Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.225 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
37reacties

Vannacht was er een autobrand op de Willem Prinzenstraat / Willem Beringsstraat in de Binnenstad. De brandweer rukte daarvoor om 02.27 uur uit. We hebben dit keer geen beeldmateriaal (voor wie dat wel heeft: fijn als je dat mailt naar [email protected]) en weten niet hoe het met de betreffende personenauto is afgelopen. Wel weten we dat de politie ook deze autobrand onderzoekt. En ook dit keer vragen zij mensen die iets zagen, hoorden en/of tips hebben 0900 – 8844 te bellen.
Dit is de vierde autobrand in 3 dagen in Helmond die vermoedelijk door brandstichting is ontstaan:

Eerder deze maand, in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober, brandde een personenauto uit in het Centrum. Ook die keer vermoedt de politie dat er was van brandstichting.

In de reacties hieronder staat een update.

37 reacties:

Is niet normaal maar komt goed.

Beantwoorden

Beste autobrandstichter,

Ik zag je staan in je gewatteerde jas om 02:20 uur op de hoek bij frietzaak Astrid.
Kijkend tot de kust veilig was, je stak over naar die VW polo en stak hem vervolgens in brand. Ik was met je mee aan het kijken maar wel via mijn beveiligingscamera vanaf Texel wel te verstaan. Zodadelijk rijden wij weer naar huis. Daar ga ik de beelden terug bekijken en hoop dat ik je duidelijk in beeld heb zodat ik de politie de beelden kan overhandigen.

Beantwoorden

Jeetje houd echt niet op hè! Wat een ellende ????

Beantwoorden

@Stef op zondag 21 oktober 2018 om 08:45:

JESSSS! Wat een geweldig nieuws. Dank je wel!
Hopelijk stopt het nu.

Beantwoorden

@Stef

You got him!

Beantwoorden

Begint weer goed donkere dagen weer en pyromaan is uit ze schulp. Wordt goed opletten dat er bij ons in de wijk weer

Beantwoorden
Sylvia van den Berg

Aandacht tekort en kopieergedrag … Is laatste tijd veel aandacht voor op tv… ellendelingen ga iets nuttigs doen. ☹????

Beantwoorden

alweer blijft dat nou bezig wat n klojo om andere mensen hun spullen in brand te steken hopelijk word de persoon snel gepakt echt heel triest n flinke straf opleggen kan zo niet mag niet blijven duren

Beantwoorden

Klasse Stef. Rij veilig terug naar Helmond want ik en de rest van Helmond willen die beelden van die klojo heel graag zien! Ik denk dat we hem zo herkennen en dat de autobranden dan afgelopen zijn.
De ‘stoere’ autobrandstichter zit nu denk ik te beven, een beetje te huilen en flink bang te zijn. Dat is alvast het plezier dat er nu al aan beleef.

Beantwoorden

Waarom moet eventueel beeldmateriaal naar weblog gemailt worden?
Is daar de politie niet voor??

Beantwoorden

@AVVR op zondag 21 oktober 2018 om 11:30:

Normaal maken Harrie Fotografie of Pim Verkoelen foto’s van dergelijke incidenten, klik maar eens op de andere autobranden hierboven. Harrie en Pim waren er vannacht niet en daarom wezen we de andere Helmonders erop dat ook zij foto’s en/of filmpjes mogen sturen die we dan (desgewenst zonder naamsvermelding) kunnen plaatsen.

Beantwoorden

Openbaar maken die beelden dan wordt hij zo gepakt.

Beantwoorden

Als je dit naar de politie stuurt komen die beelden vier maanden later in de media omdat ze geen moeite hebben gedaan de dader te vinden want tja burgers zijn goedkoper.

Beantwoorden

Update:
Hieronder de bewegende beelden van de dader die de auto vannacht in brand stak op de Willem Prinzenstraat vlakbij de kruising met de Jan Stevensstraat. Stef beschreef die beelden vanochtend hierboven al en heeft het filmpje ook aan de politie doorgestuurd. Mocht je de dader herkennen, meld dat dan aan hen via 0900 – 8844 of anoniem naar 0800 – 7000.
Het was een uur later dan de tijdsaanduiding op het onderstaande filmpje.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 21 oktober 2018 om 19:14:

Hopelijk wordt die herkend.

Beantwoorden

Hoop dat ze hem snel pakken voordat de bewoners hem hebben blijft er geen spaan v hem over. Ook niet erg ook heb van andermans auto af te blijven

Beantwoorden
Sylvia van den Berg

Wanne gek zeg pfff niet normaal????????????

Beantwoorden

Beste buurtje van helliemond ????????

Beantwoorden

Ooooo het maakt me echt kwaad! Wat een triest figuur! Bah!

Beantwoorden

Hoop dat ie zijn eigen is in de fik zet……stumpertje!

Beantwoorden

Het is natuurlijk van slechte kwaliteit maar de echte beelden zullen veel duidelijker zijn. Dus dadertje geef je maar snel aan.

Beantwoorden

Dankje voor de beelden. Dat was mijn auto die in brand werd gestoken . ik hoop dat ze gauw weten wie het was.

Beantwoorden

Ik weet niet hoor maar het lijkt wel of die gene de sleutel van de auto heeft. Of zou het zijn eigen auto zijn?

Beantwoorden

Hoe krijgt hij de kofferbak open dan?

Beantwoorden
Melvin van der Horst

Ik snap niet dat die filmer niet even de politie heeft gebeld. Tijd zat volgens mij.

Beantwoorden

@Claudia op zondag 21 oktober 2018 om 21:08:

Oh wat erg, heel veel sterkte!!! Was de brandweer er nog op tijd bij of is je auto helemaal uitgebrand?

Beantwoorden

@Ricardo op zondag 21 oktober 2018 om 22:02:

dat zat ik me nu ook net te bedenken………………….

maar goed iemand die de dader kent herkend hem vast wel

Beantwoorden

Die mongool weet volgens mij dat daar n camera hangt.. draait zn hoofd weg.. hopelijk kan iemand hier iets mee!

Beantwoorden
Daisy van Lievenogen

Hij hit geluk gehad kwam er net na aan fietsen denk 10 seconden eerder en ik had hem getroffen. Had ik naast de brandweer ook de ambulance kennen bellen dan….

Beantwoorden

Hij raapt in t begin duidelijk iets op wat lijkt op die witte aanmaakblokjes?

Beantwoorden

Ook nog een goeie inbreker ook, maakt de kofferbak in enkele seconden open ???? hebben ze bij dat cafetaria geen camera’s hangen. Daar zou die anders vol op staan ????

Beantwoorden

Je hebt ‘m nu op camera, je weet waar hij vandaan kwam en waar hij naar toe is gegaan na de daad. Loop overdag de route en kijk of je meer huizen ziet met camera’s. Vraag de beelden op. Moet toch niet zo moeilijk zijn? Okay, zal niet altijd lukken, maar deze kneus is al sinds dit jaar actief en heeft tientallen branden op zijn naam. Hij had allang opgepakt moeten zijn. Daarbij zullen in de cafetaria ook wel camera’s hangen, toch? Liep die kneus de andere kant op dan waar hij vandaan kwam dan zal hij niet met de auto zijn en in de buurt wonen. Als men (politie) er werk van maakt loopt hij heel snel tegen de lamp, vraag me dus af hoe het kan dat deze kneus nu nog rond kan lopen.. Moeten we wachten dat hij een auto op de oprit in de fik gaat steken en dat de brand overslaat op het huis waar mensen liggen te slapen? Ik verwacht dat hij de komende tijd rustig aan gaat doen. Deze kneus houdt het nieuws goed in de gaten en zal dit allemaal lezen. De schrik zal er goed in zitten. Het is niet de vraag OF hij wordt gepakt, maar wanneer…. Mocht de kneus zijn ziekelijke drang naar adrenaline niet kunnen weerstaan en weer willen toeslaan… Denk goed na waar je je fikkie maakt! Ennuh, er staan altijd hulpverleners voor je klaar zodat je dit niet meer hoeft te doen!

Beantwoorden

Wauw ikheb daar gewoond!!! Precies waar die auto staat ikben ij dat ik daar weg ben KUT Buurt alleen maar ellende

Beantwoorden

Deze kneus is al langer actief. 4 jaar geleden mijn auto verloren doordat de auto ernaast in brand werd gezet. Er waren toen ook al diverse brandhaarden verspreid over verschillende wijken.

Beantwoorden

Die moete zo toch betrappe knulle. Manmanman. Hoop ook da iemand m betrapt en t zelf regelt en daarna kan de politie.

Beantwoorden
Ronnie van Stiphout

Ik hoop dat ze hem eindelijk eens pakken en dat hij zijn leven lang mag dokken voor alle wagens die die in de fik gezet heeft. Dan weet die wat die gedaan heeft.

Beantwoorden

Wauw herkent iemand deze gast? Onlangs zijn 2 auto’s van mijn ouders ook in de fik gezet, maar weten niet door wie. Laat iedere pyromaan opdraaien voor alle auto branden dan is de straf nog zwaarder…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *