Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
66reacties

werkloze man zoekt werkOnze stad heeft ook in februari procentueel de meeste werklozen van Noord-Brabant. Het aantal Niet-Werkende geregistreerde Werkzoekenden (NWW) ingeschreven bij UWV WERKbedrijf bedroeg afgelopen maand 3.491. Dat is 8,5% van de beroepsbevolking in Helmond. Die cijfers maakten het CBS en UWV vandaag bekend.
Daarmee heeft Helmond net als in januari (8,3%) en geheel 2011 (8,5%) de twijfelachtige eer de hoogste werkloosheid van de provincie te hebben.
Ter vergelijking: in februari behoorde 6,2% van de totale beroepsbevolking in Nederland tot de NWW, in Noord-Brabant 5,5% en in Zuidoost-Brabant 6,0%.

Zouden de Helmondse werkloosheidspercentages ooit laag worden of hebben de grappen over de werkmentaliteit in Helmond eeuwigheidswaarde?

66 reacties:

Nog een generatie, dan wordt het minder.

Beantwoorden

Met de crises en de VVD en het CDA aan de macht zie ik dat de komende jaren niet veranderen.

Beantwoorden

Dit stuk heeft niet alleen betrekking op Helmond. UWV werkbedrijf in Helmond is regiokantoor Peelland. Dus inwoners van randgemeenten staan ook ingeschreven bij het werkbedrijf in Helmond. Betreft dus Regio Helmond, Someren, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek, Deurne en Geldrop-Mierlo

Beantwoorden

@handigomteweten op 2 april 2012 om 15:05:

Maak het nog maar een beetje erger voor Helmond. 😉
Want in die dorpen wonen natuurlijk veel minder werklozen.

Beantwoorden

@handigomteweten op 2 april 2012 om 15:05:

Op grond waarvan baseer je dat?
Naar ons idee gaven wij de cijfers van enkel de gemeente Helmond. Wij haalden die cijfers uit het UWV-informatiebulletin met de arbeidsmarktinformatie van Noord-Brabant (februari 2012). Daarin worden de maandcijfers van de gemeenten Someren, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek, Deurne en Geldrop-Mierlo separaat vermeld. Zie het onderstaande overzicht:

Beantwoorden

Kan ook niet anders met al die trainingspakkies.
Moet je niet aan werk denken/doen want dan wordt je smoking vuil, toch ?

Beantwoorden

Zo bezien kan dus de helft gewoon werken, dus ik zeg stoppen die uitkeringen!

Beantwoorden

Werkloosheid in Helmond daalt
Het aantal niet-werkende Helmondse werkzoekenden ingeschreven bij UWV WERKbedrijf loopt terug. In mei bedroeg dat nog ‘maar’ 7,6% van de beroepsbevolking. Daarmee blijft Helmond nog steeds de Brabantse gemeente met het hoogste werkloosheid, maar Oss (7,5%) en Eindhoven (7,4%) naderen met rasse schreden.

Beantwoorden

@ Johan en Ron, jullie zijn ook van die wezenloze mensen die denken dat het hun niet kan overkomen !!! Nou pas maar op !!

Beantwoorden

Helmondse werkloosheid niet meer de hoogste
Helmond heeft niet meer de hoogste werkloosheid van de provincie Noord-Brabant. De gemeente Oss heeft die positie overgenomen. Dat blijkt uit de zojuist gepubliceerde werkloosheidscijfers (pdf) van het UWV WERKbedrijf.
In juni 2012 bedroeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond 3.261 (21 lager dan in mei). Het nww-percentage bleef daarmee op 7,6% staan. Omdat Oss 61 werklozen meer kreeg, steeg hun nww-percentage naar 7,7%.
De werkloosheid in Noord-Brabant bleef onveranderd op 5,4% en ook landelijk bleef het percentage gelijk aan dat in mei: 5,9%.

Beantwoorden

Werkloosheid in Helmond per 31-12-2011
Sinds 2006 publiceert de gemeente jaarlijks gedetailleerde gegevens over de werkloosheid in Helmond. De werkloosheid in Helmond wordt vergeleken met de voorgaande jaren en met regionale en landelijke gegevens.
In de rapportage wordt beschreven hoeveel oudere, jongere en allochtone werklozen er zijn en hoe de werkloosheid verspreid is over de wijken en buurten. Waar mogelijk worden de cijfers voor Helmond vergeleken met (Zuidoost) Brabant en Nederland.
De samenvatting in 4 pagina’s van het rapport Werkloosheid in Helmond (pdf).

Enkele opvallende zaken in dat rapport:

  • 60% van de Helmondse uitkeringen zijn voor arbeidsongeschiktheid (WIA, Wajong, WAZ en WAO), de overige 40% zijn WW- of WWB uitkeringen,
  • het aantal werklozen is met 13,9% gedaald vergeleken met eind 2010,
  • ruim 50% van de Helmondse werklozen is langer dan een jaar werkloos. Een derde deel is al meer dan 3 jaar werkloos,
  • 4,6% van alle autochtonen in Helmond is werkloos. Bij niet-westerse allochtonen is de werkloosheid het hoogst: 11,7%,
  • er zijn meer laagopgeleide werklozen in Helmond dan in de rest van het land,
  • ten opzichte van eind 2010 nam het aantal jeugdig werklozen af met 21,1%.
Beantwoorden

HELAAS behoor ik sinds kort ook tot deze categorie. Had het liever anders gezien, maar na 30 jaar trouwe dienst zetten ze je als grof vuil op straat. Om vervolgens na verloop van tijd (zodat het niet opvalt) een jonger iemand aan te nemen. En ik durf hardop te roepen dat het zeker niet aan mijn inzet heeft gelegen!!!! Je bent gewoon te duur. En dan willen ze dat we tot ons 67 doorwerken, nou ……………………………….

Beantwoorden

@An op donderdag 21 juni 2012 om 14:37:

Ja, het is te hopen dat het hun niet overkomt, piepen ze wel anders !!!

Beantwoorden

@Ron op maandag 16 april 2012 om 03:42:

Nou Ron, denk eerst even na voordat je je mening geeft. Je kwetst hier een hele grote groep mensen mee. Mijn man en ik zijn beiden zonder baan gekomen, allebei door (ernstige) ziekten. Ook wij hebben ons hele leven gewerkt en staan nu op straat. Mijn man is sinds enige tijd weer werkzoekend en krijgt 9 van de 10 keer geen reactie op zijn sollicitaties.Heel erg frustrerend.

Beantwoorden

Bij niet-westerse allochtonen is de werkloosheid het hoogst: 11,7%,
moeten ze die onderhand aan het werk zetten

Beantwoorden

Helmond weer de hoogste werkloosheid van de provincie
Helmond heeft weer de hoogste werkloosheid van de provincie Noord-Brabant. Dat blijkt uit de zojuist gepubliceerde werkloosheidscijfers (pdf) van het UWV WERKbedrijf.
In september 2012 bedroeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond 3.385 (24 meer dan in augustus 2012 en 125 meer dan in september 2011). Het nww-percentage kwam daarmee op 7,9%. De gemeenten Eindhoven (met 7,7%) en Oss (7,4%) zijn de nummer 2 en 3 in Noord-Brabant.
De werkloosheid in Noord-Brabant was afgelopen maand 5,7% en landelijk bedroeg het percentage 6,2%.

Beantwoorden

Ja Ja,MKB stad van Nederland ,Brainport of the world.

Beantwoorden

Hoe krijg je een groep Hellemonders uit elkaar ?? Gooi er een overall tussen

Beantwoorden

De werkloosheid is verder gestegen
In oktober steeg de Helmondse werkloosheid tot 8,3%. Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) dat ingeschreven staat bij UWV komt daarmee op 1.772 mannen en 1.794 vrouwen. Ten opzicht van de maand september een stijging van 7,9% naar 8,3%.
Net als vorige maand heeft Helmond daarmee wederom de hoogste werkloosheid van Noord-Brabant. De werkloosheid in de hele provincie steeg afgelopen maand van 5,7% naar 6,0%.

Beantwoorden

Helmond heeft weer de hoogste werkloosheid van de provincie
Helmond heeft de twijfelachtige eer wederom de hoogste werkloosheid van de provincie Noord-Brabant te hebben. Dat blijkt uit de zojuist gepubliceerde werkloosheidscijfers van het UWV WERKbedrijf.
In december 2012 steeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond tot 4.002, daarmee kwam het nww-percentage uit op 9,3%. In november waren er 270 minder waardoor dat percentage uitkwam op 8,7.
De gemeenten Eindhoven en Oss werden met 8,8% gedeeld tweede.in Noord-Brabant. Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant steeg afgelopen maand met 6% naar 6,7%. Op landelijk niveau ook een stijging van 6%, maar dan naar 7,3% van de beroepsbevolking.

Beantwoorden

Werkloosheid in Helmond steeg in januari weer verder tot 9,8%
In januari 2013 steeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond tot 9,8%. Dat zijn 4.233 Helmonders, verdeeld over 2.205 mannen en 2.028 vrouwen. Dat blijkt uit de werkloosheidscijfers van het UWV WERKbedrijf. In 2012 was dat percentage in december 9,3%, in november 8,7%, in oktober 8,3%, in september 7,9% en in januari 8,3%
Helmond heeft daarmee deze maand wederom de hoogste werkloosheid van de provincie Noord-Brabant. De gemeenten Oss en Eindhoven werden met 9,5% respectievelijk 9,3% tweede.en derde in Noord-Brabant.
Het aantal in Noord-Brabant steeg afgelopen maand van 6,7% naar 7,1%. Met 81.804 Brabantse nww-ers is dat het hoogste aantal sinds augustus 2006. Op landelijk niveau ook een stijging van 7,3% naar 7,7% van de beroepsbevolking.

Beantwoorden

In februari was precies 1 op de 10 werkloos
In februari steeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond weer verder tot 10,0%, dat zijn 4.292 Helmonders. Dat maakte het UWV WERKbedrijf vanochtend bekend (pdf). De percentages van de werkloosheid in eerdere maanden staan hierboven.
Daarmee blijft Helmond de Brabantse gemeente met het hoogste werkloosheidspercentage. Nummer 2 Oss kwam afgelopen maand uit op 9,7% en Eindhoven op 9,6%. De percentages van de provincie Noord-Brabant en Nederland stegen afgelopen maand tot 7,2% respectievelijk 7,9%.

Beantwoorden

Goed nieuws voor de horeca, want wat moet je met al die vrije tijd; vissen en terrasje pikken?

Beantwoorden

Werkloosheid in Helmond gestegen tot 10,1%
In maart steeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond tot 10,1%. Dat zijn 4.357 Helmonders, verdeeld over 2.241 mannen en 2.116 vrouwen. Dat maakte het UWV WERKbedrijf vandaag bekend.
Zoals al maanden heeft Helmond ook nu weer de hoogste werkloosheid van Noord-Brabant. Het percentage van de provincie Noord-Brabant bleef gelijk op 7,2%, op landelijk niveau steeg het nww-percentage afgelopen maand tot 8,0%.

Beantwoorden

Denk als iedereen aan het werk “kon “zijn het aantal reactie’s sterk zou verminderen!

Beantwoorden

Aanvullend op bovenstaande bericht over de werkloosheid afgelopen maand:
In Helmond hadden 2.503 mensen een WW-uitkering in maart 2013. Dat is een stijging van 29% ten opzichte van maart 2012.

Beantwoorden

Werkloosheid in Helmond blijft gelijk op 10,1%
In april bleef het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond gelijk op 10,1%. Dat zijn 4.348 Helmonders, 9 Helmonders minder dan in maart. Dat maakte het UWV WERKbedrijf vandaag bekend.
Omdat de werkloosheid in Eindhoven steeg tot 10,1% heeft Helmond nu samen met Eindhoven de hoogste werkloosheid van Noord-Brabant. Het percentage van de provincie Noord-Brabant bleef gelijk op 7,2%, op landelijk niveau steeg het nww-percentage afgelopen maand naar 8,1%.

Beantwoorden

Helmondse werkloosheid stijgt hard naar 10,9%: 1 op de 9 Helmonders
In mei is het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond gestegen van 10,1% naar 10,9%. Dat is 1 op de 9 Helmonders. Dat maakte het UWV WERKbedrijf vandaag bekend. Het aantal niet-werkende werkzoekenden bestaat uit niet-uitkeringsgerechtigden, WW-ers en WWB-ers voor zover zij zijn ingeschreven bij het UWV.
Een vreemde stijging als je bedenkt dat het aantal nww-ers juist licht daalde van 4.348 (in april) naar 4.255 (in mei). Maar wat blijkt, de CBS-cijfers over de beroepsbevolking kregen in mei (zoals ieder jaar) een update. De Helmondse beroepsbevolking bleek in een jaar te zijn afgenomen van 43 naar 39 duizend. De basis daalt dus en dat percentage stijgt daarom.
Daarmee is Helmond de Brabantse gemeente met het hoogste werkloosheidspercentage. Nummer 2 Eindhoven kwam afgelopen maand uit op 10,0%. Het percentage van de provincie Noord-Brabant en Nederland bleef gelijk op respectievelijk 7,2% en 8,1%.

Beantwoorden

Helmondse werkloosheid blijft gelijk: 1 op de 9 Helmonders werkloos
In juni is het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Helmond gelijk gebleven op 10,9%. Dat is dus 1 op de 9 Helmonders. Dat maakte het UWV WERKbedrijf vanochtend via hun maandelijkse bulletin (pdf) bekend. Het aantal niet-werkende werkzoekenden bestaat uit niet-uitkeringsgerechtigden, WW-ers en WWB-ers voor zover zij zijn ingeschreven bij het UWV.
Daarmee blijft Helmond de Brabantse gemeente met het hoogste werkloosheidspercentage. Nummer 2 Eindhoven bleef afgelopen maand ook gelijk, op 10,0%. Ook de percentages van de provincie Noord-Brabant en Nederland bleven gelijk op respectievelijk 7,2% en 8,1%.

Beantwoorden

Helmond had in oktober het hoogste WW-percentage van de provincie
Eind oktober waren er in Helmond 2.620 WW-uitkeringen. Dat betekent 6,7% van de Helmondse beroepsbevolking. In september waren dat er 2.579.
Daarmee had onze gemeente vorige maand het hoogste gemeentelijke WW-percentage van Noord-Brabant. Het op 1 na hoogste percentage werd door het UWV vastgesteld in de gemeente Bergen op Zoom: 6,5%. In Noord-Brabant was WW-percentage 5,5% en landelijk 5,2%.
Deze WW-cijfers hebben betrekking op het aantal WW-uitkeringen en niet op het aantal personen met een WW-uitkering. Iemand kan tegelijkertijd meerdere WW-uitkeringen hebben. Het WW-percentage is dus niet precies hetzelfde als het werkloosheidspercentage (CBS).

Beantwoorden

zucht 🙁

Beantwoorden

Zoals gisteren gemeld, is het WW-percentage van het UWV niet hetzelfde als het werkloosheidspercentage van het CBS.
Onze collega’s van Dichtbij zochten dat gedeelte van de cijfers keurig uit en kwamen tot de conclusie dat in oktober 6,4% van de Helmondse beroepsbevolking een WW-uitkering had. Dat is het hoogste percentage sinds februari 2010 en daarmee ligt Helmond 1,3% hoger dan het landelijke gemiddelde.

Beantwoorden

In 1 jaar tijd 19% meer Helmonders met een WW-uitkering
In december 2013 kregen 2.727 Helmonders een WW-uitkering, dat is een stijging van 19% ten opzichte van precies een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het UWV die zij vandaag bekend maakten.
Dat betekent dat in december op elke duizend Helmonders in de leeftijd tussen 18 en 64 jaar er 48 een www-uitkering hebben. Het landelijk gemiddelde is 40.

Beantwoorden

Komt doordat Polen na drie contracten de WW ingaan omdat ze anders een vast contract moeten krijgen, gebeurd ook steeds vaker bij Nederlanders.

Beantwoorden

Haha! waarom zou je eigenlijk nog gaan werken? ze betalen je misschien iets meer als de soos (op z;n helmonds!) je zou toch gek zijn als helmonder.
Je hebt het in dit land vaak beter als je gewoon NIET werkt, (WIT).
Anders vang je overal op mis en je moet nog 40 uur werken ook,nee lijkt me niet echt geschikt hier.
Geen huursubsidie/kwijtscheldingen/gratis fietsen van stichting leergeld voor de kinderen en gratis sporten, en de rest van alles wat je er nog bij krijgt als je NIET werkt.
Laat me toch niet lachen, een echte helmonder (niet 100%!) doet er liever wat klusjes bij en heeft het zo nog luxer als de brave burger die elke dag netjes op staat om te gaan werken! en vet belasting betaald zoals wij.
Ja kan ze het nog niet kwalijk nemen ook, enige verschil is dat wij elke avond rustig ons hoofd neerleggen en een goed voorbeeld geven aan onze kinderen.
Maar ja er zijn ook zoveel leuke regelingen voor de soostrekkers hier, waarom zou je er geen gebruik van maken als je de kans krijgt.
Alleen wel heel erg voor de mensen die WEL WILLEN werken maar geen baan vinden nu! dan zegt de soos, vreet eerst je huis maar op en alles waar je jaren voor hebt gewerkt raak je langzaam kwijt! dat er voor deze groep maar eens wat regelingen komen!
Wat een krom k.t land is dit NEDERLAND!

Beantwoorden

Helmond had in januari het hoogste WW-percentage van de provincie
Eind januari waren er in Helmond 2.891 WW-uitkeringen. Dat betekent 7,4% van de Helmondse beroepsbevolking. In december waren er 164 WW-uitkeringen minder volgens de cijfers van het UWV.
Daarmee had onze gemeente samen met de gemeente Loon op Zand (gelegen boven Tilburg) vorige maand weer het hoogste gemeentelijke WW-percentage van Noord-Brabant. Eind januari 2014 had 6,0% van de Brabantse beroepsbevolking een lopende WW-uitkeringen. Landelijk is het WW-percentage 5,8%.

Beantwoorden

Eerst weten hoeveel vacatures er zijn voor je gaat oordelen over mensen die geen werk hebben!
VVD moet eerst eens gaan werken aan een eerlijke inkomensverdeling.
Zolang als mensen die er bijna veertig dienstjaren hebben opzitten zomaar net voor ze de eindstreep halen de WW ingestuurd worden om vervolgens met een beetje pech te eindigen in de bijstand is elk moreel oordeel ongepast.
Mensen met een minimaal inkomen dezelfde premie voor ziektekosten laten betalen als mensen met topsalarissen en grote bonussen is ONFATSOEN!!
Toen De coalitie een overeenkomst klaar had voor een eerlijker verdeling waren bij de VVD de rapen gaar.
Dat mensen die door omstandigheden van buitenaf in een uitkering komen en daarom met wat bijbaantjes proberen de zaak rond te breien zou niet nodig moeten zijn, maar het is wel begrijpelijk.
Makkelijk praten voor Rutten en consorten, wereldvreemd zijn ze. Hun zakgeld is waarschijnlijk meer dan het gemiddelde maandloon van een doorsnee fatsoenlijk hardwerkende burger.

Beantwoorden

@Leny van Muijen op donderdag 20 februari 2014 om 10:48:

“Makkelijk praten voor Rutten en consorten, wereldvreemd zijn ze. Hun zakgeld is waarschijnlijk meer dan het gemiddelde maandloon van een doorsnee fatsoenlijk hardwerkende burger”

Reken daar de burgemeester en wethouders van Helmond ook maar bij. Om een klein voorbeeld te noemen, een lintje doorknippen voor “maar” 400 euro per lintje?

Beantwoorden

Waar het mij vooral om gaat is hoeveel banen er hier beschikbaar zijn voordat men oordeelt over uitkeringstrekkers.
Ik weet nog wel wat mensen die liever een baan hebben dan een uitkering.
Zelfs voor minder gaan werken.
Misschien prioriteit voor bestuurders.
Mensen aan het werk schilt ook een hoop in de kosten voor de gezondheidszorg, echtscheidingen en gedwongen huizenverkoop.
Bestuurders laat je kwaliteiten zien, zorg voor welzijn van je burgers en laat luxe hoogstandjes achterwege zolang de crisis nog niet merkbaar voorbij is.
Doneer 400 euro voor dat lintje ( volgens Javier) voorlopig maar aan de super sociaal!

Beantwoorden

Aantal Helmondse WW-uitkeringen licht gedaald in maart
Eind maart waren er in Helmond 2.820 WW-uitkeringen, dat is 7,2% van de Helmondse beroepsbevolking. In februari waren er 41 WW-uitkeringen meer. Ten opzichte van een jaar geleden steeg het aantal WW-uitkeringen in onze stad met 13%. Dat blijkt uit de cijfers van het UWV in hun maandelijkse informatiebulletin (pdf).
Omdat van de beroepsbevolking in de gemeente Loon op Zand (gelegen boven Tilburg) vorige maand 7,3% een WW-uitkering had, heeft Helmond niet meer het hoogste gemeentelijke WW-percentage van Noord-Brabant. Net als eind februari had eind maart 6,0% van de Brabantse beroepsbevolking een lopende WW-uitkeringen. Landelijk daalde het WW-percentage van 5,8% naar 5,7%.

Beantwoorden

Productiewerk, magazijnwerk zat, maar niemand wil.

Beantwoorden

Helmond heeft weer het hoogste WW-percentage van de provincie
Eind mei waren er in Helmond 2.765 lopende WW-uitkeringen. Dat is 7,1% van de Helmondse beroepsbevolking. Daarmee had onze gemeente voor de zoveelste keer de meeste werklozen in Noord-Brabant. Het WW-percentage in Noord-Brabant bedraagt 5,8% en landelijk is het 5,5%.
Dat blijkt uit de UWV-cijfers (pdf) die vandaag werden gepubliceerd. Daar staan meer statistieken van Helmond en de rest van de provincie.

Beantwoorden

Eind juli had 7,1% van de Helmonders een WW-uitkering
Eind juli had 7,1% van de Helmondse beroepsbevolking een lopende WW-uitkering. Daarmee hebben we samen met de gemeente Oosterhout het hoogste WW-percentage van Noord-Brabant. Dat blijkt uit de de cijfers die het UWV vandaag publiceerde. Het WW-percentage in onze provincie bedroeg eind juli 5,8% en landelijk is het 5,5%.
In absolute aantallen waren er 2.837 Helmonders (78 meer dan eind juni) met een WW-uitkering. Daarvan zijn er 240 jonger dan 27 jaar, 1.484 in de leeftijd van 27 tot en met 50 jaar en 1.113 ouder dan 50 jaar.

Beantwoorden

De fractie SDOH-HB heeft in de commissie MO&E verzocht om eens nadrukkelijk stil te staan bij de werkgelegenheidsproblematiek in onze stad en meer in bijzonder van de schoolverlaters en mensen boven de 55.
Wethouder van Mierlo heeft toegezegd daarover op afzienbare termijn eens over te gaan spreken met de leden van de commissie.

Immers in het coalitieakkoord van SP, CDA, VVD, Groen Links en Helmond Actief worden deze twee groepen expliciet genoemd en de fractie SDOH-HB is dan ook van mening dat we moeten komen tot een helder en duidelijk beleid in deze.

Teveel Helmonders, met goede kwaliteiten blijven nog steeds aan de kant staan en dat moeten we niet willen met elkaar.

Beantwoorden

Aantal Helmonders met WW daalde in augustus van 7,1% naar 6,9%
Eind augustus had 6,9% van de Helmondse beroepsbevolking een lopende WW-uitkering aldus het UWV vandaag. Zoals je hierboven kunt lezen, was dat eind juli 7,1%.
Door deze daling (in absolute aantallen 90 Helmonders) heeft onze stad niet meer het hoogste WW-percentage van Noord-Brabant, de gemeente Oosterhout bekleedt die positie nu alleen. Ter vergelijk: het WW-percentage in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel bedroeg eind augustus 6,0%, in onze provincie 5,8% en landelijk 5,4%.

Beantwoorden

WW loopt af en dan gaan ze in de bijstand.

Beantwoorden

Mark,

Je hebt helemaal gelijk! worden deze mensen ook mee geteld?
Maar goed, het is al eerder aan gegeven.
Als je geen koophuis hebt en een laag (werk inkomen!), ben je beter af als je van de sociale dienst geld krijgt.
Je zal maar net 1 euro teveel verdienen pfffff krom land hier.
Eerst jezelf kapot werken, kom je in de problemen?! van de WW naar de soos als je echt geen werk kan vinden.
O haha (niet grappig, als je zelfstandig ondernemer bent krijg je vaak geen WW)
Mag je vervolgens eerst al je zuur verdiende spaargeld, je huis eventuele overwaarde, de kinderen zn rekening plunderen om vervolgens in een sociale huurwoning terecht te komen.
Wat zijn we toch sociaal hier in Nederland!
Maar jah, deze groep wordt niet geholpen.

Beantwoorden

Als je kijkt op

http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=80794NED&D1=1,3-4,7&D2=a&D3=l&HD=110412-1447&HDR=T&STB=G2,G1

zijn er meer mensen met een bijstandsuitkering dan WW.

Beantwoorden

Wat ik niet snap:
2.765 mensen met een ww was in juni dit jaar nog 7.1% (zie bericht hierover ergens)
Nu zijn het er 2.900 en is het ‘maar’ 6,9%

Beantwoorden

CBS rond wss flink af naar boven 🙂

Beantwoorden

Wilco,

Heb idd even gekeken en er zijn meer mensen in de bijstand als ww.
Maar kan je voorbeelden genoeg geven van mensen, die zich echt de pleuris hebben gewerkt heel hun leven!
Nu gaan de zaken even slechter en hebben ivm zelfstandig ondernemer geen recht op ww en komen dan aan de soos en zijn echt alles kwijt.
Dus misschien dat het hiermee te maken heeft?
Erg triest, je kinderen hun spaargeld op geofferd een restschuld op je huis terwijl je altijd echt hard hebt gewerkt.
Hoop dit nooit mee te maken.
CBS klopt volgens mij niet veel van, zoals ook de peilingen met verkiezingen

Beantwoorden

Aanbod van werk groeit gelukkig, nu de crisis ten einde loopt,maar dat er nog iets te doen is aan het omlaag brengen van de relatieve hoge werkloosheid in Helmond is wel duidelijk. Begeleiding naar werk kan beter en tegengaan van (leeftijds)discriminatie moeten speerpunten worden. Motiveren i.p.v. repressie is altijd beter om iemand aan een baan te helpen.

Beantwoorden

@John Peeters op donderdag 7 mei 2015 om 11:57:

Dat de begeleiding naar werk tekortschiet is een eenvoudige constatering. Maar heb je ook concrete voorstellen hoe het beter kan?

Beantwoorden

Aantal Helmonders met WW daalde in juli met 5,2%
Eind juli had 6,1% van de Helmondse beroepsbevolking een lopende WW-uitkering, dat rapporteert het UWV vandaag. Dat is een daling van 5,2% (zijnde 140 Helmonders) ten opzichte van juni.
Bergen op Zoom had vorige maand met 6,7% het hoogste WW-percentage van Noord-Brabant, Helmond deelt de tweede plek met Roosendaal. Ter vergelijk: het WW-percentage in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel bedroeg eind juli 5,2%, in onze provincie 5,0% en landelijk 4,7%.
Niet iedereen zonder betaald werk heeft echter een WW-uitkering. In de onderstaande tabel van het CBS staan de 40 Nederlandse gemeenten met de hoogste werkloosheid in 2014. Van de 403 gemeenten neemt Helmond met 9,0% plek 15 in. Rotterdam scoorde het hoogst met 12,6%, de gemeente Veere (Zeeland) het laagst met 4,5%. Het Nederlands gemiddelde lag op 7,4%.


Het CBS definieert de werkloze beroepsbevolking als personen tussen de 15 en 75 jaar zonder betaald werk, die daar recent naar hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar zijn. Bij betaald werk gaat het om werkzaamheden ongeacht de arbeidsduur.

Beantwoorden

3037 Helmonders met een WW-uitkering, dat is + 9,4% tov november
Eind december hadden 3037 Helmonders (dat is 6,6% van de Helmondse beroepsbevolking) een lopende WW-uitkering. Een stijging van 9,4% ten opzichte van november 2015 en een stijging van 14,7% ten opzichte van december 2014.
Bijna ieder jaar stijgt in Nederland het aantal WW-uitkeringen in december door het aflopen van tijdelijke contracten aan het eind van het jaar en door seizoenseffecten. Door de winter is er in sommige sectoren (zoals de bouw en de agrarische sector) minder bedrijvigheid. Dat laat het UWV in een toelichting weten bij de cijfers van deze maand (pdf).
Bergen op Zoom had vorige maand met 7,1% het hoogste WW-percentage van Noord-Brabant, Helmond was met 6,6% de op 1 na hoogste van de provincie.
Ter vergelijk: het WW-percentage in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel bedroeg eind december 5,7%, in de provincie Noord Brabant 5,3% en in Nederland 5,0%.

Beantwoorden

Eind april had 6,6% (= 3.019 Helmonders) van de Helmondse beroepsbevolking een lopende WW-uitkering volgens het UWV vanochtend. Dat en meer kun je lezen in hun Regionale Nieuwsflits Arbeidsmarkt (pdf) voor de provincie Noord-Brabant en dus ook Helmond.

Beantwoorden

Beantwoorden

Dat is niet gek. Helmond heeft erg veel bezuinigd op de zorg. Veel ontslagen. Nu houden ze 8.4 miljoen over in de WMO!

Beantwoorden

WW-uitkeringen in Helmond met 17,1% in 12 maanden stevig gedaald
Eind januari waren er in Helmond 2.616 lopende WW-uitkeringen, dat is 5,6% van de Helmondse beroepsbevolking. Precies een jaar geleden waren dat er 3.154 en daarmee daalde dat aantal dus met 17,1%.
Bergen op Zoom had vorige maand met 6,6% de twijfelachtige eer het hoogste WW-percentage van Noord-Brabant te scoren. Ook Roosendaal (5,9%) en Steenbergen (5,7%) gaan Helmond voor in onze provincie. Het WW-percentage in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel bedroeg eind januari 4,9%, in de provincie Noord-Brabant en heel Nederland 4,7%. Dat alles blijkt uit de vandaag gepubliceerde UWV-cijfers (pdf). Daar staan meer cijfers van Helmond en de rest van de provincie.

Beantwoorden

Aantal WW-uitkeringen in Helmond steeg licht afgelopen maand
Eind maart hadden 2.673 Helmonders (dat is 5,6% van de Helmondse beroepsbevolking) een lopende WW-uitkering. Dat is een stijging van 0,9% ten opzichte van februari 2017, maar een daling van 12,5% ten opzichte van maart vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste UWV-cijfers (pdf).
In onze provincie behoort Helmond met 5,6% bij de top 3. Alleen de gemeente Bergen op Zoom en Roosendaal hebben een hoger percentage.

Beantwoorden

Aantal WW-uitkeringen in Helmond daalde afgelopen maand met 5%
Eind mei waren er 2.445 lopende WW-uitkeringen in Helmond, dat is 5,2% van de Helmondse beroepsbevolking. Precies een maand eerder waren dat er 2.573, een daling van 5,0% dus. Ten opzichte van een jaar geleden daalde dat aantal met 18,2%. Met die dalingspercentages scoorde onze stad beter dan de gemiddelden van Nederland, de provincie Noord-Brabant en ook de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel.
In onze provincie staat Helmond met 5,2% nog steeds in de top 3. Net als bij ons vorige bericht staan de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal nog steeds op 1 en 2. Dat alles blijkt uit de UWV-cijfers (pdf) die vanochtend werden gepubliceerd.

Beantwoorden

Vonden die WW-ers werk of stroomden die de bijstand binnen?

Beantwoorden

@ De Weblog,
Als de werkloosheid 10% bedraagt, is dat m.i. 10% van de beroepsbevolking. Je kan en mag dus niet zeggen dat 1 op de 10 Helmonders werkloos thuis zit!
Bij de 90.609 inwoners van Helmond (per 1 januari 2017) zitten nl. ook baby’s, kinderen, scholieren, gepensioneerden enz. enz. Wat niet wegneemt dat onze werkloosheid al sinds jaren schrikbarend hoog is!

Beantwoorden

Vier jaar thuiszittend, blijvend solliciterend , de laatste keer dat er contact me opgenomen is meer dan een jaar geleden vanuit de uitkerings instantie, het boeit ze helemaal niks dat je nog steeds thuis crepeert, daar ga je met je goede bedoelingen diploma’s certificaten en ervaring, de gemeente Helmond is gewoon de slechtste van Nederland.

De werkeloosheid zal enkel groeien en niet omdat er geen banen zijn die vervuld kunnen worden maar omdat de gemeente er totaal niks aan doet om juist hen die nog kunnen en graag willen aan een baan te helpen .schandalig boeltje.,een grote fake zooitje genietend van de subsidies en eigen belang.

Geen goed woord voor over!

Beantwoorden

@burgemeaster op zondag 21 januari 2018 om 09:12:

Welke concrete verbeteringen stel je voor?

Beantwoorden

Tja, men voelt zich al gauw te goed voor bepaalde baantjes.
Vandaar al de arbeidsmigranten, waar de ‘te goed voelers’ dan weer over klagen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *