Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1reactie

Heesakkers: Kiplekker in Helmond

Ik wreef nog eens in mijn ogen, ja het staat er echt: een Taiwanese duizendpoot strijkt neer in Helmond. Ik ben een echte dierenliefhebber, maar van dit beestje had ik niet eerder gehoord. Dus ik las geïnteresseerd verder. De duizendpoot blijkt Delta Electronics te heten en is een grote speler in elektrische onderdelen voor voertuigen. En dit bedrijf kiest ervoor om van Eindhoven naar de Automotive Campus in Helmond te verhuizen omdat het de ambitie heeft om verder te groeien. Kijk, dat noem ik nou een slimme duizendpootLees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
10reacties

Auto voor woning brandt geheel uit

In de Monseigneur Noijenstraat in de Binnenstad is rond 01.00 uur vannacht een geparkeerde auto door brand verwoest. Het voertuig stond geparkeerd voor een woning. Door het snelle optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de woning brandschade opliep.
Bij de autobrand raakte niemand gewond. Wel is de auto door de brand verloren gegaan. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk en wordt onderzocht.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 6 foto’s.

Lees verder »

2reacties

Auto mist de bocht en belandt in voortuin

In de Lekstraat in Brouwhuis heeft een automobilist vanavond deze bocht gemist en reed daardoor de tuin van een woning in. De bestelauto reed hierbij een pilaar van het tuinhek omver en kwam daarop vast te staan. De wagen kwam net voor de gevel tot stilstand. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners van de woning waren geschrokken van de herrie.
De om 22.45 uur opgeroepen brandweer was niet nodig en kon terug naar de kazerne. Waarom de man in de bocht fout ging is ons niet bekend, de politie doet daar onderzoek naar. Een bergingsbedrijf komt de zwaar beschadigde auto uit de tuin takelen en zal deze afvoeren.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

Lees verder »

2reacties

Wedstrijd Rood Wit duurt 5 minuten te lang

Het duel tussen Rood Wit ’62 en RKGSV vanmiddag kenmerkte zich als een wedstrijd tussen een kwalitatief betere thuisploeg en een meer ervaren en geslepener tegenstander. 
Rood Wit ’62 begon de wedstrijd goed. De tactiek van coach Said Yahia was om de tegenstander op te vangen op het middenveld en dan druk te zetten. RKGSV mocht niet de ruimte krijgen om te voetballen.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken maar had in de eerste helft weinig echte kansen. Ze schoten een keer op de buitenkant van de linkerpaal, RKGSV deed daarvoor precies hetzelfde.Lees verder »

11reacties

Auto knalt frontaal tegen boom

Op de Rijpelbaan in de Rijpelberg is een auto vanavond kort voor 7 uur frontaal tegen een boom geknald. Hoe dat kon gebeuren is ons onbekend.
De inzittenden van de personenauto zijn gecontroleerd in de ambulance, zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De schade aan de auto is wel dusdanig dat die total loss is. Het verkeer staat muurvast doordat aan 1 kant van de Rijpelbaan ook werkzaamheden zijn en het verkeer niet kan omdraaien.
Pim Verkoelen maakte onderstaande foto’s.

Lees verder »

6reacties

Kasteeltuinconcerten beste evenement ooit

De Kasteeltuinconcerten zijn veruit het beste evenement dat ooit in onze stad werd georganiseerd. Op een gedeelde tweede plaats staan Het kasteel van Sinterklaas en Jazz in Catstown. Dat vinden de Helmonders zo blijkt uit een enquête van de gemeente begin dit jaar onder 1400 Helmonders.
“Jaarlijks vinden er in Helmond zo’n 250 evenementen plaats, variërend van straatbarbecues tot festivals en alles daar tussenin. De bezoekersaantallen variëren navenant, van enkele tientallen tot enkele tienduizenden.” Dat staat in de evaluatienota ‘Evenementenbeleid Helmond; Gevarieerd en Veilig’ (pdf).Lees verder »

7reacties

Q&A over gelijke vergoeding stageplaatsen

PvdA, D66 en GroenLinks hebben samen schriftelijke vragen aan B&W gesteld over gelijke vergoedingen voor mbo en hbo stages.
Hieronder staan de 4 raadsvragen (Questions) van Nathalie Peijs, Maarten Selten en Thomas Tuerlings voorafgegaan door hun inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

13reacties

Jongen zwaargewond bij ongeval met scooter

Op de Heeklaan ter hoogte van voetbalclub HVV vond vanavond rond 18.25 uur een ongeval plaats. Een scooterrijder is hierbij op een bestelbus gebotst. De jongen is daarbij zwaargewond geraakt, hij is wel aanspreekbaar. De jongen wordt per ambulance naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Welke verwondingen hij heeft is onbekend.
De politie-afdeling VerkeersOngevallenAnalyse komt onderzoeken hoe het ongeluk is ontstaan. De scooter is total loss, de onderdelen liggen verspreid in een straal van 3 meter. Ook de bestelbus liep veel schade op. De weg blijft nog enige tijd afgesloten.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 7 foto’s.

Lees verder »

1reactie

Brandende gestolen auto in Helmond Oost

In de nacht van zondag op maandag werd rond 03.42 uur een brandende auto aangetroffen op de parkeerplaats aan de Van Linschotenstraat in Helmond Oost. Het voertuig bleek de dag ervoor bij een woninginbraak weggehaald te zijn. Door de brand liep een andere geparkeerde auto schade op. Dat meldde wijkagent Johan Meeuwsen vanmiddag.
Als je hierover tips hebt voor de politie, dan hebben zij graag dat je ze belt op 0900-8844.

5reacties

Multinational vestigt zich in Helmond

Delta, een wereldleider in oplossingen voor energie- en thermomanagement, hield vandaag een feestelijke ceremonie om de start te markeren van de bouw van een nieuw kantoor op de Automotive Campus. Het kantoor in Helmond gaat meerdere bedrijfsactiviteiten ondersteunen, waaronder sales, R&D en service- en test lab-mogelijkheden voor Delta’s industriële automatisering en automotive-bedrijven. Onze stad wordt daarmee de basis voor de industriële automatiseringsactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van de in oorsprong Taiwanese multinational Delta. Tot 150 werknemers worden er gehuisvest en naar verwachting is het nieuwe gebouw in 2021 operationeel.Lees verder »

3reacties

Ook de Rijpel nu dekkend WhatsApp-netwerk

De Rijpelberg heeft sinds kort een dekkend WhatsApp-preventienetwerk. Speciaal daarom onthulde wijkwethouder Gaby van den Waardenburg gisteravond het bord ‘100% dekking WhatsApp-preventie’. Rijpelberg is na Dierdonk en Brandevoort de derde wijk met een dekkend netwerk. Het netwerk in Rijpelberg (een initiatief van Alex van Deursen, Harold Lagarde en David Otten) is al enige tijd actief. Inmiddels zijn er zo’n 600 bewoners aangesloten.Lees verder »

9reacties

Tuerlings: Betaalbaar wonen

Op 13 september 2019 publiceerde het Nibud twee onderzoeken waaruit blijkt dat ongeveer 25% van alle huurders in Nederland niet kan rondkomen, omdat hun woonlasten te hoog zijn. Dat zijn zo’n 800.000 mensen! Volgens het Nibud heeft zelfs de helft (!) van alle huurders in Nederland het financieel moeilijk vanwege de hoge woonlasten. Het is geen verrassing dat vooral mensen met een sociale huurwoning en mensen met een lager inkomen moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Als we kijken naar de ontwikkelingen van de koopkracht de afgelopen jaren, zijn het precies de groepen die toch al kwetsbaar zijn die het minst profiteren van de aangetrokken economie.Lees verder »

5reacties

Jong Brandevoort 1, dartel van geest

Vanmiddag speelde SV Brandevoort 1 zijn eerste competitiewedstrijd in Aarle-Rixtel tegen ASV ’33. Trainer/coach Patrick van Hout hoopte dat de goede voorbereiding een vervolg zou krijgen in de competitie. Een overwinning zou goed voor de moraal zijn. SV Brandevoort kent vele jeugdelftallen en in het eerste elftal lopen al verschillende jonge spelers te voetballen. Verder zit er nog talent aan te komen.Lees verder »

12reacties

Kind gewond geraakt bij oversteken

Kort voor 5 uur vanmiddag was er een ongeval waarbij een klein kind op de fiets gewond raakte. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Kanaaldijk Z.W. Heeklaan en Engelseweg. Het jongetje dat niet alleen was, kwam met een personenauto in botsing. Hij is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

Lees verder »

5reacties

Zwart

foto Robert van den BroekIk ben geboren aan de Smalle Haven in Helmond, het centrum van het centrum. De kasteeltuin was verboden gebied voor deze kleuter wanneer ik buiten ging spelen. Mijn speeltuin was De Olifant, V&D en de bielzen fietsenstalling naast de zusters van het Wit-gele kruis. De speeltuin breidde zich langzaam uit via De Gruyter naar de Hema, langs Mommers, voorbij Hotel St. Lambert, de Kerkstraat in. Lees verder »

De sociale functie van een hondenveldje

In mijn buurt zijn we gezegend met een uitlaatveldje. Eigenlijk twéé. Eentje waar de vierpotertjes aan de lijn moeten blijven en eentje waar ze heerlijk los kunnen dollen. Een hekwerk zorgt dat dit speelterrein veilig blijft en de gemeente houdt het schoon. Over dit veldje gaat mijn verhaal.Lees verder »

4reacties

Na Stiphout Vooruit stap vooruit

Tim Relou speelde vanaf D1 (nu bekend als JO 15-1) tot en met JO 19-1 bij Stiphout Vooruit. Hij heeft veel goede herinneringen aan deze club en kent het als een vereniging met hele leuke mensen. Na het behalen van zijn HAVO-diploma maakte hij de overgang naar Texas in Amerika.
Zijn vader had contact gezocht met het bureau Global Sport and Study. Die gaf de familie Relou de opdracht opnames te maken van de tiener in actie tijdens de wedstrijden. Het filmpje had het gewenste resultaat. Tim ging spelen bij Coastal Bend College en mag zich nu een “Cougar” noemen. Hij kreeg meerdere aanbiedingen maar dit contract vond hij de meest uitdagende.Lees verder »

10reacties

Rode kasteeltjes voor niet-Helmonders

Sinds woensdag zitten er rode kasteeltjes bovenop de wegwijzers op de looproute tussen het centraal station en het centrum. De bedoeling is dat mensen die onze stad nog niet kennen, zoals toeristen, daarmee makkelijker de weg naar het centrum vinden.
Deze ‘kasteeltjes-route’ begint vlakbij het station met een groot kasteel met daarop “Welkom in Helmond” en een korte uitleg over de stickers. Want op die kasteeltjes komen binnenkort nog verschillende stickers: gele stickers die de route naar het centrum aangeven en blauwe voor de route naar het kasteel. Lees verder »