Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

5reacties

GGG, log 128

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Rondje Helmond

Onlangs is weer het jaarlijkse Rondje Helmond voor voetgangers geweest. Dit is een ruim 40 km lange route langs alle mooie plekjes van Helmond. Dit rondje werd in het verleden speciaal uitgezet voor fietsers. Voetgangers hebben natuurlijk meer moeite met die 40 km.
2 Deelnemers haalden de finish dankzij de aanmoedigingen van het talrijke publiek langs de route.

  voor de foto van die 2 oudere deelnemers.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

GGG, log 127

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Archief

Regelmatig krijgen wij de vraag waar wij toch alle wijsheid vandaan halen inzake Het WWWWW-spel. En ook over de foto’s van de GGG-logs wordt geregeld gevraagd “Waar halen jullie ze toch vandaan?”.
Vandaag zullen wij een tipje van de sluier oplichten. We gunnen jullie namelijk een kijkje in een gedeelte van ons archief. Het archief waar wij vaak een beroep op doen om weer iets nieuws te kunnen brengen.

  voor ruimte C in gang 4 van ons archief.

4reacties

GGG, log 126

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Stagiaire

Met enige regelmaat krijgen wij via het Ter Aa college een stagiaire toegewezen. Je helpt zo iemand bij de opleiding en daarmee doen we een goed werkje. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er een erg groot verschil in de kwaliteiten van de 1 of de andere stagiaire zit.
Gisterenochtend begon er weer 1. Als eerste echte opdracht moest ze even nieuwe toner in het kopieerapparaat doen. Vol trots kwam ze 2 uur later melden dat het haar gelukt was. Al had ze niet helemaal vlekkeloos kunnen werken.

  voor onze eerste foto van onze stagiaire.

1reactie

GGG, log 125

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Te hoog of te laag?

Helmonds bedrijf, Helmonds viaduct, maar een chauffeur uit een durp. Te hoog of te laag? That’s the question. Wij weten in ieder geval zeker dat dit niet goed is. Het smoesje dat de banden te hard waren opgepompt, ging niet op. Die chauffeur kan zijn bonus of loonsverhoging dit jaar wel vergeten.
Onze eerste fotograaf analyseerde zélf de situatie met zijn timmermansoog.
Zijn conclusie bij terugkomst: “Die zal zijn hoofd, of beter nog het dak van zijn auto, geen tweede keer meer stoten na zo’n ervaring.”

  voor de foto.

37reacties

Helmonds grootste gratis jongerenfestival

– PRIMEUR –
Met gepaste trots mag de weblog als eerste bekend maken dat Stichting Impact het grootste gratis toegankelijk jongerenfestival ooit in Helmond organiseert. Zondag 17 september vanaf 12 uur ’s middags (12 uur lang) zal Helmond merken wat deze jongerenorganisatie kan.
Een scala aan nationaal en regionaal bekende (jongeren)bands en een oase aan talentvolle DJ’s maken hun opwachting. Verspreid over 3 podia (en samen met tal van culturele en informatieve activiteiten) wordt het Havenplein, de Kasteellaan en de Steenweg omgetoverd tot 1 grote bruisende feestmassa!
Wat te denken van nationale bekendheden als bijvoorbeeld Van Dik Hout, Osdorp Posse en Mark Foggo Skasters? Of een DJ als Fedde le Grand? Ook lokale bands als Uplifted, The Crooks en Apesjit zijn van de partij.

Geert Blenckers, 22 jaar en voorzitter van Stichting Impact: “In Helmond kan er vóór en dóór jongeren nog zoveel meer. Daarom vinden wij dat dat ook moet! Met niks startend, hebben zo’n 15 jongeren met veel hulp van de gemeente en sponsoren in 3 jaar Festival Impact 2006 opgebouwd. Over een maand kan Helmond en omgeving zien dat er dóór jongeren iets écht geweldigs vóór jongeren te organiseren is.”
Dat deze stichting in de aanloop naar dit festival al een flink aantal succesvolle activiteiten onder meer in Poppodium Plato organiseerde, hebben we hier en in de krant al meermalen kunnen lezen.
Wij van De weblog van Helmond zeggen het niet snel, maar klasse wat zij uit de grond hebben weten te stampen!

Update: Voor ruim 400 foto’s van zondag 17 september ga naar dit log.

15reacties

GGG, Breaking news

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Breaking news en tevens felicitatielog

Vandaag zijn 2 van onze stamgasten (de laatste tijd begrijpelijk iets minder vaak aanwezig) met elkaar in het huwelijksbootje gestapt. In een bruidskoets, in hun geval. De weblog van Helmond zou De weblog van Helmond niet zijn als we er niet als eerste in waren geslaagd om een foto van het bruidspaar op het wereldwijde web te plaatsen.

Natasja, Alex en ook Nicky, namens het hele weblogteam van harte gefeliciteerd en nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid toegewenst.

  voor die foto.

22reacties

Vraag 124 in Het WWWWW-spel

Tekstjes


Deze vraag is ingezonden door Ad. Zijn zoveelste geplaatste inzending. Omdat zijn inzending dus wordt gebruikt, werd hij beloond met 1 punt. Of hij nóg een punt voor zijn fotovraag krijgt, ligt aan jullie.


Wat is de ondertitel van dit boek?

(die onder de door ons geplaatste vertikale rode streep staat)


Tussenstand:
10 punten: Ad
09 punten: arjan
05 punten: G-force
03 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
02 punten: Helga
02 punten: jan willem
02 punten: Marcel
02 punten: Merke
02 punten: Oscar

GGG, log 123

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Geldgebrek in de zorg

Dat er door de regering flink op de zorg wordt bezuinigd, lezen we dagelijks in de krant.Maar in Helmond blijken niet alleen Savant, De Zorgboog en diverse verzorgingshuizen getroffen te worden.
Nu schijnt zelfs de Helmondse Dierenbescherming in geldnood te komen.
Wij begrepen dat van een patiënt die zeer vroegtijdig bij hen werd ontslagen.
Tja, dat is natuurlijk te gek voor woorden. Met zoiets raak je ons.

  voor die vroegtijdig ontslagen patient.

5reacties

GGG, log 122

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Extra service

Een horecagelegenheid aan de route van het Rondje Helmond, ging met die warme dagen wel heel ver in de extra service voor haar gasten. Dat werd door de meeste “aanleggers” wel degelijk op prijs gesteld.
De personen op de foto hieronder, wilden echter niet herkenbaar op de foto.
Hun familie weet niet beter dan dat zij dit jaar in Spanje vakantie vierden.

  voor die extra service.

8reacties

GGG, log 121

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Leidingbreuk

Onlangs trof onze huisfotograaf tijdens het wandelen met de waakhond een situatie aan op het Haverveld. De buurtbewoner die hij aangesprak dacht dat het hier ging om een gesprongen waterleiding die onder de vijver door zou lopen.
Volgens de technische dienst van de gewaarschuwde waterleidingmaatschappij zou het een bijzondere lastige klus worden om dit te repareren. De vijver leegpompen ging niet omdat de leiding bleef spuiten en zodoende de vijver nooit droog kwam staan. Het water afsluiten ging ook niet, de hele achterliggende wijk zou dagen zonder water zitten.
Moeilijk, heel moeilijk want toen onze fotograaf enige dagen nadien nog eens ging kijken, was het lek nog steeds niet gedicht.

  voor een foto van de leidingbreuk.

1reactie

GGG, log 120

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Fietsvakantie

Gisteren kwam 1 van onze collega’s terug van vakantie. Op zijn eerste dag terug op kantoor moesten we natuurlijk zijn enthousiaste vakantieverhalen aanhoren. Over wat hij allemaal had meegemaakt tijdens zijn vakantie in Frankrijk.
Toen er iemand opmerkte dat hij schijnbaar ook de nodige kilometers op de renfiets had gezeten, reageerde hij verbaasd. Hij vroeg of we hem soms hadden zien fietsen. Enig gegrinnik op ons, altijd zo serene, kantoor was hoorbaar.

  en je snapt het ook meteen.

81reacties

Lelijke plekken

Helmond heeft veel om mooi gevonden te kúnnen worden. De Stichting Stadspromotie Helmond en de afdeling Economische Zaken van de gemeente gaven zelfs een toeritische kaart uit. Daarmee het bewijs dat veel in en van Helmond gezien mag worden. Een handige wegwijzer voor toeristen, dagrecreanten en uiteraard voor ons Helmonders.

Maar zoals in elke stad zijn er ook plekken waar we minder trots op zijn. Waar we ons wellicht zelfs een beetje voor (moeten) schamen. Omdat ze oerlelijk zijn, omdat het niet past in de omgeving, omdat het er niet prettig vertoeven is of ….
Daar werd geen overzichtskaartje voor uitgegeven en misschien maar goed ook. Want de vuile was hangen we liever niet buiten. Maar hier, zo onder ons, is het een goede zaak om ze in kaart te brengen. Weten we waar we toeristen niet naar toe moeten sturen. En de inventarisatie is ook nog nuttig voor onze bestuurders als ze weer iets moeten beslissen daarover.

Geef in je reactie duidelijk aan waar die lelijke plek zich bevindt én waarom die plek niet aan je normen voldoet. Mocht je er eventueel een foto van hebben of gaan maken, mail ([email protected]) ons die dan. Wij plaatsen die dan hier in de logtekst met verwijzing naar je reactie. Geef gerust je mening op andere reacties, want de 1 zijn mening hoeft niet jouw mening te zijn.

4reacties

GGG, log 119

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek
Blauwalg

Door het extreem warme weer was er op veel plaatsen in Nederland sprake van blauwalg in stilstaand water. Zo ook in 1 van de vijvers in Helmond Noord. Aangeraden werd om daar niet te gaan vissen en elke aanraking door mens en dier moest worden vermeden.
Het is wel verbluffend om te zien hoe de natuur met deze soort zaken omgaat. Zij neemt zelf direct maatregelen ter voorkoming van erger.

  voor de aanpassingen door de natuur zelf.