5reacties

Hockeyclub Helmond mag niet uitbreiden


De Raad van State vernietigde zojuist het bestemmingsplan dat uitbreiding van HC Helmond mogelijk maakte. Het in februari 2018 door de gemeenteraad aangenomen B&W-voorstel Buitengebied Helmond – Horst 27 (hockeyclub)’ (pdf) kreeg niet de goedkeuring van deze hoogste rechtsprekende instantie die een uitspraak kan doen over een geschil tussen burger en overheid. Daarmee is een uitbreiding naar 5 hockeyvelden aan de Horst voorlopig(?) geblokkeerd.
Verschillende Helmonders en de Stichting tot Behoud en Ontwikkeling van de Ecologische en Cultuurhistorische Waarden van het Middengebied Eindhoven-Helmond gingen tegen het bestemmingsplan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vinden dat er betere locaties zijn voor de uitbreiding en betwijfelen of de uitbreiding wel nodig is. Verder vrezen zij schade aan de natuur. Hun zaak werd op 26 maart behandeld.
Met de uitspraak van vanochtend krijgt de al 15 jaar lopende discussie over de uitbreiding van het sportterrein van de hockeyclub (die in oktober 1178 leden had) een volgend hoofdstuk. Op onderstaand kaartje de situatie zoals die zou zijn geworden. Hockeyveld A, B en D zouden op de huidige plek blijven liggen. De uitbreiding, het vijfde veld, zou veld E worden. Tegen de velden E en F waren 172 parkeerplaatsen gepland.

Afgevoerd van de voorpagina
5 reacties
Reageer

Gefeliciteerd Teun Kees, het is jou en je maten toch gelukt. ????

Om moe van te worden.

Jeroen Stockx

Toch ernstig dat zon grote stad niet de mogelijkheid biedt om n nieuwe en degelijke hockeyclub conform leden en locatie te mogen bouwen waar sport en spel centraal staan. Enorm veel leden maar n akkoord vd gemeente lijkt te ingewikkeld. Waar zijn ze toch mee bezig Gemeente Helmond

Jesse Beenker

Dit werd in 2014 overigens al voorzien, zie ook deze bijdrage vanuit D66 Helmond:

https://www.deweblogvanhelmond.nl/onze_helmondse_politici/van-den-waardenburg-uitbreiding-hockeyvelden/

Er is gegokt en verloren. De vraag is nu of het slim is om op de ingeslagen weg door te gaan of te kijken naar alternatieven. Feit is wel dat een nieuwe poging in dezelfde richting onder een vergrootglas komt te liggen vanwege de uitspraak die er nu ligt.

Michiel van Geel

Tijd voor een tweede Helmondse/Mierlose Hockeyclub ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: