Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.126 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

“Wij roepen maar voren” Lodewijk den Breejen, die afgetekend de lauwerkrans voor het slechtste raadslid van Helmond krijgt. Hij krijgt in onze verkiezing 9,7% van de uitgebrachte stemmen. Berry Smits en Michael Rieter volgen met ruim 8%.
Maar zoals Den Breejen terecht zei: “Ik eindigde in de poll voor het beste raadslid als 3e dus waar praten we over?”
Waar praten we over inderdaad? Want bij de verkiezing voor het beste raadslid, hebben ongeveer 3 keer zoveel mensen gestemd. De Helmonders zijn misschien veel positiever of beleefder dan we allemaal denken.
Want de grootste winnaar én verliezer van onze poll voor het slechtste raadslid, is de Helmonder zelf. Van de 536 stemmen ging 13,4% naar ‘geen mening’. Helmonders foeteren (een net woord voor een heel wat minder net woord) zoals bekend graag en zeker op ‘de politiek’. Tenminste, thuis of in de kroeg. Want zelfs in onze anonieme poll, is het aantal mensen dat ‘geen mening’ geeft opvallend hoog. Geeft, want in het algemeen hebben mensen best een mening over allerlei zaken, al dan niet op basis van argumenten.
Waarschijnlijk ligt de waarheid ergens in het midden: Den Breejen, Rieter en Smits zijn Bekende Helmonders geworden. Dat geldt natuurlijk ook voor Yalcin Yeyden, Theo van Mullekom, Henk Bekkers en Theo van de Ven waarvan er 2 op de valreep nog een eindspurt inzette. Goed of slecht, als je maar bekend bent is hier het adagium. De meeste zorgen moeten zich de politici maken die in onze beide polls weinig stemmen gescoord hebben.
Met ruim 500 uitgebrachte stemmen zijn we heel tevreden. De verkiezing van het slechtste raadslid in deze vorm was een experiment dat geslaagd is. De Helmonder heeft de kans gekregen zijn gemopper hard te maken en daar naar behoefte gebruik van gemaakt. De beste of de slechtste blijven relatieve begrippen. Volgende week mag iedereen officieel met het rode potlood gaan stemmen op de voor hem of haar beste kandidaat.

11 reacties:

Leuke uitslag enherkenbaar. Wel een (te verwachten) slechte reactie van Lodewijk den Breejen. Wel jezelf op de borst slaan als je goed scoort in een poll voor de beste politicus maar “goed” scoren in de poll voor slechtste politicus wegwuiven met de opmerking “waar hebben we het over”. Nou dat zal ik je vertellen. We hebben het over het feit dat deze politici voor de poll van beste raadslid wel gelobbied hebben en voor deze zeker niet! Ook nu in verkiezingstijd hoor je ze vooral over wat ze allemaal goed hebben gedaan en niet wat ze geleerd hebben van hun fouten. Zelfkritiek en zelfreflectie is nu eenmaal niet de sterkste kant van policiti in het algemeen en de hoog scorenden in deze poll al helemaal niet.
Trek je deze kritiek aan zou ik zeggen en zoek volgend jaar naar een poll waarin mensen vooral aangeven waarom ze die stem uitbrengen ook die van de categorie geen mening of beter nog, deze categorie schrappen!.

Beantwoorden

Eens. Trek je de kritiek aan en ga lekker wat anders doen. Helmond heeft lang genoeg last van jou gehad.

Beantwoorden

Uiteindelijk is de poll van aanstaande woensdag toch de belangrijkste. Wat de uitkomst in deze en de vorige poll op dit weblog ook is.

Uiteindelijk heeft iedereen in deze poll minstens 1 stem gekregen en hoeft niemand zonder punten de boeken in 😉

Beantwoorden

Beste Raadslid..?? Wat is een beste raadslid..In mijn opinie is dat iemand die visie heeft hoe een Gemeente er de komende jaren er uit moet gaan zien en niet wat koffie geleuter over Berkendonk/Helmondsport waar niemand, maar dan ook niemand, echt harde uitspraken over wil doen..Waarom ? Bang dat ze hun zeteltje kwijt raken en daarmee hun persoonlijke financiele visie…triest.

Beantwoorden

Ik weet niet zo goed of je Lodewijk den Breejen nu moet feliciteren of niet. Hij is zeker bekend(er) geworden, maar de slechte wil je ook niet zijn.
Opvallend dat zowel het slechtste als het beste raadslid in ieder geval van de PvdA komt. Geen grijze muizen daar dus en dat pleit voor de PvdA, vind ik.

Beantwoorden

Ik vind het niet gek dat hij als slechste is gekozen veel bla bla maar weinig doen .
En wat Michael Rieter betreft denk ik dat hier andere zaken een rol mee spelen !!!!

Beantwoorden

Wat een belachelijke polls. Hier valt geen pijl op te trekken aangezien er bijna niemand op deze site kijkt. Het zijn zelfs vaak zelf de politici die dit weblog bezoeken. Daarnaast moet je raadsleden die minder aan het woord zijn niet onderschatten zij betekenen in het sociale leven veel voor hun achterban wat ze achter de schermen zeker door zetten in de politiek en daar gaat het toch ten slotte om, niet dan ?

Beantwoorden
Robin Verleisdonk

Op de verkiezingsdag heb ik even tijd om hierop te reageren.
Voor de duidelijkheid 536 mensen hebben gestemd, waarvan 9,7 % op mij.
Dat is ruim 50 mensen.
Van die 50 mensen hebben er een aantal op mij gestemd vanwege strategische redenen, dat heeft een collegaraadslid mij persoonlijk gezegd.
Dan blijven er toch dik 30 mensen over die mij om één of andere reden niet zien zitten.
Natuurlijk trek ik mij dat wel aan, maar je kunt hierover niet in gesprek c.q. er iets van leren omdat mensen dit vaak onder schuilnamen doen en slechts één persoon een stemverklaring geeft en dat is eerder een aanval dan een onderbouwing.
En het blijft natuurlijk wel staan dat ik ook op deze website gekozen ben tot één van de beste raadsleden van de afgelopen raadsperiode.
Daarvoor heb ik de mensen bedankt, nu ligt het eerder voor de hand om iedereen te bedanken die NIET op mij gestemd heeft.
Typisch is verder weer dat ik vandaag wél in de krant kom met foto als slechtste raadslid maar dat het ED het niet nodig vond om ons in de krant te zetten als beste raadslid. Alleen negativiteit is blijkbaar nieuws en het vermelden waard volgens deze journalisten.
Het ED was trouwens weer nadrukkelijk de laatste maand een CDAverkiezingspamflet.
Met als toppunt de kop: Vier verloren jaren, en de roep van het ED voor de sterke mannen en één vrouw!!!
En dat heeft weer alles te maken met Helmond Sport naar Berkendonk want dáár is deze krant erg op gericht.
Een krant die nadrukkelijk verschil maakt in verkiezingstijd is niet goed bezig, maar als monopolist zal hen dat een zorg zijn.
De Groene-Telegraaf gaat vrolijk voort op de ingeslagen weg, totdat de opgave gaat dalen.
Tenslotte, nog even terug naar de polls, persoonlijk had ik het sympathieker gevonden om de volgorde om te draaieen, eerst de slechtste een daarna de beste!
Maar over smaak kan men twisten, dat laatste geldt natuurlijk ook voor het ED!

Beantwoorden

Oeps! Dat zullen toch wel enkele PvdA-ers in Helmnd gedacht hebben na het bekend worden van de uitslag! Zo kan ook onze Lodewijk den Breejen een hernieuwd raadslidmaatschap met hoofdletters op zijn verwaande buik schrijven. Hadden die mensen die je hier nog kroonden tot topper in de raad allemaal op je gestemd met de verkiezingen had je er weer met voorkeursstemmen in gezeten kerel. Toch een kleine misrekening en dan haalt hertellen echt niet meer uit hoor!

Beantwoorden

Ach ach wat heeft Oeps (schrijf aub je echte naam) toch een leedvermaak!!!!!
Als je Lodewijk echt zou kennen, weet je één ding: en dat is dat hij niet verwaand is!!!!
Hij heeft tenslotte niet voor niets 20 jaar in De Raad gezeten, en véél werk verzet!!!
Daar kan jij Oeps niet tegenop!!!
Bah bah..om het op zijn Helmonds te zeggen, wat een stiekemerd ben jij Oeps!!!

Beantwoorden

Hallo mijnheer den Breejen,
Wist u dat er zeker 100 bomen zijn gekapt langs de Deurneseweg. Zoiets waardeloos!!!
Waar is de gemeente toch mee bezig. Sommige bomen (in de buurt van de moskee) waren zeker 80 jaar en ouder, en aan de stompen te zien Héél Gezond!!
Alsjeblief kom ook op voor de natuur.
Groeten. Veel succes , ik ga op uw partij stemmen.
Maria

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *