Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
142reacties

Verschillende Nederlandse gemeenten bieden vluchtelingen (nood)opvang aan of zijn bereid dat te doen. Naast de al bestaande opvanglocaties in 57 gemeenten, hebben 46 gemeenten concreet extra opvang toegezegd. Dat blijkt uit onderzoek naar alle 393 gemeenten dat Sargasso dinsdag publiceerde.

Ook de gemeente Helmond bekijkt of er mogelijkheden zijn voor de opvang van vluchtelingen, maar daarover is nog niets besloten.

Dat liet onze gemeente vanmiddag desgevraagd weten. Kortom, in Helmond nog geen rood of groen licht voor een deel van de vluchtelingenstroom.
Zodra er meer bekend is, laten wij je dat hier weten. Weet jij (toevallig) al iets meer of heb je een mening, fijn als je dat hieronder laat weten.

Let op: dit topic gaat over de eventuele opvang van vluchtelingen in Helmond.

142 reacties:

Mijn mening is dat je je tienermeisjes beter binnen houdt als dat volk hier komt.

Beantwoorden

@Mark op vrijdag 18 september 2015 om 15:39:

wanne gek bendegaai

Beantwoorden

Volgens mij staan er in de directe nabijheid van het station in onze stad twee grote gebouwen leeg. Mooi begin, toch? Waar een wil is, is een weg!

Beantwoorden

en anders kunnen ze de cacaofabriek wel gebruiken, daar moet toch al sloten vol geld bij……………………

Beantwoorden

ze worden toch al her in der in leegstaande huizen geplaatst…

Beantwoorden

Waar een wil is ben ik weg. Binnenkort tien jaar wachten op een sociale huurwoning, yay.

Beantwoorden

De stichting VioK (Voorkennis is ook Kennis) heeft een geheime brief in handen gekregen waarin staat dat de gemeente Helmond enkele honderden asielzoekers op wil vangen.
Volgens de brief zullen de asielzoekers worden opgevangen in leegstaande panden in de stad.
Zo is het plan om de leegstaande winkels in het centrum te gebruiken voor de opvang. Zo kan het winkelend publiek door de etalageruiten meteen zien hoe asielzoekers leven.
Ook wordt gedacht aan het Carat Paviljoen in De Warande. Hier kan men een paar etalages bouwen, zodat er tientallen asielzoekers in kunnen worden gehuisvest. Met de bouw van de etalages zou op 28 september worden begonnen.

De gemeente Helmond kan het nieuws niet bevestigen, maar ontkent het ook niet.

Beantwoorden

@ Frans, die op het station zullen het wel niet gaan worden he, veel te dicht bij het politiek gespuis in de buurt. 300 meter van de burgermeester en stadskantoor af, 600 meter van het boscotondo af. gerem het centrum. word eerder ergens ver weg op het industrieterrein. Bij de Rijpel kan niet meer, dat vroegere asielzoekerscentrum is al door iemand anders in gebruik. blijft er weinig over in helmond.

Beantwoorden

Goed te zien dat men via twitter antwoord geeft vanuit de gemeente op de gestelde vragen hieromtrent! Nu de bevolking nog blijven informeren over te komen ontwikkelingen.

Beantwoorden

Idd het leegstaande belasting kantoor het leegstaande GAK kantoor kunnen er genoeg in … Zet er maar neer

Beantwoorden

Elk mens heeft recht op een veilig leven,,,,helpen dus met z,n allen

Beantwoorden

Goed dit te horen! Fijn dat onze stad ook ruimte heeft en beschikbaar stelt.

Beantwoorden
Charles Van Den Reek

Je kunt die mensen niet in de kou laten staan. En dat zou ook een gigantische puinhoop te weeg brengen. Misschien twee totaal verkeerde argumenten, maar we zullen iets moeten, ik zie geen andere oplossing op dit moment.
Grenzen dicht zie ik voorlopig ook niet gebeuren, dus het zal nog wel even nog heftiger worden. Dus voor alle “vluchtelingen” die er nu zijn, zal er toch iets moeten worden geregeld. Dat Helmond nu ook aan de beurt komt, was een kans van 50% of meer. Met nu nee zeggen als één van de weinige gemeentes wordt geen signaal afgegeven, daarvoor is de nood inmiddels te hoog.

Tijdelijke opvang lijkt mij een goede zaak. Let wel tijdelijk. Afgelopen week al genoeg over gezegd en geschreven hoe ik vind dat het zou moeten.
http://www.deweblogvanhelmond.nl/afgevoerd_van_de_voorpagina/ik-vind/#comment-174665
Misschien dat we als gemeente locatie(s) beschikbaar kunnen stellen voor de tijdelijke 72uurs opvang, die nu ook ernstig nodig is. Dan doen we wel iets, maar geef je wel het signaal af, dat het om tijdelijke opvang gaat.

Dat de gemeenten nu deze crisis moeten opvangen is helder, maar krachtig ingrijpen op hoger niveau is zeker nodig, we kunnen niet wegwuiven dat dit straks veel problemen gaat opleveren. Mijn mening is wat dat betreft geen steek veranderd.
http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/qa-brandbrief-stichting-vluchteling-als-naaste/#comment-92525

Zonder goede wetgeving kunnen we de echte vluchteling niet helpen, het systeem raakt nu overbelast met voornamelijk economische “vluchtelingen”.
Daar zijn we als gemeente zelf mede debet aan, door het stimuleren van de aanzuigende werking. (subsidie stichting v.a.n.).

@Mark op vrijdag 18 september 2015 om 15:39:
Denk je dat echt? Ik denk dat dat wel mee zal vallen. De tijd zal het leren. Bij alle incidenten zal Wilders garen spinnen, ik hoop daarom op hulp van de linkse gevestigde orde om zaken te voorkomen.

Mijn mening is dat door wegwuiven en bagatelliseren van met name pvda en d66, deze vluchtelingencrisis tot stand is gekomen. (illegaliteit niet strafbaar, bed-bad-brood discussie, demoniseren van de klokkenluider Fortuyn, cordon sanitaire rond PVV, Rita Verdonk op zijspoor zetten, etc.). Bewijs voor aanzuigende werking hoeft denk nu niet meer gegeven te worden. Aantal vluchtelingen PER DAG ligt nu op 700. Hopen dat dat gauw in rap tempo omlaag gaat. Zelfs de gevestigde orde begint toe te geven dat dit niet meer te behappen is. Ik vrees voor het sociale stelsel over 5 jaar, dat zullen we gaan voelen.
Maar nogmaals dat is op landelijk niveau, daar kun je nu als gemeente weinig meer aan doen.

Beantwoorden

Ha Charles,
Ik denk niet dat je op basis van enkel het berichtje van Maria zo optimistisch t.a.v. vluchtelingopvang in Helmond kunt denken vrees ik.

Beantwoorden
Peter van der Sangen

Een hersenspinsel ….Worden er ook mensen opgevangen in de talloze moskeeën die er in ons landje zijn??? Ik denk dat er daar ook best een hoop ondergebracht kunnen worden.

Beantwoorden

Ja, die Mar. Hersenspinsel? Daar zeg je zowat. Ik heb nog nergens gehoord dat er vluchtelingen opgevangen worden in de een of andere moskee (in welke stad dan ook) of een ander gebouw dat van moslims is. Die weten wel beter en houden het liever ver weg.
Kan ze geen ongelijk geven, want straks worden ze over één kam geschoren als die “nieuwkomers”!! Zien we straks het verschil nog wel?
Alle inzet ten spijt en alle zorgen ten spijt, denk ik dat er een heleboel narigheid gaat komen straks. Hoop het niet als beroeps “zwartkijker”.

Beantwoorden

je leeft maar 1 keer waarom zouden deze mensen ook geen gelukkig leven mogen lijden,je vraagt er toch niet om waar je geboren word,als ze tegen mij zouden zeggen in bakel is het beter als hier zou ik er toch ook heengaan

Beantwoorden

Inderdaad Mark. Binnen houden. Wie zit te wachten op zich niet aanpassende mensen.

Beantwoorden

Please Geert. Sluit onze grenzen.

Beantwoorden

@ waarom niet

En als de rest van de 90.000 Helmonders er ook zo over denkt.
Wat zal Bakel dan wel niet zeggen ?

Beantwoorden

4000 vluchtelingen per week in NL!!! Zijn er meer dan 200.000 per jaar.. 90% mannen tussen 20 en 40 jaar oud.. Nog meer Islam, IS?, Al Qualda?.. iedereen noemt zich vluchteling, natuurlijk! En die linkse sokken zeggen: u zijt wellekome.. natuurlijk zijn er veel schrijnende gevallen, maar dit gaat echt te ver..

Beantwoorden

Niks tegen mensen uit Syrie,Somalie,Afghanistan of welk ander achterlijk land dan ook maar ze hebben hier niks te zoeken,sterker nog,elke vluchteling die Nederland bereikt heeft al talloze landen gepasseerd en is dus geen oorlogsvluchteling maar een economische vluchteling en die horen hier niet thuis. Maar een volksraadpleging lijkt me bij dit vraagstuk wel op zijn plaats, gewoon de simpele vraag of u voor of tegen gelukszoekers bent en als u vind dat deze mensen hier terecht aankloppen u ook stevig bijdraagt aan de kosten die dit grapje met zich meebrengt.

Beantwoorden

De ChristenUnie Helmond heeft in een brief aan College en Gemeenteraad gevraagd om het leegstaande Belastinggebouw en het eveneens leegstaande oude Gakkantoor voor tijdelijke opvang in te zetten. De gemeente stuurde ons een bevestiging en komt later met een reactie.

Beantwoorden

Eén vraag; waarom worden Nederlandse emigranten in de jaren 50 als dappere pioniers bestempeld en wordt het immigranten nu verweten dat ze hun geluk zoeken? Ik kan me geen andere reden voor de geest halen dan we eigenlijk niet bereid zijn te delen wat we hebben. Niet alleen met mensen die de rotzooi beu zijn maar zelfs niet met de buren… We zijn zo verwend geraakt dat we panisch worden als we er iets van op zouden moeten geven.

Beantwoorden

@john één groot verschil, de emigreerende Nederlanders des tijds werden gevraagd te komen. Werk en huisvesting werden vooraf geregeld. Er werd actief gezocht door Australië en Nieuw Zeeland naar mensen met specifieke kennis en vaardigheden. Daar is op dit moment geen enkele sprake van.

Beantwoorden

@Erik op vrijdag 18 september 2015 om 23:35:

Whahahahahahahaha inderdaad…Bakel in op stand !!!

Beantwoorden

@John op zaterdag 19 september 2015 om 01:43:

Heel toevallig ken ik van die Nederlandse pioniers die naar Australie en Canada vertrokken.
Die gingen inderdaad ook voor een beter leven. Maar die hebben zich in die landen de takke typhus gewerkt. Man en vrouw ieder in 3 ploegendienst, als de wiedeweerga de Engelse taal geleerd. En nu wonen ze dan ook prachtig!!

De meeste die hier nu binnenkomen hebben echt niet de bedoeling om zo hard te gaan werken, in ieder geval geloof ik daar niet veel van.

Je wordt hier meteen voor een racist aangezien als je het niet eens bent met deze instroom van mensen.
En dat vind ik vreselijk, ik als Hollandse vrouw heb buitelandse vrienden hier, Turken en Iraniërs. Kei harde werkers die hun hand niet ophouden voor een uitkering, allen hebben een goede baan.

En tenslotte als je een echte vluchteling bent, en je bent je leven niet zeker in je eigen land dan heb ik er geen probleem mee als ze ergens anders opgenomen moeten worden. Natuurlijk zelfs….maar verdomme niet eerst de halve wereld rondreizen. maar ja dat hebben we te danken aan onze buurvrouw Frau Angela…Wilkommen in Deutschland….OOOh nee toch maar niet …

Wordt nog een leuke tijd hier met dat slappe hap kabinet van ons, lui zonder ballen. Als die ophoepelen ooit dan spring ik een gat in de lucht, ik vermoed samen met heeeeel veeeeel andere Nederlanders.

Beantwoorden

De cacaofabriek, dat is een goede tip. Wijkcentrum De Terp komt waarschijnlijk leeg te staan. Daar kunnen er ook een paar 100 in. Maar of ze dat in Noord leuk gaan vinden????????? Maar beste mensen, we gaan wel allemaal de beloofde lastenverlichting inleveren toch? Het eigen risico gaat ook weer 25 euro omhoog en wat er nog volgen gaat. Je moet er wat voor over hebben, want deze gigantische toestroom van vluchtelingen zal toch ergens van betaald moeten worden.

Beantwoorden

Ook in Amsterdam hadden ze er al last van:

Beantwoorden

Beantwoorden

Zoals de burgemeester van Antwerpen heel treffend zei:
“Zogauw een vluvhteling (van wat voor soort dan ook) meer dan 1 grens oversteekt word hij/zij automatisch een economische vluchteling (ook bekend als een gelukszoeker die aa zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet van plan is weg te gaan als de oorlog waarvoor gevlucht is over is… in elk geval zal men niet bijdragen aan de opbouw van het land maar de afbraak van een gastland bespoedigen…

Je kunt gerust stellen dat verreweg de meeste vluchtelingen, waar ook vandaan, naar Europa willen en met name naar de noordelijke landen van Europa, om te profiteren en uiteindelijk te koloniseren. En maak je geen illusies: de rede dat Saoudi Arabië ( en landen zoals) niks doet voor hun “broeders” is omdat ze geld over willen houden voor weer een nieuwe moskee…

Beantwoorden

@Peter op zaterdag 19 september 2015 om 09:42:

CENSUUR. Straks denken die “vluchtelingen”, in ieder geval de dames onder hen, dat zij hier ook zo moeten gaan rondlopen. Dan denken ze “hel en verdoemenis” en dan gaan ze (misschien) zo snel als ze kunnen weer terug.

En nogmaals: die vluchtelingen zijn precies dat wat de burgemeester van Antwerpen zegt: economische vluchtelingen, die gehoord hebben dat het land “van melk en honing” (voorheen Israël) verplaatst is naar het noorden van Europa.
Terugkeren? Nee hoor, denk daar maar niet aan. Wat zullen de westerse landen hier nog spijt van gaan krijgen. Nu wil iedereen helpen (met blinddoeken voor), maar straks als de westerse dames in een van hun allesbedekkende kleding moet gaan rondlopen, dan pas hebben “we/ze” spijt!!

Ik zei het al eerder: Alle inzet ten spijt en alle zorgen ten spijt, denk ik dat er een heleboel narigheid gaat komen straks. Hoop het niet als beroeps-“zwartkijker”.

Beantwoorden

Met veel plezier lees ik altijd de vragen van de politieke partijen. Soms vind ik ze heel belangrijk en ben ik erg benieuwd naar de antwoorden, soms denk ik: is dat nu zo interessant? Maar dat is misschien iets voor andere Helmonders, denk ik dan maar.
Ik zit nu al een tijdje op vragen en antwoorden te wachten of we vluchtelingen in Helmond krijgen, hoeveel, waar en wanneer. Helemaal niks, doodstil bij de politici!!! We horen niks en iedereen heeft het erover. Op het werk, op feestjes, Facebook, Twitter etc etc. Maar de Helmondse politici zeggen niks. Ik zag op Twitter pas een politicus ergens antwoorden, ik weet het niet. Maar dat is dan ook alles. 🙁
Rare mensen die politici.

Beantwoorden

Frank, ik denk dat de politici bang zijn om straks bij nieuwe verkiezingen afgerekend te worden. Of zie ik dat verkeerd?

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 19 september 2015 om 14:12:

Zou kunnen, maar de landelijke politici en die in andere steden hebben toch ook allemaal een mening, dus waarom die van ons niet? Daarbij, met vragen stellen hoeven ze niet eens kleur te bekennen.

Beantwoorden

Misschien staan die Helmondse politici wel zwakker in hun schoenen?

Beantwoorden

Een directe mening heb ik eigenlijk nog niet.
Politiek gezien , kan Helmond zich het niet veroorloven om niet mee te denken , doen of uitvoeren van het een of ander.
Den Haag en inwoners van Helmond kijken en onthouden veel.
Toekomstige regelingen staan ongetwijfeld op het spel.

Ikzelf , als burger , heb wel een voorkeur voor Wilders.
Niet dat hij iets oplost of KAN oplossen , maar hij geeft ons wel te denken.

Asielzoekers in Helmond zijn er al langer en heb daar tot nu toe geen problemen mee gehad.
Mochten er meer komen en het is allemaal goed geregeld , waarom niet.

Tsja , natuurlijk , zolang ik er maar geen last van heb.

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 19 september 2015 om 14:12:

Waarom zou je daar bang voor zijn? Tegenstanders komen immers hoofdzakelijk uit een laag van de bevolking die je bij verkiezingen toch nooit ziet. Of het zijn aanhangers van een partij waarop je niet eens kunt stemmen.

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 19 september 2015 om 15:22:

ik vrees dat je gelijk hebt. waar is nu de SP, de grootste partij in Helmond en waar is het CDA die ook altijd de mond vol heeft over gerechtigheid en zo!’
ook de PvdA en D66 blijven angstig stil.

het is heel, heel stil want ja ‘we moeten er iets aan doen, maar niet bij mij’.

Beantwoorden

Fons, dacht je dat werkelijk dat? Misschien moet ik je daar later aan herinneren. Maar dan is het te laat. Véél te laat!
Zoals het tot nu toe ging, daar heb ik helemaal geen moeite mee, maar nu worden we overspoeld en worden ze “ons” opgedrongen. Een héél gevaarlijke situatie is aan het ontstaan. Daarbij waren de buitenlandse gastarbeiders maar een druppel op de (gloeiend) hete plaat!

Beantwoorden

Partij van de asielzoekers draait nu ook bij…. Veel woorden, weinig wol vooralsnog. Ik zie Cohen nog theedrinken ……. Maar toch al iets dat ze ook inzien dat t maximum bereikt is.

http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/24514494/krant-’begrip-voor-asielcritici’

Beantwoorden

Laat ze maar komen. Probeer je eens voor één seconde in te denken hoe het voor die mensen is. Ze hebben hun werk, huis en haard, familie en vrienden verlaten. Ze kunnen niet echt kiezen waar ze heen willen. En dan kom je b.v. in Helmond terecht. Waar de meesten tegen opvang zijn. Ze zien deze mensen alleen maar als vervelende misdadigers die hun uitkeringen en banen af komen pakken. De mensen die hier naar toe komen zijn vaak hoog opgeleid, dus kunnen snel aan het werk. En reken maar dat ze liever werken dan de hele dag in een tent zitten. Of kille oude woningen. De meeste mensen zeggen dat ze zo tolerant zijn totdat het bij ze in de buurt komt. Dat vind ik dan toch wel erg jammer. We lijken allemaal zo gemoedelijke Brabanders maar voor de meesten is dat alleen maar schone schijn.

Beantwoorden

Inmiddels heeft ook Peter-Paul van Meerwijk zich in de discussie gemengd.
Hij wil in de Kasteeltuin een paar tenten plaatsen waarin hij zo’n 7 a 8000 asielzoekers kwijt kan. Op de vrijdagavonden wil hij dan een bandje laten komen. Hij heeft de firma Rooijakkers bereid gevonden om voor de nodige versnaperingen te zorgen.
De asielzoekers moeten i.v.m. het Kasteel van Sinterklaas zo half november wel weer vertrekken. Om er van verzekerd te zijn dat ze ook werkelijk gaan heeft Peter-Paul Lesley Williams in gedachte die de hele avond liedjes van André Hazes zingt.

Beantwoorden

@Jan Modaal op zondag 20 september 2015 om 09:42:

Die keuze had meer dan 95% wel, want dat zijn namelijk economische gelukzoekers. Het woord “vluchteling” zou alleen gebruikt moeten worden voor de mensen waar jij je tegel mee begint.
Het is de komst van gelukzoekers waar het meeste weerstand tegen is. En last but not least waardoor het systeem op dit moment overbelast is.

Beantwoorden

@noud.Hij is briljant.Geeft goed aan hoe ziek deze stad is.Overigens blijft het te idioot voor woorden dat de Helmondse politiek over een onderwerp dat het hele land bezig houdt,de kaken stijf op elkaar houdt.Maar kijken jij en ik daar nog van op.

Beantwoorden

Voormalig belasting kantoor,voormalig Gak kantoor.

Beantwoorden

Voor de enkele personen die het betreft:
Dit topic plaatsten we voor meningen over de eventuele opvang van vluchtelingen in onze stad. Dáárover wordt binnenkort besloten. Dus als je wilt dat ze hier in Helmond jouw mening daarover horen en wie weet meewegen, dan is dit de juiste plek.
Geloof ons dat Blanksma en consorten echt niet bepalen of en hoeveel vluchtelingen er in Europa moeten worden toegelaten. Daar gaat een vrouw ten oosten van ons land over.

Beantwoorden

Wij worden het nieuwe Israel waar ook wij moeten opboksen tegen de Islam!

Beantwoorden

Grenzen per direct dicht. Laat ze maar fijn in hun eigen regio blijven.

Het is niet ons probleem dat het in sommige landen een teringzooi is waar ze elkaar afknallen. Het zijn achterlijke religieuze analfabeten, en zolang daar niets aan veranderd blijven ze elkaar kapot schieten, met het importeren van dat soort volk haal je dat probleem dus alleen maar ons land binnen en daar zit ik niet op te wachten.
En elke dag gaan er mensen dood, the circle of life. Doe je niks aan. Ongeacht hoeveel je er ook naar Nederland haalt. Statistisch gezien is het juist beter als er op deze aardkloot weer is flink wat mensen dood gaan.
Gaat sowieso een keer gebeuren als de groei zo doorgaat. Na elke piek volgt er vanzelf weer een daling. Fijn weekend nog! 🙂

Beantwoorden

Als ze willen is er ruimte zat in de vele leegstaande panden en kantoren op het industrieterrein en in de rest van Helmond. Maar als ze niet willen, zijn daar heel veel bezwaren aan vast te knopen. Volgens mij heeft de Helmondse PvdA als enige gezegd dat ze vluchtelingen willen toestaan in Helmond. Dat is tenminste duidelijk.

Beantwoorden

@ Specht, Gefeliciteerd, dit wel de domste reactie die ik tot nu toe gelezen heb. Ben benieuwd wat jij voor opleiding hebt genoten. Je kent die mensen niet maar noemt ze achterlijk etc. Heel kort door de bocht.

Beantwoorden

@Mark op vrijdag 18 september 2015 om 15:39:

Inderdaad

Beantwoorden

@Pieternelleke op vrijdag 18 september 2015 om 15:44:

Nee hij heeft gelijk gek is ie niet

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op zondag 20 september 2015 om 11:13:

95% is goudzoeker: waar is dit getal op gebaseerd, je eigen onderzoekje ????

Maar je hebt gelijk hier valt zo veel te te halen. Noem dat dan maar eens op wat ze hier allemaal krijgen…..

Beantwoorden

@Blondje ❤️

Beantwoorden

Goed als ook Helmond in overleg met de omgeving onderzoekt of er reële opties (oude gebouw van Carolus??) voor tijdelijk opvang zijn. “Nederland heeft als rechtstaat een morele verantwoordelijkheid om zich om deze ontheemden te bekommeren.” Sjef Jonkers.

Beantwoorden

Gezien sommige commentaren hier lijkt behalve vluchtelingenopvang ook acute noodopvang voor figuren die zonder enige vorm van beschaving, opvoeding of moreel besef in het leven lijken te staan geen overbodige luxe.
Zou goed zijn ze daar (net als Orwell) aan hun (kleine beetje) verstand zien te peuteren dat in bepaalde situaties alle mensen gelijk zijn en zeker diegenen aan de rafelrand van de samenleving niet moeten denken meer gelijk te zijn dan anderen.

Beantwoorden

@Specht op zondag 20 september 2015 om 12:24:

Statistisch gezien……..
Wat voor opleiding heb je genoten, een narcistische zo te leven.
By far de ergste reactie die ik tot nu toe gelezen heb.

Beantwoorden
Harry van Schijndel

Iedereen mag zijn eigen mening hebben, mijn mening is dat al deze “vluchtelingen” meer een last dan een zegen zullen zijn c.q. worden. Als je door de Heistraat loopt zie je al dat de multiculti totaal is mislukt, het werkt niet en het gaat nooit werken, we verschillen nu eenmaal te veel van elkaar.
Ook deze “vluchtelingen” zullen gaan profiteren, zorgen voor meer woning inbraken, zeden delicten, berovingen, overvallen en noem maar op. En geloof maar niet dat ze tijdelijk hier zijn. Ik kijk/lees zelden de MSM maar haal mijn nieuws van betrouwbare en onafhankelijke bronnen, ik laat me niet beïnvloeden door de propaganderende staatstelevisie in Nederland, dat zouden veel meer mensen moeten doen. Dus ik ben tegen, van mij mogen onze grenzen dicht, potdicht!

Beantwoorden

@Fons op zondag 20 september 2015 om 22:38:

Is dat niet een vorm van discriminatie? In ‘bepaalde’ situaties zijn mensen gelijk?
In welke situaties vindt je mensen niet gelijk dan?

Beantwoorden

@Twan

Onderzoek heeft allang uitgewezen dat niet afkomst, maar vooral sociale achtergrond de grote bepalende factor is wat betreft criminaliteit. Gezien het feit dat het leeuwendeel van de syrische vluchtelingen uit een van oorsprong seculier en redelijk welvarend land komt verwacht ik ongeveer even veel problemen met deze groep als met de groep Irakese vluchtelingen die we hier al eerder opgevangen hebben. Van die groep heb ik tot nu toe niets gehoord over hoge misdaadcijfers.

Uiteindelijk is het dilemma voor Helmond volgens mij betrekkelijk simpel: De hoeveelheid asielzoekers die in Nederland asiel aanvraagt en opgevangen moet worden is niet iets waar je als gemeente invloed op hebt. Je kunt dus geen opvang verzorgen en het probleem dus over de schutting gooien naar de andere gemeenten, maar dan neem je je verantwoordelijkheid niet. Dat staat los van je persoonlijke mening over opvangen of niet, die vecht je maar uit met de landelijke politiek.

Beantwoorden

@Specht op zondag 20 september 2015 om 12:24:

Wat lul je als een kip zonder kop

Beantwoorden

Specht heeft gewoon gelijk, in de AZC’s in het buitenland worden vrouwen verkracht, waar veel moslims wonen gaan verkrachtingstatistieken omhoog. Testosteronbommen zoals meneer Wilders het zei.
Er moeten twee verschillende belastingen komen, voor de mensen die de vluchtelingen binnen willen halen en degene die er tegen zijn. Ik zag gisteren zo’n kei dunne Ethiopieer op een fiets, ziet er ook gewoon niet uit snapte.

Beantwoorden

Nederland is barstensvol!

Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde. Zij herhaalde dat in 1979: “Nederland is vol, ten dele overvol.” Zij werd daarin bijgevallen door vele vooraanstaande Nederlanders zoals de econoom prof. dr. Jan Pen en oud-ministerpresident dr. Jelle Zijlstra, die in 1997 nog schreef: “Nederland is vol, vol, vol”.

Deze mening wordt ook gedeeld door vele buitenlandse experts. Zo verbaasde de Britse hoogleraar in de planologie prof. Barrie Needham zich reeds in 1997 over het enorme tempo waarmee in Nederland de open ruimte verdwijnt. Hij was verbijsterd dat dit alles zonder noemenswaardig protest van de burgers gebeurde. Hij had verwacht dat iedere overweging om nóg weer een hectare grond vol te bouwen, fel zou worden bestreden. Dat bleek dus niet zo te zijn.

Beantwoorden

Nederland is dus barstensvol en dreigt door de massale bebouwing langzaam onder asfalt, beton en Vinexwijken te verdwijnen. Ons land is met ruim 470 inwoners per vierkante kilometer drieënhalf maal zo dichtbevolkt als de rest van Europa. Na Bangladesh en Taiwan is Nederland zelfs het volste land ter wereld. Zo hebben de Verenigde Staten bijvoorbeeld slechts 29 inwoners per km², Canada 3, Australië 2. Toch heeft Nederland, in verhouding tot grootte en bevolkingsdichtheid, in relatief korte tijd honderdmaal meer immigranten opgenomen dan die zojuist genoemde klassieke immigratielanden. Zo groeide onze bevolking van 5 miljoen inwoners in nog geen 100 jaar tijd tot de ruim 16 miljoen die er thans wonen en tot de 18 miljoen die er mogelijk over 50 jaar zullen zijn.

Hoewel dit berust op reeds lang bekende wetenschappelijke gegevens, was het tot begin vorig jaar levensgevaarlijk om er in het openbaar iets over te zeggen. Het heeft in feite Pim Fortuyn het leven gekost. Maar het was jarenlang politiek niet correct om te zeggen dat Nederland vol was. Want onze enorme bevolkingsgroei is vooral ontstaan door de instroom van ongeveer 3 miljoen immigranten. Die kwamen voor het grootste deel uit niet-westerse landen. En wie daar wat van zei, werd door onze linkse politici alsmede de rood georiënteerde media onmiddellijk uitgemaakt voor racist, rechts-extremist, xenofoob of fascist

Beantwoorden

We merken dat niet iedereen onze reactie las die we hierboven (op zondag) plaatsten. Daarom deze herhaling:

Dit topic plaatsten we voor meningen over de eventuele opvang van vluchtelingen in onze stad. Dáárover wordt binnenkort besloten. Dus als je wilt dat ze hier in Helmond jouw mening daarover horen en wie weet meewegen, dan is dit de juiste plek.
Geloof ons dat Blanksma en consorten echt niet bepalen of en hoeveel vluchtelingen er in Europa moeten worden toegelaten. Daar gaat een vrouw ten oosten van ons land over.

Helaas moeten we daarom vanaf nu hier strenger worden inzake off-topic reacties. Dat zijn dus reacties die niet gaan over de eventuele opvang van vluchtelingen in Helmond.
Dit is immers De weblog van Helmond. Problemen in de wereld en/of Nederland zullen we op De weblog van Helmond namelijk niet oplossen, daar zijn honderden, misschien wel duizenden andere Nederlandse forums voor.

Beantwoorden

Gewoon allemaal opvangen, óók in Helmond. Binnenkort komt o.a. Wijk centrum de Terp leeg. Daar kunnen er zo’n 100 in worden opgevangen.

Ik ga u echter schetsen wat het allemaal gaat kosten. In ieder geval wordt alles volgend jaar alles!! weer fors duurder, o.a. de eigen bijdrage ziekenfonds met waarschijnlijk 25 euro, want dit moet allemaal betaald worden, door ons allemaal Ondertussen is al bekend dat de E.U. onze regering voor opvang 6500 euro betaald per persoon. Bij niet opvangen is de boete hiervoor gelijk.

Dan hier het wettelijk (A) sociaal minimum jaarinkomen van een Nederlander. Dat is 11.529,80 euro.

De kosten van één asielzoeker lopen op naar 36.000 euro per jaar. Ik ben benieuwd hoe lang wij dit met z’n allen gaan volhouden straks. Als ik dan kijk naar de beelden en foto’s, dat deze ‘mensen’ ons eten wegsmijten, flessen leeg laten lopen en óók nog in hongerstaking gaan, dan houd ik m’n hart vast voor Helmond…………………

Beantwoorden

Wel of geen opvang? Laat onze bestuurders maar een bindend referendum houden onder de helmondse bevolking !

Kunnen we als Helmond meteen laten zien hoe democratie wel dient te werken..

Beantwoorden

Joep, 100 punten!

Maar vergeet het, het is al een uitgemaakte zaak wat er staat te gebeuren. Democratie? Al lang niet meer.

Beantwoorden

@ weblog misschien kunnen jullie een poll op de site zetten? Simpel ja of nee

Beantwoorden

@Joep op dinsdag 22 september 2015 om 14:32:

Op zich een goed idee, helaas is er geen poll meer te maken die (enigszins) betrouwbaar is. Althans, onze technische mensen hebben er sinds 2011 nooit meer 1 zelf kunnen ontdekken of maken. Met een klein beetje kennis is iedere poll-uitslag tegenwoordig heel makkelijk te manipuleren tot de uitkomst die de betreffende persoon wil. En dat gebeurt ook in Helmond, lees bijvoorbeeld maar eens vanaf hier.
Daarom vinden we een poll niet meer zinvol en plaatsen we sinds 2011 geen polls meer op de weblog. Jammer (vinden wij zelf ook), maar helaas.

Beantwoorden

@Twan Peters op dinsdag 22 september 2015 om 14:02:

Je kunt een internationaal vluchtelingenprobleem niet ter oplossing voorleggen aan een lokaal bestuur. En dan ook nog verwachten dat het betreffende bestuur een bindend referendum uitschrijft.

Beantwoorden

@Evert op dinsdag 22 september 2015 om 18:00:

Idd dat hoeven we hier ook niet op te lossen, zolang er zoals een stuk hierboven nog steeds mensen op een wachtlijst staan voor een huurwoning, bouw en regel hier eerst maar eens huizen voor de helmonders die zitten te wachten op woonruimte !

Daar dien je je als lokaal bestuur druk om te maken, en als Helmond verplicht wordt asielzoekers op te nemen…. Achteraan op het industrie terrein zet daar maar een tent neer…

Beantwoorden

@Joep op dinsdag 22 september 2015 om 19:14:

Vluchtelingen worden doorgaans eerstens opgevangen op locaties waar huisvesting van grotere groepen mogelijk is. Zodra ze een verblijfsstatus hebben kunnen ze in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Soms onder aanvullende voorwaarden.
Het is dus nog maar de vraag of de instroom direct leidt tot (sterke) verdringing op de wachtlijst om in aanmerking te komen voor een huurwoning.
Het aantal daklozen zal in Helmond niet toenemen door deze ontwikkeling.

Beantwoorden

@Evert op woensdag 23 september 2015 om 09:56:

Als je gewoon logisch denkt dan snapte wel dat dit straks echt wel tot verdringing leidt. Dan moete nou nie als een struisvogel oewe kop in t zand stoppen. Ook in Helmond, want daar hadden ze afgelopen jaar al problemen om 90 huizen beschikbaar te stellen. Dus dit is al een probleem.

Beantwoorden

Ik had al eerder gelezen om de oude Carolus school te gebruiken. Dat is eigenlijk best een goed idee. Moet er wel het een en ander aangepast worden. Maar voor tijdelijke opvang een prima gebouw. Ligt ook niet midden in een woonwijk. Maar wel weer dicht bij het station. Op dat bedrijventerrein staan nog heel wat panden leeg. Die zijn natuurlijk niet allemaal geschikt om in te wonen. Maar voor tijdelijke opvang prima.

Beantwoorden

@Jan Modaal op woensdag 23 september 2015 om 18:42:

Geen slecht idee, dat pand is destijds zo gebouwd dat de binnenmuren makkelijk verplaatst kunnen worden. (Paalconstructie) bovendien zitten er twee gymzalen bij en een grote aula. Voldoende trappenhuizen, lift, kantoorruimtes en conciërge naast voordeur. Max capaciteit leerlingen en docenten rond de 1000. Dus daar zou je met relatief weinig middelen een flinke TIJDELIJKE opvang van moeten kunnen maken.
Als dan ook nog lokale bouwbedrijven hiervoor worden ingeschakeld, krijg je vast ook meer goodwill. (Eerlijk is eerlijk dit laatste idee komt van pvda, soms hebben die ook wel goede ideeën 😉 )

Beantwoorden

Raad bespreekt dinsdag of én hoe Helmond vluchtelingen helpt
Tijdens de gemeenteraadsvergadering komende dinsdag (29 september) staat de vluchtelingproblematiek op de agenda. B&W wil in een open houding met de gemeenteraad en met de stad een dialoog aangaan over dit maatschappelijke vraagstuk. B&W wil zodoende te weten komen of Helmond moet bijdragen aan een oplossing voor de vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen en zo ja, in welke vorm dan.
“Als college van Helmond willen en kunnen wij niet wegkijken van de situatie die deze vluchtelingen naar ons land brengt. Vanuit menselijkheid en solidariteit bestaat er bij ons een gevoel te willen bijdragen aan een oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk.”
Ten behoeve van dat debat dinsdag heeft B&W de notitie Achtergrondinformatie ten behoeve van de dialoog vluchtelingenproblematiek (pdf) opgesteld. Daarin een eerste grove inventarisatie van de mogelijkheden van (tijdelijke) opvang van vluchtelingen in Helmond. Voor dit type opvang van 6 tot 12 maanden zouden lege (fabrieks)hallen op de industrieterreinen dienst kunnen doen, op voorwaarde dat ze worden uitgebreid met of voorzien worden van sanitaire units en keukenvoorzieningen. Qua veiligheid en voorzieningenniveau lijkt dit type locatie echter minder geschikt.
Wellicht, zo schrijft B&W, vormt de voormalige Carolusschool aan de Gasthuisstraat in Stiphout een mogelijkheid voor een periode van 6 tot 12 maanden. De school (met lokalen, een grote aula, sanitaire voorzieningen, gymzalen, talloze andere ruimtes) ligt op het redelijk afgesloten terrein met relatief weinig aanpassingen geschikt gemaakt kunnen worden.
Indien Helmond kiest voor het vestigen van een opvangcentrum, dan ondersteunt COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) dat financieel. De hoogte hiervan is gerelateerd aan de capaciteit van het centrum. Ook wordt de gemeente door COA gecompenseerd voor voorbereidings- en initiële kosten.

Beantwoorden

Er staan veel woningen te koop in de Warande wijk…..

Hoeveel bedden passen er in de 2e kamer?

Beantwoorden

Dat gebouw van Carolus is zo slecht nog niet. Verdienen we er ook nog iets aan. ik denk alleen dat die kant van Stiphout dat niet leuk zal vinden. Ik hoor ze nu al in opstand komen en dan woon ik er niet eens.

Beantwoorden

Grappig, alle opvangmogelijkheden die het college in die notie noemt, werden min of meer hier op de weblog al genoemd.

Beantwoorden

komen hier dan ook alleen de mannen heen (de helden die hun vrouw en kinderen hebben achtergelaten om hier goud te zoeken och pardon geluk ik vertikte me) nou dan mogen we hier wel een avond klok gaan maken want dan kunnen we onze kinderen niet meer buiten laten heeft rutte geen plek meer in zijn kantoortje of achtertuin want in het gooi zullen ze geen asielzoekers plaatsen !!!

Beantwoorden

Oei!

Beantwoorden
Charlotte van Campenhout

Is het niet een beetje vreemd dat van gemeentewege nauwelijks iets naar buiten komt? Is het de stilte voor de storm?
Van mij hoeft Helmond geen vluchtelingen op te nemen. En zeker niet als het moet en een stad gedwongen wordt om zulke mensen op te nemen. Inderdaad, zoals gezegd hebben velen hun vrouw, kinderen en familie (vaders en moeders) achtergelaten. Niet erg fraai te noemen.

Ik neem aan dat intussen meer mensen het daar wel mee eens zullen zijn. Het is óók duidelijk dat veel mensen zich om de een of andere reden bezorgd maken. Daar zij allerlei redenen voor. En goede ook! Dus mensen, laten we het hierbij houden. Oh ja, vol is vol, mag niet gezegd worden.

In het verre verleden is er ooit een trend gezet met het binnenhalen van mensen uit onze kolonie in het oosten. Daarna kwamen de Hongaren als vluchtelingen bij (die nu weigeren anderen op te nemen) en nog later de gastarbeiders, die eerst alleen en later de familie lieten overkomen. Dit ligt bij ouderen zeker nog vers in het geheugen. Dus niet zeuren als een “licht getinte” weer wat heeft uitgehaald of een Pool dronken iemand heeft overhoop gereden of een andere Oostblokker de zaak belazerd.

Het moet duidelijk zijn: bezint eer ge begint!!

Beantwoorden

Ach zo’n slecht idéé nog niet … Ze moeten toch ergens naar toe , en het is beter dan ze in de gewone huurwoningen zetten want die zijn er al zo weinig !!! Dus ik zeg … Goed plan ????????????

Beantwoorden

Ik woon in Stiphout, en wat mij betreft zijn die vluchtelingen meer dan welkom, zeker als ik de vele negatieve reacties lees op deze weblog.
Ik lees dat de mensen maar in hun eigen land moeten blijven, of ze voor hun lol hun land verlaten, en als ze dan ergens geplaatst moeten worden dan toch vooral niet in ons land laat staan stad of wijk.
Ik ben erg geschrokken van de negatieve reacties, de vooroordelen en de soms discrimerende houding. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar blijf wel fatsoenlijk!

Beantwoorden

@Ad van dn brand op donderdag 24 september 2015 om 09:48:

Prima reactie Ad! Sluit me er graag bij aan!

Beantwoorden

@Ad van dn brand op donderdag 24 september 2015 om 09:48:

Idd … Mooi wat je schrijft , ze zouden er maar zelf voorstaan .
Ik zeg ook laat maar komen er is in heel Helmond plek genoeg waar ze terecht kunnen ????

Beantwoorden

Heel simpel:
Zijn het gezinnen die gevlucht zijn voor oorlogsellende: meer dan welkom in Helmond
Waar mag ik mijn overbodig speelgoed, kleding en schoeisel naar toe brengen?

Zijn het hoofdzakelijk mannen tussen 20 en 40: financiële gelukszoekers die handig gebruik maken van Westers beleid om oorlogsslachtoffers te helpen en dus misbruik maken van andermans (echte) ellende en nu hun kans zien: oprotten deze groep.

Ben alleen bang dat het vooral mannen zijn die hun moeders, zussen, vriendinnen, vrouwen en kinderen alleen laten. In vele filmpjes en foto’s online van de vluchtelingen zie ik vooral gezonde kerels. En daar heb ik zo mijn vraagtekens bij.

En als je dan toch deze kant op komt: accepteer en verdraag onze cultuur. Niet gaan liggen janken dat onze vrouwen er als hoeren bijlopen (lees: met korte mouwen over straat).

Beantwoorden

@Weblogredactie

Hierboven hadden jullie het over het off topic zijn reacties die niet specifiek op vluchtelingenopvang in Helmond betrekking hadden. Als ik de reactie van Twan Peters hierboven zie (24 september 12.21) voldoet die voor 100% aan dit criterium. Hoort thuis op Geen Stijl of een van die andere landelijke fora waar dit soort mensen hun “politieke visie” of iets wat daar voor door moet gaan kwijt kunnen.
Graag een reactie.

Beantwoorden

@Fons op donderdag 24 september 2015 om 13:16:

We doen ons best om het zo Helmonds mogelijk te houden. Maar dat is niet altijd gemakkelijk zoals je zelf in feite ook al aangeeft. Die van Twan is op het randje, vinden wij. Maar er sneuvelde ook al een aantal (soms lange uitgebreide) reacties die niet over Helmond gingen.
Mocht jij of iemand anders vinden dat we daarover verder moeten discussiëren, mail je grieven naar [email protected] en dan gaan we dat met elkaar doen. Zodoende houden we het hier op de weblog zoveel mogelijk on topic.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 24 september 2015 om 09:31:

Sorry “webloggers”, maar net pas wat in het ED van vandaag stond over eventuele opvangplekken voor vluchtelingen in ons Helmond. Ik hoop dat er inspraak is, want niet iedereen zal even blij zijn?

Beantwoorden

@Twan op donderdag 24 september 2015 om 12:21:

Het zit je niet mee Twan. Eerst de Heistraat-multi-culti. Nu dit weer. Het houdt niet op. Sterkte gewenst….

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 24 september 2015 om 13:43:

Ik heb het ook gelezen.. Volgens mij is het vooral blanksma die zonodig hier een opvang wil hebben…

Een tijd terug stond er een stuk waarin door verschillende het idee geopperd werd om leegstaande kantoor gebouwen om te bouwen naar appartementen / studenten woningen… Voor de helmonders…

Daar wordt geen actie op ondernomen… Nu wel asielzoekers er in plaatsen…

Het wordt tijd voor een gekozen burgemeester… Een simpele rondgang door de stad en 90% wil helemaal geen opvang hier in Helmond …

Ff los van het feit dat het Coa niet eens gevraagd heeft of Helmond plek beschikbaar wil stellen

Dit is puur een mening van mevr Blanksma

Beantwoorden

@Joep op donderdag 24 september 2015 om 14:20:

Aan bestuurders van elke Nederlandse gemeente is van overheidswege de vraag voorgelegd te bezien of er in de betreffende gemeente opvangmogelijkheden bestaan.
Het college van B & W heeft suggesties en legt die voor ter beoordeling aan de gemeenteraad.
Democratische aanpak dus.
Het gaat hier niet om een prive-mening van Blanksma.

Beantwoorden

Helmond moet zich sterk maken om geen vluchtelingen op te vangen en daarmee een voorbeeld stellen voor de andere steden, Fraulein Merkel vind vluchtelingen een verrijking van de duitse cultuur dus laten we haar een plezier doen en ze allemaal op de trein naar duitsland zetten. Al het linkse populisme om steeds maar zielige en berooide vluchtelingen op tv te tonen laten bewust de beelden weg waarop te zien is hoe dat volk zich werkelijk gedraagt.

Beantwoorden

Toen ze met volle boten op t.v. waren vanuit Noord-Afrika en er een heleboel verdronken, toen hoorde men vrijwel niets over opvang in ons land en dus ook niet in HELMOND.
Opeens stromen ze met duizenden tegelijk vanuit Syrië en contreien onze richting in. Het kleutertje dat dood op het strand lag, deed de gemoederen sidderen en de softies in snikken uitbarsten. We moeten helpen en zo geschiedde. Merkel stond met haar stoïcijnse page-kop voorop!

Toen begon een nog grotere stroom op gang te komen, richting West-Europa en dus ook naar ons land en juist ja, nu dus ook naar HELMOND. Vrijwel zeker, mits de Gemeenteraad geen nee zegt en de poot stijf houdt. Ik heb niets tegen buitenlanders, maar ooit moet het genoeg zijn!! En zijn het wel berooide vluchtelingen. Ik kan geen duizenden euro’s ophoesten. Zij blijkbaar wel?

Wie lost dat financieel op. Heeft daar de Gemeente HELMOND nu opeens wel geld voor en niet voor andere échte Helmondse zaken, zoals buurthuizen of wat dan ook? Ik wordt er zo langzamerhand kotsmisselijk van……..

Beantwoorden

@Olienutje op donderdag 24 september 2015 om 15:16:

Je kunt je nog aanmelden voor je spreekrecht op 29.09.2015 bij de raadsvergadering.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 24 september 2015 om 15:46:

Even goed lezen wat de weblog gisteravond om 22.51 schreef: Indien Helmond kiest voor het vestigen van een opvangcentrum, dan ondersteunt COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) dat financieel. De hoogte hiervan is gerelateerd aan de capaciteit van het centrum. Ook wordt de gemeente door COA gecompenseerd voor voorbereidings- en initiële kosten.
En ik las ergens dat je er als gemeente geld aan overhoudt, dat kan dan mooi naar buurthuizen. Dus jij bent nu ook voor denk ik. 🙂
@punt-uit op donderdag 24 september 2015 om 13:43 zag het zelf al staan zie ik.

Beantwoorden

@Evert op donderdag 24 september 2015 om 14:57:

Eindhovens dagblad artikel van 4 september:
De Helmondse burgemeester Elly Blanksma (CDA) gaat het thema ook aan de orde stellen op een bijeenkomst van de 21 burgemeesters uit de regio komende vrijdag. “Wij zijn medeverantwoordelijk en moeten kijken welke rol we kunnen spelen. Dit moeten we nu bespreekbaar maken…

Dus..???

Beantwoorden

@Twan op donderdag 24 september 2015 om 12:21:

Helemaal gelijk met wat je zegt. Tijdelijke opvang voor echte vluchtelingen: ja prima. Helemaal niets mis mee en sociaal gezien ook niet meer dan normaal, maar wel graag in normale aantallen.

Permantente opvang voor gelukszoekers en onruststokers: nee, absoluut niet.
Het jammere is alleen dat het bijna onmogelijk is om onderscheid te maken.

Beantwoorden

@Toon op donderdag 24 september 2015 om 16:06:

Ik zie hier veel mensen met oogkleppen voor en een plank voor de kop die hun zegje doen. Maar och, wie luistert naar de gewone man. Dat doet geen enkele regering en ook de burgemeester van HELMOND niet met haar getrouwen.

Ik laat het oordelen maar over aan anderen. Ik stem volgende keer in ieder geval wel anders als voorheen! En denk nu niet dat ik op de geblondeerde, getoupeerde kop stem. Al helemaal niet, want die club kletst ook maar wat uit de nek en brengt ook niks ten berde! Ik hoor hem nog roepen: minder, minder. Het is alleen maar meer, meer geworden! Tijd dat ik me met andere dingen ga bezighouden. Die vluchtelingen komen toch wel!!

Beantwoorden

Ik begreep via Twitter dat als je als burger je mening wilt geven (lees spreken) dat je dit 48 uur van te voren kenbaar moet maken! Misschien een handige tip voor een ieder die zijn of haar standpunt wil kenbaar maken! Je krijgt dan hiervoor 5 minuten de tijd! Dus wordt kort dag voor de sprekers onder ons! Zou netter zijn geweest van de gemeente om hier een open avond van te maken! Ik ben zelf van mening dat de echte vluchtelingen geholpen dienen te worden maar gezien het grote aantal jonge mannen die moeders,vrouwen en kinderen achter hebben gelaten zeg ik zelf die mogen per direct terug ipv opgevangen te worden. En al helemaal niet hier in Helmond.

Beantwoorden

@Joep op donderdag 24 september 2015 om 16:15:

In het bewuste krantenartikel komt het vluchtelingenvraagstuk in zijn algemeenheid aan de orde. Blanksma stelt dat het een verantwoordelijkheidsstelling betreft voor ons allemaal als het gaat om het zoeken naar oplossingen. Zij ontvangt van overheidswege signalen over de problematiek en mogelijke oplossingen mede door aanpak van gemeenten.
Zij geeft daaraan als bestuurder richting. Je kunt dan toch niet spreken over een puur persoonlijke mening?

Beantwoorden

Zo maar wat geopperde “maatregelen” die ik (op dit log) voorbij heb zien komen.
Helmondse D66 en PvdA ter verantwoording roepen voor het veroorzaken van de mondiale vluchtelingencrisis, in Helmond bindend referendum over vluchtelingenopvang organiseren, invoeren gekozen burgemeester om Blanksma te kunnen vervangen, Frau Merkel bang maken door treinen uit Helmond naar Duitsland door te sturen.

Gelukkig kan dit bizarre wensenlijstje in de prullenbak en komt er koren op de molen. Het oude Carolus lijkt een prima locatie. Dezelfde soort ligging als Christus Koning destijds, op redelijke afstand van de de overige bebouwing met voorzieningen binnen handbereik, waarschijnlijk plaats biedend aan voldoende opvangplekken voor een middelgrote gemeente, en grenzend aan een wijk die over voldoende absorberend vermogen beschikt om de noodzakelijke voortgang niet te frustreren.

Jammer dat het pand niet van de gemeente is. Christus Koning werd in 1992 voor ruim 1,3 miljoen aan het COA verkocht en bood plaats aan zo’n 450 personen. Geld dat naar de Algemene Dienst ging. Had omgerekend (mutatis mutandis) naar tegenwoordig flink geholpen bezuinigingen terug te draaien. De overige opvang (statushouders en Vietnamese bootvluchtelingen) is budgettair neutraal verlopen. Op het punt van bijzondere voorzieningen werd het politiekorps (blijvend) met 10 formatieplaatsen versterkt en iets wat destijds ook een prima bijdrage heeft geleverd aan het verloop van het opvanggebeuren was het instellen van een stevige begeleidingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van COA, gemeente, corporaties en omwonenden. Van revolte of revolutie in “Oost” niks gemerkt. Ook rond statushouders in de stad geen greintje pijn.

Het huidige COA format overziend is de structuur hetzelfde als beginjaren ’90. Misschien zijn de vergoedingen niet zo ruim bemeten als destijds, maar een financieel debacle hoeft Helmond niet te vrezen.

Kortom. De geschiedenis leert dat ook in Helmond de soep niet zo heet gegeten hoeft te worden als sommigen die hier ons zo dolgraag opdienen.

Beantwoorden

Die negatieve reacties……dat zijn geen Helmonders!

Beantwoorden

@Frans op donderdag 24 september 2015 om 18:53:

Volgens mij werd er gevraagd om een mening over een asielzoekers centrum in Helmond…

Als het antwoord dan niet in het straatje past van de linkse kliek en de gutmensch die hier perse wel een centrum willen hebben … Dan krijg je van zulke totale klets….

Of het opleidingsniveau of dat deze mensen niet eens gaan stemmen van alles passeert de revu…

De missie van een volksvertegenwoordiger dient te zijn het vertolken van de mening van de achterban die hem of haar gekozen heeft… En dat is wat er structureel fout gaat in heel de politiek….

Heel het verhaal van wel of geen opvang gaat mij niet zozeer om de geld kwestie dat is idd wel goed geregeld.. Maar volgens mij zijn velen de overlast die Christus koning veroorzaakte zeker vergeten…

We zullen het zien wie er gelijk krijgt als ze er zitten

Beantwoorden

@Kristel op donderdag 24 september 2015 om 18:41:

De geschiedenis gaat zich deels herhalen. Maar goed ook.

Beantwoorden

@Joep op donderdag 24 september 2015 om 19:19:

Welke overlast heb jij ervaren Joep?

Beantwoorden

Sommige mensen realiseren zich niet hoe ontzettend veel geluk ze hebben dat ze in dit deel van de wereld zijn geboren. Echt, het is puur toeval. Ik heb geluk, en ik haal het niet in mijn hoofd om ook maar even te denken dat ik dat geluk verdiend heb. Natuurlijk moeten we die mensen helpen!

Beantwoorden

Degene die zo hard roepen dat deze mensen niet welkom zijn en al zo’n vooroordeel hebben over deze mensen. Dat vind ik héél erg. Dan schaam ik mij er bijna voor dat dit Helmonders zijn die dit zeggen..

@ Joep als je dan toch een rondgang maakt doe het dan door heel Helmond. Ik bedoel als ik een rondgang maak door het Helmond sport studium en vraag of ze van voetbal houden zegt waarschijnlijk ook 90% ja.

Beantwoorden

Misschien helpt het als we ons verplaatsen in de voetsporen van de vluchtelingen. Als vader of moeder van kinderen die moeten vluchten voor oorlogsgeweld. Of als kind van ouders die het beste met je voor hebben. De vluchtelingen waarover het hier gaat zijn geen economische vluchtelingen. Het zijn mensen net als ons, maar dan opgejaagd. Die hebben hulp nodig. Geef ze die. Bij mij mogen ze in de buurt komen wonen als daar voorzieningen voor worden getroffen. In de juiste proporties. Dat wel.

Beantwoorden

Dat wordt dan misschien dolle pret hier in het Helmondse!! Waar ’s nachts minimaal politie te vinden is. Ik hoorde ooit zeggen 2 politieauto’s, hopelijk is dat niet waar.
Dan zullen ze vanaf het moment dat hier een AZC zijn deuren opent wel een flink blik agenten moeten opentrekken zogezegd.
Lees de krant van vandaag, en ja hoor vannacht weer massale vechtpartijen in AZC Overberg. En vechten met elkaar doen ze niet alleen met hun vuisten, ook het meubilair moest eraan geloven. En ja er zijn er wel 2 opgepakt pppfff… Wat dat allemaal kost…

Beantwoorden

De voorstanders zullen nog eens met het schaamrood op de kaken staan te kijken. Dit gaat straks misschien wel overal gebeuren en dus óók in Helmond. Laten we hopen van niet en dat Helmond kan zeggen: het is prima verlopen!

Beantwoorden

@Frans op donderdag 24 september 2015 om 18:53:

Ik denk dat ik ook vind dat ze in Helmond mogen komen, ben ik daarmee dan wel een Helmonder? 😉 Maar ik begrijp best dat er ook mensen in Helmond tegen zijn en ik vind dat dat best mag. Dat zijn net zo goed Helmonders!

Hopelijk gaat dinsdag de raadsvergadering trouwens alleen over dit debat want ik voorzie anders een puinhoop en dat het mogelijk afgeraffeld wordt. Als ik het goed begreep is het nu gewoon als een extra agendapunt toegevoegd.

Beantwoorden

De mensen die het prima vinden dat er AZC’s komen in Helmond weten denk ik niet goed waar ze over praten of ze denken prima zolang het maar niet bij mij om de hoek of tegen over is…..
Je zou je huis maar te koop hebben staan als er een AZC om de hoek komt, wordt daar aan gedacht? Natuurlijk niet!
En daarbij, denken de voorstanders wel aan de toekomst? Onze hele maatschappij en manier van leven kan hierdoor veranderen, ja ook in Helmond, niet zozeer door 600 gelukzoekers maar wel als dat er 5000 worden! Onzin? Lees je maar eens in op diverse sites!

Beantwoorden

Nu ik berichten uit Weert hoor, hoe het daar gaat, ben ik bang dat we ook hier in HELMOND dezelfde richting in gaan. Niet te hopen!

Bevriende Marokkanen vragen zich nu al af waarom er verschil gemaakt wordt. Voorbeeld: 150,- euro als een extraatje, zogenaamd als “kermisgeld” (het is kermis in Weert) voor de vluchtelingen. De minima noppes! En…. vluchtelingen uit Syrië met een behoorlijke opleiding, die bovendien dusdanig gekleed zijn, dat het wel lijkt of ze zó uit een of andere directie zijn gestapt, informeren nu al waar ze het het beste in ons land hebben. Ik noem dat wel degelijk economische vluchtelingen en geen armoedzaaiers. Die hebben niet de allernieuwste mobieltjes met alles er op en er aan!

Ik ga me toch afvragen of we er wel goed aan doen om zomaar leukweg zulke massa’s toe te laten. Maar de teerling zal voor Helmond al wel geworpen zijn.

Beantwoorden

@Fons op donderdag 24 september 2015 om 13:16:

Hoi Fons. Je zet me weg als een PVV’er wat ik geenszins ben. Het enige wat ik in perspectief wil zetten is de samenstelling van de groep vluchtelingen. Ik wantrouw het gegeven dat het gezinnen zijn. Bij een grensdoorbraak of op vele foto’s zie ik voornamelijk mannen. Dat is de kanttekening die ik volgens mij mag zetten. Nu we het toch over kanttekeningen hebben: het bekende tekenfilmpje wat circuleert op Facebook vermeldt 4 miljoen vluchtelingen die voor 95% in het Midden Oosten worden opgevangen. M.a.w.: het valt wel mee wat Europa aan vluchtelingen krijgt. Ook die data wantrouw ik volledig. Ik geloof er niets van en denk oprecht dat we genaaid worden. En wat te denken van Rusland en Saudi Arabië ? Welvarende landen die hun grenzen gesloten houden. Maar daar gaat het me eigenlijk niet om. Het gaat me om de oprechtheid van de groep en de rechtvaardigheid om deze groep te betitelen als zijde ‘oorlogsvluchtelingen’. Als ze straks in het Carolus gebouw zitten en het zijn inderdaad gezinnen, dan ga ik die mensen ECHT helpen met warme kleding die overbodig zijn geworden in mijn gezin. Laten we die gezinnen vooral helpen. En bedriegers terugsturen. Deze mening maakt mij geen PVV’er Fons.

Mijn toevoeging in mijn eerste bericht over ‘aanpassen’ was wellicht off topic. Maar sta ik nog steeds achter.

Beantwoorden

Het landelijke beeld zie je nu ook in deze discussie doordruppelen: verdeeldheid en de groep tegenstanders lijkt nu snel toe te nemen. En gezien de berichtgevingen in de media is dat niet zo verwonderlijk.

Vluchtelingen die elkaar en hun tijdelijke onderkomen sneller verbouwen dan Jan des Bouvrie ooit had kunnen dromen. Grote wooncorporaties halen huurhuizen uit de verkoop om onderdak te kunnen bieden (stond jij ook al jaren op de wachtlijst voor een (sociale) huurwoning?). En dan het kostenplaatje, denk hierbij aan uitkeringen, zorgkosten etc. …..en dan noem ik nog maar een paar pijnpunten die mensen behoorlijk irriteren. Terecht ook wel….

Had je mij twee maanden terug gevraagd hoe ik over deze kwestie dacht dan had ik je geantwoord dat Westerse landen moeten ingrijpen, hulp bieden…. Maar stel je me die vraag vandaag dan zou je een ander antwoord krijgen.

Kortom; van mij mogen ze Helmond fijn links laten liggen, en liever nog heel Nederland waar al zoveel ‘eigen volk’ het zwaar heeft…..

Beantwoorden

we hebben genoeg aan ons eigen

Beantwoorden

Om het dan wat tasbaarder te maken wat het kost..

867,8 miljoen euro in 2014 voor de opvang van asielzoekers…

16.8 miljoen inwoners in Nederland..

Maakt dat elk jaar 51,60 euro per persoon belasting betaald wordt voor opvang van asielzoekers ….

Dus een gezin van 4 personen tikt er FF 206,42 per jaar aan belastingen voor af…

Dus nu komen er nog meer bij dan in 2014 , kosten omhoog ….

In een tijd van dat er op alles bezuinigd wordt eigen risico zorgverzekering omhoog, langer werken, en ga zo maar door vind ik het niet kunnen, gezien zoals hierboven al aangegeven is het economische vluchtelingen zijn..

Er zijn mensen hier die notabene naar een voedselbank moeten noodgedwongen, als ik dan lees van die 150 euro kermis geld… Sorry te gek voor worden en niet goed te praten…

Echte vluchtelingen prima die het echt nodig hebben… Niet deze economische vluchtelingen! Laat ze Helmond maar mooi voorbij gaan.

Beantwoorden

@Joep Helder uitgelegd, 100% eens…..

Zag overigens net een filmpje over de noodopvang in Rosmalen op Powned. Daar zakt werkelijk je broek van af, zelfs al zou je op je kop staan!!!!

Beantwoorden

@Joep rekenen kan je ook al niet. Denk je nu echt dat er van de 16.8 miljoen Nederlanders ook echt 16.8 miljoen belasting betalen (kinderen). Dat bedrag van €51,60 klopt dus niet, dat moet veel meer zijn. Maar dan nog ik betaal ook mee aan snelwegen, viaducten, tunnels waar ik nooit kom. Als ik met €60 per jaar mensen kan helpen, prima toch.

Beantwoorden

Ik vraag me toch af of de gemeente met het binnenhalen van gelukszoekers niet hard voorbij loopt aan de mening van haar burgers, misschien een goed idee om eerst een stemming onder de Helmonders te houden of er überhaupt wel voldoende draagkracht is om zich voor het coa karretje te laten spannen.

Beantwoorden

@Joep op vrijdag 25 september 2015 om 19:19:

Je berekening klopt aantoonbaar niet.

Beantwoorden

@Joep op vrijdag 25 september 2015 om 19:19:

Wellicht weet je het nog niet, maar Helmond verdient er juist aan. Als geld dan zo belangrijk voor je is, ben dan toch blij dat het leegstaande gebouw van Carolus dan eindelijk wat geld oplevert. 🙂

Beantwoorden

@Twan op vrijdag 25 september 2015 om 12:52:

Voer eens een open discussie Twan. Ik denk dat je lijdt aan een tunnelvisie.

Beantwoorden

@Evert op zaterdag 26 september 2015 om 00:05:

Een “open” discussie voeren. Bedoel je daarmee dat Twan hier onder steeds verschillende namen, zijn boodschap verkondigt?? Als Joep of weet ik niet wie allemaal. En daarmee een gechargeerd en eenzijdig (PVV-) beeld probeert te creëren van wat er in Helmond qua vluchtelingenopvang leeft?
Misschien kun je hem daar dinsdag in Boscotondo eens op aanspreken, waar hij (als hij ballen heeft) ongetwijfeld te bewonderen zal zijn, getooid met spandoek en al.
Benieuwd naar de foto’s.

Beantwoorden

@Hans op zaterdag 26 september 2015 om 14:35:

Geert en look-a-likes scoren uitsluitend bij peilingen en stemmingmakerij.
Als het er echt op aan komt zie je ze niet. Als ze komen op dinsdag is het uitsluitend om de orde te verstoren.

Beantwoorden

@Mark op vrijdag 18 september 2015 om 15:39:
samen staan we sterker dan alleen ……../

Beantwoorden

@Evert op zaterdag 26 september 2015 om 00:05:

Ik hoop het Evert.
Maar ik ben bang van niet.

Beantwoorden

De filmpjes en berichten op internet en tv zeggen genoeg. Ze klagen over het eten, krijgen geen geld voor sigaretten, internet is te langzaam en de mooiste: de service is slecht! Mijn man heeft vanwege zijn werk contacten in heel Europa en overal is het hetzelfde verhaal. In Noorwegen wilde een kennis helpen door voedsel ( betaald uit eigen zak) uit te delen. Het eten werd meteen weggegooid want “niet Halal” onder het schreeuwen: Sharia in Norway. In Duitsland vielen ze de politie aan met stokken terwijl die probeerde alles in goede banen te leiden. In Polen werd een gezin opgevangen dat per maand meer geld zou krijgen dan de werkelozen en ouderen in Polen. Toen ze ontdekten dat ze in Duitsland nog meer konden krijgen zijn ze dezelfde dag nog naar Duitsland doorgereisd. Dit kan echt alleen maar fout gaan. Mensen die echt vluchten voor oorlog gedragen zich niet zo! Niet in Helmond opvangen dus
maar direct terugsturen!

Beantwoorden

@Twan op maandag 28 september 2015 om 16:43:

Bij gebrek aan beter klopt mijn mening.

Beantwoorden

@Moeder op maandag 28 september 2015 om 16:44:

Maar mama toch.

Beantwoorden

Alleen de echte vluchteling opvangen en helpen JA!
Maar dat is er misschien 1 op de 1000, en die zijn tevreden met alle hulp in welke vorm ook.

Maar daar komt het! nu we toch deze tsunami krijgen van geluks zoekers, zeg ik NEE.
We wachten gewoon weer netjes af (wat al aan de gang is in Nederland!!), tot alles uit de hand loopt.
En natuurlijk moet er eerst weer veel gebeuren en dan is het te laat!
Diegen die roepen meer meer meer, of welkom welkom? die hebben een dikke plank voor hun kop.
Sorry hoor, maar je voelt je nu al niet veilig in Helmond! de kinderen moeten van mij al voor het donker binnen zijn, een ervan zit al op het hoger onderwijs! ook die moet van mij recht van school naar huis.
Zoals men voorspelt, alles wordt hier zo meteen overgenomen, en zijn wij de buitenlanders ipv van alles wat er al is en nog komt.
Zal het verder maar netjes houden, krijg er de rillingen van!!!

Beantwoorden

Er zullen altijd een paar mensen met minder goede bedoelingen zijn,maar er zijn ook veel criminele Helmonders hoor.De meeste zijn beschaafde,hoogopgeleide mensen.Die kinderen speelden thuis ook op playstation en hebben nu niets meer.Laat maar komen hoor.Ik wil dan ook nog best contact met ze hebben.Verplaats je maar eens in hun situatie.De bommen vliegen om de oren van vrouw en kinderen of je wordt gemarteld totdat je bereid bent om het land te verlaten.Doe eens even niet zo kort door de bocht.

Beantwoorden

Prima, iedereen die ervoor is?
Geef je op als opvang, probleem opgelost pfffff.
Waarom wil Rutte geen opvang in de achtertuin? iedereen die voor is, wil wel helpen en roepen kom maar hier!!
Maar AUB niet in MIJN achtertuin, hoe noemen ze deze mensen toch weer???.
Ik ben en blijf gewoon eerlijk, wat andere ook al zeggen.
Wordt mijn huis minder waard?
Krijgen we weer meer buitenlanders in een schoolklas bvb.
Langer wachten voor diegene die een huurhuisje wil, omdat deze mensen voor gaan.
Ja ga zo maar door.

Als het dan toch MOET, dan aub alleen de ECHTE vluchteling die niet mouwt over internet,merkkleding,eten,en schaars onderdak.

Beantwoorden

@mopje op maandag 26 oktober 2015 om 12:00:

Denk dat iedereen hier onder de hand wel weet hoe jij over deze kwestie denkt. Hoop niet dat jij als overbezorgde moederkloek, die pal staat voor god en vaderland, zoals je jezelf tenminste graag afficheert, dit soort gedachten ook aan je kroost meegeeft. In Steenbergen hebben we gezien tot welke uitwassen een dergelijk pedagogisch klimaat kan leiden.

Beantwoorden

@Gerard

Bedankt voor je aardige opmerking!
Jij jouw mening, ik de mijne (zoals velen).
Volgens mij kun je niet goed lezen, de ECHTE vluchteling ja gelukszoekers nee.
iedereen mag hier zijn mening geven, of je het er mee eens bent of niet.

Beantwoorden

@mopje: Groot gelijk, je mag een mening hebben zo je wil, dat anderen daar niet tegen kunnen, pech dan.
Je hebt groot gelijk zo te denken, heel langzaam aan worden meer mensen wakker die beseffen dat het zo gewoon niet kan en we enorme problemen over ons afroepen.

Beantwoorden

@mopje op dinsdag 27 oktober 2015 om 11:17:

Laat je niet gek maken, jij mag zeker je mening hebben. Als je een beetje kritisch bent is het jammer dat je het stempel krijgt; rascist, xenofoob, wilderitus, steenbergje, anti-sociaal, rechts-extremist en whatever.
Of je er nu feitelijk op in gaat of niet, blijkbaar is dat tegenwoordig normaal. Ondanks dat jij toch duidelijk stelt voor opvang van de echte vluchteling te zijn, ook ins Hellemond.
Steek zeker je mening niet onder stoelen of banken, keep the spirit up!

Beantwoorden

Ik denk dat we meer angst moeten hebben voor de gedachtes en wensen van velen hier.
Nieuws is altijd slecht! Alles wat goed gaat horen we niet, vaak zijn losse voorvallen uit hun verband gerukt en dit alles neemt men aan voor waar. Wacht het even af, en oordeel dan op de eigen ervaring! Niet op de negatieve reacties van uw buren!
Het azc jaren terug heeft geen problemen voor de omgeving gegeven en ik kan het weten, woonde er bijna naast.
En ik ben voor opvang van echte vluchtelingen? Mensen je ziet aan een neus of schoenmaat niet of iemand daadwerkelijk vluchteling is. Wanneer is men dat? Als je huis platgegooid is of is het huis 2 deuren verder ook voldoende om te vluchten?

Ik zeg welkom en hoop dat u een veilig en prettig verblijf heeft!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *