Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.218 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

De weblog van Helmond kan beter vinden wij. Niet dat we ontevreden zijn. Integendeel zelfs. Maar wij denken dat het altijd beter kan.
Natuurlijk brengen we regelmatig verbeteringen aan of komen met nieuwe mogelijkheden op de weblog. Soms naar aanleiding van een tip of mailtje van een bezoeker, soms omdat we zelf een ingeving hebben.  De weblog van Helmond wil jouw hulp

Maar om de weblog verder te verbeteren vragen we jouw hulp. Want wie weet beter hoe de weblog verbeterd kan worden dan onze bezoekers? In dit log vragen we naar jouw suggesties, ideeën, tips en kritieken wat betreft kleine of grote zaken, gebroken links, (taal)fouten die we maakten, iets dat je stoort of mist, onduidelijkheden, onderwerpen die je mist of juist liever niet meer ziet etc.etc.
Als je naar iets specifieks verwijst, geef dan precies aan waar dit op de weblog staat. Alles mag hieronder genoemd worden. Aan 1 ding willen en zullen we niet tornen: op De weblog van Helmond gaat het over Helmond, maar dat is logisch.
Als jij reageert, zullen wij daarop reageren. Niet elk idee zal natuurlijk (meteen) overgenomen worden. Maar als je ons zegt wat je denkt, weten wij tenminste waar we in de toekomst rekening mee kunnen houden.

Het verbeteren van de weblog willen we ook bereiken door meer Helmonders te laten helpen. Dat kan op vele terreinen. Er zijn er diversen waar je iets aan zou kunnen bijdragen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bekender maken van de weblog, fotograferen, onze Hyves, ontwerpen, commerciële zaken en het beheer achter de schermen. Denk je aan iets (heel) anders waarmee je iets wilt bijdragen aan de weblog: super als je ons dat laat weten. Hetzelfde geldt als je niet weet wát je zou willen doen, maar wel graag iets zou wíllen doen. Misschien kunnen we je verleiden tot iets wat op de plank ligt of komt te liggen.
Nadrukkelijk nodigen we je ook uit als je met enige regelmaat een log over een bepaald onderwerp wilt schrijven. Bijvoorbeeld over Helmond Sport, gemeentelijke persconferenties, cultuur, muziek, consumententesten of de wijk waar je woont.
Alles gaat op basis van vrijwilligheid, niet te verwarren met vrijblijvendheid. Veel tijd hoeft het niet te kosten, met een paar dagdelen in de maand kun je al iets wezenlijks bijdragen. Technische kennis is voor de meeste taken niet nodig, als je kunt mailen ben je al een heel eind.
Is je interesse gewekt om eventueel zo’n taak op te pakken, dan horen we dat het liefste via een mailtje naar [email protected]. Geef daarin aan wat je zou willen doen, wat je achtergrond op dat gebied is en een indicatie van de tijd die je er aan zou willen besteden. Daarna nemen wij contact met je op en bespreken we het per mail, telefonisch en/of in levende lijve met elkaar.

21 reacties:

Volgens mij mag het wel wat wilder.
Ik ben gelukkig geen lid van een Partij, anders zou ik op moeten stappen vanwege mijn actieverleden…

Beantwoorden

@ Jean Cat wat let je doe er dan wat aan. Ik ben wel voor een beetje aktie!

Beantwoorden

@Jean Cat op zaterdag 16 augustus 2008 om 02:11:
Bedankt voor je hier gegeven reactie. Dat “wel wat wilder” zoals jij dat noemt, zit er wel aan te komen, denken we.

@Jan op zaterdag 16 augustus 2008 om 14:28:
Zonder dat wijzélf iets willen verklappen: kijk morgen maar eens op de weblog.

Beantwoorden

Nou zal mij benieuwen, ik heb wel zin in een potje “wild”.

Beantwoorden

Verbeter eerste een de header
kubus woningen blok in helmond begrijp ik. kasteel van helmond, begrijp ik.
Maar waar komt die watertoren vandaan? breda misschien??

Beantwoorden

Mijn voorstel: de laatste reactie bovenaan plaatsen. Bij langlopende blogs staat de eerste reactie bovenaan en dan moet je helemaal naar beneden scrollen voor de laatste.

Beantwoorden

@Peter op woensdag 23 september 2009 om 11:33:

De watertoren die je bovenaan in de kopfoto ziet, stond in Helmond en werd in 1956 afgebroken. Het is de voorganger van de huidige watertoren.
Omdat we op de weblog ook iets met de geschiedenis van Helmond hebben (in het verleden ligt immers het heden) kreeg de oude watertoren een plek in de kopfoto. Wellicht leuk om te weten, de vorige en huidige watertoren stonden jarenlang vlak bij elkaar, zie de onderstaande foto.

Beantwoorden

@Erik op woensdag 23 september 2009 om 12:15:

Bedankt voor je voorstel. Er valt zeker iets te zeggen voor jouw voorgestelde volgorde van de reacties. Vooral bij logs met veel reacties. We krijgen die opmerking wel eens vaker.
De belangrijkste reden dat de laatste reactie onderaan wordt geplaatst, is omdat er ook op reacties gereageerd wordt. Zoals de weblog nu op jouw reactie reageert. Het zou dan een onlogische volgorde zijn als je eerst het antwoord leest en daarna de bijbehorende vraag. Verder is de door ons gekozen volgorde de meest gebruikte volgorde bij weblogs en forums.
En voor de logs met veel reacties is er gelukkig op elk toetsenbord de End-knop, waardoor je desgewenst meteen naar de laatste reactie van een log kunt gaan.

Beantwoorden

Hallo Rob,

Mijn reactie komt, te langen leste, wel bij jou terecht.
Jouw initiatief om De weblog in het leven te roepen waardeer ik zeer.

Vandaag was er een nationale Burendag. De sociale cohesie is inmiddels minimaal geworden. Helaas.

Een goed initiatief, door jou, is ook aan slijtage onderhevig.

Misschien zijn er verbeterpunten?

Aan de hand van statistieken kun jij de ontwikkelingen beter beoordelen dan ik.

En eventueel aanvullingen uitvoeren.

Ik merk het wel.

Off-line, maar toch.

Met vriendelijke groet,
Edwards.

Beantwoorden

Een item dat veel mensen raakt. De winkelnering in Helmond. De winkelleegstand.

Onlangs gaf Michiel Witteveen, CEO Blokker, zijn visie.

Hij wilde zijn klanten een soort mede-aandeelhouder maken, meer betrokken bij Blokker.

Dit onderwerp kan ook een redactioneel artikel zijn?

Beantwoorden

@Edwards op zaterdag 28 september 2019 om 19:42:

De winkelnering en leegstaande winkelpanden in Helmond zou zeker een goed onderwerp op de weblog zijn. Sterker, vorig jaar september hadden we daarover dit topic. Maar als jij of een andere Helmonder over dat onderwerp een opiniërend gastblog wil schrijven, dan zien we graag een mailtje in onze mailbox. Want het is inderdaad een onderwerp dat veel Helmonders raakt.

Tenzij er een heel zwaar Helmonds tintje aan vast blijkt te zitten, kan het geopperde idee van de baas van Blokker geen onderwerp op de weblog zijn. Het onderwerp dient namelijk altijd over iets Helmonds te gaan. 2 Voorbeelden om te verduidelijken wat we níet Helmonds vinden:

  • Hoewel Maxima de koningin aller Nederlanders is en daarmee dus ook van alle Helmonders, maakt van die dame geen Helmonds onderwerp.
  • Een artikel waarin de plaatsnaam Helmond met alle gemak te vervangen is door bijvoorbeeld Eindhoven, Groningen of Middelburg, vinden wij geen topic over Helmond.
Beantwoorden

Ik weet nog wel een paar onderwerpen,
Ik ben een mens die graag buiten is. Ik wandel en fiets graag door het Helmondse. Zowel door de stad, binnenstad en diverse wijken, als aan rand van de stad en zijn buitengebieden.

* zwerfafval:
Blikjes, plastic flesjes, wikkels van etenswaren, herkenbare verpakkingen van Mc Donalds, Burgerking en sinds kort ook van de KFC.
Ook op plekken waar op enkele meters afstand een ((bijna lege) vuilnisbak staat.

* groenvoorziening
Plekken waar voetgangers over het fietspad lopen omdat de stoep overwoekerd is met decimeters hoog onkruid en uitgroei van planten en bomen die in de berm staan.

* door rood rijden
op veel kruispunten in Helmond is door rood rijden eerder regel dan uitzondering; zowel door fietsers/scooterrijders als door automobilisten. Losstaand van het aantal weggebruikers die ik tegenkom met een mobiel in hun hand. Maar dat terzijde.

* dealen
Onder andere op parkeerplaatsen en in parken.
De klant is reeds op de plek aanwezig. Kleine auto of scooter komt aangereden, raampje gaat open, de uitwisseling vind plaats en men rijdt weer weg.
Ik denk wel eens; ‘ben ik nou de enige die dit ziet?”

Beantwoorden

En wat ik nog wil toevoegen …
Helmond is een prachtige stad, een stad om trots op te zijn; en dat ben ik ook.
Laten we het alsjeblieft dan ook met z’n allen schoon en leefbaar houden.

Beantwoorden

@Stapper op zondag 29 september 2019 om 14:51:

Helmondse onderwerpen zijn er inderdaad genoeg. Veel van die genoemde topics kwamen in de afgelopen 15 jaar al 1 of meerdere keren naar voren op de weblog.
Omdat we met een beperkt aantal de redactie bemensen, onze columnisten ook niet elk missend onderwerp (kunnen) oppikken en we met zijn allen meer weten, vinden we het altijd prettig als andere Helmonders gastblogs schrijven. Als daar dan ook nog begeleidende foto’s bijzitten is dat helemaal top. Dus als jij je geroepen voelt….

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 30 september 2019 om 06:00:

Gastblogs zijn welkom. Het gaat ook om de wijze van presenteren van inbreng door De weblog-redactie.
Als je bijdrage steevast tussen ‘auto-ongevallen e.d.’ belandt gaat de animo snel over.

Beantwoorden

@Edwards op maandag 30 september 2019 om 11:38:

Nadat we mede op jouw verzoek de berichtgeving over het succes & de trubbels van Fons de Visscher nadat hij Helmond verliet staakten, is het nu ook jouw bedoeling dat we de berichtgeving over ‘auto-ongevallen e.d.’ stoppen? Wellicht ter informatie: sinds februari 2011 zorgen Harrie Grijseels en sinds mei 2012 Pim Verkoelen bij nacht en ontij én gratis en voor niks voor de berichtgeving daarover op de weblog.
En als we het er dan toch hebben: zijn er verder nog Helmondse topics waar we maar beter niet meer over berichten?

Beantwoorden

Tip voor de redactie: het is gebruikelijk én/want gebruikersvriendelijk, dat bij reacties op een webpagina de sortering van nieuw naar oud is i.p.v. andersom zoals hier, zodat belangstellenden eerst de meest actuele reacties lezen en desgewenst kunnen terugscrollen naar oudere reacties, i.p.v. eerst helemaal naar onderen te moeten scrollen om de recentste reacties te kunnen zien. Dat is in uw CMS toch wel in te stellen?

Beantwoorden
Frank van den Hoven

@Frank van den Hoven op vrijdag 15 november 2019 om 00:43:

Dank voor je tip. Zoals je hierboven ziet ben je niet de eerste die dat voorstelt.
Aanvullend op onze reactie op woensdag 23 september 2009 om 22.29 uur:
We hebben de chronologische volgorde van reacties inmiddels 15 jaar. Dat nu ‘even’ veranderen betekent dat alle reacties waarin wij en andere reageerders woorden als “zie de reactie hierboven” gebruikten, de plank behoorlijk mis zouden slaan.

Beantwoorden

Beste redactie van de weblog van Helmond,

Een reactie op … “We hebben de chronologische volgorde van reacties inmiddels 15 jaar. Dat nu ‘even’ veranderen betekent dat alle reacties waarin wij en andere reageerders woorden als “zie de reactie hierboven” gebruikten, de plank behoorlijk mis zouden slaan.”

Ten eerste, wat een slap excuus.
Ten tweede, de minachtende houding naar de lezer van deze weblog, alsof wij niet begrijpen dat een verwijzing naar “zie de reactie hierboven” nooit zou kunnen verwijzen naar de toekomst.en dus automatisch verwijst naar het verleden.
*

,

Beantwoorden

Ondanks dat ik jullie nog immer hoog heb zitten vind ik het jammer dat jullie in deze, naar mijn mening, de plank mis slaan;

Beantwoorden

@Stapper op zaterdag 16 november 2019 om 01:40:
@Stapper op zaterdag 16 november 2019 om 01:50:

Sorry als onze reactie richting Frank minachtend overkwam. Dat was absoluut niet zo bedoeld! Komt dat zo over: een hele dikke sorry!!
Het tegendeel was juist de bedoeling, maar blijkbaar niet gelukt. ☹️ Frank´s reactie was elders off-topic geplaatst en we verplaatsten die naar hier om zijn tip het juiste podium te bieden. Toen er na 20 uur niemand reageerde (voor of tegen) dachten we richting hem onze mening te moeten geven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *