50reacties

Nieuwe deelauto’s in Brandevoort

Met ‘JustGo’ krijgt mobiliteitshub Brandevoort deze maand een nieuwe deelauto-aanbieder. En de wijk van de toekomst in Brandevoort kreeg vorige week 2 deelauto’s.
Op de mobiliteitshub bij Station Brandevoort werd sinds de zomer van 2021 geëxperimenteerd met deelvervoer. Tegen betaling konden Helmonders gebruik maken van een elektrische deelauto of deelbakfiets. De hub werd in juli 2021 geopend door wethouder Antoinette Maas (dat vond plaats bij de Markthal, zie de foto rechtsboven) en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Europese unie.

Via deze proef wilde de gemeente meer inzicht krijgen in het gebruik van deelvervoer. De pilot heeft veel kennis over deelmobiliteit en een groep enthousiaste gebruikers opgeleverd aldus de gemeente.
De pilot liep tot 1 januari en daarmee ook de ter beschikking gestelde subsidie. Vanwege het wegvallen van de subsidie besloot de huidige aanbieder ‘Hely’ hun diensten bij het station per 27 januari 2023 te stoppen.
Deelauto-aanbieder JustGo zal het vanaf die datum overnemen, ter overbrugging tot er een breder deelmobiliteitsconcept is. De huidige gebruikers van de mobiliteitshub worden tijdig geïnformeerd zo belooft de gemeente.
mobiliteitsvisieOmdat het bezit en parkeren van eigen motorvoertuigen in de wijk van de toekomst in Brandevoort maar zeer beperkt is toegestaan, is de beschikbaarheid van deelvervoer aldaar essentieel. Daarbij komt dat slimme én duurzame mobiliteit 1 van de speerpunten is voor Brainport Smart District, de wijk van de toekomst in Brandevoort. Naast de mobiliteitshub bij Station Brandevoort zijn er daarom exclusief voor de bewoners van de wijk van de toekomst sinds vorige week de eerste 2 JustGo deelauto’s (Peugeots 208) op de parkeerplaats aan het Telkesveld. Dat meldde de website van Brainport Smart District

In de reacties hieronder staan updates.