Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het gaat nu echt beginnen, want de komende 10 weken rijden er 50% meer goederentreinen door Helmond. Komen er op een normale dag maximaal 50 goederentreinen door Helmond, de komende 10 weken zijn dat er 70 tot 80 per dag. De spoorwegovergangen zullen dus vaker en langer gesloten zijn. Vooral bij de overwegen aan de Hoofdstraat, Kanaaldijk, Verlengde Stationsstraat en Churchilllaan zal dat gemerkt worden. Die Helmondse spoorwegovergangen waren 2 jaar geleden gemiddeld 20 minuten per uur gesloten.
“Gelukkig hebben we in Helmond flink geïnvesteerd in onderdoorgangen onder het spoor. Zo blijft de stad goed bereikbaar, ook voor de hulpdiensten” aldus verkeerswethouder Erik de Vries in januari. Helmond heeft 6 onderdoorgangen, aan nummer 7 wordt nu gewerkt.
Werkzaamheden aan de Betuweroute zijn de reden dat er van maandag 20 april tot en met vrijdag 26 juni extra goederentreinen rijden. Treinen die daardoor niet via dat traject kunnen, worden dan grotendeels omgeleid via de Brabantroute die door Helmond loopt. Tijdens de werkzaamheden in 2015 en 2016 kan het aantal extra goederentreinen oplopen tot 115 per dag en in de periode 2017-2022 tot 135 per dag (1 week per 4 weken)
Begin april (Goede Vrijdag en Paasweekend) reden er voor het eerst dit jaar extra goederentreinen door onze stad. Om de overlast te beperken, werden er zelfs verkeersregelaars ingezet bij de spoorwegovergangen. Maar zij hadden eigenlijk niets te doen, er was namelijk geen overlast. Hoe groot de overlast de komende 10 weken zal zijn? Wie het weet mag het zeggen.

In de reacties hieronder updates met de andere periodes met extra goederentreinen.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *