Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

30reacties

Belangengroep Vinkelaan uit de startblokken

Vrijdag ging de website van Belangengroep Vinkelaan e.o. online. Deze belangengroep is opgericht dóór en vóór de bewoners en andere belanghebbenden in het gebied tussen de Helmondselaan/Vinkelaan e.o. en Uiverlaan/Fazantstraat in Helmond Noord dat waarschijnlijk ingrijpend gaat veranderen. De gemeente ontwikkelt daartoe met oa Woonpartners een meerjarenplan dat voorziet in afbraak en nieuwbouw van woningen. De nieuwe website moet gaan dienen als informatiebron en wordt regelmatig geüpdatet. Het is géén platform om discussies te voeren, dat kan via de reacties hier op de weblog (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig).Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Arjan Bevers is de beste kapper van het land

Arjan Bevers van Avanti Kappers werd gisteravond gekroond tot de beste kapper van Nederland. Want hij werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ tijdens de 28e Coiffure Award, hét kappersgala van het jaar. Er streden 95 genomineerden om deze meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland. De presentatie was in handen van Eva Jinek.
Bevers werd voor de tweede maal in zijn carrière als beste verkozen, de eerste keer was in 2015. Een gerenommeerde nationale en internationale jury beloonde hem naast de hoofdprijs ook met de awards voor ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’. Zichtbaar geëmotioneerd nam Arjan Bevers zijn awards in ontvangst: “Dit is een avond die ik niet snel ga vergeten”.Lees verder »

32reacties

Helmonder overlijdt bij aanrijding in Someren

Een Helmonder van 48 jaar is vannacht overleden bij een aanrijding op de Kanaaldijk Noord in Someren. Dat liet de politie zojuist weten. Rond 03.30 uur botsten daar 2 voertuigen door onbekende oorzaak frontaal op elkaar. In de andere auto zat een 51-jarige inwoner van Gemert. Deze man is gewond naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vervoerd.
De weg werd vannacht voor een aantal uur helemaal afgesloten voor onderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt verder onderzocht door de politie.

In de reacties hieronder staat een update.

7reacties

Bewoners Haagje kampeerden in eigen huis

Groot onderhoud, oftewel kamperen in eigen woning. Voor sommige bewoners voelt het echt zo. Je gebruikt een chemisch toilet, een elektrische kookplaat en je spullen zitten in dozen en/of staan niet op de juiste plek. Om nog maar te zwijgen over (het gebrek aan) privacy met al dat bouwpersoneel over de vloer. De bewoners van de Ridderstraat, Tournooistraat, 2e Haagstraat en Haaglaan in ’t Haagje weten er alles van. Want in deze volksbuurt heeft woningcorporatie woCom de afgelopen maanden 75 verouderde sociale huurwoningen energiezuinig gemaakt. De afsluiting werd donderdag feestelijk gevierd met een plantjesmarkt.Lees verder »

30reacties

AH XL bijna 3 weken dicht ivm verbouwing

Vanaf komende zondag om 22.00 uur tot vrijdag 31 mei om 11.00 uur is de Albert Heijn XL aan de Torenstraat gesloten. De winkel wordt dan ingrijpend verbouwd en krijgt het allernieuwste AH-concept met daarin meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Deze verbouwing maakt onderdeel uit van een grote operatie van de supermarktketen. Door het hele land worden dit jaar zo’n 120 winkels omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.Lees verder »

34reacties

Tweede muurschildering van Carat

Op het appartementencomplex aan de Parkweg begint de muurschildering van Hezelo van Helmond al duidelijk vorm te krijgen. Hij is naar alle waarschijnlijkheid Helmonds eerste kasteelheer en leefde rond het jaar 1100.
De mannen van Studio Giftig uit Veldhoven begonnen vorige week met deze ‘mural’ in opdracht van de stichting Carat. Vrijdagavond om 19.30 uur moeten ze klaar zijn want dan is de officiële onthulling. Vorig jaar verscheen de eerste muurschildering van Carat op de zijkant van de bibliotheek.
Carat en Huub Niessen maakten de onderstaande 4 foto’s.

Lees verder »

3reacties

Celstraf voor poging doodsteken dochter

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 55-jarige vrouw uit Helmond veroordeeld voor een poging tot doodslag op haar dochter. Ze krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, en moet meewerken aan een langdurig behandeltraject.
De vrouw kreeg op 9 januari van dit jaar ruzie met haar 18-jarige dochter. Volgens de dochter had haar moeder twee beloftes gebroken: ze had alcohol gedronken en had haar dochter niet ziek gemeld op school. Tijdens de ruzie liep de vrouw naar de keuken, pakte daar twee messen en stak vervolgens in op haar dochter, die daarbij steekwonden opliep in de borst en bovenarm.
Volgens de verdediging was er – anders dan de officier van justitie stelt – geen sprake van een poging tot doodslag, maar van een poging tot zware mishandeling. De verdachte zou namelijk geen opzet hebben gehad haar dochter te doden. De rechtbank oordeelt dat de vrouw misschien geen doelgericht opzet had, maar wel ‘voorwaardelijk opzet’. Ook dit is voldoende om haar te veroordelen voor een poging tot doodslag. De vrouw stak haar dochter in de borst en bovenarm, waar vitale organen en slagaders zitten. Dit maakt dat er een aanmerkelijke kans bestond dat het slachtoffer door de steekpartij zou komen te overlijden. Omdat de vrouw zich hiervan bewust was en dit risico accepteerde, is er sprake van voorwaardelijk opzet.
De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat het voorval grote gevolgen had voor de dochter. Zo is zij het vertrouwen in zichzelf en anderen verloren, doordat degene die zij het allermeest vertrouwde haar in hun eigen huis heeft geprobeerd te doden. Op dit moment lijkt de band tussen moeder en dochter onherstelbaar beschadigd. De rechtbank neemt het de vrouw verder kwalijk dat zij de schuld voor wat er is misgegaan vrijwel volledig bij haar dochter en buiten zichzelf lijkt neer te leggen.
Anderzijds weegt mee dat volgens een psycholoog sprake is van een posttraumatische stressstoornis, een persoonlijkheidsstoornis en een stoornis in het gebruik van alcohol. De rechtbank beschouwt de vrouw daarom als verminderd toerekeningsvatbaar. In dit geval moet hulpverlening – meer dan afstraffing – voorop staan om de kans op herhaling in te perken. Daarom koppelt de rechtbank enkele bijzondere voorwaarden aan het voorwaardelijke strafdeel, met een lange proeftijd van 5 jaar. De vrouw moet onder meer meewerken aan een klinische behandeling en aansluitend daarop aan een ambulante behandeling en een begeleid wonen-traject. Ook mag zij geen alcohol drinken en niet op hetzelfde adres verblijven als haar dochter.
De vrouw moet haar dochter bovendien een schadevergoeding betalen van ruim 5.000 euro.

De volledige uitspraak van de rechtbank.