Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
4reacties

Janssen: Onze stad is om trots op te zijn!

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) Helmond

Op vrijdag 24 juni 2011 mocht ik de gastheer zijn van het D66 kamerlid Stientje van Veldhoven. Zij houdt zich onder meer bezig met duurzaamheid, milieu, landbouw en voedsel. Dat laatste is een thema dat eigenlijk alleen in de belangstelling staat als het weer eens mis gaat, zoals onlangs nog met de EHEC-bacterie.

Helmond is op meerdere plekken toonaangevend aanwezig en bezig om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van ons voedsel. En dat is zeer belangrijk omdat we met elkaar nog steeds vast moeten stellen dat we niet alle mondjes van de wereld kunnen voeden. Nog steeds gooien we dagelijks heel veel goed eten weg hetgeen zonder meer jammer is.

Zo houdt men zich op De Groene Campus bezig met de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dit zal aan het einde van het jaar nog meer gestalte krijgen als men het nieuwe ‘food en fresh’ laboratorium zal openen. In dit laboratorium zullen steeds wisselend proefopstellingen geplaatst worden door diverse bedrijven waarmee de studenten heel veel praktijkervaring op kunnen doen. Daarnaast zal Triple E op De Groene Campus een Myco- en Thermolab opzetten. Het Mycolab is gericht op mycorrhiza schimmel: de natuurlijke samenwerking tussen schimmels en plant in de bodem. Deze basisfactoren van bodemleven spelen een belangrijke rol voor al het bovengrondse leven en voor het milieu waar wij gebruik van kunnen maken, in situaties in de stad, in de landbouw en de natuurbescherming. Een goede inzet van de mycorrhiza schimmel zal beteken dat we veel en veel minder kunstmest nodig hebben. Immers door de schimmel zelf worden in de wortels van de planten de juiste voedingsstoffen aangemaakt.

Maar het Helmondse bedrijfsleven laat al zien op vele terreinen actief te zijn als het gaat om het introduceren van nieuwe producten en een juist gebruik van voedsel. Zo kennen we in onze stad een productiebedrijf waar men de claresse kweekt. Dit is een vissoort die zeer smakelijk is en voorziet in een groeiende vraag in de markt. Maar door deze productiewijze hoeven we dus minder vis uit de zee te halen, wat dus winst betekent voor ons milieu.

Lees verder »

6reacties

Wij roepen ad naar voren

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de eerste helft van 2011 van De kennisquiz over Helmond won. Een ronde waarin het tot en met de laatste vraag spannend bleef wie deze keer met de eer zou gaan strijken.
Zoals elke ronde, won ook deze keer de slimste. Maar deze Helmonder liet dat ook meteen merken. Hij gaf ons gewoon zijn muzikale voorkeur door voor zijn tegel op de Catwalk of Fame. Een toepasselijke en uitvoerbare wens, dus dan deden we graag.
De Helmonder die deze ronde de meeste juiste antwoorden gaf en dus de meeste punten haalde mag zich met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is ad.
Van harte gefeliciteerd met je zege ad. De eer, de eeuwige roem én ook deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

De kennisquiz over Helmond

Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan ad:


Ik ben maar toevallig op de weblog van Helmond terecht gekomen en vond het steeds fijner om mee te doen. Ook door de fijne reacties van de andere mensen die met het spel mee doen terwijl ik daar eigenlijk niemand van kan. Ik ben ook niet een echte computer techneut en probeer zo ook maar telkens iets uit.
Wel is het interessant om zo van alles over Helmond te weet te komen zeker omdat ik een geboren en getogen Helmonder ben, ik zou zeggen ga zo door met de weblog van Helmond.
Ook ben ik zeker niet thuis in een speech te houden maar hoop dat het toch een beetje geslaagd is.

ad

16reacties

‘Balkon van Helmond’: ja of nee?

Kasteel-Traverse HelmondTijdens een vergadering gisterenavond van de Provinciale Staten van Noord-Brabant was er een opvallend onderonsje tussen 3 Helmonders. Statenlid Stijn Smeulders bevroeg provinciebestuurder Ruud van Heugten over de wenselijkheid van een tunnel in plaats van de huidige Traverse in Helmond. Geen goed idee volgens Van Heugten. Met de woorden “de geweldige balkonfunctie die de huidige Traverse daar kan doen” roemde hij het vorig jaar september geopende ‘Balkon van Helmond’.
Annegien Wijnands (die ook in de Provinciale Staten zit) twitterde meteen “Als de Helmonders ergens blij mee zijn is het als de Traverse verdwijnt!”
Sinds vorig jaar hebben we allemaal kunnen wennen aan ons balkon met nieuwe fiets- en voetpaden, een nieuw hekwerk, nieuwe verlichting en opvallende boombakken. Daarom rijzen de volgende vragen:

  • Zijn wij Helmonders nu blij met het ‘Balkon van Helmond’ of zien we de Traverse liever verdwijnen?
  • De gemeentelijke slogan was destijds dat de Traverse van een lelijk eendje tot het visitekaartje van Helmond zou worden. Is dat uitgekomen?
  • Is het een balkon geworden waar Helmonders gezellig gaan verpozen en genieten van het uitzicht? Zoals dat voorafgaande aan deze kwaliteitsimpuls meermalen door toenmalig wethouder Seyit Yeyden als toekomstbeeld werd geschetst.