73reacties

3 Woontorens én 1 restaurant in Havenpark


De gemeente heeft BAM Wonen en QX Real Estate de opdracht gegund om in het Havenpark (dat tegenwoordig het Burgemeester Geukerspark heet) respectievelijk 65 appartementen en een horecapaviljoen te ontwikkelen. 
BAM komt met De Weef: 3 in hoogte verschillende gebouwen met daarin 65 appartementen die begin volgend jaar in de verkoop gaan. “Het ontwerp kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen. Zo gaan de gebouwen op in het park en vice versa.” Zo meldt de gemeente die ervan overtuigd is dat er prachtige gebouwen komen.
De naam De Weef verwijst naar het textielverleden van onze stad. Het appartementencomplex met halfverdiepte parkeergarage is bestemd voor het midden- en hogere koopsegment, met grote buitenruimtes, en toepassing van de nieuwste duurzame technieken en toevoeging van veel groen. Na het doorlopen van de benodigde procedures en voorbereidingen verwacht dit aan de beurs genoteerde Nederlands bouwconcern eind 2020 aan de noordzijde van het park te kunnen starten met de bouw en kunnen medio 2022 de appartementen worden opgeleverd aan haar bewoners.
Aan de zuidzijde van het park (bij het Havenplein) komt een horecapaviljoen. In deze aanbesteding is aan de inschrijvers maximale vrijheid gegeven om een aansprekend ontwerp te maken, dat goed past in het park en de omgeving. QX Real Estate heeft als enige partij ingeschreven. Zij voldeden ruimschoots aan de voorwaarden en het is een prachtig, duurzaam ontwerp zo meldt de gemeente. QX Real Estate heeft voor het horecapaviljoen ook een beoogde exploitant: restaurantketen De Beren met tientallen vestigingen door het hele land.
Het ontwerp van het horecapaviljoen is eenvoudig maar krachtig. Het paviljoen wordt gevormd door 2 gesloten volumes en een groot overstekend dak. Tussen de volumes komen grote glaspartijen, zodat je van beide kanten wordt uitgenodigd naar binnen te komen. In het dak zijn uitsparingen opgenomen voor bomen. Door het vooral groene dak gaat het paviljoen op in het park. De verwachting is dat de bouw van het paviljoen in september 2020 start en zal ongeveer 8 maanden in beslag nemen.
Het horecapaviljoen en de appartementen komen beide voort uit het centrumperspectief. Dit centrumperspectief is nu volop in uitvoering. Zowel achter de schermen als op straat gebeurt er veel. Zo wordt de Kanaaldijk N.O. vanaf Keyserinnedael tot aan de Havenweg vanaf maandag voor altijd afgesloten. De aannemer gaat aan de slag om straat parallel aan het kanaal te transformeren naar een boulevard waar iedereen volgend jaar kan wandelen. En maandag tussen 17.30 en 21.00 uur organiseert de gemeente in de Cacaofabriek een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen in het centrum.

Afgevoerd van de voorpagina
73 reacties
Reageer

Daar wil ik wel wonen

Annelies Sterken

Ziet er mooi uit, maar hopelijk blijft er ook wat groen over ..... 🌳🌿

Ludgarde Jilesen

Alweer een restaurant?? Dacht dat we die wel genoeg hebben onderhand. Ik wil gewoon een pool café met flipperkasten en airhockey tafels en zo, zo'n cafe waar ik een lekker sigaretje of sigaartje kan roken en een simpele hamburger kan eten, wishful thinking, i know ;)

Oh een beetje groen en weer eens voor de gewone Helmonder niet haalbare cq betaalbare woningen. Goed bezig Helmond (sarcasme uit).

Marja Konings

Yesss Restaurant de Beren 🎉🎉 eindelijk en zeer welkom

Willen little Miami worden zeker

zitten we straks misschien met een overaanbod aan horeca?

Christ Beekmans

@Ludgarde Jilesen op woensdag 4 december 2019 om 12:41:

ze zijn daar toch ook dat nieuwe park aan het aanleggen, of niet?

Lijkt wel een vakantie resort...

Martin Coldeweijer

Super mooi

Loes van Hout

koop ..jammer ..geen geld voor ..

weer een restaurant ? hebben we wel genoeg Vreettenten..
op de markt komt er ook weer 1 .eten en drink Cafe ..
maar alle kroegen zijn dicht op de Markt ..op 1 na dan ..
in weekend rond 00.30 is er niks meer te doen op de Markt ..!

Ben benieuwd hoe dat park er een jaar na aanleg uit ziet... Denk helaas hetzelfde al de gemiddelde andere parkjes in helmond.. Onkruid een meter hoog en niks bijgehouden

Mike van Dam

Wauw😍
Helmond op de kaart
Mooi hoor

Sorry echt lelijk!! En dan allemaal klagen over het uitgaanspubliek?? Horeca gaat al niet top! Ook geen mooie evenementen meer dan?

Anke Kanzler

Nou daar zullen veel Helmonders naar kunnen kijken, oftewel niet kunnen betalen dus!!!
Waarom bouwen ze geen sociale huurwoningen, dat is wat zijn groot tekort aan is.
Als je een jaar of 10 ingeschreven staat heb je misschien kans op zo'n woning in Helmond.
Bravo B&W in Helmond

Erwin Nooijen

Sorry, klote woordenboek op mijn foon haha.
Ik bedoel dus te zeggen over de sociale huurwoningen dat daar een groot tekort aan is

Erwin Nooijen

Mooi
Maar onbetaalbaar
denk ik

José Hoefnagels

Wonen bij de haven.

Weer nadelig ivm geluid overlast voor de horeca ondernemers.

Mogen ze nog minder geluid maken.

Marcel Aarts

Jammer dat niets meer te doen is dan eten en wonen,beter als er meer activiteiten te doen waren voor jong en oud...

Nou daar gaan jullie evenementen op het havenplein, wand geheid dat de onwomers die daar gaan wonen geheid gaan klagen 🤣
Dus Kan er dadlijk nog geen verzoenlijk evenement worden gehouden... Helmond is niet slim bezig!

Steven Lamphen

Mooi! 👍😀

Sylvia van der Zanden

Chique! ik denk 3 ton voor 80 m2 ongeveer.

Beetje zoals de walk of fame met van die sterren van BH'ers, bekende helmonders :p

Christiaan Koeter

in de overeenkomsten laten zetten dat ze dan geen aanspraak kunnen maken ivm muziek opgelost

Johan van Hout

Prachtig 😍

Natascha Xhofleer

Mooie betonblok erbij
Dacht word mooi natuurpark

Apart hopelijk is er ook iets voor de kinderen om lekker te spelen

zoals gebruikelijk weer de gebruikelijke negatieve opmerkingen (oh ja, er is ook positief gereageerd). Mensen, wees eens wat positiever. Of is dit typisch "Helmondse chagrijn"? Allerlei soort plannen de grond in boren!

En ik maar hopen dat er eindelijk eens wat sociale huurwoningen gebouwd zouden worden.

Dacht dat daar een mooi gewoon park kwam, ben benieuwd hoeveel zuurende bewoners komen in verband horeca gebeuren.

Fran Schmidt

Dus geen mooi park !!!

Hennie Bombeeck

Zo te zien niet voor jan met de pet en de horeca op het havenplein zal ook wel afgelopen zijn muziek te hard en dergelijke. 🤔

Frank Vondey

Pffft...dag evenementen terrein / natuurpark ...lekker kijken tegen een betonnen blokkendoos met straks van die azijnpissers die klagen dat de muziek te hard staat tijdens het foodstock festival ..

Het lijkt me heel mooi, ik zou daar wel willen wonen.

Zou toch een wandelpark worden

Henk Swinkels

Da wil ik wel wonen 😍😍

Dure appartementen, dan staan ze aan de verkeerde kant van het kanaal. Stop er maar mensen in die doof zijn tussen al die horeca, want klagen kunnen ze hoor daar in die buurt. Ik had er een mooi evenementen terrein van gemaakt.

Sjips, en ik maar tegen mijn dementerende schoonmoeder vertellen dat er een mooi park zou komen, waar we fijn kunnen wandelen met de rolstoel.
Ik wist dat er 1 flatgebouw tegen Keyzerinnedael zou komen te staan, maar 3???

Karin van der Werff

Het ziet er prachtig uit. Maar alles behalve welkom. Stenen afgewisseld met gras. Een grote trap naar de waterkant toe. Hoop maar dat ook dat goedkomt. Hoe meer we verbouwen hoe meer mensen er geen gebruik meer van lijken te kunnen maken.

Dacht dat er een stadspark kwam, maar dr komen gewoon hele hoge gebouwen

Ingrid Kanters

Ik dacht dat ik tegen een foto aan k e e k van Spanje Baba

Beppie Vriens

Hoezo mooi wandelpark met waterpartijen? Gewoon weer appartementen!!! Gemeente Helmond houdt zich weer niet aan de afspraken! Schaam je diep, gemeente Helmond!!!

Christel Janssen

Ziet er niet uit

Christel van Crey

Projectontwikkelaars,ambtenaren....broekzak vestzak

Andre van der Laak

Weer zo'n belachelijk prestigeproject van een megalomane gemeente
Enige vorm van sociaal gevoel en dus broodnodige sociale woningbouw komt in de zelfingenomen hoofden van B en W niet voor.....

Wijkpark?!

Lodewijk den Breejen

Waarom niet een heel park met alleen groen. Waarom weer gebouwen. Groen zorgt voor minder stikstof meer zuurstof meer toekomst voor onze kinderen

al die klagers moeten ze in een bejaardeflat duwe heel ver weg van alles da is het beste......laat de mensen gvd toch es een bietje leve hier joh alles wordt al afgepakt en huizen bouwen daar ??? het is een stad geen woonwijk....laat dat zo en bouw je torens ergens anders want hier wordt totaal weer NIET logisch na gedacht......da mag allemaal geld kosten maar armoede aanpakken ho maar.....

Corrie van Esch

Ziet er mooi uit

van den Boogaard

Ik zit naar die foto te kijken en ik zie alleen maar beton, beton en nóg 's beton! Is er in Helmond niet één iemand die eens een keer als Helmonder kan inleven?
De Helmonder heeft meer behoefte aan ontspanning, evenementen, plezier én.......het oog wil óók wat!

d'nHelmonder

lijkt wel een vakantiefoto uit spanje. mooi is het niet.

Harold Kivits

Ziet er goed uit. En zoals wethouder Wethouder De Vries op Twitter zei: de gebouwen komen aan de rand van het Burgemeester Geukerspark. Dat park komt er gewoon zoals beloofd.

Kunnen ze live muziek op het havenplein ook wel vergeten !

Ton van Woensel

Zyn ze ook voor mensen met een uitkering dan wil ik er ook wel een

Ik vind het een mooi project, nadat het havenpark klaar is doorpakken.

@Joke Heyne op zondag 8 december 2019 om 11:17:

Natuurlijk! Ook Helmonders met een hond, homo's, Afrikanen en zelfs wethouders zijn welkom. Als je de koopsom maar betaalt.

Mooi, hoop dat het betaalbaar is

Bah, woontorens.

Wendy Schulten

Dan is het dus ook geen park meer he! En we hadden eindelijk iets waar we muziek konden organiseren gaat dat ook weer weg.

Ik vind echt dat Helmond meer locaties voor evenementen mag gaan regelen, anders is er dadelijk in Helmond niks meer te doen.

@Joey Wijnen op zondag 8 december 2019 om 12:05:

ga door Joey, zeur maar lekker door. Een positieve opmerking zit er bij jou zeker niet in? Zijn er locaties dan weren de naaste bewoners zich wel!

3 woontorens, 1 paviljoen met restaurant én experience center... Weinig park meer over volgens mij....

Oh maar dat lukt wel van die elfhonderd e dan kan ik eindelijk weg uit de getto

Zal wel mooi worden

Mooi zeg

Erica Bressers

Is toch niet te betalen voor de gewone man

Toos van Esch

Wist het wel,het ging helemaal niet over dat zogenaamde nieuwe park waar we 2 van hebben....het gaat om bouwen en geld onder het mom van......

Echt mooi

Van den Berg

Het lijkt wel op Spanje .

Alexandra Franssen

Wordt nog een hulle sjieke stad, da Hellemund! Skon penthauwze, past moi bij ut neie stadskantoor. Ginne sesjale hoiskes hor, de sesjalen Hellemonders die Gan mar op de kanthoeve zitten, ik zeg goi plat, goi plat die sesjale zoi!

Ron Vercammen

GEzellig als t alleen maar koop is een hoop gezeik en geen gezellig uitgaansleven... Centrum is al kut en nu t uitgaansleven nog naar de knoppen!

Desiree van Heulen

Opnieuw het midden en hoger financieel segment. Daar is in Helmond al genoeg van. 🤔😤😥

Lies van de Westerlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: