Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.819 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De nationale voorleesdagen beginnen dit jaar op woensdag 27 januari met Het Nationale Voorleesontbijt. Voorlezen aan kinderen (en ook hun ontbijt) is belangrijk. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.
Ook in Helmond wordt van 27 januari t/m 6 februari volop aandacht besteed aan deze voorleesdagen. De jongste kinderen worden dan voorgelezen in de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en op basisscholen. Ouders en grootouders lezen voor, maar ook buurtgenoten en (net als vorig jaar) prominenten zoals de burgemeester, 4 wethouders en de gemeentesecretaris.
Het prentenboek van het jaar 2016 is: We hebben er een geitje bij! met tekst van Marjet Huiberts en illustraties van Iris Deppe. De nationale voorleesdagen zijn meer dan alleen het voorleesontbijt. Zo organiseert ook de bieb bijvoorbeeld in die periode passende activiteiten.

In de reactie hieronder een aanvulling.

2 reacties:

Wethouder Frans Stienen, Nathalie van der Zanden, Erik de Vries en Paul Smeulders en gemeentesecretaris Alwin ter Voert zullen morgenvroeg de kinderen voorlezen.
Zij gaan naar respectievelijk basisschool ’t Baken (in Mierlo-Hout), Openbare Basisschool de Rakt (Rijpelberg), OBS De Straap (Rijpelberg, deze school werd vorige week weer benoemd tot excellente school), kinderopvang Lela (Brouwhuis) en basisschool De Vendelier (Brandevoort).
Burgemeester Elly Blanksma gaat donderdagochtend 4 februari bij kinderopvang Maraboe (Mierlo-Hout) voorlezen.

Beantwoorden

Vanochtend lazen de wethouders voor tijdens het Nationaal Voorleesontbijt.
Wethouder Erik de Vries deed dat op OBS De Straap in Rijpelberg:


Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *