Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116979 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

16reacties

‘Betaald parkeren niet populair!’


Sinds de Heistraat in een nieuw jasje is gestoken, chapeau!, en het parkeren uitgesloten was, zijn de regels veranderd. Er is een nieuwe parkeerautomaat geplaatst, die na vele weken non actief, sinds kort in gebruik genomen is. Nu er betaald moet worden, zie je weinig auto’s geparkeerd staan, en zie je veel auto’s geparkeerd in de 30km zône, waar niet geparkeerd mag worden,als er geen parkeervakken zijn.


Dit is voor de bewoners die wel een parkeervergunning hebben een doorn in het oog, want zij betalen immers wel. De controle hierop is vèr te zoeken, want er wordt bijna niet gecontroleerd.

Ruud Peter van der Duin

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
15reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

We waren een flinke tijd offline. Daarom hebben we besloten dat de reeds gestelde vragen in de tweede helft van 2011 samen met die in de eerste helft van dit jaar 1 ronde vormen. De beste van deze gecombineerde ronde verdient natuurlijk weer de eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame.
Kortom: het spel is weer op de wagen: vandaag de achtste vraag in deze ronde.


 

Helmond

Vandaag (dinsdag 28 februari) maximaal 3 antwoorden per deelnemer!
Vanaf morgen mag je zoveel antwoorden geven als je wilt.


Tussenstand:
3 punten: Ad
1 punt:en Jasper de Groot én Angelique én Erik én Mark
-2 punten: ad (met 2 minpunten gestart)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
1reactie

Van der Pijl: Gefeliciteerd weblog!

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondWat hebben we lang gewacht…. Het was ergens in augustus dat de weblog van het scherm verdween; voor even, hooguit een paar dagen heette het toen…. Wat hebben we je gemist! Al die Helmonders met interesse in het wel en wee van hun stad, vooral die met een mening!
En wat zijn we dankbaar voor het geploeter om weer in de lucht te komen. De harde werkers achter de Weblog verdienen hiervoor alle lof en een staande ovatie!!!!!
Aan mij de schone taak om het gat in de informatie op het politieke vlak in te vullen. Onmogelijk natuurlijk. Er is in het afgelopen half jaar zoveel gebeurd dat het erover schrijven zeer waard was geweest:

  • Heroverweging maatschappelijke accommodaties (sluiting jeugdcentra en diverse wijkhuizen)
  • Begroting met alle bezuinigingen van dien en het gemis aan oplossingen voor o.a. de bibliotheekfilialen en het NMCH
  • Aanbieden van formulier voor Donorcodicil bij ophalen van een paspoort (PvdA-initiatief)
  • Sluiting brandweerpost Brandevoort
  • Coffeeshops, maar daarover komen nog schrijfkansen
  • Kinderpardon/wortelingwet (PvdA-initiatief)
  • Speelhuisbrand
  • Speelhuis slopen….

Over dit laatste zal binnenkort toch nog de Raad een zegje mogen doen. Dat gebeurt op uitdrukkelijk aandringen van raadsleden na een bewogen en emotionele commissievergadering.
De gebeurtenissen in en rondom die bijeenkomst zullen in de komende raadsvergadering zeker en vast nog uitgebreid aan de orde komen. De gang van zaken verdiende zacht gezegd geen schoonheidsprijs…
We zullen nog vele vergaderingen moeten wijden aan het Speelhuis en de vervanging (tijdelijk en permanent). Ik hoop dat deze op een gepastere en democratischer wijze zullen verlopen. Omwonenden, ondernemers in de buurt, Speelhuiswerknemers, Speelhuisgebruikers én de Helmondse bevolking verdienen beter!

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

331reacties

Ex aangehouden in zaak Jolanda Weber

De politie heeft in het onderzoek naar de dood van Jolanda Weber een aanhouding gedaan. Het gaat om de 51-jarige ex-partner van het slachtoffer. De verdachte is zondag aan het begin van de avond opgepakt in Helmond.
Het verbrande lichaam van de Helmondse Jolanda Weber werd op 14 februari 2012 aangetroffen in een bosperceel aan de Urnenweg in Knegsel. Het rechercheteam werkt nog steeds op de volledige sterkte van 30 rechercheurs aan de zaak. Inmiddels zijn naar aanleiding van getuigenoproepen en het extra politiebericht van afgelopen donderdagavond in Hart van Nederland op SBS6 een tiental tips binnengekomen die verder uitgelopen worden. De 51-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De 44-jarige Jolanda Weber werd op dinsdag 14 februari (Valentijnsdag) nog gezien in de Helmondse wijk “De Eeuwsels”. Zij zou vermoedelijk die dinsdagochtend op een fiets via het Piet van Bokhovenpad zijn weggereden in onbekende richting. Later die middag, na een melding van een passant, trof de politie haar stoffelijke overschot aan in een bosperceel in Knegsel. Op dat moment kon niet eens worden vastgesteld of het om een man of een vrouw ging.

47reacties

We waren er niet, maar nu weer wel !

Zoals je wellicht merkte en/of in de diverse media las, was de weblog lang, véél te lang, uit de lucht. Sinds 16.02 uur op 24 augustus 2011 om precies te zijn.
Het spijt ons dat dat zo lang heeft moeten duren!
De oorzaak van onze afwezigheid waren te veel kinken in de kabel bij de aangekondigde software-overgang. Een overgang waar onze weblogdienst sinds oktober 2010 (!) aan werkte. Want die moest soepeltjes verlopen en de weblog zou dus geen moment uit de lucht (screenshot) zijn.
“Dat zit wel goed” dachten wij. We hadden immers al  6 jaar goede ervaringen met hen en (met ruim 200.000 actieve weblogs) zijn zij Nederlands grootste weblog community en onderdeel van het bedrijf Sanoma (van onder meer www.nu.nl en veel bekende tijdschriften).
Om het wat vlakjes te zeggen: een soepele overgang is het niet geworden. Erger: tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds veel onopgeloste technische problemen bij hun weblogs.

En dan nu het goede nieuws
Vanzelfsprekend wilden wij De weblog van Helmond weer zo snel mogelijk online hebben. Pas rond de kerstdagen ontstond die mogelijkheid. Die kans hebben we meteen benut. Op een andere plek (hier dus) zijn we met alle logs en reacties verder gegaan op www.deweblogvanhelmond.nl (ook blijvend te bereiken via www.deweblog.nl). In alle eerlijkheid: “a hell of a job” en veel meer werk dan we vooraf dachten. Maar met de hulp van Solveg, Patrick, Ad, veel van onze columnisten, fotografen, adviseurs en last but not least de Helmondse reclamestudio New Vision is dat gelukt. Toevallig exact 6 maanden nadat we offline gingen.
Wat je nu ziet is het verhuisresultaat tot op heden. Niet alleen een ander uiterlijk, maar ook meer mogelijkheden voor bezoekers, reageerders en het weblogteam. Maar dit is nog niet het eindresultaat. Er liggen nog een aantal tijdrovende werkzaamheden op ons te wachten. Een deel van de afbeeldingen moet nog worden toegevoegd, dode links in oudere logs wachten op de levende en we gaan nog sleutelen aan de opmaak van de weblog.
Maar we zijn er weer. We kunnen weer bloggen. En dat voelt goed!!!

Kom je op de weblog (bij toeval of al zoekende) iets tegen dat niet goed werkt, laat het ons hieronder of via [email protected] weten. Dat zou erg fijn zijn! Want wij zien ook niet alles (meer) en meer Helmonders zien nu eenmaal meer.
Tenslotte dank aan iedereen die via mail, Twitter, Facebook, telefoon en “in real life” lieten merken dat we gemist werden. Dat deed de mens goed. Helmonders die (wat) negatiever reageerden begrijpen we. Want dit had niet mogen gebeuren!