locaties dan weren de naaste bewoners zich wel!

3 woontorens, 1 paviljoen met restaurant én experience center... Weinig park meer over volgens mij....

Oh maar dat lukt wel van die elfhonderd e dan kan ik eindelijk weg uit de getto

Zal wel mooi worden

Mooi zeg

Erica Bressers

Is toch niet te betalen voor de gewone man

Toos van Esch

Wist het wel,het ging helemaal niet over dat zogenaamde nieuwe park waar we 2 van hebben....het gaat om bouwen en geld onder het mom van......

Echt mooi

Van den Berg

Het lijkt wel op Spanje .

Alexandra Franssen

Wordt nog een hulle sjieke stad, da Hellemund! Skon penthauwze, past moi bij ut neie stadskantoor. Ginne sesjale hoiskes hor, de sesjalen Hellemonders die Gan mar op de kanthoeve zitten, ik zeg goi plat, goi plat die sesjale zoi!

Ron Vercammen

GEzellig als t alleen maar koop is een hoop gezeik en geen gezellig uitgaansleven... Centrum is al kut en nu t uitgaansleven nog naar de knoppen!

Desiree van Heulen

Opnieuw het midden en hoger financieel segment. Daar is in Helmond al genoeg van. ????????????

Lies van de Westerlo

Update 1:
Morgen start de verkoop van 67 appartementen in het Havenpark
BAM Wonen start morgen met de verkoop van de koopappartementen in het project De Weef in het onlangs geopende Burgemeester Geukerspark (dat de meeste Helmonder het Havenpark noemen). In 3 in hoogte variërende gebouwen komen 67 appartementen van circa 80 m² tot 125 m² en enkele exclusieve appartementen van circa 145 m² tot 158 m². Alle woningen in het appartementencomplex met halfverdiepte parkeergarage hebben buitenruimten, een eigen parkeerplaats en extra berging in het souterrain. De koopsommen zijn vanaf 299.000 tot en met 709.000 euro vrij op naam. Er komen geen huurwoningen.
BAM Wonen: "Het ontwerp is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen VFO architecten, buro Lubbers en BAM Wonen en kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen. Zo gaan de gebouwen op in het Burgemeester Geukerspark en vice versa".
Morgen start online de verkoop van de appartementen. Voor het beantwoorden van vragen is er zondag een Meet & Greet bij hotel West-Ende. In verband met de COVID-19 maatregelen is het reserveren van een ticket voor deze Meet & Greet verplicht. Voor meer informatie verwijst het bedrijf naar de projectwebsite.

@De weblog van Helmond op dinsdag 7 juli 2020 om 10:00:

Passen daar mooi bij dat water. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. ;-)

De prijzen zijn absurd hoog

Inge Martens

En wéér komen er lelijke gebouwen! En de prijzen niet normaal! Zorg dat er meer huurwoningen komen zodat men niet 6 tot 8 jaar op een woning moet wachten! Schandalig dit!!

Mariella van Lierop

Prachtig 😍

Charlotte Boerekamps

wel mooi maar alleen voor de rijken weggelegd maar ja die zijn schijnbaar ook wat meer

Ha ha die prijzen , met maar 1slaapkamer , en met 2 slaapkamers zijn helemaal niet te betalen

Annemie Verschuren

Zonde van het mooi, recent aangelegde park.

Vraag me af of je het lekker wonen vindt (helemaal voor dit geld) als je in de weekenden tot laat in de nacht in het lawaai van het uitgaansleven zit.

Gerda de Jong

Zo zonde vind ze niet mooi en keijserinnedael valt nu helemaal in het niet🤨

Mariëlle de Kimpe

De locatie van appartementencomplex De Weef in het Havenpark:

@Maria die hebben in elk geval meer geld :-)

Echt heel jammer dit

Roxanne van Hees

@Christ Beekmans op woensdag 4 december 2019 om 12:56:

ik denk het niet Christ, want er staan er zeker op knappen en zeker als er een nieuw golf Corona op komt zetten. Dan hebben we ineens een hele boel lege panden. Ik zou me maar niet zo druk maken. De tijd zal het ons leren, maar een paar mooie flats is altijd welkom. Maakt indruk!

Wat jammer dat het keijserinedal zo verstopt word

Tis toch niet normaal. Wat een lelijke gebouwen. Hopelijk komt er niemand op af.
Als die woningen er komen is het definitief gedaan met de evenement op de haven.
De mensen die daar komen te wonen gaan alleen maar zitten klagen.

Heel mooi....👌

Denk even na het Burgemeester Geukerspark heeft veel geld gekost en zal toch weer ergens terug verdient moeten worden.
Overigens iedereen kan niet elke gebouw mooi of lelijk vinden.

@Twanneman op woensdag 4 december 2019 om 12:49:

Monroes 2.0

Pand staat weer leeg sinds (I've lost my) MoJo daar weg is.

Antoine de Man

Jonge stellen maken geen kans meer

Jolanda de Roy

@Twan op dinsdag 7 juli 2020 om 12:04:
Daar zal de gemeente en Bam Wonen heus wel een bepaling voor hebben opgenomen. Wie daar midden in het centrum gaat wonen, weet natuurlijk zelf ook wel dat ze in de weekenden wat lawaai gaan horen!

@Antoine de Man op dinsdag 7 juli 2020 om 12:27:
Ik heb gehoord dat Mojo daar weer een nieuwe horecazaak beginnen. Die Mojo op de Markt blijft er gewoon.

Piet de Wilde

En ze bouwen maar is niks als apartementen mensen kunnen onderhand niet meer betalen wir die lelijke appartementen maar maar helmond is geen helmond meer 🤬🤬

wat raar maken ze n mooi park plaatsen ze er grote koopapartementen voor de elites n gewone mens kan die niet betalen

Dinie Slegers

Goed bezig Helmond. Kan de gemiddelde helmonder zeker betalen .😫

@A.de Leest op dinsdag 7 juli 2020 om 13:38:

Ja, drie tot zeven ton hebben we allemaal onder onze matrassen liggen. :P

@Antoine de Man op dinsdag 7 juli 2020 om 12:27:

Ja! Laat maar komen die Monroes 2.0!

Iemand die meer dan 3 ton kan betalen gaat daar echt niet wonen.
En dan is het hele park bedorven met die lelijke gebouwen erin.

Diana van Halen

Wat vreemd. Zo'n mooi nieuw park. En dan maar weer hoge gebouwen er in zetten? Ik kan dit niet waarderen. Ik dacht, Helmond is goed bezig, maar nu twijfel ik hier weer aan. Zijn er eigenlijk wel potentiële kopers? Als ik zo'n bedrag op kon brengen, zou de binnenstad van Helmond wel de laatste plaats zijn waar ik dat ging spenderen.

Echt prachtig maar zou voor geen goud meer in de stad zo dicht bij het Havenplein willen wonen, helemaal klaar met die herrie. Ben dan ook bang dat het te pretentieus is voor die locatie!

Te duur zeg. Ben benieuwd wie er koopt

Chris Partyka

Wat een verloedering van het nu zo mooi uitziende park, de senioren worden verstopt en starters/mensen op zoek naar een huurwoning staan weer buiten spel. De gemeente snapt echt niet, wat in Helmond belangrijk is 😔.

Judith Wennink

Die prijzen echt belachelijk da ken een echte helmonder toch nie betale😂😂Hadde er beter huurhuizen neer kenne zette voor de mensen hoop da ze niks verkope😧

Peggy Filippini

Och ze zijn maar 3 tot 7 ton 🤪

Inge Martens

Weer koopappartementen 😡 ook nog eens schandalig duur! Weer voor de elite hé, want een normale Helmonder met een gewoon inkomen, daar is dat park niet voor hè! Vertel mij maar eens waar een normale Helmonder een huisje of appartementje kan huren hier in Helmond voor een betaalbare prijs! Sommige mensen staan al 10 jaar ingeschreven en die krijgen dan huizen aangeboden in Budel, Gemert,Eindhoven enz. Terwijl ze in Helmond willen blijven wonen. Maar dat kan niet, want er staan meer huizen en appartementen te koop dan te huur. Ik vind het ronduit schandalig. Ze jagen ons weg ( de gewone Helmonder ) en de elite komen hier naartoe.! Klopt echt helemaal geen klote van,

@De weblog van Helmond op dinsdag 7 juli 2020 om 10:00:

Doet me denken aan vakantie hotels in Spanje/Turkije 🧳

Martin Coldeweijer

Update 2:
Q&A over verkoopprijs van deze woningen in zogenaamde “yuppentorens”
Nathalie Peijs van de PvdA stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W over de nieuwe koopappartementen in het Havenpark, zie de informatie en vele reacties hierboven. Zij vindt dat minstens 30% van die woningen betaalbaar moet zijn voor starters en mensen met een modaal inkomen.
Hieronder staan haar 2 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.

Deze week gaan de 67 koopappartementen in het project De Weef, in het onlangs geopende Burgemeester Geukerspark, in de verkoop. Op de site van de ontwikkelaar lezen we dat de 67 nieuwe koopappartementen, verdeeld over drie gebouwen, variëren van 3 tot 4-kamer appartementen (van circa 80 m² tot maar liefst 125 m²) tot enkele exclusieve appartementen (van circa 145 m² tot 155 m²). Ook lezen we dat de prijzen variëren van € 299.000 tot € 709.000. Een woning van € 299.000 betekent dat je circa € 60.000 moet verdienen om de hypotheek rond te krijgen en tenminste € 10.000 aan eigen middelen moet kunnen inbrengen. Dan spreken we dus over twee maal modaal. En daar schrikken we van. Dat druist in tegen wat wij betaalbaar wonen vinden. En we zien dit bij veel van de nieuwbouwprojecten op dit moment in onze stad, zoals op Suytkade, aan de Oranjekade en in Stiphout.
Om die reden stellen wij de volgende vragen aan het college:

  1. Tijdens de raadsdebatten over de appartementencomplexen in het Burgemeester Geukerspark is door meerdere raadsfracties steeds nadrukkelijk aangegeven dat er geen sprake mocht zijn van zogenaamde “yuppentorens”. En dat we op deze locatie juist zouden moeten streven ook naar betaalbare appartementen voor jongeren en ouderen. Hoe oordeelt het college in dat licht over de door de ontwikkelaar gestelde vraagprijzen? Is het college het met ons eens dat deze woningen voor veel starters en huishoudens met een modaal inkomen niet betaalbaar en toegankelijk zijn?
  2. De PvdA Helmond pleit ervoor dat de gemeente Helmond bij zo veel mogelijk projecten de voorwaarde stelt dat minimaal 30% van de woningen (koop en/of huur) betaalbaar voor mensen met een modaal inkomen moet zijn. Hoe staat het college tegenover een dergelijke richtlijn? En ziet het college andere manieren om de woningmarkt ook toegankelijk te maken voor starters en huishoudens met een modaal inkomen?

@De weblog van Helmond op woensdag 8 juli 2020 om 17:15:

Behalve dat die appartementen veel te duur zijn voor een stad als Helmond, vind ik eigenlijk ook wel dat ze voor een deel voor de gewone Helmonders te betalen moeten zijn. En ja: ouderen tellen daar ook onder. ;-)

Piet de Wilde

Betaalbaar en toegankelijker bouwen zou prettig zijn. Als je ziet wat er nu voor plannen liggen her en der. Meer levensloop bestendig voor meerdere doelgroepen. Het woord levensloop zegt het ook. Beperkingen zijn er in alle leeftijden. Niet alleen de ouderen. Al neemt deze doelgroep zeker heel snel toe. Maar zeker ook in het licht van het onlangs gepresenteerde plan over de binnenstad. Meer verspreiden van. Dan zul je ook moeten zorgen dat er verspreiding kan plaatsvinden.

We waren heel enthousiast en gingen er een kopen. Dachten we. Maar we hebben de komende 4 a 5 jaar nog twee kids thuis wonen en dan blijft er eigenlijk maar een appartement over wat een beetje betaalbaar is en dat is al ruim 5 ton op de eerste verdieping. Alle andere grotere appartementen zijn helemaal niet te betalen. Als we alleen waren geweest hadden we het serieus overwogen, toch 4,5 ton voor net iets meer dan 100 m2 is erg veel.. Over de servicekosten nog maar te zwijgen. Wat dat betreft wordt dit inderdaad een yuppen flat. Er zijn een paar kleinere appartementen beschikbaar, maar daar kan een starter niet in logisch toch. Het is een AAA locatie en dat betaal je nu eenmaal.

De bouwkosten zijn de afgelopen jaren ontzettend gestegen (neem de prijzen die loodgieters en metselaars vragen maar ook de materialen) en dat vertaalt zich in huizen prijzen mn van de nieuwbouw. De vraag is hoeveel goedkoper het kan ; misschien moet er dp een andere wijze ( systeembouw) gebouwd worden. Misschien heeft de PvdA daar ook ideen over?

Wist PVDA Helmond dit niet dan? Lijkt me onwaarschijnlijk.
Of is het zo omdat er nogal wat weerstand is vanuit den Hellemonder op deze site, ze pas achteraf vragen gaan stellen om zelf in een goed daglicht te komen...
Ik vraag het me af.
De vragen aan het college zijn goed dat dan weer wel, maarja wellicht te laat.
Is er dan zo weinig overleg in Helmond? Zo weinig transparantie?
Ik heb het al zo vaak gezegd op De weblog, ambtenaren....

De ene politieke partij maakt zich hartje zomer druk over een non-item als Zwarte Piet en de ander reageert op " te hoge" prijzen van appartementen in hartje centrum. Alsof er geen belangrijkere zaken te bespreken en aan te pakken zijn.

@nathaliepeijs Wat waren de kaders die de @gemeenteraadhelmond heeft geaccordeerd en meegeven aan B & W?

@Luc op woensdag 8 juli 2020 om 20:50:

Dat is precies de goede vraag!

De mens wikt, de vrijemarkteconomie beschikt. Tenzij de overheid ingrijpt.

Ik ben benieuwd wat het college gaat antwoorden op de vragen van de PvdA.

@Piet De Wilde

Ouderen willen daar niet wonen, het is recht tegenover het Havenplein.
In het verleden klaagde mensen uit de Orangerie al over geluidsoverlast.

De Prijzen zijn hoog, maar men zal zien of deze marktconform zijn, investeerders
gaan echt geen jaar wachten totdat alles verkocht is.

In reactie op de vragen naar de kaders: in de raad is het vooral gegaan over de stedenbouwkundige kaders (ligging en omvang). Daarnaast spraken verschillende fracties uit een “yuppentoren” niet wenselijk te vinden.
In de Woonagenda 2019-2021 is betaalbaarheid opgenomen als thema, maar gaat het daarbij vooral over huur. Los van deze vragen, waarop we uiteraard hopen een positieve reactie te krijgen, zullen we hier ook bij het debat over de nieuwe Woonagenda voor pleiten. Want dit is geen incident meer. In alle nieuwbouwprojecten vind je nauwelijks nog een koopwoning meer onder de € 300.000.

Nathalie Peijs

Heb nog een aanvullende vraag/opmerking voor de PVDA.
In de e-mails die we in het verleden van BAM inzake het project hebben ontvangen worden totaal andere prijzen genoemd! Hoe kan het dat de prijzen van de “goedkoopste” appartementen €15.000 duurdere zijn geworden en de appartementen van € 450.000 zelfs € 50.000!!!
De bouwkosten etc zijn duurder geworden maar zoveel....?
Kan het zo zijn dat er eerst de interesse geïnventariseerd is door BAM? Ja een prestigieus project waar extra geld aan verdiend moet worden omdat er veel interesse is...?
Kijk eens naar de gemiddelde verkoopprijzen per m2 van appartementen in Helmond en naar de prijzen per m2 van de Weef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: