Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Kennisquiz 2008, kwartaal 2

9reacties

Gisteren was het weer zover, de prijsuitreiking bij de Velvet. De prijzen die in De kennisquiz over Helmond van het afgelopen kwartaal werden verdiend bereikten hun einddoel. Kort voor de avond kwamen er nog een aantal afzeggingen. Netjes dat het werd afgezegd, jammer dat ze er niet waren. Qua consumptiebonnen scheelt dat toch een slok op een borrel.
Voor hen die (niet) aanwezig waren, hieronder de foto’s toen Geert van de Velvet ze aan de winnaars uitreikten.

Naast deze prijsuitreiking werd gisteren ook bekend gemaakt wiens naam op de tiende (!) tegel op de Catwalk of Fame gaat prijken. Als beloning voor de beste prestatie over de maanden januari, februari, maart, april, mei en juni van dit jaar in De kennisquiz over Helmond.
Zij die gisteren aanwezig waren, weten wie die plek op deze eregalerij won.
Dat is Helga. Nogmaals gefeliciteerd Helga!
De eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame vallen je wederom ten deel:

helga

Ook jouw tegel zal elke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.
Een mens leeft niet alleen van immateriële zaken. Daarom kreeg Helga extra Velvet-consumptiebonnen (en daarmee drankjes) en het boekje De Helmondse ziekte van Jef de Jager cadeau.

Naar beoordeling van de CatwalkCommissie was het een nipte overwinning, maar daarom niet minder terecht. De redenen dat Helga deze tegel won was omdat ze de meeste vragen goed beantwoordde, vaak belachelijk snel met het goede antwoord kwam en haar sportiviteit.

Al met al was het een erg gezellige avond gisteren. Niet zomaar een avond trouwens. Want dit was de laatste keer dat we bij de Velvet de prijsuitreiking deden. Na 4 kwartalen ruimhartig sponsoren door hun drankjes en ook hapjes, kunnen we niet anders zeggen: SUPER bedankt. Met jullie als sponsor kreeg De kennisquiz over Helmond meer smaak.

15reacties

We zijn op zoek naar de naam waaronder deze organisatie zich profileert,
dus de naam hoe de organisatie zichzelf in uitingen naar buiten toe noemt.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Anita (2 keer), Rudi, Ellen (2 keer), Angelique, Helga (2 keer), J.E. Mulder,
jansen, Ad, Frans D., Hanny en Koen

26reacties

Dienblad voor uitreiking bij Velvet Lounge

Het is weer zover. Aan het eind van deze maand is dit kwartaal van de kennisquiz over Helmond ten einde. Altijd een prettig moment. De gewonnen consumptiebonnen mogen we weer aan de winnaars uitreiken én we gaan de mensen achter die namen zien. Daarbij deze keer ook nog de uitreiking van de tegel op de Catwalk of Fame.

Die avond (vanaf 21.00 uur) vindt natuurlijk weer plaats bij de gulle sponsor van dit spel, de Velvet Lounge op de Steenweg. We zien daar graag alle, maar in ieder geval zoveel mogelijk, winnaars. Daarom kunnen die winnaars zoals voorgaande keren weer meebeslissen welke datum het gaat worden. Wij prikten 3 mogelijke data voor die avond.
Om het datumprikken overzichtelijk te houden, vragen we de winnaars van de consumptiebonnen om (vóór donderdag 26 juni) de datum of data te geven waarop hij of zij absoluut NIET kan. Daarmee geef je dan in feite automatisch aan dat je er niet bij zult zijn mocht het onverhoopt toch op die dag zijn.
Kort na 26 juni zullen wij de datum bij de reacties hieronder bekend maken. Daarbij gebruiken we als criterium dat er die avond zoveel mogelijk consumptiebonnen uitgereikt worden.

De 3 mogelijke avonden zijn: dinsdag 1 juli
De 2 mogelijke avonden zijn: woensdag 2 juli
De 2 mogelijke avonden zijn: donderdag 3 juli

Zoals altijd mogen de winnaars iemand meenemen. Wees niet bang dat 5 consumpties je maar een kort avondje bezorgen. Op de voorgaande 3 avonden bij de Velvet bleek telkens weer dat daar op 1 of andere wijze een wonderbaarlijke spijsvermeerdering plaatsvindt. Wat ooit iemand met wijn in Kana en met 5 broden en 2 vissen in Tabcha presteerde, gebeurt dus ook (op iets beperktere schaal) in Helmond. Onverklaarbaar, maar wel lekker.

34reacties


Wie bezat het huisje waar de rode pijl naar wijst?

(op hoofdletters en extra aanduidingen zullen we bij deze vraag niet letten,
het moet niet te moeilijk worden immers)


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Anita (2 keer), Rudi, Ellen (2 keer), Angelique, Helga (2 keer), J.E. Mulder
en jansen

19reacties


Wat wordt de uitslag?

In welke minuut valt het eerste doelpunt in de wedstrijd?
(deze vraag vervalt mocht het 0-0 worden)

Zoals beloofd vandaag 2 vragen. Want we willen graag minimaal 5 Velvet consumptiebonnen uitdelen. Wie als eerste de juiste uitslag of minuut weet te voorspellen, wint 5 Velvet consumptiebonnen. Er kunnen vandaag dus 10 consumptiebonnen uitgaan.
Bij deze vragen gelden de volgende aanvullende regels:
op iedere vraag slechts 1 antwoord per deelnemer
notatie van de uitslag zoals in: 5-1
jouw voorspelde minuut noteer je óf in een nieuwe reactie óf in dezelfde reactie
de gegevens op Voetbal International zijn maatgevend
tot 14.25 uur worden je antwoorden geaccepteerd
indien er geen enkele juiste voorspelling werd gedaan, krijgt diegene die het dichtste bij het juiste minutenaantal zat 5 consumptiebonnen
later vandaag volgt de bekendmaking.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Anita (2 keer), Rudi en Ellen