Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.268 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Elke voetballiefhebber kent natuurlijk Vur welleke club bende gai? van De Vender. Maar dat nummer is niet het eerste clublied van Helmond Sport. Ene braadlap mailde ons dat hij een oud Helmond Sport-singeltje, dat hij nog op zwart vinyl had, op YouTube plaatste. Typisch iets voor de rubriek Gefundenes Fressen.
Dankzij braadlap kun je nu hieronder de nummers ‘Helmond Sport zal altijd zijn’ en ‘Leve Helmond Sport’ beluisteren via het YouTube schermpje. Beide liedjes worden uitgevoerd door De Baltrappers. De A-kant is van de hand van Kraft en Ad van Hoorn en het tweede nummer werd geschreven door Ad van Hoorn en Rini van Duijnhoven. Het jaar dat het op het vinyl kwam konden we helaas niet achterhalen.
Getuige dit leuke artikel uit de VPRO Gids (1998) blijkt het niet hun enige clublied uit de oude doos te zijn. Want begin jaren 70 werd ook nog het nummer ‘Vooruit Helmond Sport’ opgenomen.

3 reacties:

Als u wilt, kunnen deze oude nummers tijdens de uitzending gedraaid worden: stuur maar een e-mail naar [email protected]

Beantwoorden

Internetradio Helmond sport vanaf nu ook op hyves.

Op http://irhs1.hyves.nl kun je de laatste informatie vinden over de uitzendingen van IRHS. Ook staan er enkele polls op de site en staan er ook hele aardige beelden op van bijzondere Helmond Sport momenten.

U bent van harte welkom als Lid op deze site. Uiteraard is lid worden van deze hyves site gratis.

Beantwoorden

Niet de eerste keer dat de Vender de nationale pers haalt, maar toch: Het meest opmerkelijke clublied van Nederland: ‘Vur welleke club bende gai?’

In 2009 zong Peter van der Els die Helmondse evergreen ook al eens voor Wilhelmonds, de zoektocht naar hét Helmondse lied.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *