Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Vanaf 1 oktober biedt ook woningcorporatie Woonbedrijf haar Helmondse sociale huurwoningen te huur aan via verhuursite Wooniezie. Goed nieuws voor woningzoekenden die al langere tijd bij het toewijzingssysteem Wooniezie ingeschreven staan, want ook bij de Woonbedrijf-woningen telt vanaf dan de eerder bij Wooniezie opgebouwde inschrijftijd mee.
Deze grootste woningcorporatie in Eindhoven is sinds 2018 steeds actiever in Helmond. Zo hebben zij inmiddels sociale huurwoningen in de Heistraat en Helmond Noord en komen er ruim 150 sociale huurappartementen op Suytkade en bij de Julianabrug. Woonbedrijf adverteert sinds 2018 op Wooniezie, maar woningzoekenden konden via dit verhuursysteem niet op hun vrijgekomen woningen reageren. Dat diende te gebeuren via hun eigen systeem en waarbij de inschrijfdatum aldaar en hun criteria golden. De PvdA kaartte deze manier van toewijzen van Helmondse huurwoningen destijds aan bij B&W. Die partij vond het oneerlijk tegenover Helmonders die jarenlang in Helmond ingeschreven stonden en zodoende achter het net visten. Maar in haar antwoorden op hun raadsvragen liet B&W weten daar weinig aan te kunnen doen.
Bij het in 2010 opgeleverde Wooniezie zijn vanaf 1 oktober 2020 de volgende (regionale) woningcorporaties aangesloten: Bergopwaarts (Helmond), Compaen, Goed wonen Gemert, Helpt Elkander, `Thuis, Trudo, Volksbelang, woCom, Woonbedrijf, Wooninc en Woonpartners. Daarnaast maken ook de verhuurders Mooiland, JorisZorg, Savant, Woonzorg Nederland en Vestia Noord-Nederland gebruik van Wooniezie.

10 reacties:

Wooniezie vind het helemaal niets kan beter weer terug gaan naar woningbouw verenigingen

Beantwoorden

Maar soms moet je lang wachten op een huisje .Ik zoek 55+ met tuintje. Laat Grote flat na .te duur voor mij ..maar soms gaat het niet eerlijk op de site. Hier al 3 Appartementen nooit op Wooniezie.nl gestaan .wel verhuurd aan andere mensen. Vind wel dat ook hun moeten wachten op een woning net als ik en andere mensen..dus niet achter de rug om verhuren
Eerlijk zijn ..soms reageer 1250 op een huis .Dit kan nog jaren duren voor ik een andere woningen krijg

Beantwoorden

Dan hoop ik onderhand na 13 jaar inschrijf duur een goedkoper huis te kunnen krijgen in de binderen ben mantel zorger van mijn moeder zou ideaal zijn want dit huis waar ik nou in zit is gewoon te duur !!!!

Beantwoorden

@Franka Brouwers Woningbouwverenigingen … tja de goede oude tijd toen de huurders die de corporatie en alle onkosten betalen nog invloed hadden op bestuur en beleid en de corporatie nog sociaal en non-profit was. Inmiddels zijn de woningbouwverenigingen met politieke drang omgezet in Stichtingen en zijn de huurders buitenspel gezet en bepalen vreemden volledig het beleid. Vroeger ging er geld naar de corporaties maar al jaren lang (huurstijgingen) gaat er veel geld van de corporaties naar de schatkist. De corporatie is niet alleen een goudmijntje voor Den Haag maar er worden ook talloze zogenaamde maatschappelijke problemen op kosten van de huurders opgelost. Vroeger was goede betaalbare huisvesting een kerntaak van de overheid, inmiddels is die taak op het bordje van de zittende huurders geschoven. En zelfs het verdelen van de woningen is volledig ondoorzichtig geworden, zal wel een goede reden voor zijn. Huurders dom houden en blijven houden want anders komt de kip met de gouden eieren in gevaar.

Beantwoorden

Het heeft even geduurd, maar de actie van de PvdA (zie artikel) heeft uiteindelijk toch rendement opgeleverd. Misschien niet via het college (een gemiste kans) maar dan toch via een andere weg. Dit is een mooi voorbeeld van ‘buiten de lijntjes kleuren’, een term die ik onlangs nog in de gemeenteraad hoorde. Dank aan de PvdA.

Beantwoorden

Juich niet te vroeg want de woningzoekenden bij Woonbedrijf hebben dan ook toegang tot de huizen op Wooniezie.
Inderdaad meer huizenaanbod, maar waarschijnlijk ook meer vraag.

Beantwoorden

@Thijs Hermans op zaterdag 29 augustus 2020 om 09:11:

Daar heb je wel een puntje, maar het is nu ieder geval wel eerlijker voor de Helmonders. En daarbij, van de mensen die bij Woonbedrijf ingeschreven stonden, willen de meeste denk ik niet in Helmond wonen. 🙂

Beantwoorden

Goed nieuws en met terugwerkende kracht een mooi succesje van de motie die we toentertijd onder aanvoering van de PvdA mee hebben ingediend.

Helder Helmond is van mening dat alle woningen in onze gemeente via hetzelfde woningsverdeelsysteem (Wooniezie) verhuurd moeten worden. Dat is eerlijker voor de jarenlang wachtende Helmonders.

Beantwoorden

@Helder Helmond

Dat is mooi dat gemeenteraadsleden een mening hebben over hoe de huurwoningen van een zelfstandige corporatie verdeeld moeten worden, maar is dat niet een zaak van de mensen die die woningen betalen ? Want corporaties zijn toch geen overheidsinstellingen maar opgericht door, voor en met huurders ? Dus wie zou daar dan de baas moeten zijn ? Er zijn al veel te veel mensen die het beleid van de corporatie betalen terwijl ze geen stuiver meebetalen. Sterker nog, al die directeuren en managers worden betaald door de huurders en kunnen van dat geld wel een riante koopwoning kopen. Volgens mij hebben alle directeuren en besturen een riante eigen koopwoning, die huren geen van allen van de corporatie waar ze werken. Dat is waarschijnlijk beneden hun stand. Verschik moet er blijkbaar zijn en blijven.

Beantwoorden

Stond naar 7 jaar gemiddeld op 40 nu op 100 op een woning met +- 1300 reacties, mooie vooruit gang.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *