187reacties

Corona-noodverordening in Helmond


De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (BRBZO) heeft zojuist een nieuwe noodverordening vastgesteld voor Helmond en de regio (omgeving van Eindhoven). Hierin zijn de maatregelen verwerkt die 23 maart door het Rijk zijn ingevoerd voor bestrijding van het coronavirus. Dit maakt het mogelijk om in onze stad te gaan handhaven op deze maatregelen.
De aangescherpte maatregelen hebben als doel de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Het is nu wettelijk toegestaan om bijvoorbeeld een gebied, winkel of locatie volledig af te sluiten, als het voorschrift om anderhalve meter afstand te houden, niet wordt opgevolgd. Ook kunnen er boetes worden opgelegd als er Helmonders zijn die zich niet aan de regels houden.
“Het virus verspreidt zichzelf niet, wij verspreiden het virus. En door ons te houden aan de maatregelen, kunnen wij die verspreiding tegengaan. De strijd tegen het coronavirus is een kwestie van volhouden. Alleen samen kunnen wij deze strijd winnen.” Dat meldt de Eindhovense burgemeester John Jorritsma, als voorzitter van de VRBZO. Deze noodverordening geldt tot en met maandag 6 april. De verordening staat op de website van VRBZO.
Morgen staan op de Helmondse markt alleen nog kramen met voedsel en is de markt geopend tot 14.00 uur. “Zodoende is er meer ruimte en kunnen we de markt op een veilige manier door laten gaan” zo meldt de gemeente aanvullend. “Op de markt mag je nu tijdelijk niet eten en/of drinken.” Maar dat meldden we al. Eerder vanmiddag bleek het aantal Helmondse corona-patiënten gestegen te zijn met 9.

In de reacties hieronder staan updates.

Q&ACorona in Helmond
187 reacties
Reageer

Welke BOA gaat nu bepalen of er 150 cm tussen zit?
Gaat die BOA nu ook in de Heistraat controleren?

vragen, vragen , vragen......

In dat geval zou ik eens gaan kijken bij AH Dierdonk. Daar moet je een lekker smerig winkelwagentje meenemen en houdt niemand bij hoe druk het is.

Benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen...
Maar goed dat we in de lente zitten en niet ergens in oktober/november of zo.

Zijn er nog boa’s in helmond zie ze in het centrum nooit ????

Patrick Aarts

Handhavers? Waar zijn die handhavers? Oh wacht, bij parkeerplekken natuurlijk om bekeuringen uit te delen voor iemand die even iets af komt leveren bij mij.

Sluit dan als eerste die weekmarkt. Dat is een makkelijke maatregel met meteen resultaat.

Winkelen bij Albert Heijn XL Helmond is goed geregeld zo. ????????
Duurt wel wat langer, maar is zeker veiliger. ????????

Isabelle♥️

Langs de Piet v Bokhovenpad zijn rustplaatsen er komen veel jongeren die kijken nergens naar op afstand van elkaar hebben ze nog nooit van gehoord!!
Handhavers weten helemaal niet waar dat pad is nog nooit iemand gezien om te handhaven!!!!!!

Bert v stratum

Welke eencellige heeft bedacht om de weekmarkt TOCH door te laten gaan?
Die moeten ze onmiddellijk buiten flikkeren.
Ja, ik weet het, heel vervelend voor de markt koopmannen en vrouwen, maar wat heb je liever;
Een paar tientjes omzet, of mss een paar ernstige zieken?
Of erger nog, een paar doden door deze onverantwoorde beslissing....

Of naar het swift veldje helmond oost

1,5 meter de mensen luisteren nog voor geen meter ;)

Het is allemaal vreemd zo. Net bij de Albert Heijn XL, drukte, afzettingen, boze, zelfs agressieve mensen en wanhopige portiers.......Als we allemaal een beetje aardiger zijn tegen winkelmedewerkers, helpt dat al een heel stuk! Hopelijk is alles snel weer normaal.....????????

Dit gaat ook niet werken zolang boa's en andere handhavers alleen maar binnen zitten of met 2 in een autote voet of op de fiets zie je ze niet woon tegenover de kasteeltuinen het is daar van smorgens vroeg tot diep in de nacht een parenclub waar je ook drugs kunt kopen.ZIE DAAR NOOIT GEEN HANDHAVERS dus bedoel maar

@Twanneman op vrijdag 27 maart 2020 om 16:10:

maakt dat verschil? Zomer maakt niet uit, dat is al bewezen in Australië, waar het nu zomer is.
Wat een hoop negativiteit. Doe er zelf wat aan. Misschien helpt dat?

@punt-uit : het is nu herfst in Australië als je dan zo betweterig wil zijn....

Het is een hele vervelende tijd nu, als we allemaal de kalmte bewaren en vooral gezond verstand gebruiken, en de regels in acht nemen, lopen we het minste risico, does lief ♥️

Waarom geeft bijna iedereen zo af op de handhavers?

Update 1:
Milieustraat Helmond vanaf morgen gesloten
De milieustraat aan de Gerstdijk op het industrieterrein is met ingang van maandag 30 maart voorlopig gesloten vanwege het coronavirus. Het was de afgelopen dagen te druk bij de milieustraat, ondanks de herhaalde oproepen om alleen te komen als het strikt noodzakelijk was.
Extra maatregelen op de milieustraat konden niet zorgen voor een afname van de bezoekersaantallen van afgelopen dagen. Dit maakte het erg lastig om de gezondheidsrichtlijnen van de overheid te kunnen hanteren, die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Daardoor is de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet langer te garanderen. Er is daarom besloten de milieustraat in Helmond met ingang van aankomende maandag tijdelijk te sluiten. De sluiting duurt naar verwachting tot en met maandag 6 april. In de tussentijd overlegt de gemeente samen met Blink en Suez over de mogelijkheid om de milieustraat daarna op aangepaste wijze te openen. Het verzoek is om afval, waarvoor je anders naar de milieustraat gaat, tot die tijd thuis te bewaren.
Let op: je kunt jouw afval niet naar een milieustraat in een andere gemeente brengen. Daar wordt bij de ingang gecontroleerd of je uit die gemeente komt.

@De weblog van Helmond op zondag 29 maart 2020 om 18:33:

Prima besluit, niks mis mee.

Ik snap dat niet denk dat je eerder ziek wordt van boodschappen doen in een drukke winkel waar nog steeds lang niet iedereen zich aan de regels houdt

Chantal Manders

Ligt vandeweek alles in de bossen????☹

F*ck, net vandaag in de tuin gewerkt en enorm veel groen. Maar ik begrijp t wel volledig.

Mooi besluit hebben de werkers ook weer werk om het in de bossen op te ruimen

Pakjesdag weer invoeren, dat scheelt in veel opzichten weer een boel, iedereen blij????

Willie Spierings

Het afgedankte huisraad is al her en der in de bermen zichtbaar.

Gooien ze z'n zooi wel weer in het kanaal of de bossen mensen krijgen nu ze verplicht thuis moeten zitten massaal opruim drang met dit gore pest virus gooien ze al z'n zooi de natuur in ofwa bah bah ken toch nie!

Helaas nu al merkbaar in de natuur. Asocialen die hun halve huisraad op het bospad achterlaten. Ongelofelijk.

Perry Vermeulen

Ja het is wel jammer en ook wel dom, want waarom niet vitaal proces...
Iedereen is wel willend,dus had het best gekund.
Inderdaad risico op dumping en vervuiling en als het langer duurt meer gedoe...
Maar april doet wat ie wil.
t wordt een strontmaand.

Start een grofvuilophaaldienst. De behoefte lijkt er te zijn. Iets sluiten is geen oplossing bij de huidige vraag. Organiseer vanuit behoefte. Mensen zijn nu eenmaal flink ah opruimen. Faciliteer dat dan op een corona-veilige manier. Bijv. een ophaaldienst. Denk in mogelijkheden.

Vivienne van Leuken

@ Adrie Thom : waarom zoveel mensen afgeven op de handhavers ?
Simpel : omdat het gros van de handhavers verplicht dat baantje vervult, daar terecht gekomen omdat de meesten nauwelijks iets positiefs hebben bijgedragen aan onze samenleving.... of je moet "steuntrekken" o.i.d. iets positiefs vinden !
Dus m.a.w. zelf nauwelijks iets bijgedragen en dan de werkende stadgenoten een bekeuring bezorgen....

Kutzooi heel me aanhanger vol. Denk wacht ik tot het beetje rustig ging worden gaan ze dicht

Pfff meen ke niet en moest ook gaan deze week

Angeliquee Gerits

Nou snap het niet.... er Is toch makkelijk 1,5 meter afstand te houden of niet dan ????‍♀️????‍♀️ wat moeten we dan doen ? Voor de poort neerleggen of wat

Eerst massaal wc-papier in huis halen, nu massaal rommel wegbrengen. We zouden bijna het echte probleem vergeten: de dreiging dat we massaal beademing nodig hebben maar niet kunnen krijgen.

Kom op mensen, werk een beetje mee. Rommel van zolder kun je veilig nog wat langer bewaren. Hetzelfde geldt voor tuinafval en puin van het klussen. Het staat misschien een beetje slordig, maar anderen letterlijk laten stikken is nog veel slordiger.

Update 2:
Tijdelijke daklozenopvang in sporthal De Braak
Iedereen heeft het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven en 1½ meter afstand te bewaren tot elkaar, maar wat als je geen huis hebt? "Kwetsbare groepen zoals dak- en thuislozen hebben extra aandacht nodig. Bovendien is het belangrijk om al onze inwoners te beschermen en hun gezondheid te waarborgen. Om die redenen heeft de gemeente Helmond besloten dat er een tijdelijke opvang wordt geopend voor maximaal 25 personen in sporthal De Braak." Dat meldt onze gemeente vanavond in een persbericht.
Sinds gisteren zijn de gemeente en Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) de sporthal aan het inrichten zodat daar zo snel mogelijk de eerste dak- en thuislozen kunnen worden opgevangen. In deze gemeentelijke locatie kunnen dak- en thuislozen (als ze dat willen) 24 uur per dag onder toezicht verblijven. Daarbij worden de richtlijnen vanuit het RIVM gevolgd. Dat betekent onder meer dat erop wordt toegezien dat aanwezigen minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar.
Om alles in de juiste banen te leiden, is er veel samenwerking. Zo zullen bijvoorbeeld huisartsen de gezondheid van de daklozen monitoren. Ook voorkomen zij zodoende zo veel mogelijk de verspreiding van het coronavirus. Er wordt gedaan wat nodig is om eventuele overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Er is 24/7 dagen begeleiding aanwezig. Helmonders die toch vragen hebben of bepaalde situaties tegenkomen kunnen contact opnemen met SMO op telefoonnummer 0492-525098. Deze opvanglocatie blijft in gebruik zolang de landelijke coronamaatregelen gelden.

Het kabinet maakte vanavond bekend de maatregelen te verlengen
Want Nederland is er nog lang niet. Tot en met dinsdag 28 april zijn kinderdagopvang, eet- en drinkgelegenheden (inclusief terrassen), casino's, coffeeshops, seksinrichtingen, sportclubs (gymzalen, zwembaden, sporthallen en –parken), kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging gesloten. Bezorgen en afhalen van maaltijden blijft mogelijk. Scholen blijven gesloten tot na de meivakantie. En tenslotte, evenementen met een vergunnings- en meldplicht blijven in Helmond (net als de rest van het land) verboden tot 1 juni.

@De weblog van Helmond op dinsdag 31 maart 2020 om 19:41:

Kunnen mensen daar ook voedsel en kleding doneren?

Danielle Donck

Heel fijn maar wat na dit alles?? Moeten ze dan de straat weer op?

Mariella van Lierop

@Danielle Donck op dinsdag 31 maart 2020 om 20:29:

Bel liefst morgen even naar 0492-525098 dan gaan we samen kijken hoe of wat.
De eerste bijdrages van andere organisaties zijn al binnen, beddengoed en een grote televisie.

Respect voor mijn Helmond ????????

Voor nu goede bestemming later weer badminton

Peter van der Vrande

Ideaal met een wereldkeuken naast de deur

@SMO Helmond op dinsdag 31 maart 2020 om 21:19:

Een hartverwarmende hulpactie van jullie en al jullie vrijwilligers in deze koude dagen voor Pasen. Chapeau! Zou mooi zijn als de deuren vandaag al open kunnen.
Kunnen we als lieve Helmonders ergens concreet mee helpen?

@José op woensdag 1 april 2020 om 07:35:

Je wordt op je wenken bediend. :-) Kitty de Laat, directeur-bestuurder bij SMO Helmond, meldde trots dat ze vandaag een vliegende start maken.

@Bert v stratum op vrijdag 27 maart 2020 om 17:05:

Hierbij het antwoord van de gemeente op onze vraag inzake jouw coronamelding van vrijdagmiddag:

@De weblog van Helmond op dinsdag 31 maart 2020 om 19:41:

Wat ben ik nu trots op Helmond!!

Update 3:
Helmondse milieustraat is vanaf maandag weer geopend
Vanaf maandag is de milieustraat weer geopend op de reguliere openingstijden. Er zijn nu extra maatregelen genomen om die op een veilige manier open te stellen. De boodschap van de gemeente blijft: kom alleen naar de milieustraat als het echt nodig is en hou je dan aan de opgestelde richtlijnen.
De volgende 7 richtlijnen voor een bezoek aan de milieustraat gelden tenminste tot en met dinsdag 28 april:

 • Kom alleen als het noodzakelijk is;
 • Maximaal 1 persoon per voertuig. Als bezoeker moet je zelf in staat zijn om het afval uit je auto, bus of aanhanger te lossen. De medewerkers van de milieustraat mogen je hier (tijdelijk) niet bij helpen. Kom je met meer personen per voertuig, dan wordt de toegang geweigerd;
 • Maximaal 6 voertuigen tegelijkertijd op het terrein van de milieustraat;
 • Houdt altijd minstens 1½ meter afstand van medebezoekers en de medewerkers;
 • Om drukte voor de ingang te beperken, worden afval als oud papier, glas en textiel geweigerd. Voor deze afvalstromen zijn er verschillende inzamelvoorzieningen aanwezig middels huis-aan-huisinzameling of boven- en ondergrondse containers op verschillende plekken in de stad. Ga naar het kaartje in De AfvalApp voor een locatie bij jou in de buurt;
 • Probeer zoveel mogelijk te betalen via een contactloze pinbetaling;
 • Blijf in de wachtrij in uw auto of bus zitten.

Vanaf maandag zijn er beveiligers aanwezig op en rond de milieustraat om toe te zien op de naleving van bovengenoemde richtlijnen. Ook zijn er verkeersregelaars die helpen bij het reguleren van de verkeersstroom. Houd er tot slot rekening mee dat de wachttijd voor toegang tot de milieustraat langer is dan normaal gesproken.
Zoals je bij update 1 kon lezen, werd de Helmondse milieustraat afgelopen maandag tijdelijk gesloten. De hoge bezoekersaantallen van de week daarvoor maakten het erg lastig om de RIVM-richtlijnen te kunnen naleven. Afgelopen dagen heeft de gemeente samen met Blink, Suez en Senzer hard gewerkt aan het bovenstaande maatregelenpakket om de milieustraat weer op aangepaste wijze te kunnen openen.

De milieustraat aan de Gerstdijk is open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 08.30 tot 16.00 uur. Tijdens die openingstijden is de milieustraat bereikbaar via telefoonnummer (0492) 475 293.

@De weblog van Helmond op vrijdag 3 april 2020 om 12:09:

Yes! Goed bezig gemeente Helmond! :-)
Als nu iedereen een beetje van het gedumpte afval langs de straat meeneemt, dan is het weer snel netjes en ook veilig voor de kinderen. Zag hier in Brouwhuis richting industrieterrein gisteravond een paar hopen afval liggen. :-(

Jeuhhhh geweldig, kunnen mensen hun zooi weer opruimen! ????

Ellen van de Mortel

En wat heeft het voor nut gehad nou even...????

Dat wordt weer een opstopping ????

Marina van Kleef

Als je een aanhanger wilt huren voor de milieustraat kan dat bij ons 06-41156140
En borgvrij

Marinus van Lierop

Als je maandagmorgen daar weer terecht kunt zorg dan eerst zo snel mogelijk voor een kampeerplaats zo dicht mogelijk bij de ingang. Het wordt dringen.

@Maya op vrijdag 3 april 2020 om 13:11:

Mijn god. Ben je nou zo dom, of doe je net alsof. Hoe dan ook: heel erg triest!

@De weblog van Helmond op vrijdag 3 april 2020 om 12:09:

Maar het oud papier mag niet want er zijn verschillende inzamel punten. Helaas zijn er ook een hoop dicht. Kringloop en de kluppels kunnen niet.... en die kliko zit meteen vol.

Jette van Helmond

Van Lierop, voor al uw aanhangers. Bel snel. Nu zonder borg. Sluit ook aan in de lange rij voor de milieustraat, maar doet dan wel met een aanhanger van Van Lierop. Heeft u toch geen zin om binnen te blijven, ga dan naar de milieustraat met een aanhanger van Van Lierop, nu vanaf 15 euro per dagdeel. Wilt u uw boodschappenvoorraad aanvullen? Neem dan een aanhanger van Van Lierop.

@Jette van Helmond op vrijdag 3 april 2020 om 18:21:

Klopt, heel herkenbaar. Mijn lieve buurman had nog ruimte over in zijn kliko en daar mocht ik mijn oud papier indoen. Maar de volgende doos zet ik netjes bij het gemeentehuis neer. Die GroenLinks-wethouders weten wel een oplossing voor het milieuvriendelijk afvoeren, want in de kliko is natuurlijk niet de bedoeling.
Bellen naar de gemeente heeft tijdens deze corona dagen geen zin, een beetje goed bedoeld burgerlijk ongehoorzaam gedrag misschien wel.

Ik ben reuze benieuwd hoe het zondag zal gaan als het 20 graden wordt,blijven we dan ook allemaal binnen?

@De weblog van Helmond op dinsdag 31 maart 2020 om 19:41:

Werd tijd hoor zoveeeel lege panden wodt niks gedaaaan
Terwijl iedereen goed is zongenaamdd

Umit Elkilic

@De weblog van Helmond op vrijdag 3 april 2020 om 12:09:

Gelukkig. Heb al 5 weken een volle aanhanger staan na 5 weken tege aan kijke kan hij weer leeg hoop ik

Update 4:

Vanochtend kregen we deze foto binnen van het afgesloten Cruyff Court aan de Hermelijnstraat in de Binnenstad. Dat voetbalveld blijkt recent te zijn geblokkeerd met die hekken met daarop een blauw VERBODEN TOEGANG-bordje.
Die bevoegdheid heeft burgemeester Elly Blanksma sinds vrijdagmiddag 27 maart, zie helemaal bovenaan of hieronder:

Het is nu wettelijk toegestaan om bijvoorbeeld een gebied, winkel of locatie volledig af te sluiten, als het voorschrift om anderhalve meter afstand te houden, niet wordt opgevolgd. Ook kunnen er boetes worden opgelegd als er Helmonders zijn die zich niet aan de regels houden.

@De weblog van Helmond op zondag 5 april 2020 om 13:50:

Kennen ze wel meer sluiten wat denk je van bouwmarkten, tuincentras etc

Patrick van Hout

@Patrick van Hout op zondag 5 april 2020 om 14:43:

Mijn broer is zo'n corona-ontkenner. Hij was met zijn gezin bij de Karwei op de Engelseweg. Het is hier best druk appte hij mij met een selfie om mij een beetje te plagen. :-(

Kijk hier maar op de broekwal voetbalveld lekker druk????????

Jack Verbiest

Er zijn verschillende jongelui waarvan ik opving dat ze achter gesloten rolluiken feestjes (zullen) organiseren. Wat ik ook hoorde is dat ze de wettelijke geldende afstandsregel daarbij aan hun laars zullen lappen. Dus hierbij aan buurtbewoners voor de Helmondse wijken die beslist door deze aso's niet besmet willen worden.....Als we allemaal door deze Corona cricus willen komen zullen we ons allemaal dan ook aan de wettelijke afstand moeten houden en zeker niet in groepjes en samenscholingen achter gesloten deuren gaan feest vieren. EEN goede tip: Als er veel muziek en luidruchtigheid bij u is te horen, bel dan de handhavers. U en ik willen allemaal straks wellicht na 1 juni weer 'normaal' kunnen functioneren. Dat kan dus nooit met randdebielen om je heen die denken dat hen niets kan overkomen.......

Blijven we nu thuis op het balkon of in de tuin of gaan we op er lekker op uit met gepaste Social Distance ? Vind de communicatie verwarrend. Lees overal dat er veel gedoe is door deze communicatie. Veel mensen worden ook helaas niet bereikt.

wij thuis maar voor t huis parkeren diverse dagjesmensen om in groepen te chillen op grasveld en in bos..ergerlijk.

@De weblog van Helmond op maandag 6 april 2020 om 08:33:

Ze zouden hem de hele dag open moeten doen nu iedereen thuis aan het ruimen is

Manjowella Keysers

Waarom niet op afspraak en dan heel de dag open ?
Zo heb je alles in de hand en kan iedereen zijn/haar spullen kwijt

@De weblog van Helmond op maandag 6 april 2020 om 08:33:

Hij is alweer dicht. Voor 5 uur kom je er alniet meer op

Danielle Herlings

Update 5:
In Helmond werden gisteravond 6 coronaboetes uitgedeeld
"Als gemeente handhaven we samen met de politie actief op het naleven van de regels. Als dit niet gebeurt, volgt er eerst een waarschuwing. Als dit niet helpt, wordt een boete opgelegd. Zo hebben we zondagavond zes mensen een proces-verbaal opgelegd. Zo lang de maatregelen duren, blijven we hierin actief". Dat laat een woordvoerster van de gemeente zojuist aan de weblog weten.
Dat betekent 95 euro boete als de overtreders jonger dan 18 zijn. En wie 18 jaar en ouder is, gaat voor 390 euro het schip in. Dat en onder meer het onderstaande schrijft de politie op haar pagina over coronavirus en politiewerk.

Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. HOUD ALTIJD AFSTAND van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Dus is het ergens druk, draai om en ga naar huis. Alleen op deze manier kunnen we deze vrijheid behouden. Zien wij als politie mensen toch op korte afstand van elkaar samenscholen, dan mogen we een flinke boete opleggen.

@De weblog van Helmond op maandag 6 april 2020 om 14:27:

.

Dennis der Kinderen

En terecht mag nog meer gecontroleerd worden

Rene van Riet

Ga zo door ????????

Richard van Hout

Aanvullend op @De weblog van Helmond op maandag 6 april 2020 om 14:27:

Burgemeester Elly Blanksma laat via Twitter weten dat het 6 jongeren zijn die in het Goorlooppark aan het barbecueën waren. Een woordvoerder van de gemeente meldde ons kort erna dat die 6 eerder (op een andere locatie) al waren gewaarschuwd en gisteravond allemaal een boete van 390 euro hebben gekregen.

Nog even en dan zegge we weet je nog toen we met zen 3 langs elkaar zaten wat een mooie tijd. ????

Hadden ze naar de berkendonk moeten komen. Hadden ze meer resultaat gehad.

Jeffrey Moné

Hoe bevielen de eerste 2 middagen van de heropende milieustraat?

@De weblog van Helmond op dinsdag 7 april 2020 om 17:00:

Vandaag was mijn man er in 15:30. Weggestuurd omdat hij niet voor sluitingstijd klaar kon zijn. Kunnen we de aanhanger een extra dag huren... misschien makkelijker alleen via afspraak te werken. Scheelt een hoop gedoe.... en voor de mensen de zich afvragen moet dat nu klussen en naar de stort! Ja want er moeten aanpassingen gedaan worden in het huis van mijn ouders voor de terugkomst van een ouder. Dat kan niet wachten.

Jette van Helmond

Je kon wel indenken dat het druk zou worden !!

Ineke Endevoets

mijn man is omgedraaid toen hij zag hoeveel auto,s er in de rij stonden

Marielle van Rijt

@De weblog van Helmond op dinsdag 7 april 2020 om 17:00:

Belachelijk dit!???? zo gewaarschuwt en zo druk??

Donja van Uden

Er wordt niet goed nagedacht hoe dit aan te pakken ????
Laat de mensen een afspraak maken om te komen storten en tel 12 auto’s per uur in blokken van 6
Laat de millieu straat dan op afspraak de hele dag open en de toestroom zal vanzelf geregeld afnemen

En personeels tekort zullen we niet hebben als je in 2 diensten gaat werken
1 man aan de poort en 2 man boven als controle middel toepassen

Iedereen blij en kan iedereen ook gewoon zijn of haar troep aanbieden ????

Als je het niet naar de kringloop kunt brengen, dan maar de milieustraat !

Gisteren anderhalf uur in De rij gestaan

Yvonne Duimelings

Gewoon de milieustraat openen van 7.00u tot 17.00u. Probleem zo opgelost.

Marcel de Beer

@De weblog van Helmond op dinsdag 7 april 2020 om 17:00:

Helmond-Ditisonzewijk om 17:26 uur op Facebook:
"De #milieustraat is sinds maandag weer open. Dat hebben de medewerkers geweten. Het was meteen weer enorm #druk en ook vanmiddag staat er weer een wachtrij van ruim drie uur. Er staat een #file van auto’s en wat ook opvalt, in die auto’s zitten vaak meerdere personen. Dat is dus niet de bedoeling."

Er was een rij wachtende auto's ja, maar overdrijven is ook een vak. :-)

Update 6:
Milieustraat vanaf dinsdag alleen te bezoeken op afspraak
Vanaf komende dinsdag kun je alleen nog een bezoek brengen aan de milieustraat door vooraf een afspraak in te plannen via het digitale afsprakensysteem van de gemeente Helmond. Gezien de aanhoudende drukte bij de milieustraat sinds de heropening (zie de vele reacties en enkele adviezen na Update 3 hierboven), wil de gemeente met deze maatregel het aantal bezoekers zo goed mogelijk proberen te spreiden over de dag. "Zo blijft de milieustraat toegankelijk voor de inwoners voor wie het echt noodzakelijk is" staat er in hun persbericht.
Je maakt je afspraak via http://www.helmond.nl/afspraak. Je kiest daar voor een bepaald tijdsblok. Na het maken van de afspraak, krijg je een bevestiging via de mail. Die bevestiging neem je mee via je telefoon of een printje en laat je zien aan de medewerker bij de ingang van de milieustraat.

Heb je nog vragen over het maken van een afspraak, bel dan op werkdagen het Klant Contact Centrum van de gemeente via 14 0492.
Let op: op Tweede Paasdag (komende maandag) is de milieustraat gesloten.

@De weblog van Helmond op donderdag 9 april 2020 om 16:33:

Dit is een goede manier toppie

Dat was te verwachten. Als iedereen zich nu eens aan de regels houd die er zijn waren deze noodzaken ook niet nodig

Zo afspraakje gemaakt

Danielle Herlings

Container huren bij van bree containers.
Zand storten of puin leveren kan ook in Helmond/brouwhuis

Fijn dat de gemeente iets met de adviezen doet.

Jette van Helmond

Heeft even geduurd maar ook in Helmond beginnen ze het te snappen ????

Vroeger kwamen ze grofvuil ophalen, dat waren nog eens tijden.

Zet bij iedere wijk container neer, dan kunnen ook de ouderen hun spullen kwijt,. Tis voorjaar, iedereen heeft grof vuil, kom de Burger Nu ook maar is Tegemoet !!!!

Ineke Endevoets

Voor het grof vuil van nu werd 10 jaar terug de hoofdprijs betaald.

Doen ze goed . Hadden de mensen maar moeten luisteren naar de regels.

Benno Groenensteyn

Kunnen het beter komen ophalen dan is t probleem opgelost, en kunnen mensen zonder auto ook zn rommel kwijt

Angelique van Erp

Zoals het vroeger was, was het lang zo gek nog niet. Je wist wanneer je spullen op straat kon zetten. De dag daarna was alles weg. Je hoefde niet in de rij te gaan staan. Dikwijls was veel al eerder weg, want de "oppikkers" stonden soms klaar om het uit de hand te nemen. Nee, de oude methode was best goed.

waarom geen stort per postcode ..zoals de kliko' s
.....snap dat dit niet voor iedereen ideaal is ...zelf moet ik ook nog naar de stort en gewoon werken dus ideaal is t niet maar mssn wel een oplossing voor lange gefrustreerende rijen bij de milieu straat

Nicole Melgert

@punt-uit op vrijdag 10 april 2020 om 13:06:

Vroeger ging je als Helmonder even naar 'Den Eventuin'. De huidige Kringloopwinkel. Bij Harrie kon je alles inleveren. Geen afspraken, geen wachtrij, geen entreegeld, geen stortkosten. Zo'n man missen we nu in Helmond.

Update 7:
Sinds vrijdag 29 maart kunnen Helmonders een coronaboete krijgen als hij of zij zich niet aan de regels houdt. In totaal werden er sindsdien tot en met gisteren in onze stad 30 processen-verbaal uitgeschreven. Vooral samenscholende jongeren waren het haasje in die 3 weken. Zie ook update 5 hierboven.
"Toezicht en Handhaving is van groot belang. Zeker in deze tijd. Veel waardering voor het werk van onze boa’s en spotters (ambtenaren die de boa’s ondersteunen)". Dat meldde burgemeester Elly Blanksma vanmiddag onder meer via Twitter.

@De weblog van Helmond op donderdag 16 april 2020 om 13:00:

Kromme wereld en wel de markt open doen dan moeten jullie daar ook boetes gaan schrijven maar dat is niet te overzien he...stelletje wauzen ????

Zie ze bij de broekwal hard veldje ook niet

Sandra Timmer

Toezicht en handhaving???? Dan ga eens kijken op de parkeerplaats bij de watertoren iedere avond en vooral in het weekend, en het basketbalveldje erlangs, dan kunnen jullie veel boetes uitschrijven.

Kristel de Bruijn

Dan wat beter gaan controleren .. en niet waarschuwen maar meteen boetes geven.. want zo kan je wel aan de gang blijven.. dus de binnen stad en de speelpleintjes bezoeken. En ja de jongerenwerker en handhaving controleren ik weet niet waar maar zeker niet hier in het centrum

Muziekplantsoen in de avond dan kun je véél verdienen..... Soms 20 jongeren bij elkaar

Dionne Wilhelmus

@De weblog van Helmond op donderdag 16 april 2020 om 13:00:

30 maar?

Deze bij de braak deze week

Johan Steenbakkers

Wat zijn we weer heerlijk positief DOESLIEF

Henk Diepstraten

Handhaving heeft uit veiligheid maar twee handhavers per dag
Politie moet dat verder oppakken

Bah bah , hebben die handhavers geen gevoel meer, zoveel mogelijk bonnen van de armen plukken voor promotie en staatskas vullen, bah bah

Mensen blijven moeilijk.doen en rest doen gewoon zijn werk .
Wie niet wil.luisteren moet maar voelen hahaha mogen het op 1000 euro zet en van.me.

Richard Vriens

Nog nóóit komen ze op de Piet.v Bokhovenpad.
Op de steiger voor vissers.

En terecht!! De boetes . Onzin “armen plukken” als je gewoon niet bij elkaar gaat staan als groep,kost het je niets!! hoe vaak moet het nog gezegd worden,voordat ze eindelijk inzien,dat het niet alleen om hen draait! Gewoon doen wat er al 1000 x gezegd is! GEEN SAMENSCHOLING ..

Parkeerterrein Mulo honkbal, kan je elke avond geld verdienen. En niet enkel voor de 1,5 meter regeling

Goed zo.. hopen dat ze Nu leren.. anders blijft door hun dit nog veel langer duren

Goede werk jongens ????????????

Ik heb totaal geen respect meer voor onze politie en gemeente en ik hoop dat ze heel veel tegenslag krijgen voor de rest van hun leven ze willen gewoon populair zijn ik hoop dat ze allemaal wat krijgen ik ben bipolair het liefste zou ik ze ............
De volgende keer dat ze het publiek vragen om hulp bij het oplossen van een misdrijf zal ik zeggen dat ze zelf de grootste criminelen zijn totaal GEEN RESPECT MEER hier kan ik kwaaď worden maar ook echt kwaad worden.slechterikken

En zelf zitten ze wel met ze 2e in de auto????

Niets is zo lekker voor de overheid dan een ziekte omdraaien tot melkkoe.

@De weblog van Helmond op zondag 12 april 2020 om 03:49:

Ik vind de politiemensen ook HELDEN! Met gevaar voor eigen leven doen die hun werk. En wat zijn er toch ook rare mensen in Helmond als je sommige reacties hier leest.

Update 8:
Dumping in Stiphoutse bossen
Op de onderstaande foto's zie je afval dat werd gedumpt in de Stiphoutse bossen. Toezichthouder Samen Sterk in Brabant (SSiB) meldde dat vanmiddag. Na onderzoek van de vuilniszakken konden zij een daderindicatie vaststellen. "De verdachte krijgt binnenkort een bezoekje" belooft de woordvoering van het handhavingsteam.
Of er een relatie is met de verplichting voortaan op afspraak afval naar de milieustraat te brengen (zie update 6 hierboven)? De dader kan dat vertellen. Helder Helmond maakt zich zorgen over het toenemende aantal afvaldumpingen in onze stad. Alexandra Koolen van deze politieke partij stelde er maandag deze raadsvragen over.

@De weblog van Helmond op zondag 26 april 2020 om 17:47:

Flinke boete
400 e ofzo

Kristel de Bruijn

Is niet goed dit,
Maar wat Helmond met de milieustraat doet is ook niet fijn.
Waarom niet een maal in maand in de straat ophalen zoals vroeger
Zolang corona op bezoek is

Alan Lipscomb

Hoe kan je zoiets???? Fatsoen is ver zoek !!!! Hoop dat er een adres inzit!!!

Esther van den Eventuin

Echt onfatsoenlijk. Maar het was wel te verwachten met de beperkingen vd milieustraat en de royalere vrije tijd van mensen.

Marcel de Beer

Asociaal
Ander woorden heb ik er niet voor
Hopelijk iemand gezien , zo ja dan een flinke boete

Nellie van Osch

Echt niet normaal dit, maar ik denk dat je dit in de toekomst nog wel veel vaker gaat zien ( erg genoeg )

Verschrikkelijk hier ook de muizen lopen er al en dat in de Heistraat

Is te gek en de kampers geven ze de schuld strontbroeken dat ze het bij de eigen in de tuin leggen

Is niet goed te praten dit maar is de schuld van de gemeente

Ik zie hier reacties voorbij komen die blijk geven van gebrek van/aan (zelf) discipline en gemakshalve de verantwoordelijkheid voor deze ellende maar bij de overheid neerleggen zonder zich te realiseren dat deze praktijken meer overlast veroorzaakt bij omwonenden. Er zijn altijd wel mogelijkheden om afval op legale wijze op te ruimen.
SCHANDE !!!!!

Echt asociaal. Oppakken. ????????????

Bert Gosenshuis

Ligt aan de gemeente en mileustraat zelf , had open moeten blijven voor de door werkende blijvende ondernemers en bouwvakker ????‍♂️

JM Van Der Vleuten

Tja zal nog wel erger worden mensen moeten toch hun rotzooi kwijd als het niet bij de millieustr kan dan ergens anders he dan krijg je dit soort taferelen !! Mensen weet dat dit maar het begin is hoe langer alles duurt hoe erger van alles gaat worden open jullie igen of blijf blind !!

Britney Brassem

Hier is geen enkel excuus voor, gewoon asociaal tuig. ????????

Deirdre van Steen

De Buiten Beter App. is een heel goede app.
Ik heb U daar op de bijeenkomst van Helder Helmond in De Fonkel ook over aangesproken.
Ook de verwerking door de gemeente kort besproken en het probleem
De Gemeente Helmond is niet aangesloten bij deze app.
Zij krijgen de melding wel binnen, maar de gemeente gaat deze weer in hun systeem zetten en dan wordt deze zodanig verminkt, dat het belangrijkste kaartje, waarop de exacte locatie via een pointer (GPS ) (Er zit een probleem in de Buitenbeter App. want die zoekt het dichtsbijzijnde huis en zet dat als locatie neer, en dat kan 500 meter verderop liggen en in het gemeentesysteem wordt dit als exacte locatie vernoemd) wordt aangegeven samen met de foto van het gestorte vuil. Dit kaartje wordt niet overgenomen in het gemeentelijk systeem . Ik heb daar Wethouder de Vries ook een paar maal over aangesproken en ook enkele ambtenaren in het verleden en ook de Stadswacht meerdere malen. Ik heb dit al meerdere jaren gezegd. Ook degene, die het invult in het gemeensysteem. Ik heb ook meerdere malen voorgesteld om de complete Email van Buitenbeter door te sturen naar Blink, zodat de vuilnisophaler niet hoeft te zoeken. Dat was teveel werk werd me gezegd. Vorige week zondag heb ik oa. 2 meldingen gedaan op het Piet van Bokhovenpad. Er lagen enkele vuilniszakken op 150 meter vanaf de Vossenbeemd aan de linkerzijde. en de 2de melding was ,dat er op ongeveer 300 meter vanaf de Vossenbeemd aan de rechterzijde enkele vuilniszakken gedumpt waren. Deze leken van dezelfde persoon af te komen. Voor beide de BBapp gebruikt en voor de ene locatie werd Piet van Bokhovenpad 1 gebruikt en voor de andere melding Vlierdensedijk 103 . De ophalers kregen de gegevens van de Gemeente met de foto's en geen kaart. Bij Blink 2 verschillende ophalers deze melding. Dinsdagmorgen werd ik gebeld door ophaalster ,die de Wijk Brouwhuis heeft, dat ze de vuilniszakken niet kon vinden en ook geen bos kon ontdekken, wat op de foto stond. Zij had de melding met Vlierdensedijk 103 gekregen. Ze was al een hele tijd aan het zoeken voor dat ze me belde. Ik heb haar toen telefonisch naar de plek geleid waar het was. Daar ook weer 15 minuten mee bezig geweest omhaar eea uit te leggen. Daarbij was ook nog de discussie, dat ik het verkeerd ingevuld had. Dat was ook nog buiten haar wijk. Zij heeft het toen op beide locaties opgeruimd. Ook deze keer kostte het veel meer tijd en ook geld. Terwijl het zo simpel is om de Email van Buitenbeter compleet door te sturen naar Blink en ophaler mee te geven. Thuis krijg je de melding van BuitenBeter binnen en daarna de melding van de Gemeente die niet compleet is en daardoor veel extra geld en tijd kost.

Ook meldingen gedaan op de Veldbeemd in dat weekend .Langs de zandweg tussen de kassen en het crossterrein in bij het bos. Ook nu zijn er weer de nodige zakken neergegooid. En ligt er al enkele weken veel tuinafval ,struiken enz,aanhangers vol zijn daar gestort. Ook dit een paar maal gemeld. Maar dat wordt blijkbaar niet opgeruimd.
Het weekend ervoor was het ook daar ter plekke , op de keersluisweg en de weidebeemd op diverse plekken.
Ook langs de kanaaldijk Z.O. wordt vele malen in de sloten gedumpt.

Hoe dan ook of het nu aan de Gemeente ligt of aan de Paus.... Dit gedrag valt nooit ik zeg nooit goed te praten....basta..????????????

Onbegrijpelijk dat hier excuses gezocht worden voor dit asociale gedrag..... ???? De gemeente en milieustraat treft hier geen blaam, dit gedrag valt onder fatsoensnormen die er dus duidelijk niet zijn bij de daders. We zakken af naar een bedenkelijk en schaamteloos niveau als we dit gaan goedkeuren......

Frank Raaijmakers

Jeetje zeg belachelijk rij dan naar de millieustraat

Ligt aan de gemeente??
Ligt aan de milieustraat??

Het ligt aan de mensen die het er neer gooien!! Ongelofelijk die reacties!!

@Snoebel Jch op zondag 26 april 2020 om 20:22:

Mee eens.... Ik heb bijvoorbeeld spul staan voor de kringloop, die kan ik nu ook niet kwijt want ze nemen nu niks aan... ga ik dan toch ook niet dumpen!

Sommige mensen zijn het echt verleerd om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Maar snap het wel, we zijn jarenlang betutteld door de overheid, wat sommige mensen kennelijk afhankelijk heeft gemaakt... waardoor ze gelijk met hun vingers naar de overheid gaan wijzen... Dit heeft niks met overheid te maken, maar met fatsoen... of juist het gebrek ervan

@De weblog van Helmond op zondag 26 april 2020 om 17:47:

Da had ik jullie 2 maand geleden al kenne vertelle

Jordy van Haaren

Dump het dan "eerlijk" voor de milieustraat...met je naam erbij.

Zag vandaag weer een dumpplek, kruising Kanaaldijk ZO - Keersluisweg ????

Wat me ook opviel is dat de (gele) vuilnisbakken bij bankjes en bushaltes op best wel wat plekken propvol zitten, waardoor afval op de grond beland en gaat zwerven. Ik begrijp niet zo goed waarom die bakken zo slecht geleegd worden...

@Miranda op maandag 27 april 2020 om 20:14:

Helder Helmond mailde de onderstaande foto's van andere afvaldumpingen in zowel de stad als de bossen.

Containers bij de Lidl in de Heistraat is altijd een t*ringzooi daar... Ook als alles gewoon open is...

En tja, die afvalbakken (laatste foto), wel handig als die geleegd worden voor de mensen die hun afval netjes weg willen gooien... Die mensen zijn er ook ????????
Begrijp niet zo goed waarom die zo vol zitten, die mensen werken toch gewoon?? (of niet?)

Andere afvaldumpplekken in Helmond:

Naast de brug van de insteekhaven Churchilllaan, waar het fietspad overgaat naar stukje ventweg:

Kruising Kanaaldijk ZO - Keersluisweg links van de Keersluisweg:

Kruising Kanaaldijk ZO - Keersluisweg rechts van de Keersluisweg:

Veldbeemd:

Veldbeemd:

Miranda Schepers

@Miranda op dinsdag 28 april 2020 om 09:13:

Containers bij de Lidl in de Heistraat is altijd een t*ringzooi daar…

Dat klopt, in september 2017 schreef Jean Cat deze column en daar stond rechtsboven een foto...

@Henk op dinsdag 28 april 2020 om 22:22:

LOL!
Je hebt wel een punt wat betreft bankjes in natuur waar veel gewandeld word.
In de Stiphoutse bossen staan er wel enkele, allemaal zonder rugleuning. Wellicht kostenbesparing? ????????

@De weblog van Helmond op woensdag 29 april 2020 om 03:45:

Tja, komen we weer op het punt: (gebrek aan) fatsoen.

Nu de Milieustraat alleen op afspraak is te bezoeken en er maximaal 6 auto's tegelijk op het terrein mogen zijn moet het toch ook mogelijk zijn om de openingstijden te verlengen en de gehele dag open te zijn.

Er zijn veel minder werknemers nodig, die nu ook niet mogen meewerken met lossen.
Dus dan lijkt het me mogelijk om de gehele dag open te zijn en zodoende kunnen dan meer mensen hun afval kwijt.

Ik hoorde van iemand, dat hij een afspraak wilde maken en dat deze pas volgende week donderdag terecht kon.

Zo haal je extra druk weg om afval in de natuur te storten.

Gemeente Helmond Sluit U aan bij de Buiten Beter App. en stuur de email van de melding, die hiermee gemaakt wordt direct door naar Blink dan werkt dit voor de ophaalploeg ook veel efficienter. Minder tijdverlies.
Dit geldt ook voor de andere meldingen, die ermee gedaan kunnen worden, want het kaartje met pointer op de exacte locatie van het vuil ,Processierupsen,Zwerfvuil op straat, Slecht wegdek,Kapotte straatverlichting,Onkruid,Hondenpoep,Graffiti,Ongedierte, Kapot Speeltoestel ,f losse stoeptegels enz enz. Al deze mogelijkheden zijn met de Buiten Beter App te melden .Een melding is binnen 1 minuut ter plekke te maken met een foto erbij. Zelfs in de woonwijk is dit nog van groot belang en levert het tijdswinst op met aanpak en/of reparatie voor de diverse aannemers,die door de gemeente worden aangestuurd. Dus ook enorm kostenbesparend.

Ik weet niet hoe ik het kaartje kan toevoegen, anders had ik dit gedaan als voorbeeld. Of een complete melding van Buiten Beter .

@Miranda woensdag 29 april 2020 om 6.33

Helemaal met je eens, dat het een gebrek is aan fatsoen om spullen en afval te dumpen. Ik erger me er ook enorm aan. Je kunt het wel vol meenemen als het leeg is kun je het ook mee terugnemen.
Het statiegeld op blikken en flessen moest meer zijn, dan de inhoud kost. Dat zou al heel veel ergernis besparen.

Wat betreft de bankjes zonder rugleuning.

Ik heb in "De Groene Punt" op diverse plekken stukken boomstam neergezet als zitgelegenheid om even uit te rusten en te genieten van het prachtige uitzicht.
Hier zitten ook geen rugleuningen aan. Simpele en goedkope oplossing ipv dure bankjes, waar men tegen elkaar kan gaan zitten.

Deze zijn extra "Coronaproof" er is weinig contactmogelijkheid als alleen het zitvlak.

Ze staan ook minimaal 2 meter uit elkaar of alleen waarmee ook hier rekening is gehouden met de huidige tijd, waar we nu helaas mee te maken hebben.

Deze ga ik nog wel vastzetten, als men die toch niet op zijn plek (afstand) kan laten staan.

Ook is dit gebied nu geheel schoon en dat nu al 2 jaar lang, terwijl het eerst de grootste stortplek en overlastplek was van heel Helmond.
Sinds 1 week heeft "De Groene Punt" nu ook officiële borden Natuurgebied aan de huidige 3 toegangen zoals de Gemeente ,die overal heeft staan.

Dus "De Groene Punt" is het eerste Coronaproof Natuurgebied.

Bij de term Coronaproof natuurgebied haak ik toch echt af....
Bankjes zonder rugleuning voor weinig contactmogelijkheid??? Come on..

Als ik in de bossen wandel (en ik had het over de, toch best druk bezochte, Stiphoutse bossen) staan mensen echt niet in de rij om met z`n tienen op een bankje te gaan zitten....

ALS ik ergens rustig van de natuur wil genieten op een bankje, vind IK het fijn als ik lekker ontspannen kan zitten en/of uit kan rusten.

Boomstam bankjes zijn wel een mooi idee hoor! Begrijp me niet verkeerd.
Ik denk dat ieder natuurgebied zijn eigen karakter heeft... En die Groene Punt (had nog nooit van die naam gehoord ????) zou ik denk ik ook niet van die bankjes met rugleuning willen zien.Een boomstam bankje lijkt me daar inderdaad een mooiere oplossing ????
Maar om nou termen als Coronaproof natuurgebied te gaan gebruiken, brrrrr....

@ Miranda donderdag 30 april 2020 om 7.58

Miranda je hebt gelijk "Coronaproof" is inderdaad een ongelukkige en verkeerde woordkeuze.
Helaas zal het heel lang gaan duren voordat we weer elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen omgaan zoals voor het Coronavirus zo normaal was

Vanavond waren er 2 boomstammen bij elkaar geschoven op de hoge bult vlak tegen de Rochadeweg aan.
Deze heb ik weer op afstand gezet.

Natuurgebied "De Groene Punt" is natuurgebied, wat zichzelf grotendeels heeft gevormd na de omleiding van het kanaal om Helmond heen aan de zuidzijde. Het ligt ten zuiden van de Rochadeweg en wordt omsloten door het oude en nieuwe kanaal. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Update 9:
B&W: "Er is een lichte toename in het dagelijkse aantal afvaldumpingen"
Zoals we hierboven in Update 8 meldden, stelde gemeenteraadslid Alexandra Koolen 5 raadsvragen aan B&W. Haar partij Helder Helmond is bezorgd over het toegenomen aantal afvaldumpingen in de stad en bossen (zie de vele foto's hierboven). Van het gemeentebestuur wil zij weten of er een verband is met ingestelde maatregelen bij de milieustraat (zie Update 1, 3 en 6). 
Voor het gemak hieronder de 5 schriftelijke vragen.

 1. Is er al bekend hoeveel dumpingen er nu al hebben plaats gevonden in Helmond van grof afval zoals banken en andere rommel en dumpingen bij prullenbakken in de stad?
 2. Is dit waarschijnlijk het resultaat van het sluiten van de milieustraat en dat de inwoners meteen hun volle aanhanger leeg hebben gegooid
 3. Worden er ook boetes uitgedeeld bij deze illegale dumpingen?
 4. Wat is de korte of lange termijn aanpak van deze dumpingen?
 5. Kunnen we aandacht geven aan deze app?

B&W gaf vandaag het volgende antwoord dat hieronder in zijn geheel is te lezen

De gemeentelijke milieustraat is begin april voor een korte periode gesloten geweest. Aanleiding was de grote drukte. Hierdoor kon tijdens de reguliere opening van de milieustraat de corona-richtlijnen van het RIVM niet worden gehandhaafd en kwam de veiligheid van bezoekers en personeel in gevaar. Middels aanpassingen zoals contactloze betaling, een maximaal bezoekers en de inzet van beveiligers respectievelijk verkeersregelaars kon de milieustraat weer open. Aanvullend hierop hebben we een afsprakensysteem doorgevoerd, waardoor de wachtrijen aan de poort sterk zijn afgenomen.
.
Helaas hebben we moeten constateren dat er nu sprake is van een lichte toename in het aantal afvaldumpingen. Normaal gesproken zien we 0-2 dumpingen van afval per dag. Op dit moment is dat 3-5 per dag. Dat is niet enkel het gevolg van de tijdelijke sluiting of de aangepaste openstelling van de milieustraat. We zien daarnaast ook meer zogenaamde bijplaatsingen naast verzamelvoorzieningen (ondergrondse containers, container cocons, verzamelhokken). Omdat er in huishoudens tijdens de corona-beperkingen meer afval vrijkomt, worden deze voorzieningen intensiever gebruikt. Eventuele storingen of volle containers leiden helaas dan op sommige locaties tot bijplaatsingen.
.
Bij een melding van een afvaldumping is de vaste werkwijze dat er door onze handhavers altijd getracht wordt om iemand op heterdaad te betrappen of te achterhalen wie het afval gedumpt heeft. Helaas lukt dat niet altijd, maar lukt dat wel dan krijgt diegene een boete en draait deze op voor de opruimkosten. We streven er naar om afvaldumpingen en bijplaatsingen binnen 1 tot uiterlijk 2 werkdagen op te ruimen en storingen aan verzamelvoorzieningen zo spoedig mogelijk te herstellen.
Zowel voor de korte als lange termijn blijven we hierboven beschreven werkwijze voortzetten. Het aantal afvaldumpingen en bijplaatsingen blijven we monitoren en indien nodig worden aanvullende maatregelen getroffen.
.
Uiteraard vragen wij onze inwoners wel om afvaldumpingen direct bij de gemeente te blijven melden. Meldingen die op deze wijze worden gedaan, komen via onze systemen direct bij betrokken medewerkers en Blink terecht. De Buitenbeter-app sluit niet automatisch aan op onze systemen, waardoor er bij de afhandeling van meldingen via deze app, onnodige vertragingen ontstaan. We zijn bezig om te kijken hoe we de systemen beter op elkaar kunnen laten aansluiten om onnodige vertraging te reduceren. Meldingen kunnen het beste via onze website of tijdens kantoortijden via 14 0492 gedaan worden.
.
Tenslotte refereert u aan een brand bij een oude boswachterswoning. Dit betreft particulier terrein (Bakelse Beemden), waarvan onbekend is hoe de eigenaar omgaat met prioritering en opruimen van afvaldumpingen.

@De weblog van Helmond op dinsdag 19 mei 2020 om 18:29:

het zal zeker nog erger worre

Hans van Hoof

Dat zal zeker nog wel erger worden helaas !!

Jean-Pierre Ummels

dan ga je zeker de biobak per keer laten betalen! stelletje mafkezen!!!

Word nog wel erger als de Leging per keer betaald moet worden .....😡😡

Ingrid Jansen

Gek he hoe zou dat nog toch komen🤔🙄

Word nog wel erger als ze de container nog maar 1x in de 4 weken op komen halen
Ga maar is in de bossen kijken wat daar al ligt.

Nellie van Osch

Wordt nog veel erger de ratten zyn er al in verschillende vormen

Niet zo vreemd, alles op afspraak bij de kringloop en nog zeer kieskeurig ook, volgens hun eigen website...
Ik zit zelf ook met een hoop spul wat naar de kringloop moet, onmogelijk als je gewoon moet werken.
En inderdaad zoals hierboven veelvuldig getypt, dat zal volgend jaar nog wel erger worden, we betalen ons nu al blauw, hoe meer je scheid hoe meer we gaan betalen.
Maar ja, ambtenaren hé....

Gooi de milieu straat dan meer dagen en eerder open...

Jolanda van Os

Geen kringloop meer die het komt ophalen als je de stort te duur vind of je hebt geen vervoer tja dan krijg je dit!!

Hendrine Verbakel

Zijn allemaal mensen die geen afspraak gemaakt hebben bij de gemeente voor de stort dus gooien ze het maar op straat net zo handig

Moet je de prijzen van de milieustraat maar achterlijk hoog maken

Meestal aso’s die vlug vlug uit de kofferbak rommel in een andere wijk dumpen.

Mustafa Köse

Ben benieuwd als we in 2021 moeten gaat betalen per kilo wat het dan wordt

Dit is heel begrijpelijk ben nu twee x op stort geweest je betaal al voor hoe vol je aanhanger zit en voor sommige dingen rekenen ze nog exstra op matras 10.- pst

Johan Steenbakkers

Hier is gewoon een oplossing voor te bedenken maar de gemeente wil er niet aan.

Ja en moet nog veel erger worden overal nu de gemeente de containers maar 1 x per 4 weken wil legen
Hoop alles vol komt te liggen

LoeLoe Holzken

En dan zometeen de prijs per kg afval ook wéér omhoog als even het rioolwater belasting?????? ROT OP B&W

Logisch toch? Hier zijn we ook aan t bouwen rotzooi stapelt zich op 26ste eerst volgende mogelijkheid en dan nog maar de vraag of alles in een keer kan aangezien zelfs daarop regels zijn 😒

Nazlii Kaptan

Belachelijk dat dat zo moet ,mensen zijn te krenterig om naar de stort te rijden want dat kost geld🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Iriss van de Ven

Als je geen geld hebt kun je de milieustraat ook niet betalen dus dumpen of maar op je plaats/tuin laten liggen.. De milieustraat is ook niet goedkoop, je bent zo 100 euro kwijt als je daar enkele keren heen moet.

Mooi gemeentebestuur hier in Helmond, toppertjes :(
In plaats van de mensen belonen voor het scheiden van afval, worden alle heffingen en belastingen steeds hoger en hoger.
Alleen de papiercontainer is nog gratis, zo lang het duurt...
Waar andere gemeenten de milieu-straat gebruiken als service-product naar de inwoners toe ,o.a.om dumping te voorkomen, gebruikt de gemeente Helmond hem om de kas te spekken....

Boetes op te weinig aanleveren afval door gemeenten inmiddels wel al opgelost ?

@ Antwoorden van gemeente in Update 9. Dinsdag 19 mei 18.29 uur.

Kort gedeelte hieruit:

Uiteraard vragen wij onze inwoners wel om afvaldumpingen direct bij de gemeente te blijven melden. Meldingen die op deze wijze worden gedaan, komen via onze systemen direct bij betrokken medewerkers en Blink terecht. De Buitenbeter-app sluit niet automatisch aan op onze systemen, waardoor er bij de afhandeling van meldingen via deze app, onnodige vertragingen ontstaan. We zijn bezig om te kijken hoe we de systemen beter op elkaar kunnen laten aansluiten om onnodige vertraging te reduceren. Meldingen kunnen het beste via onze website of tijdens kantoortijden via 14 0492 gedaan worden.

Ik daag de ambtenaren uit, die hierbij betrokken zijn om samen met mij een paar proefmeldingen te maken in het buitengebied ter plekke en te kijken wat het efficientste is.
Hoeveel tijd je nodig hebt om een melding te doen.

Ik heb in de loop van diverse jaren vele meldingen gedaan.Dus weet echt wel, waarover ik praat.

Met de BuitenBeter app maak je binnen 1 minuut een melding met foto en de exacte locatie erbij op kaart. Deze wordt naar de gemeente verstuurd en naar de melder.
Die email kan ongewijzigd naar Blink worden doorgestuurd en ze hebben alle info. De ophaler kan meteen naar de juiste locatie toe.

Maak je een melding via het gemeentesysteem, dan moet je dat thuis doen .Je moet de locatie omschrijven wat erg moeilijk is. en zeer bewerkelijk.
En je bent veel extra tijd kwijt wat ook niet motiveerd om nog iets te melden.

Daarbij is de melding nooit zo precies als de melding via Buiten Beter.

Ambtenaren "U bent uitgedaagd" om met de woorden van de Burgemeester te spreken tegen mij na goedkeuring van de plannen natuurgebied "De groene Punt"

.

De SP is tegen een ‘prijsprikkel’ maar vóór het minder vaak ophalen van de grijze bak. „We moeten mensen bewustmaken van het belang van afval scheiden”, meende raadslid Ger Klaus. 😂
„We moeten inzetten op service”, zei Bert Valentijn namens de PvdA. „We moeten mensen verleiden. Dan moet je niet minder vaak de kliko legen.”
Helmondse politiek heeft veel meningen over afval, inwoner weet in september meer.

Natuurgebied Berkendonk

Update 10:
Sporthal De Braak blijft voorlopig nog open voor daklozen uit Helmond en de Peelgemeenten. "Eerst corona en de situatie voor deze doelgroep op orde, dan pas sluiten. Veel beter! Onze gasten zijn er enorm blij mee en wij daarom ook!" Dat meldde de SMO-directeur Kitty de Laat vanavond. Meer over deze tijdelijke daklozenopvang lees je bij update 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: