Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.242 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De 61-jarige Biek van Bree woont op het schilderachtige Lambertushof. Deze artiest is een duizendpoot en actief betrokken in de kunstwereld. Zo werkt hij al jaren bij de Cacaofabriek waar hij meehelpt met het opbouwen van de exposities (zoals die in 2015 over de roemruchte Werkwinkel). Hij vindt het jammer dat de in maart geopende tentoonstelling World Press Photo vanwege de coronacrisis niet volledig tot zijn recht komt. “Nu vindt het virtueel plaats maar dat is niet hetzelfde als het in levende lijve zien”, aldus de Helmonder.
Biek vindt het Helmondse kunstenaarsstel Paul Segers en Ajla Steinvåg zeer inspirerend. Die 2 zijn grote voorbeelden voor hem. Hij kent Paul Segers persoonlijk mede omdat die 5 jaar geleden in de Cacao heeft geëxposeerd.
De kunstenaar Biek is autodidact en heeft een atelier in Kunstenaarscentrum De Uilenburcht. Creativiteit heeft altijd al in hem gezeten. Dat zou mogen blijken uit zijn tweedelig Carat-kunstwerk in het Centrum en zijn portretjes. Dat is echter alweer een poosje geleden.
De coronatijd staat voor hem synoniem voor het inhalen van achterstallig werk zoals de administratie. Hij is namelijk ook nog ondernemer. Zo heeft hij een reclamebureau, Biek Creatieve Communicatie, dat in het verleden in Eindhoven zat en enkele jaren geleden weer opgestart werd in Helmond. Ook is hij mede-eigenaar van Kapsalon Mix op de Steenweg. Die zaak met 7 personeelsleden ligt vanwege het opgelegde kappersverbod stil. “We kunnen het nog wel even redden maar het moet niet 5 maanden gaan duren”, aldus de ondernemer.
Hij heeft blijkbaar tijd zat, want verder organiseert hij ook nog evenementen voor de Stichting Lambertushof. Op dat pleintje bij de Lambertuskerk zijn ieder jaar 3 happenings waaronder het klassieke muziekconcert. Helaas gaat ook dit evenement vanwege corona dit jaar niet door. 
Biek heeft op dit moment een droom. Hij wil graag nog eens in de filmwereld actief worden om onder andere short movies te gaan maken. De Helmonder kijkt onder meer filmpjes op YouTube om zich in dit vak te bekwamen. De creatieve duizendpoot zou het bijvoorbeeld fantastisch vinden om nog eens een script te schrijven. Hij hoopt een aanknopingspunt te vinden door aan kleine projectjes deel te mogen nemen en zo met filmmakers in contact te komen.
De artiest vindt het jammer dat er jarenlang zo’n financiële kaalslag op cultuur heeft plaatsgevonden. “Iedereen geniet ervan en kunst moet men koesteren!”

Stan Wijnhoven en Wim van den Broek maakten de foto’s.

5 reacties:

Biek had beter zijn eigen financiële administratie op orde moeten houden. Monique (?) speelde eens een rol een zijn scenario.

Met zijn maat Arno heb ik wel eens contact.

Beantwoorden

Biek.

Na herlezing van jouw bericht herken in een en ander.

Met jou, Monique en Arno heb ik eens een glaasje bier gedronken bij
Café De Kapper. Arno is mijn kapper.

Hij sloot zijn zaak op 12.03.2020. Ik had een afspraak op 14.03.2020.

Ik zal Arno eens herinneren aan jouw bericht.

Beantwoorden

@Edwards op vrijdag 1 mei 2020 om 20:19:

@Edwards op vrijdag 1 mei 2020 om 20:43:

Triest hoor. Als je te diep in het glaasje hebt gekeken, moet jij niet rijden en ook niet typen.

Beantwoorden

@Biek: Jij leeft de droom van menig man! Ga zo door.

@Moniek op vrijdag 1 mei 2020 om 23:44:
Goed gezegd. Die reageerder weet zogenaamd alles en heeft meestal niets nuttigs of zinvols of leuks of goeds of … te vertellen, maar typt wel. Daar reageer ik niet meer op Moniek. Hij zal wel weer privé-problemen hebben.

Beantwoorden

Biek is een aardige, sympathieke, gastvrije en bovendien creatieve man.

Bij het lezen van zijn bericht kon ik het niet nalaten om Moniek uit de tent te lokken. Sorry Moniek.

Chapeau Biek!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *