Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

17reacties

Helmonder wint een ton bij BankGiro Loterij

Leontine BorsatoEen inwoner van Helmond heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De winnaar, die liever anoniem wil blijven, reageert blij: “Wat een mooie prijs! Ik weet nog eventjes niet wat ik ermee wil doen. Ik ga in ieder geval een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat overblijft, zet ik voorlopig op mijn spaarrekening.”Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
43reacties

Opening fietspad door Stiphoutse bossen

Sinds mei is het vernieuwde fietspad aan de Papenvoortsedijk – Molenven in gebruik. Het fietspad in de Stiphoutse bossen is volledig geasfalteerd en bijna overal 3 meter breed. Op dat fietspad kun je fietsen, wandelen, skaten, steppen en hardlopen. Na zonsondergang is het fietspad  bijna overal donker omdat het vleermuisvriendelijk is ingericht. Volgende week woensdagmiddag om 15.00 uur wordt het fietspad officieel geopend door de Helmondse wethouder Erik de Vries en de Nuenense wethouder Caroline van Brakel.Lees verder »

28reacties

Helmonds gezin op TV in Ver Van Huis

De familie Van Beek uit Dierdonk waagt een sprong in het diepe omdat ze elkaar als gezin dreigen kwijt te raken. Op het platteland van Ohio in Amerika maken zij kennis met een amish-gastgezin. Bij dat gezin met een basic levensstijl  krijgen zij 2 weken onderdak  De 4 Helmonders  worden overspoeld met emoties als zij de amish-huisregels aanhoren.
In deze eerste aflevering van het RTL-programma Ver Van Huis wilden zij bijvoorbeeld niet de typische amish-kleren aantrekken. De zonen Collin (15) en Ryan (12) mochten zelf beslissen of ze aan tafel mee zouden eten. Ook moeder Miranda (43) wilde dat niet. Vader Dave (45) die een eigen bedrijf heeft, is iets welwillender.Lees verder »

1reactie

Uitslaande brand in afgesloten schuur

Om 16.46 uur rukte de brandweer uit voor een flinke brand op de Duizeldonksestraat op het industrieterrein. De brand ontstond in een afgesloten schuur bij een woonboerderij die vorig jaar is afgebrand. De brand was een korte tijd uitslaand, de rookontwikkeling  was zeker een kwartier lang in het centrum te zien. Hoe de brand is ontstaan is ons onbekend.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 3 foto’s.

Lees verder »

12reacties

Veel schade bij ernstige aanrijding

Op de Kanaaldijk Zuid-West (N612) vond vanmiddag kort voor 3 uur een ernstige aanrijding plaats. Een bakwagen botste daar frontaal op een vrachtwagen na een uitwijkactie. Daarbij was een personenauto betrokken die veel schade opliep en total loss is. Ook de andere 2 voertuigen zijn flink beschadigd.
Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt bij de aanrijding. De weg is gedeeltelijk afgesloten, verkeer vanuit de Rochadeweg kan op dit moment niet richting het centrum van Helmond.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 6 foto’s.

Lees verder »

6reacties

Energiesafari: richting belangrijke keuzes

wethouder Antoinette MaasNederland, en dus ook Helmond, stapt de komende decennia over op duurzame energie. Dat betekent nogal wat! Energiebronnen die nu nog heel gangbaar zijn, zoals gas, kolen en olie, worden stapsgewijs vervangen door duurzame bronnen zoals zon, wind, biomassa en aardwarmte. Om die zogenaamde energietransitie in goede banen te leiden moeten we de komende periode belangrijke keuzes maken. De provincie verwacht van ons dat we eind dit jaar aangeven hoe we die omslag in de regio zuidoost Brabant gaan maken.Lees verder »