Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1reactie

Naw en Vruuger XIX

Hoek MierlosewegDeze kruising werd in de loop der tijd wat aangepast. Vruuger was het de 3e Haagstraat die op de Mierloseweg uitkwam, Naw de Cortenbachstraat.
Op de foto uit 1972 zie je rechts vooraan het kruidenierswinkeltje van Tjum van Duijnhoven, daarnaast slagerij Jansen en in het bouwval met de auto ervoor zit smederij Jansen. Deze panden zijn gesloopt om begin jaren 80 plaats te maken voor de appartementen en winkels in “Achter die Haghe”.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
7reacties

GGG, Parkeerwacht plagen

  GGG Helmond

Parkeren in het centrum van Helmond is niet je van het. Het lukt niet altijd even gemakkelijk, is ook niet goedkoop en wordt zelfs duurder.
1 Van de vertegenwoordigers die regelmatig bij ons op kantoor moet zijn kan hierover meepraten. 3 Maal vlak achter elkaar kreeg hij een bon. Hij baalt hier zo stevig van dat hij een tegenactie is begonnen tegen de parkeerwacht.

en zie hoe ’t leven van de parkeerwacht er niet makkelijker op wordt.
.

41reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?



LET OP:
bij deze vraag maximaal 3 antwoorden
per etmaal per deelnemer!
Babbelen kan zoals anders, wij vissen de antwoorden er wel uit.
Elk antwoord na je derde antwoord dat etmaal telt dus niet.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Ellen, Helga (2 keer), Porcupine (a.k.a. Noud), Hanny, Ad en Tim

1reactie

GGG, Uitbreiding technische dienst

  GGG Helmond

Omdat de techniek dagelijks bepaalt of deze weblog draait, vond onze grote baas dat die afdeling extra bezetting nodig had.
Via een heuse sollicitatieprocedure liet hij weken geleden tig personen langskomen. Maar die vielen allemaal af omdat ze geen of te weinig Helmonder waren. Een keiharde eis natuurlijk bij De weblog van Helmond.
Gisteren zei onze grote baas dat hij er 1 had weten te vinden en aangenomen.
Vanochtend vroeg zagen we wat zijn sollicitatiebeleid had opgeleverd.

voor dat resultaat.

PS Wat er tegen ons gezegd werd toen we dit zagen, is erbij getypt.
PS Wegens technische redenen was een geluidsfragment helaas niet mogelijk.

3reacties

GGG, Dierenliefde

  GGG Helmond

Een paar deuren van ons kantoor woont een mevrouw die op de Partij voor de Dieren gestemd heeft. We kunnen ons wel iets voorstellen bij haar keuze. Ze is namelijk fel gekant tegen het gebruik van dieren als proefkonijn en elk ander dierenleed.
Wij vinden echter dat zij eigenlijk geen recht van spreken heeft.

(voor in onze ogen) haar vorm van dierenmishandeling.

69reacties

Naw en Vruuger XVIII

Zuid-Koninginnewal-Molenstraat HelmondOp de hoek van de Zuid Koninginnewal en de Molenstraat werd in 1992 de foto van Vruuger gemaakt. Zo kort terug in de tijd, maar een wereld van verschil met Naw. De reden is het project Doorneind dat 5 jaar later werd opgeleverd.

Alle edities van Naw en Vruuger staan hier. Daar staan veel foto’s van het Helmond van vroeger in een tegenwoordig perspectief geplaatst.

6reacties

GGG, Kinderopvang

  GGG Helmond

Helmond telt steeds meer organisaties voor de opvang van kinderen. Maar ze hebben hun zaakjes niet allemaal voor elkaar, volgens de wettelijke normen dan. Wij kunnen ons namelijk niet voorstellen dat de onderstaande manier om met kinderen om te gaan geoorloofd is.

voor de kinderophangplaats.

GGG, Golfen in Helmond

  GGG Helmond

Het golfen in Helmond wint nog steeds aan populariteit. 1 Van de belangrijkste inwoners van onze stad (ene F.J.) is er echter niet zo’n kei in. Wij hebben horen fluisteren dat hij achter zijn rug al een bijnaam verwierf, namelijk Fons Plons.
Er worden zelfs speciale voorzieningen getroffen als hij zijn komst aanmeldt. Maar desondanks…

om te zien hoe de burgemeester geholpen wordt.

2reacties

Buitenschoolse opvang in Helmond

De moderne school in Helmond

Vandaag zijn de basisscholen in Helmond (en de rest van Zuid-Nederland) weer met de lessen gestart. De zomervakantie is ten einde.
Sinds 1 augustus is elke basisschool wettelijk verplicht buitenschoolse opvang (bso) te regelen. Zij moeten, als ouders erom vragen, tussen 07.30 en 18.30 uur opvang bieden aan de kinderen. Door deze voor- en naschoolse kinderopvang worden de tijden waarop ouders werken en kinderen naar school gaan beter op elkaar afgestemd. Vanuit de basisscholen is er veel (over) te doen geweest om het allemaal mogelijk te maken.

Maar hoe is het nu hier in Helmond geregeld? Hoe is het op de jouw bekende basisschool geregeld? Landelijk zou er al een wachtlijst zijn voor 1 op 7 kinderen. Is die er in Helmond ook of beperken de knelpunten zich tot de grote steden? Krijgen ook jouw kinderen buitenschoolse opvang? Wat zijn jouw ervaringen in de aanloop geweest en wat zijn eventueel de eerste ervaringen.
Kortom: wat vinden we van de buitenschoolse opvang die Helmondse basisscholen nu verplicht aanbieden?

5reacties

GGG, Voor in de zondagse soep

  GGG Helmond

Is weer eens iets anders dan balletjes in de zondagse soep. Zo vertelde een horecaman in de stad ons tijdens onze voorbereiding van dit log.
Nee, we noemen de naam van de kok en de zaak niet. We zeggen alleen dat het de enige zaak in Helmond met 4 Michelinsterren is.

voor in de zondagse soep.

25reacties

Naw en Vruuger XVI

Hoek Marktstraat AmeidewalHoek Marktstraat AmeidewalZoals je ziet veranderde de hoek Marktstraat/Ameidewal veel. Behalve het pand met de 2 schoorsteentjes dan. Naw zit daar Woonwinkel De Lantaarn, Vruuger (in de jaren 50) was Dr. Oswald Bloemen er gevestigd.
Verder werd er aan de Marktstraat nogal wat afgebroken. Garage en tankstation Benker (bij het metalen hokje), de friteskraam van Van Gestel en de kantoren en de achterliggende fabriek van Prinzen en van Glabbeek zijn niet meer. Voor het laatste kwam het appartementencomplex Prinzenhof in de plaats.

1reactie

Helmond en het kanaal bezongen

Dit maal kunnen we in deze rubriek Gefundenes Fressen weer eens iets moois van en over Helmond bieden: 2 liedjes van de Helmondse band …met Roosen.

Bekentenis (Helmond):

.

Ode aan het kanaal:

.

Het eerste nummer mag inmiddels als een Helmondse klassieker beschouwd worden. In 1996 brachten zij het voor het eerst op de planken als hun bijdrage aan het Zuid Nederlands Smartlappenfestival. Na al die jaren staat dit nummer nog steeds als een huis.
Het nummer Ode aan het kanaal werd in april dit jaar gecomponeerd en opgenomen. In opdracht van Jan Kersten van de Helmondse Stichting Schip voor op de rondvaartboot De Waterengel. Aan die boot schonken we al eerder aandacht, maar dat was in een andersoortige rubriek.
Voor 5 euro per stuk zijn deze nummers via [email protected] op cd verkrijgbaar. Het tweede nummer is natuurlijk ook op De Waterengel zelf te koop.

1reactie

GGG, Mooi fietsweer

  GGG Helmond

Ook de grote baas van de weblog neemt zo nu en dan een dagje vakantie. Met dat mooie weer in het weekend vond hij het een typisch dagje om met 1 van ons te gaan fietsen.
De dames van kantoor mochten ook mee. En ja natuurlijk hebben zij tijdens die 90 km een paar keer mogen rusten. Zo is de grote baas nu ook wel weer.

voor het sportieve uitstapje.