Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7reacties

Bromfietser gezocht die na ongeval doorreed

De politie is op zoek naar een bromfietser die gisterochtend doorreed na een aanrijding in Stiphout. Daarbij kwam een fietsster ten val toen zij werd aangetikt door een bromfietser die haar van achteren passeerde.
Dat ongeluk gebeurde rond 10 uur op de Dorpsstraat ter hoogte van deze bushalte meteen bij binnenkomst van deze wijk. Dus komende vanaf de President Rooseveltlaan direct na de de kruising met de Hortsedijk. Vanwege ‘ongeval met letsel’ rukten de hulpdiensten om 10.18 uur uit. Hoe het met de fietsster is, kunnen we op dit moment niet achterhalen.
De Stiphoutse wijkagent Francisca Kamphuis roept de bromfietser met nadruk op om zich te melden op het politiebureau en/of via 0900 – 8844. Omdat wellicht niet iedereen dat weet: doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar

In de reacties hieronder staan updates.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
7reacties

Erg veel blauwalg in Eindhovens Kanaal

Waterschap Aa en Maas heeft hoge concentraties blauwalg gemeten in het Eindhovens Kanaal (officieel “Eindhovensch Kanaal”) in Helmond. Zie de foto rechts die we vrijdag richting Helmond maakten vanaf de Oudvensebrug in Mierlo-Hout. Daar werd een jaar geleden ook blauwalg aangetroffen. “Aangezien de Goorloop en Schootense Loop in verbinding staan met dit kanaal, geldt dat waarschijnlijk ook voor deze lopen. In de Traverse, delen van de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal en de Donkervoortseloop is al langer blauwalg aanwezig maar niet in dezelfde hoeveelheden” meldt het waterschap schriftelijk. Zie ook deze plattegrond. Lees verder »

65reacties

Fataal motorongeval in Brandevoort

Vanaf 14.18 uur rukten de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter uit voor een aanrijding op de Neervoortse Dreef. Daar vond een motorongeval plaats waarbij 1 persoon is overleden en 1 andere persoon gewond raakte.
De politiewoordvoering meldt dat het een motorrijder betreft. Op de motor zat ook een vrouw, zij raakte gewond en is inmiddels naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

Lees verder »

2reacties

2 Helmonders in burgerdeputatie Prinsjesdag

glazen koets Prinsjesdag 2018Het is een ruim 100 jaar oude traditie, een burgerdeputatie langs de route tijdens Prinsjesdag. Dit jaar komt de burgerdeputatie voor de Koning en Koningin in de Glazen Koets op weg naar het Binnenhof uit Noord-Brabant. Zo’n 190 Brabanders waarvan 2 Helmonders zullen op de Korte Vijverberg langs de route van de Koninklijke stoet staan.
Sinds 1904 is het traditie dat een burgerdeputatie deel uit maakt van het militair ceremonieel van Prinsjesdag. Ieder jaar wordt dat door een andere provincie verzorgd, morgen is de eer aan Noord-Brabant. Lees verder »

9reacties

Fietsster geschept door auto

Bij de verkeerslichten op de kruising van Oostende met de Torenstraat is een fietsster vanmiddag rond kwart over 4 geschept door een personenauto. Zij belandde vervolgens enkele meters van het stoplicht op de grond. De vrouw liep hierbij een flinke hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De voorruit van de auto heeft flinke schade opgelopen. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Lees verder »

10reacties

Helmond heeft 672 gemeenteambtenaren

Op 30 juni had de gemeente Helmond 672 ambtenaren in dienst. Dat is relatief weinig als je dat afzet tegen de landelijke cijfers.
Van iedereen met zo’n dienstverband bij onze gemeente wonen er 386 buiten onze stad en is 55% een vrouw. Zij hebben opgeteld 594 voltijdbanen (op basis van een 36-urige werkweek) oftewel full time equivalenten (fte’s).
Doordat er voor 28 fte’s vacatures zijn, is de Helmondse gemeentelijke organisatie onderbezet. Vorig jaar werden er 79 mensen aangenomen en werd er van 52 afscheid genomen. Lees verder »

6reacties

Hulpdiensten massaal naar auto in sloot

De hulpdiensten werden vanochtend om 08.19 uur massaal gealarmeerd voor een ongeval op de Wolfsputter Baan (N279). Door de struiken heen had een vrachtwagenchauffeur een wagen langs deze weg zien liggen en sloeg daarop alarm. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek er een personenauto in een sloot te liggen. Deze was leeg en er werd niemand bij aangetroffen.
Naar alle waarschijnlijkheid is de bestuurder van de auto over het wandelpad door de bossen gereden en belandde de auto daarbij in de droogstaande sloot/greppel. Het was duidelijk te zien dat er geprobeerd was de auto daaruit te krijgen. Toen dat niet lukte is de auto achtergelaten.
De politie laat een berger komen om het voertuig weg te takelen. De brandweer en ambulance konden onverrichter zake vertrekken. Het verkeer op de Wolfsputter Baan ondervond weinig hinder van het voorval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.Lees verder »

9reacties

Q&A over de woonlasten in Helmond

Thomas Teurlings van GroenLinks stelde gistermiddag 4 schriftelijke vragen aan B&W over de zorgwekkend woonlasten voor een deel van de Helmonders en wat B&W daaraan kan en wil doen.
Hieronder zijn raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

9reacties

Onze Helmondse politici gaan weer schrijven

Vanaf maandag 23 september gaan 6 Helmondse politici weer columns schrijven. Die columns komen niet alleen elke maandag op de weblog, elke vrijdag staan ze ook in Weekkrant De Loop. De nieuwe ‘columnistenploeg’ is naar ons idee ook dit keer weer een mooie mix uit de coalitie- en oppositiepartijen en van jong en ouder. Vandaag staat het onderstaand artikel in Weekblad De Loop. Daarin lees je meer over de komende reeks van Onze Helmondse politici.
De nieuwe ploeg betekent ook dat we afscheid nemen van 5 columnisten. We bedanken Mohammed Chahim, Lonneke Maráczi, Sandra Stijkel, Henriëtte Verouden en Gaby van den Waardenburg voor al hun columns die gelukkig vaak tot discussie leidden.

Lees verder »

10reacties

Gratis met de PvdA-bus naar EU-parlement?

Beste Helmonders,

Afgelopen dinsdag nam ik na ruim 13 jaar afscheid als raadslid in Helmond. Als raadslid heb ik zowel de coalitie als de oppositie mogen ervaren. Daarbij heb ik als fractievoorzitter samen met mijn fractie gezocht naar een juist evenwicht tussen fel oppositievoeren wanneer dat nodig was, en constructief samenwerken om de stad daarmee vooruit te helpen.Lees verder »

7reacties

Brandweer bevrijdt vogel uit benarde positie

De om 15.24 uur gealarmeerde brandweer bevrijdde vanmiddag in Brandevoort een vogel uit benarde positie. De vogel hing met een stuk touw vast aan de dakgoot van een pand aan de Wachtelbeemden. Het beestje was bezig met het bouwen van een nest. De vogel is door de dierenambulance meegenomen vanwege verwondingen aan een vleugel en poot.
Ruim een week geleden bevrijdde de brandweer in Helmond Oost ook een vogel uit een benarde positie, zie dit artikel met 7 foto’s.
Harrie Fotografie maakte ook dit keer de foto’s.

Lees verder »

5reacties

Man ernstig mishandeld op de Steenweg

De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling in het uitgaansgebied. Het slachtoffer, een 24-jarige Tilburger, ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. In verband met deze zaak hield de politie 2 mannen (19 en 46 jaar oud) aan uit Geldrop en Veghel.
Het slachtoffer zou op gisteren in de nacht rond 03.30 uur op straat aan de Steenweg mishandeld zijn. De man raakte daarbij dusdanig gewond dat hij niet meer aanspreekbaar was. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is zorgwekkend. Kort na de mishandeling zijn de 2 verdachten opgepakt in een woning in Helmond. Zij zijn ingesloten.
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heb jij iets gezien? Heb je foto’s of videobeelden van het incident? De politie vraagt dan om contact met hen op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook een tipformulier invullen.

6reacties

Vierde mural zit op oude Belastingkantoor?

Vrijdag werd de derde mural in Helmond onthuld. Die Van Gogh-mural werd voorafgegaan door de muurschilderingen op de bieb en Parkweg.
Gisteren bleken er op het oude Belastingkantoor bij het station muurschilderingen te zijn aangebracht. De kantoren in dat gebouw worden omgebouwd tot appartementen. Wellicht wilde de tekstschrijver een ieder er blijvend aan herinneren dat daar tot juni 2012 belastingambtenaren zaten… 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

Lees verder »

11reacties

Open brief aan Mohammed Chahim

Dag Mohammed, je gaat het politiek toneel van Helmond verlaten om plaats te nemen in de banken van het Europees Parlement. Onze stad is te klein voor je geworden. Je ambities dienstbaar te zijn aan een groot publiek leiden je naar Brussel. Je hebt je 13 jaar lang in onze gemeenteraad ingezet voor het wel en wee van Helmond. De eerste keer dat ik je ontmoette was tijdens een politiek debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Je viel me toen al op door de kwaliteit en inhoud van je betoog, je gedachtegang en de manier van presentatie. We zijn nu 9 jaar verder. Ik heb je beter leren kennen en had je daarom graag toegesproken tijdens je laatste raadsvergadering op 10 september. Helaas blijkt dat het inspreekrecht hiervoor niet van toepassing is.
Lees verder »

5reacties

Van Oorschot schoenen wordt Hofleverancier

Maandagavond zal op de Steenweg de Koninklijke onderscheiding voor familiebedrijven worden uitgereikt aan Van Oorschot schoenen door burgemeester Elly Blanksma.
Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor een bedrijf, dat niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeft te leveren. Voordat het predicaat wordt verleend, wordt uitgebreid onderzoek gedaan door diverse overheidsinstanties en ministeries. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Zijne Majesteit de Koning.

In de reacties hieronder staan updates.

29reacties

Bestuurder snorscooter had geluk bij ongeluk

Op het fietspad aan de Overloop bij winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis is een jonge man op een snorscooter vanochtend goed weg gekomen bij een aanrijding met een auto. De automobilist zag de snorscooter waarschijnlijk te laat bij het oversteken van het fietspad waarna de 2 voertuigen elkaar kort na 7 uur raakten. Nadat de snorscooter tegen de auto kwam, kwam die tegen een houten paaltje en lantaarnpaal tot stilstand.
De jonge man is door het ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. De snorscooter is zwaar beschadigd en zal worden opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

Lees verder »