Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.041 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

De weblog van Helmond kan beter vinden wij. Niet dat we ontevreden zijn. Integendeel zelfs. Maar wij denken dat het altijd beter kan.
Natuurlijk brengen we regelmatig verbeteringen aan of komen met iets nieuws op de weblog. Soms naar aanleiding van een tip of mailtje van een bezoeker, soms omdat we zelf een ingeving hebben.  De weblog van Helmond wil jouw hulp

Maar om de weblog verder te verbeteren vragen we jouw hulp. Want wie weet beter hoe De weblog van Helmond verbeterd kan worden dan onze bezoekers? In dit log vragen we naar jouw suggesties, ideeën, tips en kritieken wat betreft kleine of grote zaken, gebroken links, (taal)fouten die we maakten, iets dat je stoort of mist, onduidelijkheden, onderwerpen die je mist of juist liever niet meer ziet etc.etc.
Als je naar iets specifieks verwijst, geef dan precies aan waar dit op de weblog staat. Alles mag hieronder genoemd worden. Aan 1 ding willen en zullen we niet tornen: op De weblog van Helmond gaat het over Helmond, maar dat is logisch.
Als jij reageert, zullen wij daarop reageren. Niet elk idee zal natuurlijk (meteen) overgenomen worden. Maar als je ons zegt wat je denkt, weten wij tenminste waar we in de toekomst rekening mee kunnen houden.

Het verbeteren van de weblog willen we ook bereiken door meer Helmonders te laten helpen. Dat kan op vele terreinen. Er zijn er diversen waar je iets aan zou kunnen bijdragen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bekender maken van de weblog, fotograferen, onze Hyves, ontwerpen, commerciële zaken en het beheer achter de schermen. Denk je aan iets (heel) anders waarmee je iets wilt bijdragen aan de weblog: super als je ons dat laat weten. Hetzelfde geldt als je niet weet wát je zou willen doen, maar wel graag iets zou wíllen doen. Misschien kunnen we je verleiden tot iets wat op de plank ligt of komt te liggen.
Nadrukkelijk nodigen we je ook uit als je met enige regelmaat een log over een bepaald onderwerp wilt schrijven. Bijvoorbeeld over Helmond Sport, gemeentelijke persconferenties, cultuur, muziek, consumententesten of de wijk waar je woont.
Alles gaat op basis van vrijwilligheid, niet te verwarren met vrijblijvendheid. Veel tijd hoeft het niet te kosten, met een dagdeel in de maand kun je al iets wezenlijks bijdragen. Technische kennis is voor de meeste taken niet nodig, als je kunt mailen ben je al een heel eind.
Is je interesse gewekt om eventueel zo'n taak op te pakken, dan horen we dat het liefste via een mailtje naar [email protected]. Geef daarin aan wat je zou willen doen, wat je achtergrond op dat gebied is en een indicatie van de tijd die je er aan zou willen besteden. Daarna nemen wij contact met je op en bespreken we het per mail, telefonisch en/of in levende lijve met elkaar.

8 reacties:

Volgens mij mag het wel wat wilder.
Ik ben gelukkig geen lid van een Partij, anders zou ik op moeten stappen vanwege mijn actieverleden…

Beantwoorden

@ Jean Cat wat let je doe er dan wat aan. Ik ben wel voor een beetje aktie!

Beantwoorden

@Jean Cat:
Bedankt voor je hier gegeven reactie. Dat “wel wat wilder” zoals jij dat noemt, zit er wel aan te komen, denken we.

@Jan:
Zonder dat wijzélf iets willen verklappen: kijk morgen maar eens op de weblog.

Beantwoorden

Nou zal mij benieuwen, ik heb wel zin in een potje “wild”.

Beantwoorden

Verbeter eerste een de header
kubus woningen blok in helmond begrijp ik. kasteel van helmond, begrijp ik.
Maar waar komt die watertoren vandaan? breda misschien??

Beantwoorden

Mijn voorstel: de laatste reactie bovenaan plaatsen. Bij langlopende blogs staat de eerste reactie bovenaan en dan moet je helemaal naar beneden scrollen voor de laatste.

Beantwoorden

@Peter:
De watertoren die je bovenaan in de kopfoto ziet, stond in Helmond en werd in 1956 afgebroken. Het is de voorganger van de huidige watertoren.
Omdat we op de weblog ook iets met de geschiedenis van Helmond hebben (in het verleden ligt immers het heden) kreeg de oude watertoren een plek in de kopfoto. Wellicht leuk om te weten, de vorige en huidige watertoren stonden jarenlang vlak bij elkaar, zie de onderstaande foto.

Beantwoorden

@Erik:
Bedankt voor je voorstel. Er valt zeker iets te zeggen voor jouw voorgestelde volgorde van de reacties. Vooral bij logs met veel reacties. We krijgen die opmerking wel vaker.
De belangrijkste reden dat de laatste reactie onderaan wordt geplaatst, is omdat er ook op reacties gereageerd wordt. Zoals de weblog nu op jouw reactie reageert. Het zou dan een onlogische volgorde zijn als je eerst het antwoord leest en daarna de bijbehorende vraag.
Verder is de door ons gekozen volgorde de meest gebruikte volgorde bij weblogs en forums.
En voor de logs met veel reacties is er gelukkig op elk toetsenbord de End-knop, waardoor je desgewenst meteen naar de laatste reactie van een log kunt gaan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *